Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ZeMska

#576 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ZeMska »

leet wrote:Mah, ne'am potrebe za tim, imam sve što mi treba. :)
:thumbup:
Havatar

#577 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Havatar »

leet wrote:Mah, ne'am potrebe za tim, imam sve što mi treba. :)
.. samo jedno ne da te neko bar za tren voli zbog tebe..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#578 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Velkoski »

Image

:D :run:
ZeMska

#579 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ZeMska »

leet wrote:Image

:lol:
Ramzess Veliki

#580 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

leet wrote:Image

HAHAHAHIHIHIHI !!! ... Joj ova ti je beton Lito! :lol: :lol: :lol:
Toma je car! :lol: :lol: :lol:
Not My Idea

#581 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Not My Idea »

citam temu i sve ne mogu vjerovat koliko vas se primilo na reufovo pisanje :lol:
Hajvan

#582 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Hajvan »

Not My Idea wrote:citam temu i sve ne mogu vjerovat koliko vas se primilo na reufovo pisanje :lol:
A Registrovana 'nako dodaje ulje na vatru, kad 'paljevine' posustanu, :izet:

Hajvan wrote:
registrovana onako wrote:eto sta babo reuf uradi od tebe, vidi kolike mu postove pises :D :D
Babo Reuf i registrovana 'nako- največi ložači na temi :lol: :thumbup:
Great Cornholio

#583 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

korisnik101 wrote:
Govorim o prostoj vecini parova u BiH, i svijetu.
Odgajanje djece pada u domen zene, bez obzira da li se radilo o Bosni, Njemackoj, Americi, ili Papua Gvineji.
Pogotovo ako se ima vise od dvoje djece.
Muskarac ima primarnu obavezu da zaradjuje, dok supruga radi /ne radi. Nesto samo za sicu. Ali cim se jedno od djeteta razboli, uvijek je zena ta koja ostane kod kuce da se brine o njemu/njoj.
To je generalno govoreci veliki postotak svih brakova u svijetu. Na Zapadu je taj postotak manji , na Istoku je veci.
Ali svagdje se radi o vecini.
Ništa djetetu ne može zamijeniti majku u prvim mjesecima života, majka je tada za dijete sve, ona mu pruža i hranu, i sigurnost i ljubav, otac je u prvim mjesecima djetetovog života samo pomoćni roditelj - tako kažu pametni ljudi, tako bi normalno trebalo biti, ali, nažalost, u nenormalnom svijetu je vrlo teško, majci koja to želi , biti normalnom majkom.

U normalnijim državama, a i u ovoj našoj kad su u pitanju oni koji rade u nekim normalnim firmama, žena ima pravo na plaćeno trudničko bolovanje, tako da se ne mora brinuti da će time što će "odigrati" ulogu normalne majke, ostati bez posla i izvora prihoda koji joj omogućavaju da uživa u majčinstvu.

U normalnom braku, muškarac i žena bi trebali da podijele obaveze kad je u pitanju odgoj djece u pitanju, ali, to je stav nauke, u prvim mjesecima života djetetu je bitnija majka, nije da ne može i muškarac odigrati njemu ulogu, ali nije to to.

Zaleđina, u vidu neophodnih materijalnih sredstava je jako bitna za one koji planiraju da uđu u brak i imaju djecu, potreban je neki minimum sredstava kojim bi se ta želja sprovela u praksi.
Sociolog

#584 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Sociolog »

opet kazem... proveo sam neko vrijeme radeci kao jedini medicinski tehnicar od muskaraca na ginekologiji.. Boga mi, al' zaista da mi je neko pricao sta cu vidjeti i cuti ne bi vjerovao.. bio bih spreman platiti to iskustvo..95 % djevojaka preko 23 + gleda likove iz državnih firmi, koji su na budžetu, .. na adimistraciji.. Jedna imala lika super, ko dusha.. al ga ostavi zbog nekog gabora iz Sipe..em lik od nje stariji 12 godina,..celav, sav nikakav..al bitno je da je na budjetu...a ima ih dosta kao kretena kao ljudi,.

Samo jedno pitanje za djevojke, mozda je malo offf, nek ne zamjere moderatori..

