Koliko ima zgrada u Sarajevu
-
zampolini
#1 Koliko ima zgrada u Sarajevu
Da li neko zna tacan podatak ili bar priblizno koliko ima zgrada u Sarajevu,relacija Ilidza-Bascarsija
-
hare_sa
#2 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Google Earth ... i onda lagano na brojanje 
-
zampolini
#4 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
ma onako mi nesto naumpade,maloprije na forumu,tema kako su parlamentarci opet sebi digli plate....I kolega "uvijek_dobar_gost" napisa da je jedan od nacina da ih bojkotujemo da ne placamo racune(struja,voda,telefon) i nesto kontam,pa fakat.Zato me zanima kad bi se solidarisali,predsjednici kucnog svajeta npr. da predloze.Zasto ne? Ili da trpimo i dalje...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
ja trpio pa se upiškio... pa ti vidi sad.zampolini wrote:ma onako mi nesto naumpade,maloprije na forumu,tema kako su parlamentarci opet sebi digli plate....I kolega "uvijek_dobar_gost" napisa da je jedan od nacina da ih bojkotujemo da ne placamo racune(struja,voda,telefon) i nesto kontam,pa fakat.Zato me zanima kad bi se solidarisali,predsjednici kucnog svajeta npr. da predloze.Zasto ne? Ili da trpimo i dalje...
-
zampolini
#6 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Nista Cmoljo,trpi i dalje:)
- Chmoljo
#7 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
haj barem sad znam kako obući gaće (žuto naprijed, smeđe pozadi)zampolini wrote:Nista Cmoljo,trpi i dalje:)
- Skyfox
#8 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Zar uopste negdje postoji podatak koliko je zgrada u Sarajevu 
- bpsang
#9 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
sve su zgrade ostalo su kuće

- amrica
#10 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Ne znam koliko je tu bitan broj zgrada ili kuca, bitan je broj domacinstava, a mislim da je najbolji pokazatelj tog broja Elektroprivreda
Ne mogu kopirati sa njihove strane podatke, ali u Sarajevu ima oko 200.000 domacinstava-potrosaca EE
Ne mogu kopirati sa njihove strane podatke, ali u Sarajevu ima oko 200.000 domacinstava-potrosaca EE
- Comrad
#11 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Mogu ti iskljuciti telefon...zampolini wrote:ma onako mi nesto naumpade,maloprije na forumu,tema kako su parlamentarci opet sebi digli plate....I kolega "uvijek_dobar_gost" napisa da je jedan od nacina da ih bojkotujemo da ne placamo racune(struja,voda,telefon) i nesto kontam,pa fakat.Zato me zanima kad bi se solidarisali,predsjednici kucnog svajeta npr. da predloze.Zasto ne? Ili da trpimo i dalje...
Mogu ti iskljuciti vodu...
Mogu ti iskljuciti struju...
Bas me zanima ko ce vise izdrzati...mi ili oni... Time se nista nece postici... I bas ce ih neko natjerati takvim nekakvim pasivnim protestom...kad bi samo 30% ljudi (recimo da je to cca 150k ljudi) izaslo na ulice, to bi njima vec predstavljao problem...
- Chmoljo
#12 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
odosmo mi od teme... al najjači su mi oni protesti ustvari "štrajkovi glađu"Comrad wrote:Mogu ti iskljuciti telefon...zampolini wrote:ma onako mi nesto naumpade,maloprije na forumu,tema kako su parlamentarci opet sebi digli plate....I kolega "uvijek_dobar_gost" napisa da je jedan od nacina da ih bojkotujemo da ne placamo racune(struja,voda,telefon) i nesto kontam,pa fakat.Zato me zanima kad bi se solidarisali,predsjednici kucnog svajeta npr. da predloze.Zasto ne? Ili da trpimo i dalje...
Mogu ti iskljuciti vodu...
Mogu ti iskljuciti struju...
Bas me zanima ko ce vise izdrzati...mi ili oni... Time se nista nece postici... I bas ce ih neko natjerati takvim nekakvim pasivnim protestom...kad bi samo 30% ljudi (recimo da je to cca 150k ljudi) izaslo na ulice, to bi njima vec predstavljao problem...
"Batina je iz dženneta izašla"
-
Cape
#13 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Prema mojim podacima 98.675
Izvor:
http://www.gluplje_pitanje_odavno_nisam_cuo.com
Izvor:
- Chmoljo
#14 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
ne radi linkCape wrote:Prema mojim podacima 98.675
Izvor:
- Baltazar_khan
#15 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Fakat pitanje ti je gigantsko 
- Skyfox
#16 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
ja nisam imao srca...Cape wrote:
Izvor:
- tranquil
#17 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
A u koliko od njih rade ispravno svi liftovi ?
Ovo pitanje je već lakše za odgovoriti.
Ovo pitanje je već lakše za odgovoriti.
- Skyfox
#18 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
da ne pocinjem novu temu
cini se kao zanimljiv projekat...“Resorno ministarstvo ima inicijalna sredstva za početak izgradnje. Najveći problem javio se na ulazno-izlaznoj petlji u Hrasnom. Tu smo se odlučili za rondo ispod kojeg će se nalaziti cijeli podzemni grad. Idejno rješenje već je završeno, a u toku je izrada izvedbenog projekta“, istakao je Koldžo, dodajući kako će novac za izgradnju podzemnog dijela rondoa obezbijediti Općina.
Staklena kupola
Rondo u Hrasnom trebao bi riješiti i pješački saobraćaj. Naime, podzemni grad koji će se graditi, prema Koldžinim riječima, biće jedan od najsavremenijih u regionu.
“To će biti prolaz sa šest različitih ulazno-izlaznih zona. Kako bi se spriječili neželjeni efekti izgradićemo i niz poslovnih prostora, a u središtu rondoa nalaziće se staklena kupola koja će podzemnom dijelu davati dnevnu svjetlost“, naglasio je Koldžo.
S obzirom na važnost pomenute saobraćajnice, građanima ostaje jedino nada da sve ovo neće ostati samo priča, te kako će njena izgradnja zaista i početi sljedeće godine. U suprotnom mogli bi se suočiti i s većim saobraćajnim gužvama uzmemo li u obzir da se broj vozila u našem gradu povećava iz dana u dan.
- Comrad
#19 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
Cini se kao zanimljiva predizborna prica.
p.s. Kada bi se ostvarilo 1% od onoga sto ovi potencijalni nacelnici obecavaju, pa hebote bili bi evropski Dubai.

