x_lecter wrote:dječak sa šibicama wrote:x_lecter wrote:Ljudi kukaju da im se ne bi trazilo. Realno, kod nas siromasnih nema, ili ima ali vrlo vrlo malo. Svi imaju za hranu (cak i da bar 1 dnevno jedu u fast foodu ili restoranu), odjeća se kupuje čak i ona markirana, nisam još upoznao porodicu da nemaju bar jedno auto, a masu ih znam gdje muž i žena imaju svako po 1 auto (i to auta od 7-8000 KM), ljetovanje - ode se bar 7 dana u hrvatsku).
Redovno se kupuju gluposti u vidu sokova cokoladica sladoleda, keksova, cipsova, mobiteli moraju biti tac skren i naravno bar S3. Kafa kad se pije pije se na fency mjestima bez obzira na cijenu ... pa se cesto piju kafe od 2-3 KM, prosto mi nesto hoce biti kad vidim trebice koje u vatri piju koktele ili jedu palačinke od 5 KM.
Moze misliti ko sta hoce, ali ovo je opis prosjecnog BH gradjanina
Ma ja, ta Svedska, Norveska, BiH je drzava bogatih ljudi.
sta sve necu procitati na ovom forumu....
pisem ono sto licno vidim ... odakle pare u to ne ulazim, cinjenica je samo da ljudi imaju
Ti vidis ono sto zelis da vidis, percepcija je zajebana stvar.
Ako zivis u Sarajevu, naravno da ces redovno vidjeti ove stvari. Pa ovdje imas hiljade ljudi koji su na drzavnoj sisi, zatim imas hiljade predstavnika stranih firmi, banaka itd. Znaci postoji tu lijep broj ljudi koji ekstra zive. Onda na sve te ljude dolaze i oni koji zive van svojih okvira, u kreditima su do guse. Uzme se kredit da se kupi auto od 7000 KM - ali druze moj nije nase Sarajevo Bosna i Hercegovina, mozda tebi jeste, ali meni nije. Mislim i ja sam rodjen i ovdje zivim, ali mi smo 10% populacije ove drzave.
Ali otidji prema Olovu, Ilijasu, Hadzicima, Varešu, Travniku pa vidi bijedu. Bijeda u gradovima, a kamo li okolnim selima.
Na masu tih koji imaju auto, ima i duplo vise onih koji nemaju. Na masu onih koji jedu jednom dnevno u restoranu, imas onih koji jedu jednom dnevno (licno, svojim ocima vidio pola hljeba se rasporedjuje na dva dana).
Ali ajd ti to objasni nasim sugradjanima sarajlijama koji su umislili da zive u oslu... Konta ima mu komsija, ima mu rodjak ima on, logikom slijedi da imaju svi.
Ehhh...empatija je davno nestala.