Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#476 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

sheilak wrote:
plain vanilla wrote:
imam jednog momka za tebe, ako si slobodna :mrgreen:
eh, sad sam radoznala. :D ali nisam slobodna. :-? :kiss: provodadžijo. :-D
radoznalost je ubila macku ili bar tako kazu

ako se oslobodis, javi mi se :mrgreen:
ladyblue18 wrote:
plain vanilla wrote:
ne zachatavam, ali kad pocnu licne ocjene i sudovi ljudi, a nikad te nisu vidjeli, odmah pozelim da se umijesam
Pa jesil na forumu ili nisi. :mrgreen:
i za tebe imam jednog :D
Baby Jane

#477 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Baby Jane »

Great Cornholio wrote:
Čudna sorta wrote:
Baby Jane wrote: Opet ta prica tesko je, ovako je onako je. Ne sporim da je tesko, svakom normalnom covjeku je tesko. Ali, previse sam se nagledala situacija gdje ljudi koji su tek izasli sa fakulteta, ili nisu nikako isli na fakultet, nece da rade ukoliko nije u pitanju neko direktorsko mjesto, ili nece da rade nikako, jer mogu guliti roditelje.
I ja sam se ovoga nagledala. Čuj da on volontira godinu dana, ma nema šanse. Kaže bolje džabe sjediti i kafe ispijati nego džabe raditi ili "samo" za topli obrok da radi sa fakultetom, pa nije lud. A nemoj ni da je posao negdje van Sarajevo, ne može on ići po selima da radi, on je gradsko dijete. :-)
Pravedno bi bilo da svako radi ono za šta se osposobio tokom školovanja, ali pošto ovaj svijet nije pravedan dosta ljudi mora pogaziti svoje dostojanstvo, pomiriti se s tim da je džaba godine proveo učeći, pa onda pristati da radi neki posao za koji mu je dovoljno i osam razreda osnovne.

A što se tiče ovog drugog, pa svako bi volio da radi u nekom većem mjestu, a ne u nekakvoj selendri u kojoj će mu se život svoditi na poso- kuća, kuća- poso,a da mu kulturni život bude seoski vašar koji se održava dva puta godišnje :D

I ovo volontiranje je ponižavanje onih koji su pošteno završili fakultet i žele da budu pošteno plaćeni za obavljanje posla za koji su se osposobili.
Moram samo ovo da izdvojim - ti ako mislis da si osposobljen za rad kad izadjes sa fakulteta ili si u zabludi ili se nikad nisi susreo sa nasim obrazovnim sistemom i kretao medju nasim studentima.
korisnik101

#478 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Mr Chow wrote:
korisnik101 wrote:Duznost muskarca JESTE da se financijski brine o zeni i djeci.
Ako to ne mozes uraditi, nemoj se pobogu zeniti.
Poprilicno zastarjeli pogledi na svijet i zivot, da ne kazem primitivni. Hocete da budete ravnopravne, izvolite, budite...
:
Ostao sam nedorecen.
Kada se dvoje mladih ljudi sretnu, najvaznije je da nadju fizicku i psihicku kompatibilnost. Financije su u drugom planu.
I to je sve ok, i poslije braka. Dvoje mladih ljudi. Naravno, oboje rade. Sve super.
Medjutim, cim djeca dodju, financijska odgovornost ce pasti na ledja muskarca.
Ne zavaravaj se.
Great Cornholio

#479 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

Baby Jane wrote:
Moram samo ovo da izdvojim - ti ako mislis da si osposobljen za rad kad izadjes sa fakulteta ili si u zabludi ili se nikad nisi susreo sa nasim obrazovnim sistemom i kretao medju nasim studentima.
Da, treba čovjeku malo vremena da bi se "uhodao" u obavljanju zanimnja za koje se osposobio tokom školovanja i zato svako mora proći obavezan pripravnički staž, tokom kojega mu plata iznosi 80% od plate pune plate predviđene za to radno mjesto.
korisnik101

#480 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Baby Jane wrote:
Great Cornholio wrote:
I ovo volontiranje je ponižavanje onih koji su pošteno završili fakultet i žele da budu pošteno plaćeni za obavljanje posla za koji su se osposobili.
Nigdje u svijetu ne mozes dobiti posao u svojoj struci, bez iskustva.
Nije to simptomalno samo kod nas.
sheilak