p.s. Kada bi se ostvarilo 1% od onoga sto ovi potencijalni nacelnici obecavaju, pa hebote bili bi evropski Dubai.
- Skyfox
#20 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
da ne govorimo odakle ce "namaknuti" sredstva
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21 Re: Koliko ima zgrada u Sarajevu
U opštini Centar sarajevo ima 10 330 spratova.
Isporučeno im je 2066 protivpožarnih aparata, a jedan aparat ide na jedan sprat. Ovih 2066 aparata je dovoljno da se obezbjedi 20% potrebnih aparata. 2066 x 5=10330 spratova u opštini Centar, a koliko je to zgrada kolektivnog stanovanja, ne znam.
Znaju u Ministarstvu za stambene poslove Kantona Sarajevo koliko ima zgrada kolektivnog stanovanja evidentiranih kod svih upravitelja.
Ovi su dužni da vode evidenciju, ali nema podataka na njihovoj stranici, nego se uslikali rukovodioci i nešto malo opisa poslova:

Utvrđeno je da Fond obavlja slijedeće poslove i zadatke:
-Vodi evidenciju o stanovima, vlasnicima i korisnicima stanova, poslovnih prostora i garaža na području Kantona.
- Evidentira i arhivira kompletnu dokumentaciju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada
http://www.ksfs.ba/?link=djelatnost
Isporučeno im je 2066 protivpožarnih aparata, a jedan aparat ide na jedan sprat. Ovih 2066 aparata je dovoljno da se obezbjedi 20% potrebnih aparata. 2066 x 5=10330 spratova u opštini Centar, a koliko je to zgrada kolektivnog stanovanja, ne znam.
Znaju u Ministarstvu za stambene poslove Kantona Sarajevo koliko ima zgrada kolektivnog stanovanja evidentiranih kod svih upravitelja.
Ovi su dužni da vode evidenciju, ali nema podataka na njihovoj stranici, nego se uslikali rukovodioci i nešto malo opisa poslova:

Utvrđeno je da Fond obavlja slijedeće poslove i zadatke:
-Vodi evidenciju o stanovima, vlasnicima i korisnicima stanova, poslovnih prostora i garaža na području Kantona.
- Evidentira i arhivira kompletnu dokumentaciju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada
http://www.ksfs.ba/?link=djelatnost