Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#2576 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by ultima_palabra »

Ako volis Apple, a neces da ispadne da se kurcis, nosis stariji model... evo ja jos na sestici :D
Rugafet

#2577 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Rugafet »

Ne znam za druge ali ja bez iPhonea ne bi mogao zamisliti život. Android nula bodova. Kad izvadim stroj pa ga onako bacim na sto pred kokuzima, tačno narastem u momentu tri metra
HAVANA

#2578 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

kiligonzales wrote:
HAVANA wrote: Ja sam raja od onog ko mi je bitan i lezi mi.Ko izdaje certifikat i sta je to uopste,nemam pojma.Ne znam na koga mislis ali nas dosta ovde se licno zna i vidja.Za razliku od nekih drugih...Mrzim nadmen stav.Onda kazem,a to nekom smeta...Radis slican posao,zato i imas para.Pisaj ih.Znas da mozes ostati bez njih.Lako se to desi.Ja 3 puta imao,3 puta nisam imao...i vazda isto zivim i u istom krugu ljudi.Pare dodju i odu.Krug je bitan pravo.Bar meni.
Mi smo se na brzinu upoznali na Stupu cini mi se kad su bile one poplave, ti si bio cini mi se sa Hadzinicom kad me zagrlila dah mi oduzela. :lol:
Jes nam pitu kraljica spremila i dan danas cu je pamtiti po tome :D
To je bolan zlo zena.Po kilazu. :lol: Taman pocnem grah narucivat,obustavim slatko,malo stomaka nabacio...Eto njenog malog noci tacnu. :shock: Znaci nema labavo,3 priloga,2 salate,kolaca...sve sa escajgom... :gladna: :lol:
HAVANA

#2579 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

madner wrote:Kakav ba Huwai, djetetu to ne bi dao da se igra. Mislit ce da tako treba :-D
:twisted: Sta mu fali,dobar pravo? Sacu opet uzeti na produzenje ugovora,jak mi paket dobijem od telekoma :D Mogu i iphone al mi ovaj nesta bolji.Onaj 30 nesta...
muha_sa

#2580 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
madner wrote:Kakav ba Huwai, djetetu to ne bi dao da se igra. Mislit ce da tako treba :-D
:twisted: Sta mu fali,dobar pravo? Sacu opet uzeti na produzenje ugovora,jak mi paket dobijem od telekoma :D Mogu i iphone al mi ovaj nesta bolji.Onaj 30 nesta...
ostavi meni taj što sad imaš

jest da me ovaj dobro služi al bi i ja da se malo foliram

Image
HAVANA

#2581 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Rugafet wrote:Ne znam za druge ali ja bez iPhonea ne bi mogao zamisliti život. Android nula bodova. Kad izvadim stroj pa ga onako bacim na sto pred kokuzima, tačno narastem u momentu tri metra
Ja ga bacim na beton,il mi ispadne na stepenicama ili negdje. :twisted: 3 puta mijenjao display na ovome sadasnjem.Ja mislim da je ovo prvi telefon da ce izdrzati 2 godine.Vidicemo,ima jos do decembra. :D
madner

#2582 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

HAVANA wrote:
Ne znam kako mozete, ja kad na svom mac book pro, sa touchpadom pustim halida mogu direkt prebaciti na telefon. Ili na sat. Jedva cekam da vise nema kabla.

A vamo na ovom za razvoj P52 sa onim jadnim S9 kliknem i dva puta. Mislim sve jasno. :D
HAVANA

#2583 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:
ostavi meni taj što sad imaš

jest da me ovaj dobro služi al bi i ja da se malo foliram

Image
Ti su najbolji. :lol: Nema interneta,maila,drustvenih mreza....a mozes nazvati ako sta hitno zatreba.Ovi drugi jel ga u dzep stavim, nesta pipice,jal mail, jal nesta. :twisted: Povazdan sta radim vadim ga i vracam u dzep.Jebo nanu ko ga izmisli. :-)
HAVANA

#2584 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

madner wrote:
HAVANA wrote:
Ne znam kako mozete, ja kad na svom mac book pro, sa touchpadom pustim halida mogu direkt prebaciti na telefon. Ili na sat. Jedva cekam da vise nema kabla.

A vamo na ovom za razvoj P52 sa onim jadnim S9 kliknem i dva puta. Mislim sve jasno. :D
Nista te ja ne razumijem.Pricaj na nasem. :lol:
HAVANA

#2585 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Jedino sam halid i kliknem razumio. :lol:
mali_balon

#2586 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by mali_balon »

Ako uzmem taj iphone, hocu li dobit onu apple naljepnicu da je metnem na auto da svi znaju da imam iphone....a na koje aputo to smije ici, do sad sam vidio vecinu ovih naljepnica na francuzima klio i pezo 206 ima i na golfovima 5icama.....smijel na opela, fiata i tako to...skodu
muha_sa

#2587 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by muha_sa »

mali_balon wrote:Ako uzmem taj iphone, hocu li dobit onu apple naljepnicu da je metnem na auto da svi znaju da imam iphone....a na koje aputo to smije ici, do sad sam vidio vecinu ovih naljepnica na francuzima klio i pezo 206 ima i na golfovima 5icama.....smijel na opela, fiata i tako to...skodu
Zar i to stavljaju :? :lol: :lol:
mali_balon

