upravo tako, raja se ovde u bosni boje svega! apsolutno svega! da pitas neku jaranicu s faxa/iz skole da sjedne s tobom na kafu(na samo) izmislice neki razlog da ne ode ili ce dovesti jos dvije jaranice. nije ovo slucaj sa mnom, ili neka licna frustracija, ovo je realnost. svak se zatvara. s kim god da sjednes da porazgovaras stalno se izbjegavaju konkretne i "teze"(u normalnom svijetu nisu uopste teske) teme. samo se supljira.zoka wrote:Da edit to je upravo misao vodilja pisanja ove teme. ljudi su danas kukavice i boje se zivjeti zivot.Edit wrote: Svako od nas izgradio je vlastite filtere za informacije koje prima i sjećanja koja želi zadržati. "Broj" iskustava i uspomena koje će ostati u našem sjećanju zavise od toga, da li je njihova vrsta odgovarala našim filterima .....
ljudi se i boje i izbjegavaju zivjeti i misliti jer je.biga lakse je sjedit po citav dan i ne mislit ni na sta.
ja znam milion slucajeva(student sam ekonomije) studenata koji jos ni ne vide profesora a vec govore kako "samo oni sa stelom mogu polozit"! tek se upisu na fax i odma se mora trazit stela?! pa ima li iko m.u.d.a u ovom gradu pa da stisne pa kaze "e nek svima treba stela, ja cu ici posteno"! nervira me apsolutna pasivnost u razmisljanju.
ko sto si ti zoka sluso tog inzinjera, cuo sam i ja svog komsiju prosle godine bas u ovo vrijeme n.godine, bozica. vidi covjek sad svak sebi porucuje deda mraza kuci, pa kaze:" e to je nekad bio dozivljaj!djeca su po citavu godinu pazila sta govore i rade da mogu reci d.mrazu da su slusala". sad je totalno unisten sistem vrijednosti. sad je vaznije vidjet i slusat cecu nego d.mraza. ovaj slucaj sam licno vidio kod djece u cetvrtom, petom razredu osnovne skole!!! za to su stariji krivi.mislim da je razlog upravo ta pasivnost, sto nam je mrsko da napravimo pravi sistem u kojem ce se isplatit zivit.
treba ziviti, uciti, radit. nemoraju pare odma doci. nigdje ne dodju pare odma. trebamo gradit zivot, pa ce nam zivot dati ta lijepa iskustva i uspomene,jer "uzimat, ne davat i nije neki zanat".