Što pricate uglavnom, da vam je naci tesko fine, obrazovane super kao osobe likove... nego kad ih nadjete kasnije odbacite radi nekih ljudi koji su samo na buđetu, i zavrsite ponekad s kretenom s kojim ne mozete imati srecu ? Jel to laganje samog sebe ili slicno... ako moze neko to da mi objasni :) Bez uvreda, provokacija, vrijedanja ili slicno..
JOINT_1921
Vozim: odlično

#585 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by JOINT_1921 »

Ma ovdje na forumu su ti sve moralne, ne zanima ih to, bitno je da se vole a + je ako je obrazovan... Nikada ne bi ostavile svoju ljubav zato jer ona nema posla... :lol:
sour cherry

#586 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sour cherry »

JOINT_1921 wrote:Ma ovdje na forumu su ti sve moralne, ne zanima ih to, bitno je da se vole a + je ako je obrazovan... Nikada ne bi ostavile svoju ljubav zato jer ona nema posla... :lol:
Gledaju svi,i žene i muškarci.Muškarcima,doduše,nije bitno kod prolaznih avantura,a za nešto ozbiljnije je bitno.
Great Cornholio

#587 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

sour cherry wrote:
Gledaju svi,i žene i muškarci.Muškarcima,doduše,nije bitno kod prolaznih avantura,a za nešto ozbiljnije je bitno.[/quote]

Pogrešno je generalizirati, ima ljudi koji bi s nekim živjeli i na "vodi i hljebu", jest' da takvih nema puno, nije svako sposoban za takvo nešto, nema svako hrabrosti za tako nešto, ali ima i takvih.
Šveđanin

#588 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Šveđanin »

korisnik101 wrote:Govorim o prostoj vecini parova u BiH, i svijetu.
Odgajanje djece pada u domen zene, bez obzira da li se radilo o Bosni, Njemackoj, Americi, ili Papua Gvineji.
Pogotovo ako se ima vise od dvoje djece.
Muskarac ima primarnu obavezu da zaradjuje, dok supruga radi /ne radi. Nesto samo za sicu. Ali cim se jedno od djeteta razboli, uvijek je zena ta koja ostane kod kuce da se brine o njemu/njoj.
To je generalno govoreci veliki postotak svih brakova u svijetu. Na Zapadu je taj postotak manji , na Istoku je veci.
Ali svagdje se radi o vecini.
Evo recimo što se Skandinavije tiče, debelo griješiš. Muškarci kuhaju, čiste, peglaju, usisavaju, peru, spremaju ručak za porodicu kad se dogovore, imaju porodiljski dopust da bi mogli čuvati svoju djecu, plate skoro pa izjednačene.. Ukratko nema veze sa tim što ti govoriš.
JOINT_1921 wrote:Ma ovdje na forumu su ti sve moralne, ne zanima ih to, bitno je da se vole a + je ako je obrazovan... Nikada ne bi ostavile svoju ljubav zato jer ona nema posla... :lol:
Ako bi gledao samo forum, ispada da su svi moralni, dobri, ne glasaju za nacionalne stranke, ne slušaju narodnjake, gledaju samo ljubav itd itd. :)

Mali je broj žena koje gledaju isključivo novac i ništa drugo. Isto tako je mali broj žena koje novac ne gledaju uopšte. Nijedna krajnost nije dobra. Najviše je onih u sredini, a to je sasvim prihvatljivo i normalno. Varijacije postoje.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#589 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ladyblue18 »

Haj boga ti ako bude srece mozda i tebe kakva ostavi zato sto ne budes imao posao.
Sociolog

#590 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Sociolog »

Kralju Šveđanine, ako ti 8 od 10 djevojaka-žena trazi likove koji su samo na državnom buđetu, ili neki jaki It struka -ili slicno..sve ce ti biti jasno... djevojka 24 godine..ostavi momka od 26 koji radi u coca Coli... udala se za lika od 37 godina koji je strucni saradnik u nekom Ministarstvu..lik 120 kila..nema 2 dlake na sebi..(nerjetko agresivni i kreteni) moze li mi to neko objasniti???
sour cherry

#591 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sour cherry »

ladyblue18 wrote:
Haj boga ti ako bude srece mozda i tebe kakva ostavi zato sto ne budes imao posao.
Čemu takva reakcija?Čovjek samo govori o tome kakvih slučajeva ima.Znam za slučajeve kad muškarac ostavi djevojku ili muž ženu jer je nezaposlena,a nađe neku bogatu,kao sasvim slučajno bogatu.Budimo realni.
Great Cornholio

#592 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Sociolog wrote:Kralju Šveđanine, ako ti 8 od 10 djevojaka-žena trazi likove koji su samo na državnom buđetu, ili neki jaki It struka -ili slicno..sve ce ti biti jasno... djevojka 24 godine..ostavi momka od 26 koji radi u coca Coli... udala se za lika od 37 godina koji je strucni saradnik u nekom Ministarstvu..lik 120 kila..nema 2 dlake na sebi..(nerjetko agresivni i kreteni) moze li mi to neko objasniti???
Tih 8 od 10 djevojaka se izgleda vode principom jedne djevojke od 24 godine koja jednom prilikom, mrtva hladna reče, " Ja ne napuštam jednog momka dok ne nađem boljeg".
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#593 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ladyblue18 »

