Pogledaj ove firme sto prodaju zavjese sigurno imaju.mO k3 wrote:
Imali kod nas gdje ovako kupiti i koliko kosta radi se o duzini od 320 cm
KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
- lovacs
#426 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
- CaneBos
#427 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Kad smo vec kod kuca, ima li neko da je u skorije vrijeme prodao/kupio kucu na lokaciji Vogosce? Ako jeste po kojoj cijeni i koja je bila kvadratura kuce, plac itd?
Koliko bi bila realna cijena kuce od nekih 120m2 sa 300-400m2 placa, novogradnja, udaljena nekih 5-6 minuta hoda od centra Vogosce, plac u u ravnini do ceste?
Koliko bi bila realna cijena kuce od nekih 120m2 sa 300-400m2 placa, novogradnja, udaljena nekih 5-6 minuta hoda od centra Vogosce, plac u u ravnini do ceste?
-
thEnd
#428 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
Izabrati za sta. znaci stiropor, ljepilo i zavrsna boja. Boja mi je bitno da je dugotrajna. Ako neko ima iskustva, molim za pomoc.
Izabrati za sta. znaci stiropor, ljepilo i zavrsna boja. Boja mi je bitno da je dugotrajna. Ako neko ima iskustva, molim za pomoc.
- Hajvan
#429 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Caparol sistemthEnd wrote:Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
- Russki
-
zenadin
#431 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
kako da se uclanim na neki forum
- Mantis
#432 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Bitku vodim sa ocem oko ovih pregradbenih zidova, u pitanju je kuća, on hoće da stavi istu debljinu unutrašnjih kao i vanjskih zidova tj. 25cm širine opeka, ja mu kažem da je bolje 20cm širine, dobije se više prostora. Ima li neko da se bolje razumije ovdje pa da mi malo objasni šta je bolje za pregradbene zidove 20cm ili 25cm, šta je prednost jednih a šta drugih. Pozdrav
-
talić
#433 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Pregradni zidovi se obično rade blokovima 12 cm širine jer nema svrhe zidati deblje i uzimati sebi prostor i još uz to platiti skuplje blokove.Mantis wrote:Bitku vodim sa ocem oko ovih pregradbenih zidova, u pitanju je kuća, on hoće da stavi istu debljinu unutrašnjih kao i vanjskih zidova tj. 25cm širine opeka, ja mu kažem da je bolje 20cm širine, dobije se više prostora. Ima li neko da se bolje razumije ovdje pa da mi malo objasni šta je bolje za pregradbene zidove 20cm ili 25cm, šta je prednost jednih a šta drugih. Pozdrav
Jedina prednost je bolja zvučna izolacija.
Mislim da su ovi siporex blokovi idealni za pregradne zidove. Deset ili 12 cm debljine je sasvim dovoljno plus malter.
- madner
#434 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Zavisi od projekta, nekad su i ti zidovi nosni.
Prednost je sto kod debljeg zida imas mogucnost da nesto uradis u manjem prostoru bez da te stari cuje.
Prednost je sto kod debljeg zida imas mogucnost da nesto uradis u manjem prostoru bez da te stari cuje.
- dječak sa šibicama
#435 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Ako trazis izvodjaca, preporucujem Besic spektar, radili nam kucu, malo su skuplji bili od nekih drugih ali su uradili savrseno.thEnd wrote:Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
Baumit materijal. Prezadovoljan sam.
- Danguba
#436 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Ja se pripremam polovinom septembra poceti raditi na fasadi. Odabrao sam Lastro stiropor 10 cm, kvalitetnije ljepilo, mrezica...a zavrsna fasada ce najvjerovatnije biti Sam marco. Ovaj proizvodjac fasada isporucuje tonere tako ako fulas nijansu moze ti svaki prodavac popraviti istu ili totalno promijeniti. Kazu da su im boje jako postojane, pa vidjet cemo.thEnd wrote:Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
-
internazionale
#437 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
firma se zove komochem doo visokothEnd wrote:Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
zavrsnu boju i kulir uzmi kod njih, oni ti sve dovuku na adresu
a mozes ih i posjetiti u fabrici
vrlo profesionalni, kvalitetni i cijenom povoljniji od ostalih
-
h_muhamed
#438 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Moze li mi neko pomoci okvirno oko cijena..
