bice_bice wrote:pored ove bruke, sramote, bRezobrazluka, manjka stida i kulture na Ljubav & Sex da imam djecu? pa nisam lood..
Koliko djece planirate imati ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#76 Re: Koliko djece planirate imati ?
-
lamija_SA
#77 Re: Koliko djece planirate imati ?
Najvjerovatnije 2, ali ukoliko bi bili u povoljnoj finansijskoj situaciji isli bi i do 4. 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#78 Re: Koliko djece planirate imati ?
Najveca zelja mi je u zivotu da imam dijete. Makar jedno. A maksimalno? Mozda 3. Samo ne vidim da ce mi se zelja ubrzo ispuniti. Tesko je u ovo vrijeme ne samo odgojiti dijete nego ga i napraviti sa nekom dovoljno odgovornom osobom koja zeli dijete sa mnom kao i ja sa njim. Pa vidjecemo...

-
Valbon_1
#79 Re: Koliko djece planirate imati ?
anjusha wrote:Najveca zelja mi je u zivotu da imam dijete. Makar jedno. A maksimalno? Mozda 3. Samo ne vidim da ce mi se zelja ubrzo ispuniti. Tesko je u ovo vrijeme ne samo odgojiti dijete nego ga i napraviti sa nekom dovoljno odgovornom osobom koja zeli dijete sa mnom kao i ja sa njim. Pa vidjecemo...![]()
Jao ljudi...pa sta ste docekali...Jao da vas cuje neko na Kosovu da pricate ovako...Pa moji amidza ima 9 i nikada se nije zalio na nesto...i svi su mashala zivi i zdravi i sad haruju i caruju po Evropi...I svaki od njih se ozenio (udala) i opet svaki od njih ima minimum po 4 dijece (i ovaj je broj privremen...verujem)... Doduse moji otac je ostao na 5 ali kaze da nikada nije halalio sebi sto nije nastavio...
Postoji velika verovatnoca i da ces biti pregazen cim izadjes iz stana ili kuce...ali dal to znaci da ne treba uopste izaci iz kuce !!
Svakoj dusi u ovom svijetu dragi Stvoritelj je odredio svoju nafaku...i svako se radja sa svojom nafakom i bericetom...Da ne bi bile ove "filozofije" (istine) gdje bi bili mi albanci kosovari, koji vise imamo grobova nego sto postoje zvijezde na nebu...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#80 Re: Koliko djece planirate imati ?
Valbon_1 wrote:anjusha wrote:Najveca zelja mi je u zivotu da imam dijete. Makar jedno. A maksimalno? Mozda 3. Samo ne vidim da ce mi se zelja ubrzo ispuniti. Tesko je u ovo vrijeme ne samo odgojiti dijete nego ga i napraviti sa nekom dovoljno odgovornom osobom koja zeli dijete sa mnom kao i ja sa njim. Pa vidjecemo...![]()
Jao ljudi...pa sta ste docekali...Jao da vas cuje neko na Kosovu da pricate ovako...Pa moji amidza ima 9 i nikada se nije zalio na nesto...i svi su mashala zivi i zdravi i sad haruju i caruju po Evropi...I svaki od njih se ozenio (udala) i opet svaki od njih ima minimum po 4 dijece (i ovaj je broj privremen...verujem)... Doduse moji otac je ostao na 5 ali kaze da nikada nije halalio sebi sto nije nastavio...![]()
Postoji velika verovatnoca i da ces biti pregazen cim izadjes iz stana ili kuce...ali dal to znaci da ne treba uopste izaci iz kuce !!
Svakoj dusi u ovom svijetu dragi Stvoritelj je odredio svoju nafaku...i svako se radja sa svojom nafakom i bericetom...Da ne bi bile ove "filozofije" (istine) gdje bi bili mi albanci kosovari, koji vise imamo grobova nego sto postoje zvijezde na nebu...
I sta sad ja da tebi kazem na ovo? Fala Bogu pa nismo svi isti. Ja licno ne zelim da radjam djecu samo da bih jednog dana mogla da kazem da imam djece za fudbalski tim. Ne, to mi nije cilj, a po nacinu zivota ne vjerujem ni da bih imala vremena za to. Niti mi je zelja da moram jednog dana SVE da priustim i obezbijedim toj buducoj djeci. Da imaju koliko sam ja imala - dovoljno da kvalitetno zive i da se nauce boriti za sebe. Ali mi je zelja da nadjem nekog da bude dovoljno odgovoran i dobar otac tom djetetu/toj djeci, pored svega ostalog, da bih uopce zeljela da imam dijete sa njim. To je ono sto se jos nije desilo! A ne vjerujem da bi neko iz tvojih albanskih/kosovarskih korjena podrzao da neka samohrana majka stanca po 9.to dijete po redu. U krajnjem slucaju, i to mi je opcija o kojoj razmisljam ako ne uspijem naci nekog da bih zeljela biti s njim do kraja zivota- da rodim dijete kao samohrana majka- ali jedno u tom slucaju.
