Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#2376 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

512MB wrote:Na Pelješcu je još uvjek taj đir :mrgreen:
Ko ga modernizuje,izlije betone i kurceve resorte,dabogda crko!
HAVANA

#2377 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

madner wrote:
512MB wrote:
madner wrote:
Naravno, jedno je prva klasa sa organskim uzgojom i tako mladim zivotinjama da ih ne mozes kupiti, drugo je slj steak.

Mislim odem i ja ponekad na isti, ali nemam iluzije. :D
Organski uzgoj? :lol:
Normalno, ja odem da pogledam obrok kako trci i kaze ovo hocu.
E naruci se u Kuni,restoran,sve ispod peke,sta pozelis,ima i farmu magaraca... :thumbup: Al moras se najaviti,nema nako doc. :D
512MB

#2378 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

madner wrote: Normalno, ja odem da pogledam obrok kako trci i kaze ovo hocu.
A inače u BiH se telad isključivo hrane majčinim mlijekom, lavandom i ljubičicama :mrgreen:
detroit-mercy

#2379 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote: I tu sam starinski. :lol: Kad krenem stanem u metkovicu na pijaci,odvadim ja od banane,odvadi onaj ciko u boksu s paprikama...Najbolji kurs. :D
wtf, ne idem na odmor da kuham grah i dolmim paprike :mrgreen: nego fino ko covjek svaki dan drugi restoran :mrgreen:.
Nisu ovo vise 80te kad se na more nosilo dvije kile graha, kila rize, vrecica paprika, po gajbe patlidzana :mrgreen: .
:roll: Da ja na engleskom pisem? :lol: Zamijenim pare bolan,fajer na pijaci mijenja pare...Najbolji kurs.
Pa sad zavisi koliko trosis :mrgreen: da mijenjam odjednom trebo bi mi kofer onih njihovih kunica :mrgreen:. Ovako ko dingospo, provuces :mrgreen:
HAVANA

#2380 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote: wtf, ne idem na odmor da kuham grah i dolmim paprike :mrgreen: nego fino ko covjek svaki dan drugi restoran :mrgreen:.
Nisu ovo vise 80te kad se na more nosilo dvije kile graha, kila rize, vrecica paprika, po gajbe patlidzana :mrgreen: .
:roll: Da ja na engleskom pisem? :lol: Zamijenim pare bolan,fajer na pijaci mijenja pare...Najbolji kurs.
Pa sad zavisi koliko trosis :mrgreen: da mijenjam odjednom trebo bi mi kofer onih njihovih kunica :mrgreen:. Ovako ko dingospo, provuces :mrgreen:
Jesi znao da postoje i ovakve? :D Ne treba nama puno,mi smo siromasi. :D

Image
madner

#2381 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

512MB wrote:
madner wrote: Normalno, ja odem da pogledam obrok kako trci i kaze ovo hocu.
A inače u BiH se telad isključivo hrane majčinim mlijekom, lavandom i ljubičicama :mrgreen:
Hrane se bolje nego pola Austrijanaca.
Malo je velikih farmi, zato su im zarade niske, ali sto se tice kvalitete mesa to je prva liga.
Ona Omi telad sto porcija kosta 120 eurica se drze isto kao nase krave, malo prirodna ispasa, malo majcino mljeko.

Janje ako ne mozes naci da je na prirodnoj ispasi bilo do juce, imas ozbiljan problem gdje jedes. :D
detroit-mercy

#2382 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote: :roll: Da ja na engleskom pisem? :lol: Zamijenim pare bolan,fajer na pijaci mijenja pare...Najbolji kurs.
Jesi znao da postoje i ovakve? :D Ne treba nama puno,mi smo siromasi. :D

Image
$148 :mrgreen:, kaman gazda :mrgreen:
Da je ovo u ojrima pa hajde, ono ovu sitnjez pokazujes :mrgreen: .
HAVANA

#2383 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Odo ja nosat i birat brodski pod.Jebo vas.Neozbiljni ste.Caooo.
detroit-mercy

#2384 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:Odo ja nosat i birat brodski pod.Jebo vas.Neozbiljni ste.Caooo.
Kazu da je najbolji borov :mrgreen: ima lijepu saru, jest da je malo skuplji :mrgreen: .
madner

