Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
- supercali
#51 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Ako procitas fino recenicu koju sam napisao shvatit ces
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#52 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
kako mozete govoriti da u BiH nema siromasnih? to mozes o svojoj mahali pricati a ne o cijeloj BiH.
ne trosim koliko se ne mogu pruziti. ne odvajam od usta da mogu sebi nesto kupiti sto zelim, vec normlno ostavljam pare na stranu pa kupim. mobitel imam taĆ skriM, koji mozda sada vrijedi stoju i koristim ga vec skoro 3 godine za pozive, poruke i udjem na fb nekada
. znam sta je android i sta su aplikacije
al me toliko ne interesuje, al kad kod drugih vidim takve telefone meni nesto bude drago sto znam da i ja to sebi mogu priustiti al ipak ne zelim.
ako se treba malo i pohvaliti samo recite, mogu ja i to
ne trosim koliko se ne mogu pruziti. ne odvajam od usta da mogu sebi nesto kupiti sto zelim, vec normlno ostavljam pare na stranu pa kupim. mobitel imam taĆ skriM, koji mozda sada vrijedi stoju i koristim ga vec skoro 3 godine za pozive, poruke i udjem na fb nekada
ako se treba malo i pohvaliti samo recite, mogu ja i to
-
dječak sa šibicama
#53 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Sistem samozavaravanja, zabadanja glave u pijesak i laganja samih sebe, u sarajevskoj kotlini je dostigao savrsenstvo.
-
kakavdanakneiskustvu
#54 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
dječak sa šibicama wrote:Sistem samozavaravanja, zabadanja glave u pijesak i laganja samih sebe, u sarajevskoj kotlini je dostigao savrsenstvo.
- JThomas
#55 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
jest ako je kotlina od sebilja do BBI. a već niže od toga realnost neumoljivo udara štocem u glavu.
-
swanfilter
#56 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Kod nas je sramota velika ako te slucajno vide pred javnom kuhinjom. Ili da nemas za zivot. Zato nam se i cini da kod nas nema siromasnih, a ima ih i to ogroman broj ...
-
detroit-mercy
#57 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
A sto veliki broj ljudi ovdje boli kurac na sta drugi ljudi trose svoju lovu
. Sve dok ne trosi moje pare ili me ne pita za pare, moze da ih sprca na sta hoce. Pa bili to Droidi ili Androidi, who cares
.
Svako trosi na ono sto mu pricinjava zadovoljstvo
.
Svako trosi na ono sto mu pricinjava zadovoljstvo
- supercali
#58 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Nije problem na sta on trosi i nek trosi al ako je tema takva valjda se mogu komentarisati takvi koji trose zbog drugih i sami sebe ukopavaju
-
detroit-mercy
#59 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
A sto sami sebe ukopavajusupercali wrote:Nije problem na sta on trosi i nek trosi al ako je tema takva valjda se mogu komentarisati takvi koji trose zbog drugih i sami sebe ukopavaju
Sve dok trose svoje i dok ne traze od tebe, koga briga
- supercali
#60 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Ti me ozbiljno pitas sto sami sebe ukopavaju?
Jbg ti na te gledas kao neki privatnik ja na te gledam kao covjek to je sustinska razlika zasto ja mislim da se ukopavaju sami a zasto ti ne
Jbg ti na te gledas kao neki privatnik ja na te gledam kao covjek to je sustinska razlika zasto ja mislim da se ukopavaju sami a zasto ti ne
- damskot
#61 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
U vecini slucajeva ni 2% od funkcija ne koristi a vec trazi novi model . Ne zato sto mu treba nego zato sto hoce da pokaze komsiji ili zato sto mu marketing agencija uvali usta . U svakom slucaju nema puno tu sa voljom jer dosta raja uzme cak i na kredit(kakvo je zadovoljstvo biti duzan) . Pitanje je bili mogli malo da smanjimo paznju na svoj materialni ugled i ucinimo nesto pametnije sa novcem . A i bez duga si sretniji kolegijalni drustvenidetroit-mercy wrote:A sto veliki broj ljudi ovdje boli kurac na sta drugi ljudi trose svoju lovu. Sve dok ne trosi moje pare ili me ne pita za pare, moze da ih sprca na sta hoce. Pa bili to Droidi ili Androidi, who cares
.
Svako trosi na ono sto mu pricinjava zadovoljstvo.
Fakat neznam .
-
detroit-mercy
#62 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Sta je to uraditi nesto pametnije sa novcedamskot wrote:U vecini slucajeva ni 2% od funkcija ne koristi a vec trazi novi model . Ne zato sto mu treba nego zato sto hoce da pokaze komsiji ili zato sto mu marketing agencija uvali usta . U svakom slucaju nema puno tu sa voljom jer dosta raja uzme cak i na kredit(kakvo je zadovoljstvo biti duzan) . Pitanje je bili mogli malo da smanjimo paznju na svoj materialni ugled i ucinimo nesto pametnije sa novcem . A i bez duga si sretniji kolegijalni drustvenidetroit-mercy wrote:A sto veliki broj ljudi ovdje boli kurac na sta drugi ljudi trose svoju lovu. Sve dok ne trosi moje pare ili me ne pita za pare, moze da ih sprca na sta hoce. Pa bili to Droidi ili Androidi, who cares
.
