koliko ima milionera u sarajevu
-
štzngrm
#1 koliko ima milionera u sarajevu
koliko će proći generacija dok se naši stari i novopečeni milioneri oslobode grča i počnu praviti razne fondacije pomoći za ono i ovo- koliko ih uopšte ima-mislim da bi bili iznenađeni kada bi neko objavio tu informaciju
-
DonDavudes
jebo sirotinju
ko im je kriv sto nisu svoje milione zaradjivali
ko im je kriv sto nisu svoje milione zaradjivali
- uvjek dobar gost
U neka sad već i davna vremena ko imao je a Sarajlija bio je ostavio je nešto gradu u amanet, česme, sebilje, Džamije čak il mostove, hanove i druge dragocjene objekte, danas parali ljudi ostavljaju gradu samo smeće, ružno ih je i vidjeti kako se bahato samo ponašaju, najveći traktor u selu nije vrijednosti mjerilo.....a trolejbus nije jedini parametar glavnog grada... malo banaliziram jer pomalo ljut sam... pardon !
- TareSA
Ma lako lezati ili stajati na milionu pa bio pokran ili zaradjen ali istini za volju milion nije neka cifra kako god okrenes,iako mislim da kad se kaze milioner ne mora da direktno implicira da se radi o jednom nego vise milioncica, e onda je to vec za pricu...... 
-
B.H.TDI.
Zalosna je cinjenica kako su ljudi postali materijalisti. Muslimanima materijalizam ne dolici. Nasa vjera je postena i netrpi naduvavanja. Za razliku od krscanstva koje je materijalizam uvelo kao normu statusa. Pa dovoljno je pogledati papu kako sav u zlatu, sa zlatnim krstom prica o vjeri.
Tuzno je koliko su ljudi kod nas opsjednuti parama, odnosno mislju kako da dodem do miliona. Pa sta i kad dode do miliona, pa sta i kad kupi luksuzno auto, pa sta i kad kupi stan, otvori kafic, pa sta i da bude glavni frajer u gradu, na kugli... pa sta.... A u glavi jedan obican skup praznih podskupova. Na kraju ce opet zavrsiti u cefinu i ostat ce iza njega samo prica kako je bio milioner, u dusi skrt, jadan i cemeran. I kako je iste milione stekao kockom, prevarom, krvlju .....
Tuzno je koliko su ljudi kod nas opsjednuti parama, odnosno mislju kako da dodem do miliona. Pa sta i kad dode do miliona, pa sta i kad kupi luksuzno auto, pa sta i kad kupi stan, otvori kafic, pa sta i da bude glavni frajer u gradu, na kugli... pa sta.... A u glavi jedan obican skup praznih podskupova. Na kraju ce opet zavrsiti u cefinu i ostat ce iza njega samo prica kako je bio milioner, u dusi skrt, jadan i cemeran. I kako je iste milione stekao kockom, prevarom, krvlju .....
-
stidljiv
E ovo mene nervira...U BiH covjek ne moze biti uspjesan...ako je uspjesan proglase ga lopovom ili sta ja znam...To je zalosna cinjenica...Umjesto da se ljudi ugledaju na takve ljude...desava se suprotno...
Najlakse je ogovarati druge i ne raditi nista...sto radi vecina ovdje uopceno...
Najlakse je ogovarati druge i ne raditi nista...sto radi vecina ovdje uopceno...
-
LAV_SA
ma stipu to ba, 99% milionera u Sarajevu je prije rata sjedilo pred Begovom moleci za marku, ili su bili elektricari, ili vodoinstalateri, ili kakvi zemljoradnici, stas' posteno zaradili...stidljiv wrote:E ovo mene nervira...U BiH covjek ne moze biti uspjesan...ako je uspjesan proglase ga lopovom ili sta ja znam...To je zalosna cinjenica...Umjesto da se ljudi ugledaju na takve ljude...desava se suprotno...