Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
slovenija

#1 Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by slovenija »

Pozdrav svima. U braku sam vec dvije godine, vec godinu dana intezivno radimo na bebi i na zalost jos nista :-(. Da li je neko u slicnoj situaciji i kako se nosi sa tim?
ljubav_aha

#2 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by ljubav_aha »

cesto puta je stres,bas u toj tenziji pokusaja,cesto organizam reaguje supotno,jer,logicno,nije opusten

znaci,vas dvoje nemate uopste zdrastvenih prepreka
Eborg

#3 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by Eborg »

Jarane, samo kod ginekologa odnosno urologa na pregled. Iznenadio bi se koliko mladih parova ima problema s tim stvarima.

I ne mora značiti da je nešto "začepljeno" nekad je samo hormonska terapija dovoljna. ;-)
amina_sa

#4 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by amina_sa »

slovenija wrote:Pozdrav svima. U braku sam vec dvije godine, vec godinu dana intezivno radimo na bebi i na zalost jos nista :-(. Da li je neko u slicnoj situaciji i kako se nosi sa tim?
Moras se samo opustiti ustvari to ti je samo bozija odredba kada ce biti trudnoce ja sam zatrudnila 3 mj. nakon udaje i ta 2 mjeseca prva posto sam odmah htjela bebu vec sam ludila :-) i muzu govorila da je sterilan hahahah :lol: jadan covjek uptuzi ga lazno .... ja sam pratila plodnhe dane to ti je uglavnom 14,15,16 DAN RACUNAJUCI OD 1 DANA MENSTRUACIJE.Meni su jos preporucivali ne cest odnos kao npr. svaki dan upravo radi plodnih spermatozoida koji oplodjavaju jajnu celiju
Ublehas

#5 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by Ublehas »

Imam prijatelja koji je / su cekali 7-8 godina i nista, na svim pregledima bili oboje i sve b.o. da bi nakon tog perioda dobili curicu pa da bi kratko poslije curice i sincic pristigao. To ti je sve u Bozijim rukama, pa nek prica sta ko hoce.
Dust

#6 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by Dust »

Mijenjaj majstora. Imamo broj telefona jednog ako si zainteresirana.
ndarion

#7 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by ndarion »

super tema... moj ti je savjet da obratis paznju na ishranu, koja dosta utice na plodnost, naravno, ako konzumirate alkohol, cigarete, sve to moze da utice negativno na plodnost. isto tako izbjegavati tijesno rublje...sve ovo mozes naravno provjeriti i progooglati, al definitivno stres utice najvise. svakako slozio bih se da je sve u Bozijim rukama, ali se morate svakako i vi potruditi da koliko toliko izbjegavate sve gore pobrojane stvari. sto se tice plodnih dana, mislim da je cisto gubljenje vremena, ako budete planirali, i vjerovali samo u plodne dane, zaboravi. jednostavno, kad god pozelite :dance: i sto manje misliti o tome prije a narocito tokom odnosa, prilaziti ovom problemu sto jednostavnije, i vidjet ces da ce sigurno upaliti. svakako obaviti pregled kod ginekologa, ali se zna desiti da cesto pogrijese, i onda samo jos gore pogorsaju stvari. nasi prijatelji su ovaj problem izlijecili svjezim hurmama i medom, zvuci nevjerovatno, ali vrijedi pokusati.
ljubav_aha

#8 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by ljubav_aha »

Ublehas wrote:Imam prijatelja koji je / su cekali 7-8 godina i nista, na svim pregledima bili oboje i sve b.o. da bi nakon tog perioda dobili curicu pa da bi kratko poslije curice i sincic pristigao. To ti je sve u Bozijim rukama, pa nek prica sta ko hoce.

stres je uzrok ,o tome svi pisemo, a ti odmah Bozija volja,lakse malo ;-) takvo obrazlozenje mu nece pomoci ;-)
Komšinica

#9 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by Komšinica »

Nedavno sam gledala jednu emisiju baš vezano za to kako stres i, na neki način opsjednutost time da žena ostane u drugom stanju, može negativno uticati na isto.
Kao pravo često se događa da parovi nakon što izgube svaku nadu, usvoje dijete i nakon toga žena ostane u drugom stanju, jer više ne razmišlja stalno o tome, nije pod pritiskom, stresom... i jednostavno se desi kada se više nisu ni nadali, niti mislili na to, kada su se bukvalno pomirili sa činjenicom da ne mogu imati biološku djecu.

