Nije tacno, zna se sta je danas "standardizovano" i sta se smatra dobrim zivotom. Taj sto mu je gram, dva dovoljno za dobar zivot je samo izuzetak pravila, ali i za taj gram, dva treba lova, nije djaba.Velkoski wrote:Dobar život je subjektivna stvar. Možda je meni dobar život spucat' se svaku noć s par gramaMea_parvitas wrote:
Za mene je sve sa onog spiska DOBAR zivot. Tema pita "koliko je u BIH potrebno za DOBAR zivot". Za dobar zivot trebaju i dobre pare. Ko god izmislja da ima dobar zivot bez tih stvari koje su zaista cisto normalne, bez preseravanja, znaci samo da je navikao na manje.
Evo ovaj se iznad ispisao kako za sve moze zamjena, kako ne mora ovo, ne mora ono, a to je sve trazenje izgovora, da imate ti i zena po 2000 KM platu ne bi razmisljao o tim stvarima. Dobar zivot za mene nije da gledam hocu li imati za ovo, hocu li imati za ono, ako sta izleti, evo pare, hocu na planinu, evo pare, hocu sladoled, evo pare, hocu u restoran navece, evo pare, hocu na more, evo pare, itd. To je dobar zivot, a mi uglavnom prezivljavamo od 5(10)-og do 5(10)-og.