Npr. Zemljište sam kupio oko 30-35.000KM
Kuca je cca oko 200 do 250m2, (prizemlje-dnjevni boravak, kuhinja, trpezarija, ostava, hodnik, kupatilo, spavaca, cipelar, kotlovnica, garaza). Sprat- hodnik, spavaća+garderober, kupatilo, 2x dječije sobe, balkon)
Koliko košta sa baterijalom i rukama(radnicima)
1. priprema za gradnju kuće, odvoz - dovoz zemlje i sl.
2. ploča
3.zidanje (prizemlje+sprat)
4.druga pliča
5.pokrivanje kuće (crijep, snjegobrani,limovi..znaci sve)
6.estrih
7.struja
8.voda
9.maltanje cijele kuće
10.grijanje sve osim peći ( tj.razvođenje, radijatori)
11. parket (dnevni boravak, spavaća)
12. pločice (kuhinja, ostava, hodnik, cipelar)
13. kupatilo cijelo ful
14.sobna vrata 10x
Napominjem: Sprat nisam uplanu raditi, smao bih razveo struju, vodu i grijanje, estih i maltanje, ubacio bih i sobna vrata pa bih naknadno radio!
Zamolio bih Vas za Vaše mišljenje oko cijena gorenavedenih radova! HVALA
Kuca je cca oko 200 do 250m2, (prizemlje-dnjevni boravak, kuhinja, trpezarija, ostava, hodnik, kupatilo, spavaca, cipelar, kotlovnica, garaza). Sprat- hodnik, spavaća+garderober, kupatilo, 2x dječije sobe, balkon)
2. ploča
4.druga pliča
6.estrih
7.struja
8.voda
9.maltanje cijele kuće
13. kupatilo cijelo ful
14.sobna vrata 10x
Napominjem: Sprat nisam uplanu raditi, smao bih razveo struju, vodu i grijanje, estih i maltanje, ubacio bih i sobna vrata pa bih naknadno radio!
-
The BEN10
#439 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Ima li još neko osim lovca da podijeli iskustva sa nama?lovacs wrote:Evo ja sam zavrsio kucu roh bau i izaslo me tacno 270Km po kvadratu sa materijalom i majstorima. To ti je manje vise isto za sve kuce. E sad sve dalje ti niko ne moze tacno reci koliko ce te izaci da zavrsis kucu jer je previse varijabli. Ako nisi previse zauzet za jedan dan za kompjuterom mozes da sam sebi izracunas koliko ce ostalo izaci i na to dodas 20% i to ti je to. Zamisli da ja pitam koliko kosta auto od 50 konjskih snaga. Ne moze ti to niko reci tek tako. Nekome je standardni parket onaj od 20 km a nekome onaj od 50km i tako dalje. U glavnom ja sam tako za nekoliko dana napravio proracun koliko ce me sta izaci (plus onih 20% rezerve) i do sad se sve poklapa.Suzie Q wrote:pregledala skoro sve postove ali nigdje ne nađoh konkretan odgovor u skladu s temom, pa molim one koji su gradnju priveli kraju da mi kažu koliko ih je po m2 koštala izgradnja kuće
isto bih molila, ako netko ima/zna, da napiše po stavkama koliko je koštalo od momenta kad se upustio u izgradnju.
hvala!
Hvala unaprijed.
- bilic
#440 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
.h_muhamed wrote:Moze li mi neko pomoci okvirno oko cijena..
2. ploča
4.druga pliča
6.estrih
7.struja
8.voda
9.maltanje cijele kuće
13. kupatilo cijelo ful
14.sobna vrata 10x
.
.
