Koliko hrane napravit?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

sadie_forever

#1 Koliko hrane napravit?

Post by sadie_forever »

Koliko jela spremiti kad dolaze gosti?Jel ok predjelo supa i glavno ? Da ne radim 10 jela ko sto obicaj nalaze :D :D
insomnia78

#2 Re: Koliko hrane napravit?

Post by insomnia78 »

A desert i sir?
Sanjarko

#3 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

Predjelo, glavno jelo, dezert, plus voce i pilo. Pod pilo moze sta ko god pije od kafe, alkohola do sokova, a pod voce sta god hoces.
spreca

#4 Re: Koliko hrane napravit?

Post by spreca »

Vizionar 1985 wrote:Predjelo, glavno jelo, dezert, plus voce i pilo. Pod pilo moze sta ko god pije od kafe, alkohola do sokova, a pod voce sta god hoces.
pa nece joj svekrva doci da sprema takav obilan rucak
animals

#5 Re: Koliko hrane napravit?

Post by animals »

Lonac graha i pitu krompiracu..
dosta...
Sanjarko

#6 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

spreca wrote:
Vizionar 1985 wrote:Predjelo, glavno jelo, dezert, plus voce i pilo. Pod pilo moze sta ko god pije od kafe, alkohola do sokova, a pod voce sta god hoces.
pa nece joj svekrva doci da sprema takav obilan rucak
Pa takav je obicaj. Moze predjelo izbaciti. Znaci supu nemora kuhati. :-D

Jelo, dezert, voce, pilo. Moze sve kupiti na gotovs. :-D
spreca

#7 Re: Koliko hrane napravit?

Post by spreca »

animals wrote:Lonac graha i pitu krompiracu..
dosta...
Prohe i domace kiselo mlijeko
spreca

#8 Re: Koliko hrane napravit?

Post by spreca »

Vizionar 1985 wrote:

trosak je to :mrgreen:
Sanjarko

#9 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

Recimo da joj ja dodzem u goste meni ne bi morala nista da iznese, jer nisam prohtjevan, valjda. :-D
Sanjarko

#10 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

spreca wrote:
Vizionar 1985 wrote:

trosak je to :mrgreen:
Ma nije. Ima vecinu u frizideru. Malo meze, malo onog soka zarazmutit, koju bananu ili mandarinu, kafu skuha sikterusu, i fajront. :-D
spreca

#11 Re: Koliko hrane napravit?

Post by spreca »

Vizionar 1985 wrote:Recimo da joj ja dodzem u goste meni ne bi morala nista da iznese, jer nisam prohtjevan, valjda. :-D
ja bi sve sa sobom donio :lol:
Sanjarko

#12 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

spreca wrote:
Vizionar 1985 wrote:Recimo da joj ja dodzem u goste meni ne bi morala nista da iznese, jer nisam prohtjevan, valjda. :-D
Samo da bi se privalio. :lol:
Sanjarko

#13 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

Nek jedino pazi da ne napravi proljevusu umjesto sikteruse. Da ne bude belaja. :lol:
djana h

#14 Re: Koliko hrane napravit?

Post by djana h »

spreca wrote:
Što je sigurno, sigurno je :lol:
Bogami,znala sam u gostima,svadbama i sl. ostati i gladna,ja isto vazda nešto nosim sa sobom,makar po sendvič :lol:
sadie_forever wrote:Koliko jela spremiti kad dolaze gosti?Jel ok predjelo supa i glavno ? Da ne radim 10 jela ko sto obicaj nalaze :D :D
Zavisi ko ti dolazi,kako želiš da ih ugostiš i sl.?
Sve zavisi,pa onda koliko si u mogućnosti,finansijskoj ili kakve su ti kuharske sklonosti?
Goste koji mi rijetko dolaze ili iz daleka, dočekam bogatije,a one koji su češće tu i ne gledam baš posebno,skuham kao i za svoje ukućane.
Sanjarko

#15 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

djana77 wrote: Goste koji mi rijetko dolaze ili iz daleka, dočekam bogatije,a one koji su češće tu i ne gledam baš posebno,skuham kao i za svoje ukućane.
Pa ta su najbolja jela. Kad kuhas za sebe i svoje onda ti kao gost znas da je solidno jelo, da ces se pocastit. A kako kazu u onoj jednoj seriji idi uvijek u goste kad je rucak, da ne ostanes gladan.
spreca

#16 Re: Koliko hrane napravit?

Post by spreca »

djana77 wrote:
spreca wrote:
Bogami,znala sam u gostima,svadbama i sl. ostati i gladna,ja isto vazda nešto nosim sa sobom,makar po sendvič :lol:
:thumbup: samo vjerujem u ono sto donesem sa sobom i zastekam da niko nezna ...za nedaj boze :lol: :lol: :lol:
djana h

#17 Re: Koliko hrane napravit?

