Koliko ima zgrada u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zampolini

#1 Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by zampolini »

Da li neko zna tacan podatak ili bar priblizno koliko ima zgrada u Sarajevu,relacija Ilidza-Bascarsija
hare_sa

#2 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by hare_sa »

Google Earth ... i onda lagano na brojanje ;-)
karanana

#3 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by karanana »

sto hiljada
zampolini

#4 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by zampolini »

ma onako mi nesto naumpade,maloprije na forumu,tema kako su parlamentarci opet sebi digli plate....I kolega "uvijek_dobar_gost" napisa da je jedan od nacina da ih bojkotujemo da ne placamo racune(struja,voda,telefon) i nesto kontam,pa fakat.Zato me zanima kad bi se solidarisali,predsjednici kucnog svajeta npr. da predloze.Zasto ne? Ili da trpimo i dalje...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Chmoljo »

zampolini wrote:ma onako mi nesto naumpade,maloprije na forumu,tema kako su parlamentarci opet sebi digli plate....I kolega "uvijek_dobar_gost" napisa da je jedan od nacina da ih bojkotujemo da ne placamo racune(struja,voda,telefon) i nesto kontam,pa fakat.Zato me zanima kad bi se solidarisali,predsjednici kucnog svajeta npr. da predloze.Zasto ne? Ili da trpimo i dalje...
ja trpio pa se upiškio... pa ti vidi sad.
zampolini

#6 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by zampolini »

Nista Cmoljo,trpi i dalje:)
Chmoljo

#7 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Chmoljo »

zampolini wrote:Nista Cmoljo,trpi i dalje:)
haj barem sad znam kako obući gaće (žuto naprijed, smeđe pozadi) :D
Skyfox

#8 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Skyfox »

Zar uopste negdje postoji podatak koliko je zgrada u Sarajevu :roll:
bpsang

#9 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by bpsang »

sve su zgrade ostalo su kuće :lol: :lol: :lol:
amrica

#10 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by amrica »

Ne znam koliko je tu bitan broj zgrada ili kuca, bitan je broj domacinstava, a mislim da je najbolji pokazatelj tog broja Elektroprivreda

Ne mogu kopirati sa njihove strane podatke, ali u Sarajevu ima oko 200.000 domacinstava-potrosaca EE
Comrad

#11 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Comrad »

zampolini wrote:ma onako mi nesto naumpade,maloprije na forumu,tema kako su parlamentarci opet sebi digli plate....I kolega "uvijek_dobar_gost" napisa da je jedan od nacina da ih bojkotujemo da ne placamo racune(struja,voda,telefon) i nesto kontam,pa fakat.Zato me zanima kad bi se solidarisali,predsjednici kucnog svajeta npr. da predloze.Zasto ne? Ili da trpimo i dalje...
Mogu ti iskljuciti telefon...
Mogu ti iskljuciti vodu...
Mogu ti iskljuciti struju...

Bas me zanima ko ce vise izdrzati...mi ili oni... Time se nista nece postici... I bas ce ih neko natjerati takvim nekakvim pasivnim protestom...kad bi samo 30% ljudi (recimo da je to cca 150k ljudi) izaslo na ulice, to bi njima vec predstavljao problem...
Chmoljo

#12 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Chmoljo »

Comrad wrote:
Mogu ti iskljuciti telefon...
Mogu ti iskljuciti vodu...
Mogu ti iskljuciti struju...

Bas me zanima ko ce vise izdrzati...mi ili oni... Time se nista nece postici... I bas ce ih neko natjerati takvim nekakvim pasivnim protestom...kad bi samo 30% ljudi (recimo da je to cca 150k ljudi) izaslo na ulice, to bi njima vec predstavljao problem...
odosmo mi od teme... al najjači su mi oni protesti ustvari "štrajkovi glađu" :lol: :lol: :lol: pa oni jedva čekaju da umreš da kutarišu gladnih usta a ti im još uslugu praviš :lol: :lol: :lol:

"Batina je iz dženneta izašla"
Cape

#13 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Cape »

Prema mojim podacima 98.675

Izvor:
http://www.gluplje_pitanje_odavno_nisam_cuo.com
Chmoljo

#14 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Chmoljo »

Cape wrote:Prema mojim podacima 98.675

Izvor:
ne radi link :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Baltazar_khan

#15 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Baltazar_khan »

Fakat pitanje ti je gigantsko :thumbup:
Skyfox

#16 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Skyfox »

Cape wrote:
Izvor:
ja nisam imao srca... :-)
tranquil

#17 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by tranquil »

A u koliko od njih rade ispravno svi liftovi ?

Ovo pitanje je već lakše za odgovoriti.
Skyfox

#18 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Skyfox »

da ne pocinjem novu temu
“Resorno ministarstvo ima inicijalna sredstva za početak izgradnje. Najveći problem javio se na ulazno-izlaznoj petlji u Hrasnom. Tu smo se odlučili za rondo ispod kojeg će se nalaziti cijeli podzemni grad. Idejno rješenje već je završeno, a u toku je izrada izvedbenog projekta“, istakao je Koldžo, dodajući kako će novac za izgradnju podzemnog dijela rondoa obezbijediti Općina.

Staklena kupola

Rondo u Hrasnom trebao bi riješiti i pješački saobraćaj. Naime, podzemni grad koji će se graditi, prema Koldžinim riječima, biće jedan od najsavremenijih u regionu.

“To će biti prolaz sa šest različitih ulazno-izlaznih zona. Kako bi se spriječili neželjeni efekti izgradićemo i niz poslovnih prostora, a u središtu rondoa nalaziće se staklena kupola koja će podzemnom dijelu davati dnevnu svjetlost“, naglasio je Koldžo.

S obzirom na važnost pomenute saobraćajnice, građanima ostaje jedino nada da sve ovo neće ostati samo priča, te kako će njena izgradnja zaista i početi sljedeće godine. U suprotnom mogli bi se suočiti i s većim saobraćajnim gužvama uzmemo li u obzir da se broj vozila u našem gradu povećava iz dana u dan.
cini se kao zanimljiv projekat...
Comrad

#19 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Comrad »

Cini se kao zanimljiva predizborna prica.

p.s. Kada bi se ostvarilo 1% od onoga sto ovi potencijalni nacelnici obecavaju, pa hebote bili bi evropski Dubai. :-)

:bih:
Skyfox

#20 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by Skyfox »

da ne govorimo odakle ce "namaknuti" sredstva
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

U opštini Centar sarajevo ima 10 330 spratova.
Isporučeno im je 2066 protivpožarnih aparata, a jedan aparat ide na jedan sprat. Ovih 2066 aparata je dovoljno da se obezbjedi 20% potrebnih aparata. 2066 x 5=10330 spratova u opštini Centar, a koliko je to zgrada kolektivnog stanovanja, ne znam.
Znaju u Ministarstvu za stambene poslove Kantona Sarajevo koliko ima zgrada kolektivnog stanovanja evidentiranih kod svih upravitelja.

Ovi su dužni da vode evidenciju, ali nema podataka na njihovoj stranici, nego se uslikali rukovodioci i nešto malo opisa poslova:
Image

Utvrđeno je da Fond obavlja slijedeće poslove i zadatke:
-Vodi evidenciju o stanovima, vlasnicima i korisnicima stanova, poslovnih prostora i garaža na području Kantona.
- Evidentira i arhivira kompletnu dokumentaciju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada
http://www.ksfs.ba/?link=djelatnost
Post Reply