Neznam kako je tek nosat 8 babinih plata u djepu.
Fakat neznam .
Eto, dosta raje na ovom formu kaze, ja trosim vala na putovanja
Meni ovo vise licin na ono nase mahalsko
-
detroit-mercy
#63 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Koliko je tih sto se ukopavaju doslo da trazi od tebe da se iskopasupercali wrote:Ti me ozbiljno pitas sto sami sebe ukopavaju?
- Šveđanin
#64 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Kad smo već kod trošenja, žene, koji je fazon sa MAC šminkom?
Rodica studentica mi rekla šta da joj kupim, jer to kod nje nema, nova edicija stigla, daće ona meni kasnije pare. I odem ja da kupim, nekoliko onih kutijica, kontam platiću novčanicama.. kad ono, morao vaditi karticu iz padže.
Rodica studentica mi rekla šta da joj kupim, jer to kod nje nema, nova edicija stigla, daće ona meni kasnije pare. I odem ja da kupim, nekoliko onih kutijica, kontam platiću novčanicama.. kad ono, morao vaditi karticu iz padže.
- supercali
#65 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Dosta njih vjeruj mi sto direktno sto ono hinjski da se ogrebe za pice hranu sve ostalo
- damskot
#66 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Sta je sa drustvenim aspektom .. Mislim zaboli mene samo nek se toroshi na " uvozna sranja " i nepotrebne stvari PDV je sad na snazi bar nesto vidimo od toga . Ali nemoj se zaduzivati jer kad mi treba ozbiljan novac za investiciju zbog tvoje potrosnje za glupostima placam duplu ratu itd itd itd .. Nije to bas tako privatna stvar kako je ti prikazujes . Da smo mi bar proizvodjaci tih stvari pa i nekako .detroit-mercy wrote:Sta je to uraditi nesto pametnije sa novcedamskot wrote:U vecini slucajeva ni 2% od funkcija ne koristi a vec trazi novi model . Ne zato sto mu treba nego zato sto hoce da pokaze komsiji ili zato sto mu marketing agencija uvali usta . U svakom slucaju nema puno tu sa voljom jer dosta raja uzme cak i na kredit(kakvo je zadovoljstvo biti duzan) . Pitanje je bili mogli malo da smanjimo paznju na svoj materialni ugled i ucinimo nesto pametnije sa novcem . A i bez duga si sretniji kolegijalni drustvenidetroit-mercy wrote:A sto veliki broj ljudi ovdje boli kurac na sta drugi ljudi trose svoju lovu. Sve dok ne trosi moje pare ili me ne pita za pare, moze da ih sprca na sta hoce. Pa bili to Droidi ili Androidi, who cares
.
Neznam kako je tek nosat 8 babinih plata u djepu.
Fakat neznam .potrositi ga na neku stvar za koju ti smatras da je pametnija.
Eto, dosta raje na ovom formu kaze, ja trosim vala na putovanjasa tvoga aspekta trosenje na putovanje je mozda pametnija stvar ali sa aspekta druge osobe, trosnje npr. na novo auto je ono sto njemu/njoj pricinjava zadovoljstvo. Ko si ti ili ja da kazes, jedno je bolje nego drugo jer oboje se svodi na zajednicki imenitelj-potrosnju
.
Meni ovo vise licin na ono nase mahalskovidi ga nosa telefon a vamo ga nema dzukela za sta ujest
.
-
detroit-mercy
#67 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Ne placas duplu ratu zbog necije potrosnje nego vise zbog nedovoljnje potrosnje koja ne kreira dovoljan broj radnih mjestadamskot wrote:Sta je sa drustvenim aspektom .. Mislim zaboli mene samo nek se toroshi na " uvozna sranja " i nepotrebne stvari PDV je sad na snazi bar nesto vidimo od toga . Ali nemoj se zaduzivati jer kad mi treba ozbiljan novac za investiciju zbog tvoje potrosnje za glupostima placam duplu ratu itd itd itd .. Nije to bas tako privatna stvar kako je ti prikazujes . Da smo mi bar proizvodjaci tih stvari pa i nekako .detroit-mercy wrote:Sta je to uraditi nesto pametnije sa novcedamskot wrote:
U vecini slucajeva ni 2% od funkcija ne koristi a vec trazi novi model . Ne zato sto mu treba nego zato sto hoce da pokaze komsiji ili zato sto mu marketing agencija uvali usta . U svakom slucaju nema puno tu sa voljom jer dosta raja uzme cak i na kredit(kakvo je zadovoljstvo biti duzan) . Pitanje je bili mogli malo da smanjimo paznju na svoj materialni ugled i ucinimo nesto pametnije sa novcem . A i bez duga si sretniji kolegijalni drustveniNeznam kako je tek nosat 8 babinih plata u djepu.
