Bujrum majstore wrote:Ni ova ti se ne svidja.alanx wrote:Ova tema je glupa. Treba da se zatvori.
Koliko ima dzamija u SA?
- apsidejzi
#301 Re: Koliko ima dzamija u SA?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#302 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ako dozvolis, to poredjenje su iznijeli zagovaraci gradnje dzamija na svakoj slobodnoj lokaciji u Sarajevu.nasa wrote:Kako dodjete do takvog poredjena, vjerski objekti i kafane, bas svasta valjate
Ali nebitno- zasto je valjanje gluposti ako se to usporedi? Hoces reci da je vjerski objekti imaju monopol na ispravno i dobro, a da su kafane bastioni zla? Ja bih mogao reci da je vise zla doslo sa oltara i mibera nego i iz jedne kafane, ali to bi bilo generalizovanje
Bas kao i vjerskim objektima, ljudi u kafanama pronalaze zadovoljstvo i ne vidim razloga zbog cega se ne bi mogle porediti.
Suprotno je po predznaku, ali intenzitet je isti. Nekome predstavlja unutrasnje zadovoljstvo klanjati namaz, dok je meni to isto- popit pice dva na sanku uz kubansku cigaru i (eventualno
-
Bujrum majstore
#303 Re: Koliko ima dzamija u SA?
apsidejzi wrote:Bujrum majstore wrote:Ni ova ti se ne svidja.alanx wrote:Ova tema je glupa. Treba da se zatvori.![]()
![]()
- nasa
#304 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Necu ja nista da kazem, vi goovorite pa pretpostavljam da ih drzite za suprotnosti cim iste stavljate u poredjenje ...mene samo interesuje da li je to svjesno ili nesvjesno_BataZiv_0809 wrote:Ako dozvolis, to poredjenje su iznijeli zagovaraci gradnje dzamija na svakoj slobodnoj lokaciji u Sarajevu.nasa wrote:Kako dodjete do takvog poredjena, vjerski objekti i kafane, bas svasta valjate
Ali nebitno- zasto je valjanje gluposti ako se to usporedi? Hoces reci da je vjerski objekti imaju monopol na ispravno i dobro, a da su kafane bastioni zla? Ja bih mogao reci da je vise zla doslo sa oltara i mibera nego i iz jedne kafane, ali to bi bilo generalizovanje![]()
![]()
Bas kao i vjerskim objektima, ljudi u kafanama pronalaze zadovoljstvo i ne vidim razloga zbog cega se ne bi mogle porediti.
Suprotno je po predznaku, ali intenzitet je isti. Nekome predstavlja unutrasnje zadovoljstvo klanjati namaz, dok je meni to isto- popit pice dva na sanku uz kubansku cigaru i (eventualno) lijep osmijeh i opusten razgovor kojim me pocasti kakva pripadnica ljepseg spola
- NIN
#305 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ti ces malo pripaziti s tim svojim nakaradnim sarkazmom, kako ovdje, tako i na drugim temama!alanx wrote:...
- sadie_forever
#306 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Sarajevo ima dzamija hvala Allahu,nedavno saznah da u citavoj Tirani postoji samo jedna jedina dzamija,Ethem begova dzamija...koja je uz to i mala
kad je bajram u Tirani bude na hiljade ljudi koji klanjaju po ulicama,Sve ostale dzamije koje su nekad postojale su srusene..
Bajram':

Turci su im obecali napraviti dzamiju,koja bi bila druga u Tirani
Edhem Hoxha nije mogao za 60 godina da ugasi islam,ove slike su u zemlji koja se smatrala "jedinom ateistickom nacijom na svijetu"
kad je bajram u Tirani bude na hiljade ljudi koji klanjaju po ulicama,Sve ostale dzamije koje su nekad postojale su srusene..
Bajram':

Turci su im obecali napraviti dzamiju,koja bi bila druga u Tirani
Edhem Hoxha nije mogao za 60 godina da ugasi islam,ove slike su u zemlji koja se smatrala "jedinom ateistickom nacijom na svijetu"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#307 Re: Koliko ima dzamija u SA?
mala digresija o ambaniji
ljudi koji su bili u albaniji
kažu da nisu vidjeli džamije... ali su vidjeli nekoliko crkava
albanski biskup s kojim sam razgovarao (govori hrvatski)
kaže da prema neslužbenim informacijama u njegovoj biskupiji je pola pola kršćani muslimani...prema službenom popisu 40:60%
ja ne znam zašto je kod nas percepcija da su albanci muslimani
kad je dole skoro kao i kod nas... bare bare... jaka i katolička i pravoslavna crkva
kaže da prema neslužbenim informacijama u njegovoj biskupiji je pola pola kršćani muslimani...prema službenom popisu 40:60%
ja ne znam zašto je kod nas percepcija da su albanci muslimani
-
arslanbey
#308 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Tacno.no prema popisu muslimana je 56% krscana 15% a ostalo ateisti i oni koji nisu htjeli da odgovoreBlack swan wrote:mala digresija o ambaniji
ja ne znam zašto je kod nas percepcija da su albanci muslimanikad je dole skoro kao i kod nas... bare bare... jaka i katolička i pravoslavna crkva
Isto je tacno da crkve su vise favorizirane,vecina politicara na vlasti su katolici