Koliko ima dzamija u SA?
-
Eek-A-Mouse
#201 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Treba Sarajevu jos 50 dzamija da se pokrije potraznja
-
L u c i f e r
#202 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Velika je razlika.
Ja se ne deklarisem, samo neke ljude pustam da mise sta zele.
Ne.prodajem se nikome lazno.
Navedena gospoda se aktivno izjasnjavaju kao muslimani i agresivno druge tjeraju u islam.
Ja se ne deklarisem, samo neke ljude pustam da mise sta zele.
Ne.prodajem se nikome lazno.
Navedena gospoda se aktivno izjasnjavaju kao muslimani i agresivno druge tjeraju u islam.
- relativno84
#203 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Cybernetic wrote: Muslimane danas najvise ubijaju muslimani.
Rijetko sta me pogodi kao ovakva tvrdnja, jer zivim u zemlji u kojoj su hektari muslimanskih mezara i za koje se ne tako rijetko cuje kako su eto poludili i sami sebe ubijali, od Srebrenice do Prijedora, ali ok, to je tvoje misljenje. Vjerovatno su muslimani dominanti pripadnici Izraelske vojske tako da i to ima smisla sto govoris
Kriticari Islama obicno prave jednu gresku jer samo potenciraju terorizam, previse je licemjernog ponasanja prema muslimanima, gdje ima interesa mogu odsjecati ruke, ali gdje nema treba doci ratna demokratijaCybernetic wrote: Ja tebi govorim o javnom ponasanju nekih muslimana i njihovih organizacija na zapadu. Sloboda govora im je omogucila da otvoreno ispoljavaju mrznju protiv sekularista, ateista, opcenito "nevjernika", nepokrivenih zena, muzike, sporta itd. Kriticarima islama prijete smrcu ili cak prelaze za rijeci na djelo, ali od drugih za to ocekuju razumijevanje i toleranciju.
Ali da se vratimo na temu, red je
- avetinja
#204 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ova teorija da muslimane najviše ubijaju muslimani je na mjestu. Nije kod nas na balkanu, ali pogledaj malo po arapskim zemljama. Ubijaju se međusobno svakodnevno.
- alanx
#205 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Na pojedinim lokacijama nedovoljno...
-
arslanbey
#206 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Tipicna bosnjacka mahala sadrzi jednu malu dzamiju,Sarajevo nema puno velikih dzamija,sve su to vecinom male mahalske
- vatrogasac
#207 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Za bajrame je već ovo nešto na šta se naviklo, ali je često i slika posebno ljeti na džumama, teravijama, mevludima... Korisnicima svakako treba još, a onima koji ih ne koriste njima je puno i ovo što postoji i baš ih briga što se nekada ozebe ili okisne.

I kada se na desetine sportskih centara preurede za Bajrame opet pred većinom džamija se klanja vani. Otvaranje novih punktova za klanjanje teravija po većim kućama ili drugim objektima je takođe već postalo klasika.

I kada se na desetine sportskih centara preurede za Bajrame opet pred većinom džamija se klanja vani. Otvaranje novih punktova za klanjanje teravija po većim kućama ili drugim objektima je takođe već postalo klasika.

-
Bodkin
#208 Re: Koliko ima dzamija u SA?
mindset bosanski u jednom postu. nisu ljudi ono sto kazu da jesu nego mi znamo bolje od njihvatrogasac wrote:Ma jah...eno ih koliko hoćeš prije izbora bili Bosanci, a sada sve Bošnjaci i Hrvati. Čudi me da po deklarisanju vjeruješ da je neko to što tvrdi da jeste kada te život svaki dan uči da to nije pravilo.L u c i f e r wrote:
Pa deklarišu se ljudi ko muslimani...
-
L u c i f e r
#209 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Jah, samo su ovi naši domaći PRAVI muslimani i oni imaju tapiju da određuju ko jes, a ko nije...Bodkin wrote:mindset bosanski u jednom postu. nisu ljudi ono sto kazu da jesu nego mi znamo bolje od njihvatrogasac wrote:Ma jah...eno ih koliko hoćeš prije izbora bili Bosanci, a sada sve Bošnjaci i Hrvati. Čudi me da po deklarisanju vjeruješ da je neko to što tvrdi da jeste kada te život svaki dan uči da to nije pravilo.L u c i f e r wrote:
Pa deklarišu se ljudi ko muslimani...
- _Reds_
#210 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Islam je jedno, musliman je drugo.
Ovim kratkog i ograničenog uma to nikad neće biti jasno.