#2588 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by mali_balon »

muha_sa wrote:
mali_balon wrote:Ako uzmem taj iphone, hocu li dobit onu apple naljepnicu da je metnem na auto da svi znaju da imam iphone....a na koje aputo to smije ici, do sad sam vidio vecinu ovih naljepnica na francuzima klio i pezo 206 ima i na golfovima 5icama.....smijel na opela, fiata i tako to...skodu
Pa muha to ti je, sto bi se reklo....must have.....kako cemo inace zant da taj neko ispred nas ima iphone....to ti dodje ko statusni simbol.....ko ono prije rata zna se ko je vozio golfa a ko ficu ili jugu
muha_sa

#2589 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by muha_sa »

mali_balon wrote:
muha_sa wrote:
Pa muha to ti je, sto bi se reklo....must have.....kako cemo inace zant da taj neko ispred nas ima iphone....to ti dodje ko statusni simbol.....ko ono prije rata zna se ko je vozio golfa a ko ficu ili jugu

sad cu i to pratit :D osim što stavljaju Harun, Mia...................u autu :lol: krenulo sa markom mobitela :lol: :lol:

Image
512MB

#2590 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Da se upće neko usudi poredit iPhone i Huawei...

Pored toga što su u iPhonu ugrađeni najkvalitetniji materijali, sa njim kupuješ savršen eko sistem (iOS) specijalizovan na sigurnost korisnika (zatvoren sistem, Sandboxing, Threat protection, Secure boot chain, Keychain, ...), gdje najnoviji upgrade instaliraš bukvalno za minutu. Dok Huawei nema više ni pristup google services...

Sa sigurnosne strane se može reć da je Android kao ona: imam šupu i na šupi rupu :mrgreen:

Da ne pričam sad o prednostima Xcoda naprema Android studio, ne da mi se upadat u monolog sa madnerom :P
Tomahawk11
Globalni moderator

#2591 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:Da se upće neko usudi poredit iPhone i Huawei...

Pored toga što su u iPhonu ugrađeni najkvalitetniji materijali, sa njim kupuješ savršen eko sistem (iOS) specijalizovan na sigurnost korisnika (zatvoren sistem, Sandboxing, Threat protection, Secure boot chain, Keychain, ...), gdje najnoviji upgrade instaliraš bukvalno za minutu. Dok Huawei nema više ni pristup google services...

Sa sigurnosne strane se može reć da je Android kao ona: imam šupu i na šupi rupu :mrgreen:
Čudi me da si ti kao čovjek od tehnike tako slabo obaviješten.

Čak i novi Mate30 će imati pristup na Google Services.

Zar i na operativnom sistemu kompleksi :roll:
512MB

#2592 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Može može, kad sideloadenuješ kinesku malware i dadneš joj administrator access i device ID, a siguran sam da znaš šta to znači :mrgreen:
muha_sa

#2593 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by muha_sa »

Da ne pričam sad o prednostima Xcoda naprema Android studio, ne da mi se upadat u monolog sa madnerom :P
Imaš li naljepnicu na aVtu :? :D
512MB

#2594 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Nejmam, samo poslovno koristim Apple, privatno Samsung :|
emko1234

#2595 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by emko1234 »

Ovako izgleda kad ljudi opravdavaju kupovinu nečega što ne vrijedi te love drugim ljudima.
Najkvalitetlniji materijali, sanboxing, keychain? Sve zadnje riječi tehnologije. Jedina stvar koju ja mogu priznati applu je zatvoren sistem, što je donekle sasvim logično jer su prvi krenuli. Kad je 2007 rahmetli steve mahao prvim ajfonom, android je jos uvijek bio samo u mudima googla (prvi android telefon izasao godinu kasnije). Dakle closed source softver jer bio sasvim logična stvar u glavi jednog vizionara kakav je bio steve.
Ostalo je historija. Prvih 5 ajfona su jebali majku androidima. Od sedmice, pa na ovamo jedina stvar koju ajfon ima je i dalje taj css i brend. Mate 20 pro je izmislio sve za Xsa od razvikanih, one+ ih jebe vec 3 godine. Tako daa..
512MB

#2596 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Uozbilji se emko

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#2597 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:Nejmam, samo poslovno koristim Apple, privatno Samsung :|
Samsung is a South Korean...

Huawei Technologies Co., Ltd. is a Chinese...

al ta će Huawei :mrgreen:
512MB

#2598 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:Nejmam, samo poslovno koristim Apple, privatno Samsung :|
Samsung is a South Korean...

Huawei Technologies Co., Ltd. is a Chinese...

al ta će Huawei :mrgreen:
Da i?
HAVANA

#2599 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

512MB wrote:Može može, kad sideloadenuješ kinesku malware i dadneš joj administrator access i device ID, a siguran sam da znaš šta to znači :mrgreen:
Dacu joj kurac da izbije oci.Bizi tamo glava me zaboli.
muha_sa

#2600 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
512MB wrote:Može može, kad sideloadenuješ kinesku malware i dadneš joj administrator access i device ID, a siguran sam da znaš šta to znači :mrgreen:
Dacu joj kurac da izbije oci.Bizi tamo glava me zaboli.
+1
Post Reply