Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1 Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by corolla02 »

... tj. vase iskustvo za volanom ako nije tajna!

Dakle, ja sam na cesti nesto preko 12 godina!
Vi :?:
:D
The Nightwatchman

#2 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by The Nightwatchman »

bio i red da kazes koliko ti je godina, da bi ovaj post nesto znacio
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#3 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by corolla02 »

The Nightwatchman wrote:bio i red da kazes koliko ti je godina, da bi ovaj post nesto znacio
Da, ali mislim da ukupne godine nas svih ucesnika u saobracaju tj. ovih za volanom ipak pripada za neki drugi podforum, a ko to zeli moze da se izjasni, sloboda govora je ono sto podrzavam ovdje ili na bilo kojoj drugoj temi!
Pa eto navalite!
The Nightwatchman

#4 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

corolla02 wrote:
The Nightwatchman wrote:bio i red da kazes koliko ti je godina, da bi ovaj post nesto znacio
Da, ali mislim da ukupne godine nas svih ucesnika u saobracaju tj. ovih za volanom ipak pripada za neki drugi podforum, a ko to zeli moze da se izjasni, sloboda govora je ono sto podrzavam ovdje ili na bilo kojoj drugoj temi!
Pa eto navalite!
pa ako imas 60 godina i 12 godina iskustva u voznji i ako imas 25 godina i 12 godina iskustva u voznji - velika je razlika....
zato mislim da je bitno ovo sto sam ja rekao.
ali dobro.

inace, meni je 28, a vozim nekih 5 godina
corolla02

#5 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by corolla02 »

The Nightwatchman wrote:
corolla02 wrote:
Pa eto navalite!
pa ako imas 60 godina i 12 godina iskustva u voznji i ako imas 25 godina i 12 godina iskustva u voznji - velika je razlika....
zato mislim da je bitno ovo sto sam ja rekao.
ali dobro.

inace, meni je 28, a vozim nekih 5 godina
Vidis, onda sam mogao pitati i koji broj cipela nosis, ali eto nisam nije poenta ove teme!
Last edited by corolla02 on 22/09/2009 21:07, edited 1 time in total.
The Nightwatchman

#6 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

kasno si polozio :D

ja sam polozio sa 18, cim sam mogao
corolla02

#7 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by corolla02 »

The Nightwatchman wrote:kasno si polozio :D

ja sam polozio sa 18, cim sam mogao
Kakav komentar!?
28-5= :?:
Neelix

#8 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by Neelix »

u januaru 2003 polozio, u aprilu te god dobio svoj auto.
Bellica

#9 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by Bellica »

[quote="corolla02"]... tj. vase iskustvo za volanom ako nije tajna!

Dakle, ja sam na cesti nesto preko 12 godina!
Vi :?:
:D[/quote

Vozacku dozvolu posjedujem 2 godine i 6 mjeseci i isto toliko vremena sam "na cesti", pocela sam voziti odmah nakon sto sam polozila.
NEOPLAN

#10 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by NEOPLAN »

Imam nepune 24 godine i 4 godine vozačkog iskustva. Položio sa 19 a vozačku izvadio sa 20 jer nisam imao auto. Eto, kompletan odgovor:-)
abondanzieri

#11 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by abondanzieri »

Prekosutra će biti dva dana od kako sam deset godina za volanom :zoka: :-)
corolla02

#12 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by corolla02 »

kakavdanakneiskustvu wrote:11 godina sam vozač
Eto ti i ja najvise imamo kilaze za volanom, zasad!
revolver amidza

#13 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by revolver amidza »

20 godina vozačke dozvole , 39 godina starosti ,zasad sam ja ovdje džomba :dance:
Bullet Tooth Tony

#14 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by Bullet Tooth Tony »

Znaci nema veze koliko godina neko posjeduje vozacku dozvolu,ima slucajeva po 15 godina vozacku imaju a vikendom se na Vratniku izgube ( da ne govorim po kisi ili ledu) ili recimo ne znaju jos uvijek "vagu" , tako da to koliko dugo vozacka - bolji vozac - ne pije vode :) :)
charvel.

