Koliko još
-
Apos
#1 Koliko još
Mater vam jebem
Kod nas se od Dejtona godine broje, ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje. Brđani postaju građani, do jučer svjetla gasili sjekirama, a sad su u odjelima.
Mirnese, sredi ih Mirnese, jebi im mater, ako se ti počneš prodvat i tebi ću mater jebavat da znaš, nije bitna ideologija, bitna je biologija, bitna je genetika balije, ustaše i četnika!
Svaka ovca svome krdu. Krave uz telad, u šarena vrata gledat, jedni drugima mater jebat. Znam ko je počeo rat, znam šta je glad! Znam kad su šešeljevci došli u moj grad!
Pričamo ono kako je sad, slabo se mičemo s mjesta, puni smo rupa ko naša cesta. Često vučemo ručnu - vidiš svaki biser, išli bi naprijed ali volimo taj rikverc.
Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika, malverzacije prešutimo da šefove ne ljutimo, navikli smo, na gebiru i u miru. Mladi iz zemlje bježe, izbjeglice se vratit neće ne moraju, nek zarađuju, nek nam šalju para mi ćemo živit u mraku i jedni drugima jebavat majku...
Cijela država plaća reket, po kućama oružja od rata čuje se zveket, imamo mina ko jagoda - pune oranice, ali neće brati gurodovi sto su pravili sadnice!
Bole nas kite, imamo resursa više, pogotovo metala, govana, metana, to je naš zrak i hrana, s tim nas vođe hrane. Ne znam za vas ja sam sit, u mene više ne stane. Svako kurac u državi puši, zatvara uši.
Pred nepoznatim ljudima držim jezik za zubima. Dal selam, zdravo, bog? Kako je pravo? Ne znam više šta da kažem, u sranju da se ne nađem.
Pas je ujeo bubu, sviraju ratnu trubu, ljude drukčijeg pogleda imaju na zubu, a da im isprave pogled poslaće im jedan odred da im zapaljenu kuću gledaju kroz dvogled.
Al nema ratne nevjere što može uništit temelje, onaj korijen kuće u kojem su naše duše, onu burmu i lanac što u temelj baci Bosanac. Kad kuću pravi u temelj dio sebe stavi! Srušit do temelja ne ide! Temelj, on će ostat vječan ko Sava...
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Pomenuti tekst pjesme Ede Majke pokazuje unutrašnji filing večine običnih građana BiH. Moje pitanje koliko još može stati po ovu bosansku kapu?
Kod nas se od Dejtona godine broje, ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje. Brđani postaju građani, do jučer svjetla gasili sjekirama, a sad su u odjelima.
Mirnese, sredi ih Mirnese, jebi im mater, ako se ti počneš prodvat i tebi ću mater jebavat da znaš, nije bitna ideologija, bitna je biologija, bitna je genetika balije, ustaše i četnika!
Svaka ovca svome krdu. Krave uz telad, u šarena vrata gledat, jedni drugima mater jebat. Znam ko je počeo rat, znam šta je glad! Znam kad su šešeljevci došli u moj grad!
Pričamo ono kako je sad, slabo se mičemo s mjesta, puni smo rupa ko naša cesta. Često vučemo ručnu - vidiš svaki biser, išli bi naprijed ali volimo taj rikverc.
Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika, malverzacije prešutimo da šefove ne ljutimo, navikli smo, na gebiru i u miru. Mladi iz zemlje bježe, izbjeglice se vratit neće ne moraju, nek zarađuju, nek nam šalju para mi ćemo živit u mraku i jedni drugima jebavat majku...
Cijela država plaća reket, po kućama oružja od rata čuje se zveket, imamo mina ko jagoda - pune oranice, ali neće brati gurodovi sto su pravili sadnice!
Bole nas kite, imamo resursa više, pogotovo metala, govana, metana, to je naš zrak i hrana, s tim nas vođe hrane. Ne znam za vas ja sam sit, u mene više ne stane. Svako kurac u državi puši, zatvara uši.
Pred nepoznatim ljudima držim jezik za zubima. Dal selam, zdravo, bog? Kako je pravo? Ne znam više šta da kažem, u sranju da se ne nađem.
Pas je ujeo bubu, sviraju ratnu trubu, ljude drukčijeg pogleda imaju na zubu, a da im isprave pogled poslaće im jedan odred da im zapaljenu kuću gledaju kroz dvogled.
