Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
avantgarde

#551 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by avantgarde »

nekad u prijasnja vremena se nije bas toliko gledalo na "zaledjinu",bilo je bitnije da je mlada od dobra soja nego da li ima lovu a mladozenja da nije bas najruzniji :D :lol: :run: ...htjela je i familija pomoci sto-sta itd....

danas su se ta vremena dramaticno promijenila,ne samo zato sto to ljudi sami zele ili hoce nego se mnogo toga promijenilo,sistem drugi dosao,steglo sa svih strana,medjuljudski odnosi skroz zahladnjeli,covjek se tesko moze u bilo sta pouzdat osim u ono sto sam ima itd...

danas je mnogo teze,posebno muskima..
respo

#552 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by respo »

trebas biti ucesnik farme?
korisnik101

#553 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

MrChow, nisi u pravu.

Ali ne zelim vise shuljati dalje od teme.

Da li su vazne pare kod partnera ? Jeste !
KOd muskarca su vazne vise, kod zenskih manje.
JThomas

#554 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by JThomas »

avantgarde wrote:nekad u prijasnja vremena se nije bas toliko gledalo na "zaledjinu",bilo je bitnije da je mlada od dobra soja nego da li ima lovu a mladozenja da nije bas najruzniji :D :lol: :run: ...htjela je i familija pomoci sto-sta itd....

danas su se ta vremena dramaticno promijenila,ne samo zato sto to ljudi sami zele ili hoce nego se mnogo toga promijenilo,sistem drugi dosao,steglo sa svih strana,medjuljudski odnosi skroz zahladnjeli,covjek se tesko moze u bilo sta pouzdat osim u ono sto sam ima itd...

danas je mnogo teze,posebno muskima..
a šta znači "od dobra soja", kad to raščlanimo i budemo iskreni? na kraju krajeva sve su to eufemizmi za pare i društveni status...
BadCopy

#555 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by BadCopy »

To je sasvim normalno da se gleda.nije to nista cega se treba sramiti.
Ne mora to biti neka ogromna cifra al hajmo reci imamo dva momka ili cure po svemu skoro identicne samo sto jedan zaradjuje 500 maraka drugi 1000 maraka.Sa osobom koja zaradjuje 1000 ce uvijek biti bolje jer mozes uraditi vise stvari i time je veza odmah i zanimljivija.Ajmo malo na planinu malo na more koji poklon.Jer tesko da ces vezu odrzati interesantnom i uzbudljivom tako sto ces kafu svaki dan u mahali srkat.
korisnik101

#556 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Sta znaci " erfaring " na Danskom ?

Er du nyuddannet med speciale i it eller farma? Og/eller har du erfaring som konsulent?
Šveđanin

#557 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Šveđanin »

BadCopy wrote:To je sasvim normalno da se gleda.nije to nista cega se treba sramiti.
Ne mora to biti neka ogromna cifra al hajmo reci imamo dva momka ili cure po svemu skoro identicne samo sto jedan zaradjuje 500 maraka drugi 1000 maraka.Sa osobom koja zaradjuje 1000 ce uvijek biti bolje jer mozes uraditi vise stvari i time je veza odmah i zanimljivija.Ajmo malo na planinu malo na more koji poklon.Jer tesko da ces vezu odrzati interesantnom i uzbudljivom tako sto ces kafu svaki dan u mahali srkat.
Ako gledaš sa druge strane kome je plata veća, moraš za te pare i više raditi. Ne pada to sa neba. :)

Znam parove gdje oboje zarađuju ogroman, ali baš ogroman novac. Ali se zato vide na sat vremena dnevno. I definitivno nije zdravo okruženje gdje ti svoje dijete i muža/ženu radnim danom vidiš na sat vremena dnevno.. a ni vikendom puno više. Nijedna krajnost nije dobra.
korisnik101 wrote:Sta znaci " erfaring " na Danskom ?
Experience. :izet:
BadCopy

#558 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by BadCopy »

Šveđanin wrote:
BadCopy wrote:To je sasvim normalno da se gleda.nije to nista cega se treba sramiti.
Ako gledaš sa druge strane kome je plata veća, moraš za te pare i više raditi. Ne pada to sa neba. :)

Znam parove gdje oboje zarađuju ogroman, ali baš ogroman novac. Ali se zato vide na sat vremena dnevno. I definitivno nije zdravo okruženje gdje ti svoje dijete i muža/ženu radnim danom vidiš na sat vremena dnevno.. a ni vikendom puno više. Nijedna krajnost nije dobra.
Ne mora da znaci.Ja pricam o nekim normalnim poslovima od 8 do 4 sto bi se reklo.Imam dva prijatelja jedan je zastitar drugi radi u banci jednom plata oko 550 drugom nesto oko hiljade sta mislis ko moze vise pruziti curi i sebi.
Hajvan

#559 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Hajvan »

registrovana onako wrote:eto sta babo reuf uradi od tebe, vidi kolike mu postove pises :D :D
Babo Reuf i registrovana 'nako- največi ložači na temi :lol: :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#560 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

BadCopy wrote: Ne mora da znaci.Ja pricam o nekim normalnim poslovima od 8 do 4 sto bi se reklo.Imam dva prijatelja jedan je zastitar drugi radi u banci jednom plata oko 550 drugom nesto oko hiljade sta mislis ko moze vise pruziti curi i sebi.
onaj koji ima veci :zjev:
Hajvan