#481 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sheilak »

korisnik101 wrote:
Mr Chow wrote:
Poprilicno zastarjeli pogledi na svijet i zivot, da ne kazem primitivni. Hocete da budete ravnopravne, izvolite, budite...
:
Ostao sam nedorecen.
Kada se dvoje mladih ljudi sretnu, najvaznije je da nadju fizicku i psihicku kompatibilnost. Financije su u drugom planu.
I to je sve ok, i poslije braka. Dvoje mladih ljudi. Naravno, oboje rade. Sve super.
Medjutim, cim djeca dodju, financijska odgovornost ce pasti na ledja muskarca.
Ne zavaravaj se.
nije tačno, ne uvijek. financijska odgovornost će pasti na ledja oboje, dok ce, kako bih rekla, emocionalna posvecenost, što je takodjer poprilično investiranje, samo druge vrste, pasti na ledja žene.
Čudna sorta

#482 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Čudna sorta »

Great Cornholio wrote:Pravedno bi bilo da svako radi ono za šta se osposobio tokom školovanja, ali pošto ovaj svijet nije pravedan dosta ljudi mora pogaziti svoje dostojanstvo, pomiriti se s tim da je džaba godine proveo učeći, pa onda pristati da radi neki posao za koji mu je dovoljno i osam razreda osnovne.

A što se tiče ovog drugog, pa svako bi volio da radi u nekom većem mjestu, a ne u nekakvoj selendri u kojoj će mu se život svoditi na poso- kuća, kuća- poso,a da mu kulturni život bude seoski vašar koji se održava dva puta godišnje :D

Meni je bilo svejedno, ja sam konkurisala na sve poslove širom BiH, čak sam i priželjkivala da bude van Sarajeva da malo promijenim sredinu... zaista mi je svejedno bilo, razmišljala sam da mi je samo negdje da počnem da radim.

Ja dva puta volontirah, i nisam to vidjela kao neko ponižavanje, nikad mi to nije ni palo na pamet... a pošteno završila fakultet.
Great Cornholio

#483 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

korisnik101 wrote:
Kod nas, hvala Bogu, možeš biti primljen da radiš posao u struci i bez prethodnog radnog iskustva, samo sa iskustvom koje si stekao tokom školovanja, možeš biti primljen u svojstvu pripravnika, ali i za to ti u ovoj državi treba debela štela.
Great Cornholio

#484 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Čudna sorta wrote: Meni je bilo svejedno, ja sam konkurisala na sve poslove širom BiH, čak sam i priželjkivala da bude van Sarajeva da malo promijenim sredinu... zaista mi je svejedno bilo, razmišljala sam da mi je samo negdje da počnem da radim.

Ja dva puta volontirah, i nisam to vidjela kao neko ponižavanje, nikad mi to nije ni palo na pamet... a pošteno završila fakultet.
Aferim, ja odradih pripravnički staž, i ne pada mi napamet da za bilo koga radim džaba, radio bih kao volonter kad bi bio materijalno obezbjeđen pa da ne m,oram razmišljati kako da dođem do para kojim bi sebi mogao obezbjediti taj luksuz volontiranja.
plain vanilla

#485 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
korisnik101 wrote:
Kod nas, hvala Bogu, možeš biti primljen da radiš posao u struci i bez prethodnog radnog iskustva, samo sa iskustvom koje si stekao tokom školovanja, možeš biti primljen u svojstvu pripravnika, ali i za to ti u ovoj državi treba debela štela.
pa bolje raditi nesto i kao volonter nego nista

ja sam godinu dana radila dzabe, i to cak nije ni moja struka
ali kontala sam da je bolje i to nego da po cijele dane gledam odakle je vedro

jos jedno iskustvo nikako nije za baciti

najgore je ovima sto zavrse fax i pucaju da se zaposle iskljucivo u struci na budzetu...i ne pada im na pamet da rade nesto drugo jer su zaboga zavrsili fax
Šveđanin

#486 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Šveđanin »

Prije 1000 godina, da kažem najkvalitetniju (dobra majka, supruga, lijepa..) ženku je imao muškarac koji je bio najjači, najveći, fizički najspremniji.. što? Zato da bi mogao zaštiti porodicu, napraviti nešto, održati nešto.. Danas najkvalitetniju ženku ima onaj ko je moćan. A sa moći dolazi novac. Bar ja mislim da kod većine žena nije u pitanju toliko novac (vile, jahte, bla bla) nego da ti imaš neku ambiciju, da si sposoban, da si bolji od drugih, da žena sa tobom ima sigurnost, da tvoja porodica ima sigurnost.