- vatrogasac
#211 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ne može to čovjek određivati. Nije rečeno jedanput, ali ako su njegova djela u tolikom broju suprotna atributu koji sebi daje naravno da izazove skepsu. Da li neko ima pravo na atribut halife, a ruši džamije, crkve, ubija nedužne civile, ukratko ...provodi zulum koji islam osuđuje? Znamo da je Bog licemjerima obećao džehennem.L u c i f e r wrote:Jah, samo su ovi naši domaći PRAVI muslimani i oni imaju tapiju da određuju ko jes, a ko nije...Bodkin wrote:mindset bosanski u jednom postu. nisu ljudi ono sto kazu da jesu nego mi znamo bolje od njihvatrogasac wrote:
Ma jah...eno ih koliko hoćeš prije izbora bili Bosanci, a sada sve Bošnjaci i Hrvati. Čudi me da po deklarisanju vjeruješ da je neko to što tvrdi da jeste kada te život svaki dan uči da to nije pravilo.
-
L u c i f e r
#212 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ne znamo.vatrogasac wrote: Ne može to čovjek određivati. Nije rečeno jedanput, ali ako su njegova djela u tolikom broju suprotna atributu koji sebi daje naravno da izazove skepsu. Da li neko ima pravo na atribut halife, a ruši džamije, crkve, ubija nedužne civile, ukratko ...provodi zulum koji islam osuđuje? Znamo da je Bog licemjerima obećao džehennem.
Svako je ono kako se izjašnjava. The End.
-
L u c i f e r
#213 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Pa kako se zovu pripadnici islama, jbm ga?_Reds_ wrote:Islam je jedno, musliman je drugo.
Islamci? Islamljani? Islamoidi? Islamijanci? Islamđani?
-
Eek-A-Mouse
#214 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Samo na Dobrinji fale jos najmanje 2 dzamije
-
L u c i f e r
#215 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Iskreno, meni zaista ne smetaju džamije, često imaju i neku svoju estetiku koja godi oku, samo mi smeta preglasan ezan, naročito rano ujutro...Eek-A-Mouse wrote:Samo na Dobrinji fale jos najmanje 2 dzamije
-
belfy
#216 Re: Koliko ima dzamija u SA?
jah, neko pomenu licemjere kad ono... -> http://www.klix.ba/forum/merak-t127876s ... #p10359448relativno84 wrote:Cybernetic wrote: Muslimane danas najvise ubijaju muslimani.
Rijetko sta me pogodi kao ovakva tvrdnja, jer zivim u zemlji u kojoj su hektari muslimanskih mezara i za koje se ne tako rijetko cuje kako su eto poludili i sami sebe ubijali, od Srebrenice do Prijedora, ali ok, to je tvoje misljenje. Vjerovatno su muslimani dominanti pripadnici Izraelske vojske tako da i to ima smisla sto govorisSad ce Lucifer doskociti kako muslimani ubijaju muslimane u Iraku, Afganistanu, gdje sve ne, istina ubijaju se ali puno vise kako im dodje ova demokratija sa zapada, nego dok su zivili svoje primitivne zivote.
Kriticari Islama obicno prave jednu gresku jer samo potenciraju terorizam, previse je licemjernog ponasanja prema muslimanima, gdje ima interesa mogu odsjecati ruke, ali gdje nema treba doci ratna demokratijaCybernetic wrote: Ja tebi govorim o javnom ponasanju nekih muslimana i njihovih organizacija na zapadu. Sloboda govora im je omogucila da otvoreno ispoljavaju mrznju protiv sekularista, ateista, opcenito "nevjernika", nepokrivenih zena, muzike, sporta itd. Kriticarima islama prijete smrcu ili cak prelaze za rijeci na djelo, ali od drugih za to ocekuju razumijevanje i toleranciju.![]()
Ali da se vratimo na temu, red jeJesmo li dosli do broja dzamija u SA. il jos se kalkulise?
daj nam jos malo o tom tvom vidjenju. ono kao pravi musliman, jel. da, zaista je previse licemjernog ponasanja prema muslimanima. a i previse licemjernih muslimana...
-
m_l
#217 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Dok nije otislo predaleko: http://www.klix.ba/forum/da-li-krijete- ... 7s100.htmlbelfy wrote:jah, neko pomenu licemjere kad ono... -> http://www.klix.ba/forum/merak-t127876s ... #p10359448relativno84 wrote:Cybernetic wrote: Muslimane danas najvise ubijaju muslimani.
Rijetko sta me pogodi kao ovakva tvrdnja, jer zivim u zemlji u kojoj su hektari muslimanskih mezara i za koje se ne tako rijetko cuje kako su eto poludili i sami sebe ubijali, od Srebrenice do Prijedora, ali ok, to je tvoje misljenje. Vjerovatno su muslimani dominanti pripadnici Izraelske vojske tako da i to ima smisla sto govorisSad ce Lucifer doskociti kako muslimani ubijaju muslimane u Iraku, Afganistanu, gdje sve ne, istina ubijaju se ali puno vise kako im dodje ova demokratija sa zapada, nego dok su zivili svoje primitivne zivote.