#561 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Hajvan »

plain vanilla wrote:
BadCopy wrote: Ne mora da znaci.Ja pricam o nekim normalnim poslovima od 8 do 4 sto bi se reklo.Imam dva prijatelja jedan je zastitar drugi radi u banci jednom plata oko 550 drugom nesto oko hiljade sta mislis ko moze vise pruziti curi i sebi.

veći bilans stanja ili bilans uspjeha?!? :lol:
plain vanilla

#562 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Hajvan wrote:
plain vanilla wrote:

veći bilans stanja ili bilans uspjeha?!? :lol:
dzabe stanje ako nema uspjeha :mrgreen:
Great Cornholio

#563 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:

u mnogim je stvarima tesko doci do zakljucka sta je normalno..ali ovdje sam te dovela do zida, pa si to morao priznati :mrgreen:

gem, set i mec za vanillu :mrgreen:
Teško da, ali ne i nemoguće, istina postoji, ona se ne može relativizirati, a ako postoji istina onda nije nemoguće definisati šta je to normalno a šta ne.

Nije bitno ko će pobijediti :)
plain vanilla

#564 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

u mnogim je stvarima tesko doci do zakljucka sta je normalno..ali ovdje sam te dovela do zida, pa si to morao priznati :mrgreen:

gem, set i mec za vanillu :mrgreen:
Teško da, ali ne i nemoguće, istina postoji, ona se ne može relativizirati, a ako postoji istina onda nije nemoguće definisati šta je to normalno a šta ne.

Nije bitno ko će pobijediti :)
bgm je bitno, narocito kad ja pobijedim :mrgreen:
Great Cornholio

#565 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:
bgm je bitno, narocito kad ja pobijedim :mrgreen:
Čestitam :oops: :run:
ho oponopono

#566 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ho oponopono »

JOINT_1921 wrote:Treba gledati zaledjinu ako mozes (a vecina moze) jer poslije je sve puno lakse, pogotovo kod nas... Ko vec ima on onda i ne mora, ko nema, bolje mu je da pronadje onog ko ima ili ko je makar visoko obrazovan, nek' ga(je) premunta nekako... :D

...kalkulacije jebene(da prostiš) kalkulacije! :izet:
ho oponopono

#567 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ho oponopono »

korisnik101 je napisao/la:

Ostao sam nedorecen.
Kada se dvoje mladih ljudi sretnu, najvaznije je da nadju fizicku i psihicku kompatibilnost. Financije su u drugom planu.
I to je sve ok, i poslije braka. Dvoje mladih ljudi. Naravno, oboje rade. Sve super.
Medjutim, cim djeca dodju, financijska odgovornost ce pasti na ledja muskarca.
Ne zavaravaj se.

...ne zavaravaj se pak ti!Image
gilla

#568 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by gilla »

Šveđanin wrote:

kakva krajnost?
Pa imaš osobe koje rade po servisima,mehaničari i sl. od 8 do 5, i subotom za cc 600 a i osobe pon-petak, 8 do 4, za milju+ , fin uredski posao. Šta je teško shvatiti?

Ovo nije amerika, zapad gdje imaš more prilika za bogaćenje, pa da poduzetnici i bogataši niču kao gljive poslije kiše, gdje se trči samo za zaradom, radiš 18h dnevno i sl.
Ramzess Veliki

#569 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

plain vanilla wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
korisnik101

#570 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

ho oponopono wrote:

Ostao sam nedorecen.
Kada se dvoje mladih ljudi sretnu, najvaznije je da nadju fizicku i psihicku kompatibilnost. Financije su u drugom planu.
I to je sve ok, i poslije braka. Dvoje mladih ljudi. Naravno, oboje rade. Sve super.
Ne zavaravaj se.

Govorim o prostoj vecini parova u BiH, i svijetu.
Odgajanje djece pada u domen zene, bez obzira da li se radilo o Bosni, Njemackoj, Americi, ili Papua Gvineji.
Pogotovo ako se ima vise od dvoje djece.
Muskarac ima primarnu obavezu da zaradjuje, dok supruga radi /ne radi. Nesto samo za sicu. Ali cim se jedno od djeteta razboli, uvijek je zena ta koja ostane kod kuce da se brine o njemu/njoj.
To je generalno govoreci veliki postotak svih brakova u svijetu. Na Zapadu je taj postotak manji , na Istoku je veci.
Ali svagdje se radi o vecini.
ho oponopono

#572 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ho oponopono »

korisnik101 wrote:
ho oponopono wrote:

Ostao sam nedorecen.
Ne zavaravaj se.

Govorim o prostoj vecini parova u BiH, i svijetu.
Odgajanje djece pada u domen zene, bez obzira da li se radilo o Bosni, Njemackoj, Americi, ili Papua Gvineji.
Pogotovo ako se ima vise od dvoje djece.
Muskarac ima primarnu obavezu da zaradjuje, dok supruga radi /ne radi. Nesto samo za sicu. Ali cim se jedno od djeteta razboli, uvijek je zena ta koja ostane kod kuce da se brine o njemu/njoj.
To je generalno govoreci veliki postotak svih brakova u svijetu. Na Zapadu je taj postotak manji , na Istoku je veci.
Ali svagdje se radi o vecini.

...ma pričaj ti borbene!Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#573 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Velkoski »

Kako me ovakve teme i neki stavovi još više ubijede da se nikada ne treba ženiti, hvala vam. :thumbup:
ZeMska

#574 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ZeMska »

leet wrote:Kako me ovakve teme i neki stavovi još više ubijede da se nikada ne treba ženiti, hvala vam. :thumbup:
nista leet, onda se ''dobro'' udaj :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#575 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Velkoski »

Mah, ne'am potrebe za tim, imam sve što mi treba. :)
Post Reply