#2385 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

HAVANA wrote:
madner wrote:
512MB wrote: Organski uzgoj? :lol:
Normalno, ja odem da pogledam obrok kako trci i kaze ovo hocu.
E naruci se u Kuni,restoran,sve ispod peke,sta pozelis,ima i farmu magaraca... :thumbup: Al moras se najaviti,nema nako doc. :D
To se trazi. :D
Hajvan

#2386 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Hajvan »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:Odo ja nosat i birat brodski pod.Jebo vas.Neozbiljni ste.Caooo.
Kazu da je najbolji borov :mrgreen: ima lijepu saru, jest da je malo skuplji :mrgreen: .

a za vanjsku uporabu onaj sibirski arish. :lol:
madner

#2387 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

Imam to u jednom od stanova, samo domace. :D
kiligonzales

#2388 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by kiligonzales »

dzejkej wrote:
kiligonzales wrote:
Ma hajte molim vas, nije problem sacuvati nesto sto samo od sebe donosi korist i stabilno je. Problem nastaje kad se kockas s time, ono hoces vise, a vec imas previse. Sto bi ja reko ovim gladne duse, a imaju sve, jel ti malo guzici :lol:

Neko spomenu onu od 7 hiljada eura plate po mjesecu. Evo sebe kontam sa svojim navikama, komotno bi 6 ili 6,5 mogo sacuvati svaki mjesec. :lol:

To na serijama turskim, u BiH to raskucavanje ide malo teze. :lol:
Vjerovatno nisi ozenjen pa su ti troskovi manji nego da imas porodicu ali to ti samo tako mislis.
Slusaj starije sinko: kako prihodi rastu tako ti sinko rashodi rastu i to po eksponencijalnoj funkciji pa ti racunaj koliko ces ustediti :D :D
Nemam starog od davnina. O troclanoj porodici se brinem sam. Tri smo doduše odrasle osobe. U svome stanu, u svome gradu, medju svojim ljudima vise nam je jedino trebalo kada sam se zajebavao, cugao, travario, kockao, s rajom kurcio po kafanama. Jbg, sada nista od toga ne radim, ako opet potrosim, potrosim na porodicu ili odabrano drustvo (djevojku i par dobrih jarana), auto nemam, u Sarajevu ti ne treba, za dalje destinacije ponekad bude autobus, avion ili rent a car.

Slazem se ja da rastu, ali ja sam i s nikakvom platom i radim na crno uspijevao da štekam.

Sad cak i nemam stalni posao,, radim na dnevnicu.
kiligonzales

#2389 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by kiligonzales »

detroit-mercy wrote: Kad ti u kucu ulazi 7k ili 10k svaki mjesec, navike se brzo mijenjaju :mrgreen:
Ti svoje navike prilagodjavas standardu :mrgreen:
Sve je to do ljudi i do apetita. Jbg neko voli imati sve sto vidi, ima gladne oci i dusu, udje u prodavnicu i kupi 4-5 pari obuće, kupi par jakni, napuni ormar stvarima da su mu i višak, guzica bi mu dva, tri auta, tv ko zid 8k , ode i kupi odjelo 5 puta skuplje jer mu Granov nije mjera ko da i u jeftinijem ne može mu biti lijepo i stajati i td. Da ne govorim da nekome je samo taj dzep način da funkcioniše i primjete ga ljudi. O kompleksima pojedinaca ne bih, vidimo ih po Sa i previse.

Volim prizemne ljude, imam druga 6 milja eura mu je bila plata godinama, direktor, nema kompleksa, nema potrebu da se nekome dokaze, Sarajlija od primjera i odgoja, momak od raje, prihvaćen u društvu, druzi se s istom ekipom s kojom je odrastao, tako cijeli život, bez kurcenja, bahatosti, neopterećenog odnosa s ljudima, kompleksa, ne pati od statusa i toga da pokaze koliko ima.
detroit-mercy

#2390 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

kiligonzales wrote:
dzejkej wrote:
kiligonzales wrote:
Ma hajte molim vas, nije problem sacuvati nesto sto samo od sebe donosi korist i stabilno je. Problem nastaje kad se kockas s time, ono hoces vise, a vec imas previse. Sto bi ja reko ovim gladne duse, a imaju sve, jel ti malo guzici :lol:

Neko spomenu onu od 7 hiljada eura plate po mjesecu. Evo sebe kontam sa svojim navikama, komotno bi 6 ili 6,5 mogo sacuvati svaki mjesec. :lol:

To na serijama turskim, u BiH to raskucavanje ide malo teze. :lol:
Vjerovatno nisi ozenjen pa su ti troskovi manji nego da imas porodicu ali to ti samo tako mislis.
Slusaj starije sinko: kako prihodi rastu tako ti sinko rashodi rastu i to po eksponencijalnoj funkciji pa ti racunaj koliko ces ustediti :D :D
Nemam starog od davnina. O troclanoj porodici se brinem sam. Tri smo doduše odrasle osobe. U svome stanu, u svome gradu, medju svojim ljudima vise nam je jedino trebalo kada sam se zajebavao, cugao, travario, kockao, s rajom kurcio po kafanama. Jbg, sada nista od toga ne radim, ako opet potrosim, potrosim na porodicu ili odabrano drustvo (djevojku i par dobrih jarana), auto nemam, u Sarajevu ti ne treba, za dalje destinacije ponekad bude autobus, avion ili rent a car.

Slazem se ja da rastu, ali ja sam i s nikakvom platom i radim na crno uspijevao da štekam.

Sad cak i nemam stalni posao,, radim na dnevnicu.
Ti stekas jer nemas stalni posao i stalno visis o koncu i narvno da te to tjera da vodis racuna o tome kolike izdatke pravis kao i da ostavljas nesto sa strane za zlu netrebalo (nista lose u tome).
DearJohn

#2391 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by DearJohn »

moonca wrote:Balkanski mentalitet- da se kuka kako nemaju- i ako imaju- ne znaju sta ih snaslo- tkz.' nove pare''-..

poznajem i ja imucne - ne kukaju- niti ikad novac pomenu u diskusijama - i prilicno - skromni- da ne kazem skrti...
Imućni ljudi, sa klasom, se ne preseravaju ili razmeću ili galame pred drugima. I kad npr. nose markiranu odjeću rade to s dozom balansa i često sa neprimjetnim logotajpom. Ali znaju uživati u životu, za sebe imaju. Rijetko pričaju o materijalnim stvarima osim kada je posao u pitanju. Na žalost kod nas je brdo debila, novopečenih "gazda", tzv. bogataša, razmetljivaca i stoke sitnog zuba koja samo gleda kako da se okoristi. Rijetko u ovom gradu više može se naći neko za kafu popiti a da ne gleda kakvu korist će uhvatit il se počet razmetat...Isto važi i za dijasporu kad dođe. Ne znam je li to u stvari vazda bilo tako ili je to rat iz ljudi izvuko na površinu
HAVANA

#2392 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

kiligonzales wrote:
detroit-mercy wrote: Kad ti u kucu ulazi 7k ili 10k svaki mjesec, navike se brzo mijenjaju :mrgreen:
momak od raje, prihvaćen u društvu, druzi se s istom ekipom s kojom je odrastao, tako cijeli život, bez kurcenja, bahatosti, neopterećenog odnosa s ljudima, kompleksa, ne pati od statusa i toga da pokaze koliko ima.
Nema te kartice,bognera i snicle u fensi restoranu koja ovo moze zamijeniti.Jebo sniclu i bognera.Pare su potreba i svi mi trcimo za njima ali mi moramo upravljati njima.Ne one nama.Postanes tenkre klasicni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2393 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

Havana hoš na Berina?
detroit-mercy

#2394 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

kiligonzales wrote:
Sve je to do ljudi i do apetita. Jbg neko voli imati sve sto vidi, ima gladne oci i dusu, udje u prodavnicu i kupi 4-5 pari obuće, kupi par jakni, napuni ormar stvarima da su mu i višak, guzica bi mu dva, tri auta, tv ko zid 8k , ode i kupi odjelo 5 puta skuplje jer mu Granov nije mjera ko da i u jeftinijem ne može mu biti lijepo i stajati i td. Da ne govorim da nekome je samo taj dzep način da funkcioniše i primjete ga ljudi. O kompleksima pojedinaca ne bih, vidimo ih po Sa i previse.