#15 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by charvel. »

Dobio vozacku tacno prije 6 godina i 6 dana... i samo jedan opasniji udes do sad :D
ofr

#16 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by ofr »

Mjesec dana kako imam vozačku a 26 mi godina (operisan totalno od auta i da me posao nije natjerao, vjerovatno nikada je ne bih imao) :skoljka:
suspect_zero

#17 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by suspect_zero »

Za mjesec dana 13 godina..........ni jedna saobraćajka do sada i samo tri prekršaja koje sam uredno platila :mrgreen: :-D
shadow

#18 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by shadow »

Beg_Babic wrote:Znaci nema veze koliko godina neko posjeduje vozacku dozvolu,ima slucajeva po 15 godina vozacku imaju a vikendom se na Vratniku izgube ( da ne govorim po kisi ili ledu) ili recimo ne znaju jos uvijek "vagu" , tako da to koliko dugo vozacka - bolji vozac - ne pije vode :) :)
Pa naravno! Recimo americka vozacka se ne moze porediti sa bosanskom a iskreno niti sa bilo kojom drugom u svijetu. Nigdje na svijetu se vozacka ne dobije za 15 minuta, nigdje ne kosta pisljivih $15, imas mogucnost polaganja na automatiku, ne moze jednostavnije da jebe rak raka. Jedino mozda da je poklone.
I onda dodje amer, sjedne u svoj bibi sa automatikom, izadje na 40 metara siroku autocestu, nekako nacica tu svoju makinu na 65mp/h, upali cruise control i zijeva.Isto kao da igra video igricu.
Kako se to moze porediti sa recimo voznjom kod nas? Nikako! Po USA mozes voziti godinama a da se ne nadjes u (ne)prilici da moras pokazati neke vozacke sposobnosti. A kod nas ti je glava u torbi cim si auto upalio. Da sumiramo, godina bosanske vozacke vrijedi ko 10 americke :D

p.s. i ja zivim u USA :roll: ali se izmerakam tek kad odem u Bosnu :wink:
corolla02

#19 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by corolla02 »

shadow wrote:
Beg_Babic wrote:Znaci nema veze koliko godina neko posjeduje vozacku dozvolu,ima slucajeva po 15 godina vozacku imaju a vikendom se na Vratniku izgube ( da ne govorim po kisi ili ledu) ili recimo ne znaju jos uvijek "vagu" , tako da to koliko dugo vozacka - bolji vozac - ne pije vode :) :)
Pa naravno! Recimo americka vozacka se ne moze porediti sa bosanskom a iskreno niti sa bilo kojom drugom u svijetu. Nigdje na svijetu se vozacka ne dobije za 15 minuta, nigdje ne kosta pisljivih $15, imas mogucnost polaganja na automatiku, ne moze jednostavnije da jebe rak raka. Jedino mozda da je poklone.
I onda dodje amer, sjedne u svoj bibi sa automatikom, izadje na 40 metara siroku autocestu, nekako nacica tu svoju makinu na 65mp/h, upali cruise control i zijeva.Isto kao da igra video igricu.
Kako se to moze porediti sa recimo voznjom kod nas? Nikako! Po USA mozes voziti godinama a da se ne nadjes u (ne)prilici da moras pokazati neke vozacke sposobnosti. A kod nas ti je glava u torbi cim si auto upalio. Da sumiramo, godina bosanske vozacke vrijedi ko 10 americke :D

p.s. i ja zivim u USA :roll: ali se izmerakam tek kad odem u Bosnu :wink:

Vas dvojica ne odmicite od teme, nego onako iskreno koliko imate kila za volanom!?

Beg_Babic :?:
Shadow :?:

Revolver Amidza skidam kapu, prvi si zasad!
:thumbup:
LeKo

#20 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by LeKo »

10 godina, 28 g.
mrtva kokoš

#21 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by mrtva kokoš »

22/4 sa tatinim autom, jos nemam svoje :D :D
Last edited by mrtva kokoš on 23/09/2009 08:18, edited 1 time in total.
Fair Life

#22 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by Fair Life »

33/56
kotace

#23 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by kotace »

13/32 Jedini sudar do sada imao sam sa 15 godina.
slavkoimamodilera

#24 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by slavkoimamodilera »

30-a mi je godina, 11 godina imam vozacku, od prvog dana imam svoj auto i neprekidno vozim, a auto sam naucio voziti u 4. osnovne.
U posljednjih 7-8 godina u prosjeku prevalim izmedju 1000 i 1400 km gradske voznje, plus sva putovanja van BiH. Autom sam pregazio veci dio europe, a do sada mi je najveca steta koju sam napravio na autu ogrebotina uz zid koju sam napravio 5 ili 6 dana nakon sto sam podigao vozacku, najveca kazna koju sam platio je cca. 100 KM, prije nekih 4-5 godina. U zadnjoj godini tek jedna kazna za brzinu, 50 KM.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#25 Re: Koliko Dugo Posjedujete Vasu Vozacku Dozvolu...!?

Post by davorf »

28 godina...10 godina vozacke...600 - 700 km mjesecno gradske, plus neko duze putovanje 1-2 puta godisnje...jedan udes, na pocetku "vozacke karijere" :lol: :mrgreen:
Post Reply