Planiram kupiti IrDA adapter uskoro, i interesuje me koliko je funkcionalan(mnogi se žale na nemogućnost efikasnog transfera podataka s PC na moby i obrnuto), prednosti, mane?
Hvala unaprijed.
Koliko je IrDa konekcija efikasna
Moderator: Benq
-
Panasonic
Ovakvo ti je stanje,
Ako uzmes neki irDA nepoznatog proizvodjaca onda ce ti veza pucati i praksa je pokazala da su ovi irDA prikljucci skoro neupotrebljivi, zato ti preporucujem irDA od npr. ActiSYS-a.
Spajaju se na COM ili USB port racunara, sto i nije vazno jer je irDA sporiji od oba ova porta.
Ako uzmes neki irDA nepoznatog proizvodjaca onda ce ti veza pucati i praksa je pokazala da su ovi irDA prikljucci skoro neupotrebljivi, zato ti preporucujem irDA od npr. ActiSYS-a.
Spajaju se na COM ili USB port racunara, sto i nije vazno jer je irDA sporiji od oba ova porta.
- Qler
A sto ne razmislis o kupovini BT-a, naravno ako ti mob. to podrzava??
Evo u ovoj firmi gdje ja radim IrDA je 54KM a Bluetooth je 58,80KM, mislim cijena je skoro identicna, a mnogo vise dobijes sa BT-om, i on je MSI-ev a irda je neki lijev. Oba su USB!
Evo u ovoj firmi gdje ja radim IrDA je 54KM a Bluetooth je 58,80KM, mislim cijena je skoro identicna, a mnogo vise dobijes sa BT-om, i on je MSI-ev a irda je neki lijev. Oba su USB!
-
Kimur
Qler wrote:A sto ne razmislis o kupovini BT-a, naravno ako ti mob. to podrzava??
Hvala na pomoci.
Qler mozes li mi reci naziv firme/prodavnice/ gdje mogu kupit
BT jer cijena je stvarno povoljna.