U razgovoru sa jednim prijeteljem koji je nedavno gradio kuću . Otprilike sam shvatio da je prosijek gradnje kuće kljuć u ruke oko 800 km. Tu ulazi prosijek i garaze , fasade , ploćica, krova , parketa . Mislim znaći da useliš -...
Nekako mi puno zvući al tako sam shvatio . SRETNO........
- Šunj
#441 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
800 km po m2 ili...?U razgovoru sa jednim prijeteljem koji je nedavno gradio kuću . Otprilike sam shvatio da je prosijek gradnje kuće kljuć u ruke oko 800 km. Tu ulazi prosijek i garaze , fasade , ploćica, krova , parketa . Mislim znaći da useliš -...
-
mefistofilis
#442 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
ovaj besic se jedno vrijeme bavio i krecenjem. nisam vidio ali sam cuo od drugih majstora da je lik kupio 20-30 kanti spektre i onda sve te iste ambalaze nosao a u njih sipao zvezdapol ili neko drugo smece (naravno, uvijek je naplacivao spektru kao materijal).dječak sa šibicama wrote:Ako trazis izvodjaca, preporucujem Besic spektar, radili nam kucu, malo su skuplji bili od nekih drugih ali su uradili savrseno.thEnd wrote:Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
Baumit materijal. Prezadovoljan sam.
ne mogu tvrditi da je tacno ali se dosta pricalo o tome pa sad...
- Sodom1
#443 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
A sto u jeku sezone? Skuplje ti je bar 30-50 %Danguba wrote:Ja se pripremam polovinom septembra poceti raditi na fasadi. Odabrao sam Lastro stiropor 10 cm, kvalitetnije ljepilo, mrezica...a zavrsna fasada ce najvjerovatnije biti Sam marco. Ovaj proizvodjac fasada isporucuje tonere tako ako fulas nijansu moze ti svaki prodavac popraviti istu ili totalno promijeniti. Kazu da su im boje jako postojane, pa vidjet cemo.thEnd wrote:Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
- Sodom1
#444 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Ja ti mogu reci pojedine tacke koliko su mene izasle:h_muhamed wrote:Moze li mi neko pomoci okvirno oko cijena..
2. ploča
4.druga pliča
6.estrih
7.struja
8.voda
9.maltanje cijele kuće
13. kupatilo cijelo ful
14.sobna vrata 10x
5. Ja sam prepravljao krov,samo par rogova zamenio ,znaci letvanje daskanje,folija, limeni krov cirka 5 500 km
7. Nesto jace od 3 000 km
8. Oko 1000 km
9. (ovde sigurno mislis na finu nabacu) mene je izislo oko 9 500 km
Za ostale tacke zasad skupljam lovu
Samo da napomenem da me je izasla i stolarija za 2 sprata s ulaznim vratima oko 5 500 km
- bilic
#445 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
....DA 800 PO KVADRATU ZNAĆI KUCA 100 kvadrata 80.000 km. Ključ u ruke....Šunj wrote:800 km po m2 ili...?U razgovoru sa jednim prijeteljem koji je nedavno gradio kuću . Otprilike sam shvatio da je prosijek gradnje kuće kljuć u ruke oko 800 km. Tu ulazi prosijek i garaze , fasade , ploćica, krova , parketa . Mislim znaći da useliš -...
Meni to puno zvuči , al fasada pločice krov pa.............. svega ... I GRADZEVINSKA ... KAMARA TREBA
- Danguba
#446 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Sodom1 wrote:A sto u jeku sezone? Skuplje ti je bar 30-50 %Danguba wrote:Ja se pripremam polovinom septembra poceti raditi na fasadi. Odabrao sam Lastro stiropor 10 cm, kvalitetnije ljepilo, mrezica...a zavrsna fasada ce najvjerovatnije biti Sam marco. Ovaj proizvodjac fasada isporucuje tonere tako ako fulas nijansu moze ti svaki prodavac popraviti istu ili totalno promijeniti. Kazu da su im boje jako postojane, pa vidjet cemo.thEnd wrote:Pozdrav, trebam raditi termo fasadu na kuci pa mi treba svajet kojeg proizodjac
Odakle ovo iskopa. Fasada uradjena prosle godine.
