Ok, izvini.iceman2010 wrote:
Malo lakse sa cascenjem. Vrijedjanje drugih forumasa je kaznjivo. A sto ti smeta dzamija? Sto ti ne smeta neki parking, neki trzni centar, neka kafana, neki stadion? Sta te bolan briga? Niste mi jasni nikako! Napravili mi sebi. Sto to tebe tangira? A spominjanje IS se vec moze okarakterisati kako si ti uradio sa mojim komentarom. IS ima veze sa ovom pricom kao i proizvodnja krompira u Juznoj Americi. Blize bi bilo kada bih ja npr. povezao agresiju, rusenje dzamija, ubijanje muslimana, genocid i tvoju mrznju prema dzamijama, a onda, preko toga i prema svemu sto ima veze sa njima.
Ne smeta meni džamija kao bogomolja, smeta mi potpuno iracionalno građenje istih. IS sam naveo onako figurativno, a ti si vjerujem shvatio poentu.
I ne možeš porediti javna dobra poput parkinga koji ima svoju praktičnu primjenu sa džamijom. Ateisti ili nemuslimanu džamija ne služi ni za šta. Tržni centar isto tako, služi za kupovinu namirnica, potrošnju i stimulisanje ekonomije a slično je i sa ugostiteljskim objektima. Sa stadionom si pogodio, ne bi mi nimalo bilo drago kad bi se sagradilo jedno pedesetak stadiona u gradu, ali dobro, ja sam mrzitelj stadiona i fudbalofob.
Rekao si u prijašnjem postu da je ovaj broj džamija ekvilibrijum između ponude i tražnje, što u neku ruku i jeste tačno, ali tražnje samo za zapišavanjem teritorija, lažnom pranju savjesti i inatom, za vjerom nije sigurno jer su noćni klubovi puni kao i ulice polugolih djevojaka i potrošenih kurtona.