Što znači bez panike, stresa, forsiranja... i sve će doći na svoje. :)
Eborg

#10 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by Eborg »

A Bože sačuvaj, hoćete li još i hodžine zapise preporučiti? Čuj Božija volja (iako u suštini jeste), neka ljudi odu doktoru i riješen problem.

Nema tu ništa "dat će Bog", što se prije uvidi zašto do sada nije bilo ništa to se prije može djelovati.
ljubav_aha

#11 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by ljubav_aha »

Eborg wrote:A Bože sačuvaj, hoćete li još i hodžine zapise preporučiti? Čuj Božija volja (iako u suštini jeste), neka ljudi odu doktoru i riješen problem.

Nema tu ništa "dat će Bog", što se prije uvidi zašto do sada nije bilo ništa to se prije može djelovati.
:lol: :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by pici »

ljubav_aha wrote:
Eborg wrote:A Bože sačuvaj, hoćete li još i hodžine zapise preporučiti? Čuj Božija volja (iako u suštini jeste), neka ljudi odu doktoru i riješen problem.

:lol: :thumbup:
tobe jarabi tobe stakla hu hu hu niz vodu šejtankoli jedna :oops: :mrgreen:

Čudesna Bahrija

Svoje sposobnosti dugo je krila i od same sebe, izbjegavajući pompu i javnost, što od straha da nije na „krivom putu“ što zbog činjenice da nadriljekara ima na svakom ćošku. Ipak, zahvaljujući ljudima, prvenstveno svojim susjedima iz sarajevskog naselja Dobrinja, kojima je ova žena neobičnog dara uspjela riješiti mnoge zdravstvene tegobe, priča se raširila, dobar glas se pročuo. O svom uplivu u jedan novi svijet i susretima sa „dobrima“, Bahrija je po prvi put odlučila progovoriti za naš magazin. Evo kako je sve počelo.

-Bilo je to prije sedam godina u Baru, lučkom mjestu u Crnoj Gori, odakle vodim porijeklo. Pokušavala sam iznaći najbolji mogući način da pomažem jetimima, djeci bez roditelja, pa sam klanjala istiharu namaz s nijetom da doznam koji bi to mogao biti način. Nedugo zatim, u snu mi je došlo; vidim ja sebe kako stojim na obali Crvene plaže u blizini Sutomora i skupljam pijesak i kamenje – priča Bahrija. Nije prošlo dugo od tog sna, a naša je sagovornica počela kućnu radinost – izradu ramova optočenih pijeskom, kamenjem, sedefom...

-Nije to neka posebna umjetnost; u ramove uklapam levhe i potražnja je, vjerujte, veća od proizvodnje – kazuje Bahrija dok rukom pokazuje mnoštvo ručno napravljenih radova na koje već kupci čekaju u dalekoj Saudijskoj Arabiji.

Međutim, otkriva nam u nastavku našeg razgovora, kako je zahvaljujući iskrenom nijetu da pomogne čovječanstvu, dobila dar od Boga – zadivljujuću bioenergiju i sposobnost da pomoću desne ruke skenira svaki organizam preciznije od bilo kojeg rentgen aparata.

-To se desilo prije tri godine. Usnila sam čudan san u kojem se pojavio golobrad mladić u zelenom odijelu. Mi vjernici ga zovemo „dobri“. Rasjekao mi je u snu desnu ruku i u nju nešto ugradio, rekavši: „Ovo je oružje koje će ti trebati u borbi na ovom svijetu“.