Da, svako od nas ima svoju nafaku, ali i svoju zivotu pricu. Nekad se i to mora uzeti u obzir, pa molim te stoga da ne generalizujes.
- Dr.Cuddy
#81 Re: Koliko djece planirate imati ?
Slaba sam na djecu i mislim da bi sve redom razmazila. Koliko ću imati ne ovisi o meni jer jedno su želje a drugo mogućnosti, ali bih u svakom slučaju voljela imati svoju djecu i usvojiti, jedno ili dvoje!

-
Valbon_1
#82 Re: Koliko djece planirate imati ?
Jao ljudi...pa sta ste docekali...Jao da vas cuje neko na Kosovu da pricate ovako...Pa moji amidza ima 9 i nikada se nije zalio na nesto...i svi su mashala zivi i zdravi i sad haruju i caruju po Evropi...I svaki od njih se ozenio (udala) i opet svaki od njih ima minimum po 4 dijece (i ovaj je broj privremen...verujem)... Doduse moji otac je ostao na 5 ali kaze da nikada nije halalio sebi sto nije nastavio...![]()
I sta sad ja da tebi kazem na ovo? Fala Bogu pa nismo svi isti. Ja licno ne zelim da radjam djecu samo da bih jednog dana mogla da kazem da imam djece za fudbalski tim. Ne, to mi nije cilj, a po nacinu zivota ne vjerujem ni da bih imala vremena za to. Niti mi je zelja da moram jednog dana SVE da priustim i obezbijedim toj buducoj djeci. Da imaju koliko sam ja imala - dovoljno da kvalitetno zive i da se nauce boriti za sebe. Ali mi je zelja da nadjem nekog da bude dovoljno odgovoran i dobar otac tom djetetu/toj djeci, pored svega ostalog, da bih uopce zeljela da imam dijete sa njim. To je ono sto se jos nije desilo! A ne vjerujem da bi neko iz tvojih albanskih/kosovarskih korjena podrzao da neka samohrana majka stanca po 9.to dijete po redu. U krajnjem slucaju, i to mi je opcija o kojoj razmisljam ako ne uspijem naci nekog da bih zeljela biti s njim do kraja zivota- da rodim dijete kao samohrana majka- ali jedno u tom slucaju.
Da, svako od nas ima svoju nafaku, ali i svoju zivotu pricu. Nekad se i to mora uzeti u obzir, pa molim te stoga da ne generalizujes.
@anjusha
Pa zar covjek moze biti sit od svoje dijece !!!....Kod nas ima jedna izreka koja kaze "djece i para covijek ne moze biti sit nikada"...
Da ti kazem nesto...Ja zivim u drugom po velicini gradu Kosova...i do dan danas ovaj grad jos nema staralacki dom...ne zato sto nemaju para za taj dom...nego sto, hvalla Bogu, (jos) nema potrebe za njega... "Paradoksalno" jel da...
Otkrio sam da na Kosovu jos ima slucajeva kada familije broje po preko 30 clanova...i nemoj misliti da zive po pecinama... normalni su ljudi, skolovani a i zene su im skolovane...veruj mi (iako mogu zamisliti koliko ti ovo deluje nezamislivo)...Ljudi su puni predrasude, najpre prema necem sto to je malo drugacije, sto je na kraj krajeva rezultat ne poznanja necega ...
Familija....jednostavno nema alternative...nema lose familije....moze imati mnogo nerazumijvanja ili pogresnog razumijevanja...ali i u dobru i u zlu, i u sreci i u nesreci...oni su uvijek tu... I koliko tebi ovo bude zvucilo cudno...isto tako i meni zvuce cudno neki sto u svojoj (ne)sali opredeluju se protiv familije (citaj djece). Za mene familjia je jedno bozanstvena kategorija i snjom treba biti mnogo oprezan. Veoma je opasna neka tendencija mladih (i ja sam mlad) protiv djece koja automatski podrazumeva rat protiv familije ... uvijek na kraju dolazi ono.. "sto sejes zanjes"
- lolita_xx
#83 Re: Koliko djece planirate imati ?
ja bih voljela samo da imam sinove, a broj nije vazan 
-
lamija_SA
#84 Re: Koliko djece planirate imati ?
To svako dijete ima svoju nafaku i bericet stoji, ali necemo se sad zbog toga pariti kao zečevi!
Ne mogu imati 10-oro djece (na stranu sad želim li ih uopšte toliko), ako nemam sredstva i vrijeme da ih sve školujem i kako tako obezbjedim za budućnost!
Ne mogu imati 10-oro djece (na stranu sad želim li ih uopšte toliko), ako nemam sredstva i vrijeme da ih sve školujem i kako tako obezbjedim za budućnost!
-
Valbon_1
#85 Re: Koliko djece planirate imati ?
lolita_xx wrote:ja bih voljela samo da imam sinove, a broj nije vazan
Kuku tebi...imas "albanski virus"..
-
sabanss
#86 Re: Koliko djece planirate imati ?