Al nema ratne nevjere što može uništit temelje, onaj korijen kuće u kojem su naše duše, onu burmu i lanac što u temelj baci Bosanac. Kad kuću pravi u temelj dio sebe stavi! Srušit do temelja ne ide! Temelj, on će ostat vječan ko Sava...
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Mater vam jebeeeeeem!
Pomenuti tekst pjesme Ede Majke pokazuje unutrašnji filing večine običnih građana BiH. Moje pitanje koliko još može stati po ovu bosansku kapu?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ja nisam...ja sam jedna samostalna, samosvjesna, samodovoljna oFca...i blejim za svoj cejf, a ne nacionalniApos wrote:Pogrešno ti se činilo. Još smo iste ovce kao ranih devedesetih.mIRCerka wrote:meni se cini da je davno prekipilo.....
ali narod oguglao u ratu, pa ga vise nista ne tangira....
bleeeeee
PS EDU, mislim da je mirnes uletio samo rime radi...
-
Apos
PSmIRCerka wrote:ja nisam...ja sam jedna samostalna, samosvjesna, samodovoljna oFca...i blejim za svoj cejf, a ne nacionalniApos wrote:Pogrešno ti se činilo. Još smo iste ovce kao ranih devedesetih.mIRCerka wrote:meni se cini da je davno prekipilo.....
ali narod oguglao u ratu, pa ga vise nista ne tangira....
bleeeeee
PS EDU, mislim da je mirnes uletio samo rime radi...
Beeeeeeeeeee
Svi smo mi isti samostalni, samosvjesni, samodovoljni i blejim za svoj cejf, a ne nacionalni ali nas oni preveslaše da je nacionalni interes naš vlastiti
-
Apos
Ne diram Mirnesa čak mi je i simpa. Jedini poslanik koji zaradi platu.da pamtis wrote:H-apos nediraj mi MirnesaApos wrote:Šta čovječe?da pamtis wrote:ma jok, kad je Edo bio kod rahmetlije, ama da neduzim, znas vec sta mu je rahmetlija rekao...
i ne nabijaj kilometrazu topiku
Ja nabijam kilometražu. Tek davidiš šta rade Stella_sa, Vodenjak, Prenj i Joker.
-
joker
E nemoj i mene sa njima stavljatiApos wrote:Ne diram Mirnesa čak mi je i simpa. Jedini poslanik koji zaradi platu.da pamtis wrote:H-apos nediraj mi MirnesaApos wrote: Šta čovječe?i ne nabijaj kilometrazu topiku
Ja nabijam kilometražu. Tek davidiš šta rade Stella_sa, Vodenjak, Prenj i Joker.
Ja to samo na nekoliko tema. Oni su na svakoj...
-
stella_sa
Jes' vala gdje ces jokera u isti kosjoker wrote:E nemoj i mene sa njima stavljatiApos wrote:Ne diram Mirnesa čak mi je i simpa. Jedini poslanik koji zaradi platu.da pamtis wrote: H-apos nediraj mi Mirnesai ne nabijaj kilometrazu topiku
Ja nabijam kilometražu. Tek davidiš šta rade Stella_sa, Vodenjak, Prenj i Joker.![]()
Ja to samo na nekoliko tema. Oni su na svakoj...
-
stella_sa
Ko jel' ja?Apos wrote:Ne diram Mirnesa čak mi je i simpa. Jedini poslanik koji zaradi platu.da pamtis wrote:H-apos nediraj mi MirnesaApos wrote: Šta čovječe?i ne nabijaj kilometrazu topiku
-
da pamtis
stella_sa wrote:Ja bih radije crncada pamtis wrote:daBogda se za Jokera udala......stella_sa wrote:Jel' na ovo mislite?![]()
u pravu je apos!!!
e sto editova post
-
Apos
Dao bi ja njoj 40 ali kao po šerijatu svi moraju zadovoljeni.da pamtis wrote:stella_sa wrote:Ja bih radije crncada pamtis wrote: daBogda se za Jokera udala......![]()
u pravu je apos!!!
e sto editova post
kada sam ponovo procitao nekako mi rasisticki tuknulo
daBogna se serijat izmijenio pa ih 4 imala
![]()
-
stella_sa
Ne podcjenjuj, mozda bi biliApos wrote:Dao bi ja njoj 40 ali kao po šerijatu svi moraju zadovoljeni.da pamtis wrote:stella_sa wrote: Ja bih radije crncae sto editova post
kada sam ponovo procitao nekako mi rasisticki tuknulo
daBogna se serijat izmijenio pa ih 4 imala
![]()
![]()
![]()
E sad ce opet biti da ja nabijam kilometrazu