Trazio tri ponude sa kvalitetnim materijalom i onda sa najnizom ponudom otisao kod ''najkvalitetnijeg'' da se uklopi. Bilo je tesko ali sam na kraju zadovoljan i sa materijalima i radovima.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#447 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
h_muhamed wrote:Moze li mi neko pomoci okvirno oko cijena..
2. ploča
4.druga pliča
6.estrih
7.struja
8.voda
9.maltanje cijele kuće
13. kupatilo cijelo ful
14.sobna vrata 10x
samo ti mogu reči da su vanjski radovi naspram unutrašnjih mala maca...posebno voda otprilike vadio stare olovne cijevi i mjenjao za ove nove neke njemačke, kuhinja i kupatilo + odvodi...materijal i ruke oko 2000 KM...pločice, komplet kupatilo, kuhinja + dvije velike tarase + ulaz u kuću...materijal, ruke...3000-4000 KM...ovo oko razvodjenja grijanja znam da je skupo pravo...ja sam polovan radijator zamjenio 20 rebara 350KM s rukama...kotao za grijanje na čumur i drva, 2500 KM petica jačine + postavka na sistem 400 KM ...kuća je rupa bez dna ko ima slaba primanja bjež u stan kakav god...jer ako imaš kuću a ne održavaš je za pet godina si u rupi...
- Sodom1
#448 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Ovo je tacno.Ako neces odrzavati ,zacas postane rupa
- Bambi_na_kofeinu
#449 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Sodom1 wrote:Ovo je tacno.Ako neces odrzavati ,zacas postane rupa
Za kakvih ba pet godina rupa, kuća mojih staraca ima preko 30 godina, stolarija, crijep, cijevi...ništa se nije moralo mijenjati decenijama a kamo li "začas".
Lažem, jes' jednom ono ljuljnulo bruka snijega pa su pukla dva crijepa, pa su eto zamijenjena.
Ako kod gradnje ne gledaš da na svemu uštediš već za neke stvari znaš da treba da ti traju i kupiš najkvalitetnije te nađeš kvalitetne majstore onda daleko od toga da ćeš za pet godina živjeti u rupi.
- Danguba
#450 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Tako nekako.Bambi_na_kofeinu wrote:Sodom1 wrote:Ovo je tacno.Ako neces odrzavati ,zacas postane rupa![]()
Za kakvih ba pet godina rupa, kuća mojih staraca ima preko 30 godina, stolarija, crijep, cijevi...ništa se nije moralo mijenjati decenijama a kamo li "začas".
Lažem, jes' jednom ono ljuljnulo bruka snijega pa su pukla dva crijepa, pa su eto zamijenjena.
Ako kod gradnje ne gledaš da na svemu uštediš već za neke stvari znaš da treba da ti traju i kupiš najkvalitetnije te nađeš kvalitetne majstore onda daleko od toga da ćeš za pet godina živjeti u rupi.
Stan ionako ne propada.
Cinjenica je da bez dobrih para ili dobrih kontinuiranih izvora prihoda, ne pocinji kucu graditi. Koliko god planiras uvijek izadje skuplje sto zbog nepredvidjenih radova, zbog viska radova, skupljih materijala...tako da se uvijek mora racunati na to. Sa druge strane zbog ''slobode'' uvijek se nadje nesto da se preporavlja ili dogradjuje plus tekuce odrzavanje sto na kraju opet odnosi pare.
Ko to ne voli ili mu stvara bilo kakve teskoce za takve je najbolje stan. Sve pustis propadanju osim krecenja u 4-5 god. i onda nakon 15-20 god. zasuci rukave i ide kupatilo, kuhinja, struganje zidova i podova(parket)...ali u skucenom prostoru.