Koliko sam mogao da shvatim tema nije orijentisana ka dokazivanju progona/ugrožavanja Kršćana u određenim dijelovima svijeta.Sto ne znaci da sumljam u to da su kriscani ugrozeni u Somaliji, apsolutno mi je jasno da jesu! Samo mislim da bas Somalija nije najbolji primjer danasnjeg proganjanja Kriscana, kada se uzme u obzir trenutacno stanje. U toj zemlji nemaju ni centralnu vladu da zastiti ugrozene gradjane. Koliko ja znam, stanje je haoticno, skoro pa postapokalipticno (ako ta rijec i postoji). Onaj ko ima najvise placenika, oruzja i saveznika, moze da okupira dijelove zemlje i provodi svoje lude "zakone". Mogu zamisliti da je jako tesko biti manjina u takvoj situaciji. Zivot je tezak za svo stanovnistvo, zato i znam tako puno ljudi ovdje (u Svedskoj) koji su izbjeglice iz Somalije..
Mislim da je zamišljena kao skup, ili nešto slično, raznih materijala koji ukazuju da se i to dešava u svijetu. Da, jasno da to ljudi znaju, ali je jako dobro da se to negdije i na našim prostorima zabilježi.
Nadam se da se slažeš ;o)