Ima i ta mjesta... Medjutim mislim da je puno teze odgojiti jedno dijete nego dvoje ili troje, pogotovo sto je vecina roditelja koji imaju to jedno dijete jako sebicna. Mislim da je troje optimalno.lamija_SA wrote:To svako dijete ima svoju nafaku i bericet stoji, ali necemo se sad zbog toga pariti kao zečevi!
- sheilak
#87 Re: Koliko djece planirate imati ?
Djeca su sreca i radost, pod uslovom da su roditelji zreli za tako veliku odgovornost, nacisto sa sobom. Inace je to pakao i za roditelje, a jos vise za djecu . Ne zelim imati djecu dok ne budem dorasla tome, pa taman ih imala i u 40. Zelim ih sretne oko mene, zadovoljne. Da ih mogu svemu nauciti, puziti im stabilan dom pun ljubavi. Inace bih voljela imati i curice i djecake, dva para 
-
aminchev2
#88 Re: Koliko djece planirate imati ?
3 ili 4 aBd
koliko god samo nek su zivi i zdravi
koliko god samo nek su zivi i zdravi
- kolega
#89 Re: Koliko djece planirate imati ?
mašAllahsheilak wrote:Djeca su sreca i radost, pod uslovom da su roditelji zreli za tako veliku odgovornost, nacisto sa sobom. Inace je to pakao i za roditelje, a jos vise za djecu . Ne zelim imati djecu dok ne budem dorasla tome, pa taman ih imala i u 40. Zelim ih sretne oko mene, zadovoljne. Da ih mogu svemu nauciti, puziti im stabilan dom pun ljubavi. Inace bih voljela imati i curice i djecake, dva para
- otherside
#90 Re: Koliko djece planirate imati ?
de joj objasni bioloske mehanizme uz adekvatnu matematicku postavkukolega wrote: mašAllah, koliko imaš godina!?
Last edited by otherside on 22/08/2008 20:40, edited 1 time in total.
- kolega
#91 Re: Koliko djece planirate imati ?
presto sam sa davanjem objašnjenja te vrste, sad samo postavljam pitanja i prikupljam informacijeotherside wrote:de joj objasni bioloske mehanizme uz adekvatnu matematicku postavkukolega wrote: mašAllah, koliko imaš godina!?
- otherside
#92 Re: Koliko djece planirate imati ?
aaaaaaaaa.....prigustilo, prigustilokolega wrote: presto sam sa davanjem objašnjenja te vrste, sad samo postavljam pitanja i prikupljam informacije
- sheilak
#93 Re: Koliko djece planirate imati ?
Hej,poznati su mi bioloski mehanizmi.otherside wrote:de joj objasni bioloske mehanizme uz adekvatnu matematicku postavkukolega wrote: mašAllah, koliko imaš godina!?
- kolega
#94 Re: Koliko djece planirate imati ?
znači, srednjoškoLJka, ..., pametno, prvo školu završiti pa tek onda roditisheilak wrote:Samo kazem, da se sa djecom treba pricekati dok osoba ne bude zrela za tu odgovornost.
@otherside, vidis kako pametno djevojčica razmišlja, a nije ko neke
- SoFff
#95 Re: Koliko djece planirate imati ?
Kol'ko se omakne

- sheilak
#96 Re: Koliko djece planirate imati ?
Samo cu ovo na to recikolega wrote:znači, srednjoškoLJka, ..., pametno, prvo školu završiti pa tek onda roditisheilak wrote:Samo kazem, da se sa djecom treba pricekati dok osoba ne bude zrela za tu odgovornost.
@otherside, vidis kako pametno djevojčica razmišlja, a nije ko neke
- otherside
#97 Re: Koliko djece planirate imati ?
vazda se zeznesheilak wrote:Samo cu ovo na to recikolega wrote:znači, srednjoškoLJka, ..., pametno, prvo školu završiti pa tek onda roditisheilak wrote:Samo kazem, da se sa djecom treba pricekati dok osoba ne bude zrela za tu odgovornost.
@otherside, vidis kako pametno djevojčica razmišlja, a nije ko neke![]()
i zahvaliti se na komplimentu
- kolega
#98 Re: Koliko djece planirate imati ?
dobru sam procjenu napravio, ..., bilo mi je zadovoljstvosheilak wrote:Samo cu ovo na to recikolega wrote:znači, srednjoškoLJka, ..., pametno, prvo školu završiti pa tek onda roditisheilak wrote:Samo kazem, da se sa djecom treba pricekati dok osoba ne bude zrela za tu odgovornost.
@otherside, vidis kako pametno djevojčica razmišlja, a nije ko neke![]()
i zahvaliti se na komplimentu
@otherside - ima jedna metoda u matematici za trazenje nula funkcije, zove se metoda polovljenja intervala
- River_isle
#99 Re: Koliko djece planirate imati ?
nista ispod tri komapa
2 djecaka i djevojcicu a poslije nek se redaju kako hoce hahahah
- Divlja_Djevojka
#100 Re: Koliko djece planirate imati ?
2 najvise 3 ..