Post by djana h »

Vizionar 1985 wrote:
djana77 wrote: Goste koji mi rijetko dolaze ili iz daleka, dočekam bogatije,a one koji su češće tu i ne gledam baš posebno,skuham kao i za svoje ukućane.
Pa ta su najbolja jela. Kad kuhas za sebe i svoje onda ti kao gost znas da je solidno jelo, da ces se pocastit. A kako kazu u onoj jednoj seriji idi uvijek u goste kad je rucak, da ne ostanes gladan.
Više sam mislila na količinu i broj jela,a kvalitet se valjda podrazumijeva :D :lol:
djana h

#18 Re: Koliko hrane napravit?

Post by djana h »

spreca wrote:
djana77 wrote:
spreca wrote: ja bi sve sa sobom donio :lol:
:thumbup: samo vjerujem u ono sto donesem sa sobom i zastekam da niko nezna ...za nedaj boze :lol: :lol: :lol:
Prije par godina išli u svatove,podaleko,gladni bili cijeli dan,gdje god dođemo samo nam sokove guraju u ruke :lol: Srećom imali smo nekih sendviča,grickalica,zaštekanih :lol:
Sanjarko

#19 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

djana77 wrote: Više sam mislila na količinu i broj jela,a kvalitet se valjda podrazumijeva :D :lol:
Pa ne znam bas. Neki namjerno nesto iznesu da nekoga odj-bu, kao sto sam rekao kafu sikterusu, a znaju nekome i proljevusu podvalit. :-D
djana h

#20 Re: Koliko hrane napravit?

Post by djana h »

Vizionar 1985 wrote:
djana77 wrote: Više sam mislila na količinu i broj jela,a kvalitet se valjda podrazumijeva :D :lol:
Pa ne znam bas. Neki namjerno nesto iznesu da nekoga odj-bu, kao sto sam rekao kafu sikterusu, a znaju nekome i proljevusu podvalit. :-D
Ne bih to nikada uradila nikome,mada ne kažem da toga nema.Ali,rijetko ćeš na to naletjeti ;-)
Barem u ovom našem podneblju ljudi su gostoljubivi,dobro dočekaju,potrude se uvijek,iznesu sve što imaju.
spreca

#21 Re: Koliko hrane napravit?

Post by spreca »

djana77 wrote: Prije par godina išli u svatove,podaleko,gladni bili cijeli dan,gdje god dođemo samo nam sokove guraju u ruke :lol: Srećom imali smo nekih sendviča,grickalica,zaštekanih :lol:
mene je to natjeralo da postanem bezobrazan....ja sad uvijek pitam hocel biti sta jesti kada sta i koliko....jednom zamalo nisam otisao u ducan preko da kupim hljeba i salame i da tu jedem :lol: :lol: :lol: ....ja odmah vicem dajte sta za pojesti :mrgreen:
animals

#22 Re: Koliko hrane napravit?

Post by animals »

A moze i tikve narezati u loncinu i zaciniti mekinjama..
odlicno i brzo jelo, za vise gostiju..
Sanjarko

#23 Re: Koliko hrane napravit?

Post by Sanjarko »

djana77 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ne bih to nikada uradila nikome,mada ne kažem da toga nema.Ali,rijetko ćeš na to naletjeti ;-)
Barem u ovom našem podneblju ljudi su gostoljubivi,dobro dočekaju,potrude se uvijek,iznesu sve što imaju.
Jesu, dok im neko ne bahne. :-D
djana h

#24 Re: Koliko hrane napravit?

Post by djana h »

spreca wrote:
djana77 wrote: Prije par godina išli u svatove,podaleko,gladni bili cijeli dan,gdje god dođemo samo nam sokove guraju u ruke :lol: Srećom imali smo nekih sendviča,grickalica,zaštekanih :lol:
mene je to natjeralo da postanem bezobrazan....ja sad uvijek pitam hocel biti sta jesti kada sta i koliko....jednom zamalo nisam otisao u ducan preko da kupim hljeba i salame i da tu jedem :lol: :lol: :lol: ....ja odmah vicem dajte sta za pojesti :mrgreen:
Šta misliš bi li time obrukao domaćine? :lol: :lol:
djana h

#25 Re: Koliko hrane napravit?

Post by djana h »

Vizionar 1985 wrote:
djana77 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Jesu, dok im neko ne bahne. :-D
Ne znam,nisam imala baš mnogo situacija koje opisuješ,a valjda idem i nekim ljudskim razmišljanjem i porivom.
Ne mogu sebe zamisliti kako nekom serviram proljevušu :lol: a sikteruša je već nešto drugo.Time se gostu daje do znanja da ga je dosta :lol: To je ona treća kafa,nakon dočekuše i razgovoruše :D :lol:
Post Reply