Prošlo je od tog sna i godinu dana, kada je naša sagovornica osjetila da joj se desna ruka oduzima i koči. Brojni neurokirurzi nisu mogli ustanoviti o čemu je riječ, pa je Bahrija opet klanjala istiharu.

-Mislila sam tada, Bože dragi, kako ću raditi, kako abdest uzimati bez ruke. A onda se se opet snovi zaredali. U njima je dolazio „mentor“ koji mi je davao upute kako da iskoristim to oružje ugrađeno u ruku – prisjeća se neobičnih snova Bahrija.

Zahvaljujući instrukcijama iz snova, danas je Bahrija kadra detektovati, a potom i izlječiti mnoga oboljenja. Ipak, naglašava da ona nije ta koja liječi, niti želi da joj pripisuju nadnaravna svojstva.

-Bog je taj koji liječi, i bez njegove volje mi nismo u stanju ni trepnuti, a kamoli šta drugo. Zato je svetogrđe ljudskim likovima pripisivati bilo kakve moći. Ja sam samo posrednik, kategorična je Bahrija.

Također, ova neobična žena kojoj se za vrijeme bioenegetskih tretmana dlanovi počnu presijavati bojom zlata, ističe kako je zahvaljujući svom daru osposobljena da prepozna sihir, ogramu i druge oblike negativne energije, ali ističe kako te „tegobe“ ne liječi.

-Džini i šejtani pripadaju puno nižoj sferi od one u kojoj se ja nalazim, pa sa tim nemam niti želim imati nikakva iskustva!

Ako imate problema sa očnim bolestima (čak i sljepilo), oboljenja kostiju, bilo kakvo kožno ili traumatsko psihičko oboljenje kao i probleme sa plućima javite se Bahriji – 062 *** ***
Officer Crabtree

#13 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by Officer Crabtree »

cesto puta je stres,bas u toj tenziji pokusaja,cesto organizam reaguje supotno,jer,logicno,nije opusten

na osnovu čega ti ustvrdi da ne postoje zdravstveni problemi? na osnovu dobrih želja? :roll:

fino doktoru i po njegovom uputstvu... :thumbup:
kmirsad

#14 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by kmirsad »

Koliko dugo ste cekali na trudnocu?
ma nisam dugo... dan, dva... odma zatrudnila... :)
Officer Crabtree

#15 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

prije zatrudnila neg ti počeo čekat :lol:
kmirsad

#16 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by kmirsad »

Officer Crabtree wrote:prije zatrudnila neg ti počeo čekat :lol:
:( :( :(
encian

#17 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by encian »

mislim da se tema treba premjestiti. ovdje ima i previse neukusnih komentara.
Officer Crabtree

#18 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

tema je izvorno za podforum zdravlje, al ko je stavio ovdje mor'o je ocekivat ovako nesto :-D
dzana

#19 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by dzana »

encian wrote:mislim da se tema treba premjestiti. ovdje ima i previse neukusnih komentara.
slazem se.. treba samo pogledati oko sebe i vidjecemo koliko je to bolna tema. mnogi parovi ne zele uopste da pricaju o tome ne priznajuci da postoji problem. neki od procitanih komentara su mi pokazali i zasto je to tako.

elem, ono sto ja znam je da nakon godine dana treba potraziti savjet od ljekara. sada ima sasvim dovoljno ordinacija i mogu se uraditi sve potrebne pretrage. kada se utvrdi problem ide se na potrebne terapije uz napomenu da je dobro otici i kod vise ljekara. ako svi potvrde dijagnozu onda je to ok. o stresu, kao uzroku neplodnosti, moze se govoriti tek ako se utvrdi da nema nekog medicinskog problema.
ljubav_aha

#20 Re: Koliko dugo ste cekali na trudnocu?

Post by ljubav_aha »

Officer Crabtree wrote:

na osnovu čega ti ustvrdi da ne postoje zdravstveni problemi? na osnovu dobrih želja? :roll:

fino doktoru i po njegovom uputstvu... :thumbup:

jer autor/ka teme nije napisao/la o postojecim dijagnozama ili prethodno uradjenim pregledima
Post Reply