Dakle, ja sam na cesti nesto preko 12 godina!
Vi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Da, ali mislim da ukupne godine nas svih ucesnika u saobracaju tj. ovih za volanom ipak pripada za neki drugi podforum, a ko to zeli moze da se izjasni, sloboda govora je ono sto podrzavam ovdje ili na bilo kojoj drugoj temi!The Nightwatchman wrote:bio i red da kazes koliko ti je godina, da bi ovaj post nesto znacio
pa ako imas 60 godina i 12 godina iskustva u voznji i ako imas 25 godina i 12 godina iskustva u voznji - velika je razlika....corolla02 wrote:Da, ali mislim da ukupne godine nas svih ucesnika u saobracaju tj. ovih za volanom ipak pripada za neki drugi podforum, a ko to zeli moze da se izjasni, sloboda govora je ono sto podrzavam ovdje ili na bilo kojoj drugoj temi!The Nightwatchman wrote:bio i red da kazes koliko ti je godina, da bi ovaj post nesto znacio
Pa eto navalite!
Vidis, onda sam mogao pitati i koji broj cipela nosis, ali eto nisam nije poenta ove teme!The Nightwatchman wrote:pa ako imas 60 godina i 12 godina iskustva u voznji i ako imas 25 godina i 12 godina iskustva u voznji - velika je razlika....corolla02 wrote:Da, ali mislim da ukupne godine nas svih ucesnika u saobracaju tj. ovih za volanom ipak pripada za neki drugi podforum, a ko to zeli moze da se izjasni, sloboda govora je ono sto podrzavam ovdje ili na bilo kojoj drugoj temi!The Nightwatchman wrote:bio i red da kazes koliko ti je godina, da bi ovaj post nesto znacio
Pa eto navalite!
zato mislim da je bitno ovo sto sam ja rekao.
ali dobro.
inace, meni je 28, a vozim nekih 5 godina
Kakav komentar!?The Nightwatchman wrote:kasno si polozio![]()
ja sam polozio sa 18, cim sam mogao
Eto ti i ja najvise imamo kilaze za volanom, zasad!kakavdanakneiskustvu wrote:11 godina sam vozač
Pa naravno! Recimo americka vozacka se ne moze porediti sa bosanskom a iskreno niti sa bilo kojom drugom u svijetu. Nigdje na svijetu se vozacka ne dobije za 15 minuta, nigdje ne kosta pisljivih $15, imas mogucnost polaganja na automatiku, ne moze jednostavnije da jebe rak raka. Jedino mozda da je poklone.Beg_Babic wrote:Znaci nema veze koliko godina neko posjeduje vozacku dozvolu,ima slucajeva po 15 godina vozacku imaju a vikendom se na Vratniku izgube ( da ne govorim po kisi ili ledu) ili recimo ne znaju jos uvijek "vagu" , tako da to koliko dugo vozacka - bolji vozac - ne pije vode![]()
shadow wrote:Pa naravno! Recimo americka vozacka se ne moze porediti sa bosanskom a iskreno niti sa bilo kojom drugom u svijetu. Nigdje na svijetu se vozacka ne dobije za 15 minuta, nigdje ne kosta pisljivih $15, imas mogucnost polaganja na automatiku, ne moze jednostavnije da jebe rak raka. Jedino mozda da je poklone.Beg_Babic wrote:Znaci nema veze koliko godina neko posjeduje vozacku dozvolu,ima slucajeva po 15 godina vozacku imaju a vikendom se na Vratniku izgube ( da ne govorim po kisi ili ledu) ili recimo ne znaju jos uvijek "vagu" , tako da to koliko dugo vozacka - bolji vozac - ne pije vode![]()
I onda dodje amer, sjedne u svoj bibi sa automatikom, izadje na 40 metara siroku autocestu, nekako nacica tu svoju makinu na 65mp/h, upali cruise control i zijeva.Isto kao da igra video igricu.
Kako se to moze porediti sa recimo voznjom kod nas? Nikako! Po USA mozes voziti godinama a da se ne nadjes u (ne)prilici da moras pokazati neke vozacke sposobnosti. A kod nas ti je glava u torbi cim si auto upalio. Da sumiramo, godina bosanske vozacke vrijedi ko 10 americke![]()
p.s. i ja zivim u USAali se izmerakam tek kad odem u Bosnu