Tvoja tema i nije loša, iako si se mogao potrudit da malo budeš opširnijiucenik1234 wrote:??? u bih?? sta vi mislite posto kontam uzet auto pa sta ja znam
Većina novijih vozila, starih do 7 godina, imaju motore koji po svojim perfomansama prevazilaze naše ceste. Međutim, kod nas na cesti ima dosta brzih vozila i još puno više prosječnih i loših vozača, koji upravljaju tim vozilima, bez ikakve odgovornosti za svoj i tuđi život,i zbog toga ali i zbog loše i neuvjetne ceste, svaki dan u dnevnoj štampi i u drugim medijima, vidimo smrskana vozila, i ljude koji su nastradali, i to većinom mlađu populaciju.
Statistički podaci su poražavajući koliko ljudi gine na bh. cestama a da se niko još nije zapitao zbog čega odnosno koji su uzroci i šta efektivno činiti da se smanje saobraćajne nezgode i teške posljedice koje iz njih proizilaze? S druge strane, kod nas je trend postavljanja na naše ceste fiksnih ili mobilnih radara na svakim desetak kilometara ( tipično za nas
U tim zemljama, pogotovo u Njemačkoj, poseban tretman imaju starija vozila, kod kojih je registracija veoma skupa a kod nas je naisplativije voziti auto staro 20 i kusur godina, a koji prestavljaju veoma opasne stvari na cesti zbog tehničke neispravnosti.
Znam ljude, koji ne zaključavaju svoja vozila jer su toliko dotrajala da jednostavno se nema šta uzeti iz tih vozila. Da ne spominjem krađu. Sad, na cesti to vozilo je potencijalni " ubica ".