Kriticari Islama obicno prave jednu gresku jer samo potenciraju terorizam, previse je licemjernog ponasanja prema muslimanima, gdje ima interesa mogu odsjecati ruke, ali gdje nema treba doci ratna demokratijaCybernetic wrote: Ja tebi govorim o javnom ponasanju nekih muslimana i njihovih organizacija na zapadu. Sloboda govora im je omogucila da otvoreno ispoljavaju mrznju protiv sekularista, ateista, opcenito "nevjernika", nepokrivenih zena, muzike, sporta itd. Kriticarima islama prijete smrcu ili cak prelaze za rijeci na djelo, ali od drugih za to ocekuju razumijevanje i toleranciju.![]()
Ali da se vratimo na temu, red jeJesmo li dosli do broja dzamija u SA. il jos se kalkulise?
daj nam jos malo o tom tvom vidjenju. ono kao pravi musliman, jel. da, zaista je previse licemjernog ponasanja prema muslimanima. a i previse licemjernih muslimana...
- relativno84
#218 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Zanimljivo koliko je neko uporanbelfy wrote: jah, neko pomenu licemjere kad ono... -> http://www.klix.ba/forum/merak-t127876s ... #p10359448
Ili ipak po nekom nepisanom pravilu bi ateista trebao da mrzi sve sto na vjeru podsjeca
Licemjerstvo? Ne, samo otvoren stav po svim pitanjima, tako da ubuduce kad se vec trudis da pokazes na nekoga dobro se informisi
- JThomas
#219 Re: Koliko ima dzamija u SA?
znači jedno hiljadu puta više nego što ima pravih vjernika? 
- dacha bosanac
#220 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ko te sinak slagao da se u crkvu ide jednom sedmično?titinho wrote:Ko god prebrojava dzamije taj nije objekitvan i dobronamjeran.
Dzamija nije kao crkva u koju se ide jednom sedmicno, U dzamije se ide 5 puta na dan i logika je da u svakom vecem naselju ima bar jedna dzamija. Npr na Alpasinom na oko 80 000 stanovnika ima 1 ili 2 dzamije a to niko ne spominje.
- dust in the wind
#221 Re: Koliko ima dzamija u SA?
nedovoljno. heh. dajte nam jos... 
- vatrogasac
#222 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Vitke munare džamija, napose u gornjem i donjem dijelu tvrđave, bile su porušene kako bi panorama grada izgledala više evropska.
http://diwan-magazine.com/kakvu-su-sudb ... e-dzamije/
- Drvosjeca iz Dejcica
-
iceman2010
#224 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ovo sam bio skroz zaboravio. Ovo je dobro kao odgovor na vise ovakvih tema na ovom forumu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
- Drvosjeca iz Dejcica
#225 Re: Koliko ima dzamija u SA?
Ljudima je malo poznato da je u BiH u toku rata uništeno je ili oštećeno više od 80 posto od 1.144 džamije, koliko ih je bilo u BiH prije 1992. Samo na teritoriji koju je kontrolisao VRS srušene su 534 džamije a na teritoriji koju je kontrolisalo Hrvatsko vijeće obrane 80! Pored ovoga srušeno je još 218 mesdžida, 69 mekteba, četiri tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata. Zastrašujući podaci. U BL nije ostala čitava niti jedna džamija a realno do 1995. godine BL nije vidjela rata, slično ili isto je i u drugim dijelovima RS-a. Apsurd je da su džamije na prvoj liniji pretrpjele manja oštećenja u poređenju sa džamijama koje su bile na teritoriji gdje nije bilo borbenih dejstava. Sve ovo dovoljno govori o karakteru rata u BiH.iceman2010 wrote:Ovo sam bio skroz zaboravio. Ovo je dobro kao odgovor na vise ovakvih tema na ovom forumu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Što se tiče gradnje novih smatram da se zna pretjerati u nekim dijelovima ali najbitnije po meni je da novac za gradnju tih džamija ne ide iz državnog i entitetskog budžeta već sve finansira IZ BiH putem donacija i svojih sredstava. Koliko ima džamija u Sarajevu mislim da tačan podatak ima IZ BiH. Prema nekim procjenama oko 100, malo ili previše najbolji sud će dati vjernici muslimani i IZ BiH, ostali mogu posmatati.
Temu treba zatvoriti jer je dat odgovor na istu.