Ako može da prodiskutujemo o ovome na nekom normalnom nivou, jer volio bih, Tita mi
Prvo, ljudski velim da je Komšić, očito, dobar čovjek. Narodski, jaran i raja. Vjerujem da bi pomogo kolko bi mogo kome god bi trebalo ... ono taj je tip ..
Ne interesuje me to što je kandidat za hrvatskog čl.pr .. iako se Hrvati ubiše u ubjeđivanju da nije fer itd itd ...
Hajd mi sad, SDP-ovci, iskreno recite da li je on nama a i vama korisniji na ovoj poziciji ili na poziciji, recimo, ministra pravde ili ministra unutrašnjih poslova ... dakle, nemojte me strogo shvatati pa reći nešto tipa "On nije stručan u tome i tome...."
Recite mi, s tim da je dobar čovjek (ja to ne sporim, čak i branim tu tvrdnju), da li je on uopšte bitan na toj funkciji (na duže staze, globalno) i da li bilo ikako moguće da SDP predloži za mjesto gdje bi njegova ljudskost i sposobnost došla do izražaja malo konkretnije ... tamo gdje nam treba dobar, čestit i pametan čovjek??
Nije mi do provociranja. Ne želim vjerovati da SDP ovo radi iz inata. Vjerujem da nije to to. Ali ne razumijem zašto čovjeka koji je pokupio dosta simpatija normalnih sa svih strana nisu smjestili tamo gdje nam je potreban čovjek koga simpatiziraju normalni sa svih strana?
Ako ćete odgovarati na ovo pitanje ili pitanja nabrijani, ono kao "Treba bagru nacionalističku naučit pameti ..." onda nemojte ni odgovarat
Samo mi pojasnite, dobro bi bilo i kada bi neki konkretni SDP-ovac bio tu da meni a i one koje možda slično interesuje objasni ...
Malo sam zbrda zdola
PS. Da je, kojim slučajem, Komšić predsjednik SDP-a, ja ne bih postavljo ovo pitanje.