Sociolog wrote:Kralju Šveđanine, ako ti 8 od 10 djevojaka-žena trazi likove koji su samo na državnom buđetu, ili neki jaki It struka -ili slicno..sve ce ti biti jasno... djevojka 24 godine..ostavi momka od 26 koji radi u coca Coli... udala se za lika od 37 godina koji je strucni saradnik u nekom Ministarstvu..lik 120 kila..nema 2 dlake na sebi..(nerjetko agresivni i kreteni) moze li mi to neko objasniti???
Sta treba objasniti? Pare su joj najvaznije u zivotu, prosto. Briga nju kako on izgleda.
Sociolog

#594 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Sociolog »

Great Conorlio... slazem se... imaju lika uz sebe, za svaki slucaj... cim ispadne bolja, neka kvalitetna varijanta, uglavnom noga.. dosta mi je tako i kolegica uradilo..lijepe veze sve na kraju, uglavnom stariji likovi koji su sa stabilnim primanjima + ova iskustva na Ginekologiji radeci...surovo, al realno :(
sour cherry

#595 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sour cherry »

A zašto se stavlja akcenat na žene?Je li to muški nikad ne budu s nekom s namjerom da je zamijene kad dođe bolja?To je podjednako zastupljeno i odvratno jeste,ali tako je.
registrovana onako

#596 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by registrovana onako »

....
Last edited by registrovana onako on 27/06/2014 19:37, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#597 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

sour cherry wrote: Čemu takva reakcija?Čovjek samo govori o tome kakvih slučajeva ima.Znam za slučajeve kad muškarac ostavi djevojku ili muž ženu jer je nezaposlena,a nađe neku bogatu,kao sasvim slučajno bogatu.Budimo realni.
Ja znam za slučaj kad je muškarac ostavio ženu u poodmakloj trudnoći , pa je stres koji je tada žena doživjela bi uzrok rađanja djeteta koje nikad neće moći hodati, govoriti, samostalno se hraniti i samostalno vršiti nuždu.

"Zaleđina" je bitna, mora se od nečeg živjeti, ali onaj ko uđe u brak bez ljubavi i povjeranja taj će se grdno zeznuti u životu.

Ali ima i lijepih primjera, ima i srećnih brakova, da ne crnjačimo više, jer u pravu je @leet, kad čovjek čita ovu temu zapita se da li je uopšte pametno udavati se /ženiti se.

Lijepo je to, ko ima nekog koga voli i ima sve ono što mu treba za realizaciju te plemenite ideje u praksi, nek se udaje/ženi,rađa djecu, a ovi koji ne ispunjavaju te uslove nek se potrude da ih ispune :)
Great Cornholio

#598 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

registrovana onako wrote:
sour cherry wrote:A zašto se stavlja akcenat na žene?Je li to muški nikad ne budu s nekom s namjerom da je zamijene kad dođe bolja?To je podjednako zastupljeno i odvratno jeste,ali tako je.
mozda zato sto se cini da muskarci imaju takav sklop da im ne treba bolja od njih samih
Čim neko počne misliti da je bolji od partnera, da je on "premija" za partnera, nema od te ljubavi hajra, u stvari nema tu ni "lj" od ljubavi
Šveđanin

#599 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Šveđanin »

Dobro ti je Lady Blue rekla. Ružno je to, kad nekog "zamjeniš" ili čekaš dok se ne pojavi bolji, ali ne pričamo o tome.

Ima ljudi koji svjesno traže nekoga sa parama, to je pošteno, ako ne obmanjuješ druge oko sebe da ti pare nisu važne. Neko hoće da mu partner ima dosta škole, neko hoće izgled, neko hoće da je avantura tip s kojim nikad nije dosadno, a neko hoće pare.. prioritet kao i svaki drugi. S tim što se prioriteti kad izađeš iz perioda zabavljanja mijenjaju.

Neko hoće sve u jednom pa ostane sam u 40toj. :mrgreen: Nije vezano za tebe, ali smorili ste sa tim vezama gdje su samo pare u pitanju i gdje je razlika ogromna. Ono tipa da on ima 80 godina, a ona 25.. koliko uopšte tih primjeraka poznajete u svojoj okolini? U pitanju su jako rijetki slučajevi, ako gledamo ovako ukupno.
registrovana onako

#600 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by registrovana onako »

...
Last edited by registrovana onako on 27/06/2014 19:36, edited 1 time in total.
Post Reply