Fakat neznam .potrositi ga na neku stvar za koju ti smatras da je pametnija.
Eto, dosta raje na ovom formu kaze, ja trosim vala na putovanjasa tvoga aspekta trosenje na putovanje je mozda pametnija stvar ali sa aspekta druge osobe, trosnje npr. na novo auto je ono sto njemu/njoj pricinjava zadovoljstvo. Ko si ti ili ja da kazes, jedno je bolje nego drugo jer oboje se svodi na zajednicki imenitelj-potrosnju
.
Meni ovo vise licin na ono nase mahalskovidi ga nosa telefon a vamo ga nema dzukela za sta ujest
.
Jedino ako neces svoju lovu uvakufit pa mislis od drustvenom aspektu
-
L u c i f e r
#68 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Štedim maksimalno, trošim racionalno, tako da i imam i uživam. 
-
detroit-mercy
#69 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Onda si ovca koju drugi sisa, tvoja greskasupercali wrote:Dosta njih vjeruj mi sto direktno sto ono hinjski da se ogrebe za pice hranu sve ostalo
- supercali
#70 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Pa nisam ovca jer nisam rekao da dajem samo da traze hinjski direktno ili zele da se ogrebe
To je odgovor na tvoje koliko njih direktno pita tebe
To je odgovor na tvoje koliko njih direktno pita tebe
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#71 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Brand jbg, imeŠveđanin wrote:Kad smo već kod trošenja, žene, koji je fazon sa MAC šminkom?
- Partizzanka
#72 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
O tome i govorim ... Digne kredit da kupi tlf koji NE ZNA koristiti.
Kupuju sminku za koju treba izdvojiti neciju (nerijetko i njihovu) platu?
CEMU TO???
Kupuju sminku za koju treba izdvojiti neciju (nerijetko i njihovu) platu?
CEMU TO???
- vaučer
#73 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Nemam auto, plaćam kredit za stan ali je skroman i ne trošim na nepotrebne pizdarije u stanu. Sve je funkcionalno i minimalno - što ne koristim to ni ne kupujem nit' zadržavam u stanu ako sam prestao koristiti. Gdje možda najviše trošim 'luksuznog' novca su knjige i stvari koje mi trebaju profesionalno (računari, oprema za crtanje i slične stvari). Opet ne mogu si priuštiti najnoviji komp, kupujem uglavnom polovne Apple i radim na njima dok ne mogu pratiti korak - kad postanu usko grlo - mjenjam.
Potrebu za nekim flashy luksuzom nemam i ne razumijem - jedino za šta nemam para a volio bih imati je ostakljen i zatvoren balkon gdje bih mogao saditi povrće, začine i pušiti lulu u zelenilu. Ali polako - bit će jednog lijepog dana.
Potrebu za nekim flashy luksuzom nemam i ne razumijem - jedino za šta nemam para a volio bih imati je ostakljen i zatvoren balkon gdje bih mogao saditi povrće, začine i pušiti lulu u zelenilu. Ali polako - bit će jednog lijepog dana.
-
siimee
#74 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Od svakodnevnih stvari najviše para ode na poroke, tj. cigare i alkohol.
Od dugoročnih stvari, najviše se dalo na fakultet novaca.
Od stvari na koje mi je ćejf potrošiti pare, to su putovanja.
Od dugoročnih stvari, najviše se dalo na fakultet novaca.
Od stvari na koje mi je ćejf potrošiti pare, to su putovanja.
-
BISCANIN2
#75 Re: Koliko imamo, koliko trosimo i na sta trosimo?
Ne štedim, uživam u svakom trenutku u svakoj marki, zato i radim, kuću napravio, zemlje nakupovao, jeep-a vozim.
Nisam od onih koji će preskočiti nes kafu ujutro, ili ne otići na kakvu premijeru filma, da bi kupio plazmu ili otišao 7 dana u Tursku i tamo bio paradajz turista. Dnevni guštevi i i sitna zdovljstva su mi ispred svega. Kad negdje idem onda idem sa stilom, nije razbacivanje ali ako si ne mogu piruštiti kafu ili pivu onda neći ni ići. Gadgete kad sam u mogućnosti kupujem kao i svojoj djeci jer i to je dio zivota, nek svak zivi kako misli da mu je najbolje.
Nisam od onih koji će preskočiti nes kafu ujutro, ili ne otići na kakvu premijeru filma, da bi kupio plazmu ili otišao 7 dana u Tursku i tamo bio paradajz turista. Dnevni guštevi i i sitna zdovljstva su mi ispred svega. Kad negdje idem onda idem sa stilom, nije razbacivanje ali ako si ne mogu piruštiti kafu ili pivu onda neći ni ići. Gadgete kad sam u mogućnosti kupujem kao i svojoj djeci jer i to je dio zivota, nek svak zivi kako misli da mu je najbolje.