Koliko je dug put iz guzuce u glavu?
- Karadoz
#1 Koliko je dug put iz guzuce u glavu?
SARAJEVO - Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjo Topić uputio je juče otvoreno pismo hrvatskim i drugim funkcionerima u BiH, koje je pozvao da se dosele u mjesto gdje rade, saopšteno je iz "Napretka".
Topić se u pismu osvrnuo na praznične prijeme i "Napretkove" božićne koncerte, na kojima su od hrvatskih funkcionera bili samo Željko Komšić i Bariša Čolak, te hrvatski ambasador Josip Vrbošić.
Prema njegovim riječima, nijedan hrvatski ministar ne stanuje u Sarajevu.
"Dolazak na prijeme i slične događaje od velike je važnosti, to je izraz poštovanja prema onome ko priređuje prijem ili drugi događaj i prema onoj zajednici koja priređuje prijem ili manifestaciju", kazao je Topić.
Podsjetio je na to koliko vremena i truda treba da bi se pripremio neki susret na visokom nivou, a stanovanje u mjestu rada je izraz ljubavi prema tom gradu i zemlji.
On je pozvao sve stranke, prije svega hrvatske, da na važne političke pozicije imenuju ljude koji će s porodicama tokom mandata živjeti u gradu gdje zarađuju svoj hljeb, kao što je to uradio visoki predstavnik i većina ambasadora.
"Prvenstveno mislim na Sarajevo, Banjaluku i Mostar, ozbiljnog uspjeha nema bez puno rada, a to se može samo ako čovjek i živi u gradu radnog mjesta", kazao je Topić.
"Mnogi se čude što se Hrvati ne vraćaju u Sarajevo ili Banjaluku, a nemaju se čemu čuditi kad u njima ne stanuju ni najviši funkcioneri", zaključuje se u pismu.
"Dolazak na prijeme i slične događaje od velike je važnosti, to je izraz poštovanja prema onome ko priređuje prijem ili drugi događaj i prema onoj zajednici koja priređuje prijem ili manifestaciju", kazao je Topić.
Podsjetio je na to koliko vremena i truda treba da bi se pripremio neki susret na visokom nivou, a stanovanje u mjestu rada je izraz ljubavi prema tom gradu i zemlji.
On je pozvao sve stranke, prije svega hrvatske, da na važne političke pozicije imenuju ljude koji će s porodicama tokom mandata živjeti u gradu gdje zarađuju svoj hljeb, kao što je to uradio visoki predstavnik i većina ambasadora.
"Prvenstveno mislim na Sarajevo, Banjaluku i Mostar, ozbiljnog uspjeha nema bez puno rada, a to se može samo ako čovjek i živi u gradu radnog mjesta", kazao je Topić.
"Mnogi se čude što se Hrvati ne vraćaju u Sarajevo ili Banjaluku, a nemaju se čemu čuditi kad u njima ne stanuju ni najviši funkcioneri", zaključuje se u pismu.
#2 Re: Koliko je dug put iz guzuce u glavu?
jedino sto ja imam reci je: hvala, ali ne hvala...Karadoz wrote:SARAJEVO - Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjo Topić uputio je juče otvoreno pismo hrvatskim i drugim funkcionerima u BiH, koje je pozvao da se dosele u mjesto gdje rade, saopšteno je iz "Napretka".
Topić se u pismu osvrnuo na praznične prijeme i "Napretkove" božićne koncerte, na kojima su od hrvatskih funkcionera bili samo Željko Komšić i Bariša Čolak, te hrvatski ambasador Josip Vrbošić.
Prema njegovim riječima, nijedan hrvatski ministar ne stanuje u Sarajevu.
:povrac: smajli...
- Karadoz
#4 Re: Koliko je dug put iz guzuce u glavu?
Kakvo je vrijeme doslo uskoro ce predstavnici Srba i Hrvata u BiH parlament stizati sluzbenim avionima iz Zagreba i Beograda ...
Mislim samo nedostaju avioni jer su stambena pitanja u tim gradovima vec rijesili
Mislim samo nedostaju avioni jer su stambena pitanja u tim gradovima vec rijesili
-
Pearl
zato je naglaseno... "za nostalgiju"..Vingo wrote:Fino kaze s porodicama....
a i taj zivot i stan i rezije neko mora platiti.. nece oni garant iz vlastitog dzepa...
-
mrki medvjed
U svakom slučaju je jeftinije od troškova koje dobijaju za odvojeni životPearl wrote:zato je naglaseno... "za nostalgiju"..Vingo wrote:Fino kaze s porodicama....
a i taj zivot i stan i rezije neko mora platiti.. nece oni garant iz vlastitog dzepa...
- Karadoz
Bez obzira na anglaseno familija je nesto siri pojam od porodica ..koliko sa ja u to razumijem .... pa sadPearl wrote:zato je naglaseno... "za nostalgiju"..Vingo wrote:Fino kaze s porodicama....
A ako se ovo drugo odnosi na moj komentar onda cuj dosta su dnevnice i putni troskovi ..jer covjek zivi gdje voli pa valjda plata moze da pokrije troskove
-
Pearl
hahahahaa...
ma kako god, oni ce "dobri" sigurno izaci...
a mi donji, kako god.. ako ne budu mogli imati lovu za odvojen zivot i auto koje ide i na benzin i na dizel, onda ce skontati da im je neophodno da im dodje i daidzic, nana od prvog komsije (ciju pitu oni jedino vole) i svi iz drugog koljena.. naravno, u odvojenim stanovima 
kako ce tek onda cijene stanova da porastu, da ljudi zarade na politicarima, tj nama koji dajemo drzavi
(prim.autora: ovo s osvrtom na temu o poskupljavanju cijene stanova:))
ma kako god, oni ce "dobri" sigurno izaci...
kako ce tek onda cijene stanova da porastu, da ljudi zarade na politicarima, tj nama koji dajemo drzavi
(prim.autora: ovo s osvrtom na temu o poskupljavanju cijene stanova:))
-
_BosanaC
Jel' vi to zelite da povredite neciji nacionalni interes tako sto ce doci zivjeti u Teheranu umjesto u BL, Mostaru, Citluku, Grudama (rodnim)?
