Koliko je eBay siguran?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
AsPe

#1 Koliko je eBay siguran?

Post by AsPe »

Pozz, imam samo par pitanja o eBay-u : Koliko je ustvari siguran i da li artikal koji kupim bez problema bude dostavljen u ovu nasu divnu zemlju? :)

Naime, nasao sam dobar i jeftin artikal koji bih zelio da kupim. Prodavac se nalazi u SAD-u i prilicno ima dobru reputaciju na eBayu (preko 1300 transakcija, 99.9% pozitivno ocijenjenih). Sada me zanima da li bi artikal, ukoliko bih ga ja kupio, dosao bez problema u BiH, tj. u Tuzlu? Pise da se plati dodatnih $20 na dostavu, ali nije to problem ako bi doslo. Namjeravam da koristim PayPal kao vrstu placanja.

Ako neko ima iskustva sa ovakvim situacijama, molim da ovdje napise i da mi koji savjet :)
Hvala!
agnostic_front

#2 Re: Koliko je eBay siguran?

Post by agnostic_front »

Ma sto ne bi doslo. Meni je iz Kine dolazilo.
Mrki_ma

#3 Re: Koliko je eBay siguran?

Post by Mrki_ma »

sta god sam kupio meni je doslo
NoriDeNoir

#4 Re: Koliko je eBay siguran?

Post by NoriDeNoir »

Samo imaj na umu da vrlo lako mozes nastradat od nase carine ako kupujes nesto skuplje. Ja sam se jednom zeznuo tako pa sam prosao ko' bos kroz trnje :-D Imali su pravo da ocarine ali da sam to kupio licno i sam prenio preko granice prosao bi punooo bolje... al haj.

Ja sa e-Baya kupujem aktivno bar 5 godina. Samo jednom mi se desilo da mi roba nije stigla ali uz PayPal dispute stvar je rjesenja i covjek mi po poslao ponovo. Par puta mi se desilo da sam robu cekao i preko 2 mjeseca (ali to su neke stvarcice iz kine)
AsPe

#5 Re: Koliko je eBay siguran?

Post by AsPe »

Koliko skuplje? :D Ovo je bilo oko $100, valjda se ne racuna u skuplje stvari da me ne zezna carina :D

Btw. hvala vam svima na odgovorima ;)
Mrki_ma

#6 Re: Koliko je eBay siguran?

Post by Mrki_ma »

AsPe wrote:Koliko skuplje? :D Ovo je bilo oko $100, valjda se ne racuna u skuplje stvari da me ne zezna carina :D

Uh tu bi ti carina mogla biti velika...

Ima li opicja gift wrap?
AsPe

#7 Re: Koliko je eBay siguran?

Post by AsPe »

Mrki_ma wrote:
AsPe wrote:Koliko skuplje? :D Ovo je bilo oko $100, valjda se ne racuna u skuplje stvari da me ne zezna carina :D

Uh tu bi ti carina mogla biti velika...

Ima li opicja gift wrap?
Nisam vidio. Da pitam prodavaca ili?
Post Reply