Volim prizemne ljude, imam druga 6 milja eura mu je bila plata godinama, direktor, nema kompleksa, nema potrebu da se nekome dokaze, Sarajlija od primjera i odgoja, momak od raje, prihvaćen u društvu, druzi se s istom ekipom s kojom je odrastao, tako cijeli život, bez kurcenja, bahatosti, neopterećenog odnosa s ljudima, kompleksa, ne pati od statusa i toga da pokaze koliko ima.
Vidis, ono sto ja nimalo ne gotivim je biti prihvacen od raje, znaci igrati po pravilima koje namece neko ko sebe smatra nekom rajom. Sta znaci biti prizemljen i prihvacen od raje.
Ako meni moja primanja dozvoljavaju da zivim zivot kakav hocu, da vozim auto koje mi se svidja, da idem na odmore gdje hocu, da ide mu restorane koje ja izaberem jer sam si to svojim radom omogucio (ne ukrao) treba od svega toga da se ustrucavam jer bi se neko od raje mogao uvrijediti.
Sta znaci imati komplekse, lik zaradjuje da moze sjesti haj naprimjer u novog AMGa i sad treba da se ustrucava jer raja voza golfove dvice ili reno Clio :-). Moze da si priusti odlazak na Maldive ali treba da sjedi u Zaostrogu jer jebi ga uvrijedit ce se ko od raje :-).
Odlazak na putovanje koje si mozes priustiti svojim radom, vozanje auta koji si mozes priustiti svojim radom, ili kupovina stana u zgradi u kojoj si mozes priustiti svojim radom se samo kod nas smatra bahacenjem. Eto treba cio zivot sjedit u Tibiri i vozat dvicu da nebi raja zahatorovala :-) .
DearJohn

#2395 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by DearJohn »

detroit-mercy wrote:
kiligonzales wrote:

Vidis, ono sto ja nimalo ne gotivim je biti prihvacen od raje, znaci igrati po pravilima koje namece neko ko sebe smatra nekom rajom. Sta znaci biti prizemljen i prihvacen od raje.
Ako meni moja primanja dozvoljavaju da zivim zivot kakav hocu, da vozim auto koje mi se svidja, da idem na odmore gdje hocu, da ide mu restorane koje ja izaberem jer sam si to svojim radom omogucio (ne ukrao) treba od svega toga da se ustrucavam jer bi se neko od raje mogao uvrijediti.
Sta znaci imati komplekse, lik zaradjuje da moze sjesti haj naprimjer u novog AMGa i sad treba da se ustrucava jer raja voza golfove dvice ili reno Clio :-). Moze da si priusti odlazak na Maldive ali treba da sjedi u Zaostrogu jer jebi ga uvrijedit ce se ko od raje :-).
Odlazak na putovanje koje si mozes priustiti svojim radom, vozanje auta koji si mozes priustiti svojim radom, ili kupovina stana u zgradi u kojoj si mozes priustiti svojim radom se samo kod nas smatra bahacenjem. Eto treba cio zivot sjedit u Tibiri i vozat dvicu da nebi raja zahatorovala :-) .
Nisi ga shvatio/shvatila, nije čovjek na to mislio...Normalno da će čovjek priuštiti sebi što mu je ćejf, ali neće sjest na kafu među raju i mahat im pred očima ključevima od AMG-a cjelo vrijeme dok kafu piju i isticat se ja,ja i samo ja, na to je vjerovatno mislio...
512MB

#2396 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

Ako se direktor jedne kompanije na prvu ne razlikuje od raje sa granapa onda jebeš tog direktora :)
detroit-mercy

#2397 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

512MB wrote:Ako se direktor jedne kompanije na prvu ne razlikuje od raje sa granapa onda jebeš tog direktora :)
Samo kod nas se zgubidani koji po cio dan ispijaju klipace pred granapima dizu u zvijezde i smatraju nekom avangardom, u svakom drugom drustvu postoje nazivi za takve ljude :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2398 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

Gdje se bolan smatraju avangardom :-)
HAVANA

#2399 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

_BataZiv_0809 wrote:Havana hoš na Berina?
Nemam pojma zvao me za 20 rodjendan kafane 26/9 al dabogda Zapetljo sam se nesta vamo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2400 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Havana hoš na Berina?
Nemam pojma zvao me za 20 rodjendan kafane 26/9 al dabogda Zapetljo sam se nesta vamo...
Bice dobro ko i uvijek, ali ni ja haman necu stic, nekakav kongres u Opatiji imam :-)
Post Reply