I da mu djeci izbijete iz usta ono malo crkavice sto babo i onako tesko zaradjeno dobija?

I da mu djeci izbijete iz usta ono malo crkavice sto babo i onako tesko zaradjeno dobija?
-
Pearl
a sta cemo... jedino nasi (biracki) nacionalni interesi mogu da budu ugrozeni.. a pored toga i ljudski i svi ostali.. ali koga briga.. ko nam je kriv kad se nismo u politiku uvalili.._BosanaC wrote:Jel' vi to zelite da povredite neciji nacionalni interes tako sto ce doci zivjeti u Teheranu umjesto u BL, Mostaru, Citluku, Grudama (rodnim)?![]()
I da mu djeci izbijete iz usta ono malo crkavice sto babo i onako tesko zaradjeno dobija?![]()
![]()
-
mrki medvjed
mala ispravka...ko nam je kriv sto smo ih izabraliPearl wrote:a sta cemo... jedino nasi (biracki) nacionalni interesi mogu da budu ugrozeni.. a pored toga i ljudski i svi ostali.. ali koga briga.. ko nam je kriv kad se nismo u politiku uvalili.._BosanaC wrote:Jel' vi to zelite da povredite neciji nacionalni interes tako sto ce doci zivjeti u Teheranu umjesto u BL, Mostaru, Citluku, Grudama (rodnim)?![]()
I da mu djeci izbijete iz usta ono malo crkavice sto babo i onako tesko zaradjeno dobija?![]()
![]()
-
Pearl
ja ih nisam birala.. a ni bilo ko od ljudi koje znam.. ili bar tako pricaju...mrki medvjed wrote:mala ispravka...ko nam je kriv sto smo ih izabraliPearl wrote:a sta cemo... jedino nasi (biracki) nacionalni interesi mogu da budu ugrozeni.. a pored toga i ljudski i svi ostali.. ali koga briga.. ko nam je kriv kad se nismo u politiku uvalili.._BosanaC wrote:Jel' vi to zelite da povredite neciji nacionalni interes tako sto ce doci zivjeti u Teheranu umjesto u BL, Mostaru, Citluku, Grudama (rodnim)?![]()
![]()
ko god prica kuka na njih i kaze: "ko ih je birao, eto mu ga sad".. pa jebem mu misa, ko ih je onda izabrao ako svi na njih kukaju
- Karadoz
Pearl wrote:ja ih nisam birala.. a ni bilo ko od ljudi koje znam.. ili bar tako pricaju...mrki medvjed wrote:mala ispravka...ko nam je kriv sto smo ih izabraliPearl wrote: a sta cemo... jedino nasi (biracki) nacionalni interesi mogu da budu ugrozeni.. a pored toga i ljudski i svi ostali.. ali koga briga.. ko nam je kriv kad se nismo u politiku uvalili..
ko god prica kuka na njih i kaze: "ko ih je birao, eto mu ga sad".. pa jebem mu misa, ko ih je onda izabrao ako svi na njih kukaju![]()
Poznata prica ja za njih nisam glasao, pa neko jeste. Ipak sa kime god razgovaras on nije..neko tu laze
-
mrki medvjed
izabrali su ih oni koji nisu izašli na izbore i naravno njihovi vjerni birači koji ih zaokružuju od 90-e na ovamo...meni je savjest čista, ja sam glasao za neke druge, ali nažalost i ja ispašatamPearl wrote:ja ih nisam birala.. a ni bilo ko od ljudi koje znam.. ili bar tako pricaju...mrki medvjed wrote:mala ispravka...ko nam je kriv sto smo ih izabraliPearl wrote: a sta cemo... jedino nasi (biracki) nacionalni interesi mogu da budu ugrozeni.. a pored toga i ljudski i svi ostali.. ali koga briga.. ko nam je kriv kad se nismo u politiku uvalili..
ko god prica kuka na njih i kaze: "ko ih je birao, eto mu ga sad".. pa jebem mu misa, ko ih je onda izabrao ako svi na njih kukaju![]()
-
Pearl
znam.. zato i kazemmrki medvjed wrote:izabrali su ih oni koji nisu izašli na izbore i naravno njihovi vjerni birači koji ih zaokružuju od 90-e na ovamo...meni je savjest čista, ja sam glasao za neke druge, ali nažalost i ja ispašatamPearl wrote:ja ih nisam birala.. a ni bilo ko od ljudi koje znam.. ili bar tako pricaju...mrki medvjed wrote: mala ispravka...ko nam je kriv sto smo ih izabrali
-
klif
Mozda su izbori namjesteni. Mozda nas lazu da su pobijedili na izborima.Karadoz wrote: Poznata prica ja za njih nisam glasao, pa neko jeste. Ipak sa kime god razgovaras on nije..neko tu laze
Pa zamisli samo koliko nas ima i koliko nas izadje na izbore... Tesko je tu zadrzati pregled.
-
Pearl
da li bi odlazak bosnjaka i hrvata pojacao multietnicku sliku banja luke? cisto sumnjam.. mozda na papiru, ali u glavama ljudi ne..:SJastreb35 wrote:Topiceva inicijativa jaca multietnicku sliku glavnog grada. To relativizirati nekakvim udarom na budzet drzave je neozbiljno.
tako da mi je to malo "na silu" stvaranje multietnicke slike...