Naravno postoje i žene koje gledaju isključivo novac, ali mislim da su u manjem broju. Isto tako imamo i muškarce koji gledaju novac, bilo bi ih još više da su žene u biznisu ravnopravnije pa da imamo više žena koje su starije a moćne su.. To je prirodno.
Great Cornholio

#487 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

plain vanilla wrote: pa bolje raditi nesto i kao volonter nego nista

najgore je ovima sto zavrse fax i pucaju da se zaposle iskljucivo u struci na budzetu...i ne pada im na pamet da rade nesto drugo jer su zaboga zavrsili fax
Lako ti je volontirati kad imaš zaleđinu u vidu roditelja koji te odijevaju, hrane i ne naplaćuju kiriju dok ti volontiraš :D

Ma ne puca većina ovih s fakultetima na visoko, da je ljudima za početak kakav normalan posao, al' da nije lopatanje ili nešto drugo za šta ti ne treba nikakva škola . Ja mislim da zbog toga nisu nafurani i da im zahtjevi nisu previsoki :)
Havatar

#488 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Havatar »

Baby Jane wrote:Evo ga, klasicni odgovor nekog ko se osjeca prozvanim.

Nije sramota zeljeti vise u zivotu od pukog prezivljavanja. Rijetko vidim primjere gdje djevojke ubijaju momka u pojam jer nije uspjesan i ne trudi se (cure uglavnom uvijek odu od takvih osoba), ali jako cesto sam imala priliku vidjeti da momak djevojci ubija samopouzdanje upravo zbog toga sto je uspjesna.
:lol:
plain vanilla

#489 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote: pa bolje raditi nesto i kao volonter nego nista

Lako ti je volontirati kad imaš zaleđinu u vidu roditelja koji te odijevaju, hrane i ne naplaćuju kiriju dok ti volontiraš :D

Ma ne puca većina ovih s fakultetima na visoko, da je ljudima za početak kakav normalan posao, al' da nije lopatanje ili nešto drugo za šta ti ne treba nikakva škola . Ja mislim da zbog toga nisu nafurani i da im zahtjevi nisu previsoki :)
pa neko me mora hraniti ili dok volontiram ili dok ne radim nista
pa bolje onda da radim nesto i bez plate..naucis nesto novo, steknes nova iskustva i samim time povecas sanse da nadjes posao

ono sto sam ja radila za dzabe i moje zanimanje nemaju veze jedno s drugim, ali eto... naucila sma nesto novo i jos uvijek ucim
Ramzess Veliki

#490 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:
plain vanilla wrote:
sheilak wrote:
a jesam pratila na času, ali rekla sam i svoje o ovome. i park je dovoljan, ako nekoga voliš. :trep: znam da ce sad ovi pragmaticari skociti, ali ok sad, šta im ja vilenim mogu... :D
imam jednog momka za tebe, ako si slobodna :mrgreen:
eh, sad sam radoznala. :D ali nisam slobodna. :-? :kiss: provodadžijo. :-D
Nejma veze, možeš ti na mene i 'nako para potrošiti. :D
sheilak

#491 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote:eh, sad sam radoznala. :D ali nisam slobodna. :-? :kiss: provodadžijo. :-D
Nejma veze, možeš ti na mene i 'nako para potrošiti. :D[/quote]

na tebe i tako i tako...aehm...zbog motora :lol: :kiss:
Great Cornholio

#492 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

plain vanilla wrote: pa neko me mora hraniti ili dok volontiram ili dok ne radim nista
pa bolje onda da radim nesto i bez plate..naucis nesto novo, steknes nova iskustva i samim time povecas sanse da nadjes posao

ono sto sam ja radila za dzabe i moje zanimanje nemaju veze jedno s drugim, ali eto... naucila sma nesto novo i jos uvijek ucim
Al' ne moraju ti cipele kupovati ako sjediš kod kuće, kad ne hodaš puno mogu ti jedne bit' i dvaes' godina, a i kad više radiš više ćeš jest', tako kako kod okreneš to volontiranje je isključivo kontraproduktivno :lol:

E moja vani, brzo život proleti, valja makar 20 godina radnog staža nabrati za makar onu starosnu penziju, neće te poštar pitati za volonterski staž :evil: :D
Šveđanin

#493 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Šveđanin »

Skoro mi priča rodica kako ima prijateljicu, kojoj se upucavao neki momak koji je bio baš sposoban, počeo osnivati svoju firmu, baš vidjelo se da ima ambicije.. ali on njoj nije bio zanimljiv, kao nekako joj je ozbiljan i previše gleda u budućnost. :oops: I ona se uda za jednog drugog tipa, ljubav je to velika, ali tip je kokuz žešći. Posao nema i neće da ga nađe, i tako dugovi, krediti, on počeo kockati..raspad živi.
U međuvremenu se ona zaposli kod tog tipa s kojim nije htijela biti i zaljubi se u njega. Odjednom joj je on najsavršeniji muškarac, dobar, sposoban, duhovit (što on stvarno valjda i jeste).. ali on se tada već oženio, tako da je ona propustila svoj voz. :thumbup:

Čudni su putevi životni. :kiss:
Great Cornholio

#494 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Šveđanin wrote:Skoro mi priča rodica kako ima prijateljicu, kojoj se upucavao neki momak koji je bio baš sposoban, počeo osnivati svoju firmu, baš vidjelo se da ima ambicije.. ali on njoj nije bio zanimljiv, kao nekako joj je ozbiljan i previše gleda u budućnost. :oops: I ona se uda za jednog drugog tipa, ljubav je to velika, ali tip je kokuz žešći. Posao nema i neće da ga nađe, i tako dugovi, krediti, on počeo kockati..raspad živi.
U međuvremenu se ona zaposli kod tog tipa s kojim nije htijela biti i zaljubi se u njega. Odjednom joj je on najsavršeniji muškarac, dobar, sposoban, duhovit (što on stvarno valjda i jeste).. ali on se tada već oženio, tako da je ona propustila svoj voz. :thumbup:

Znači, ako sam ja dobro razumio ovaj tekst, pouka je "Ne treba se ženit'/udavat nikako" :? :lol:
plain vanilla

#495 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote: pa neko me mora hraniti ili dok volontiram ili dok ne radim nista

Al' ne moraju ti cipele kupovati ako sjediš kod kuće, kad ne hodaš puno mogu ti jedne bit' i dvaes' godina, a i kad više radiš više ćeš jest', tako kako kod okreneš to volontiranje je isključivo kontraproduktivno :lol:

E moja vani, brzo život proleti, valja makar 20 godina radnog staža nabrati za makar onu starosnu penziju, neće te poštar pitati za volonterski staž :evil: :D
mnogo ti izgovora nadje, samo da se ne radi

ti si musko, mozes raditi u kaficu npr
zaradit ces sigurno i za cipele i jos ce ti ostati

osim ako nije ispod tvog nivoa
Ramzess Veliki

#496 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:
Ramzess Veliki wrote:eh, sad sam radoznala. :D ali nisam slobodna. :-? :kiss: provodadžijo. :-D
Nejma veze, možeš ti na mene i 'nako para potrošiti. :D
na tebe i tako i tako...aehm...zbog motora :lol: :kiss:[/quote]
Jooooj košt'o me je ... za nove gume sam dao nečiju platu, a za lamene topli obrok ... sve me je strah da ne budem morao početi raditi, stisla ova kriza pa ne daju žene para samo 'nako na lijepe oči, sad moraš da ih zaradiš ... :shock:

:D
OT: Vidim da se razvukla neka bezvezna priča ko kako može uspjeti u životu. Nismo svi iste sudbine, nekoga sreća trefi samim rođenjem, nekoga zajebe ... ali bez truda lako sve spiskaš, a ko se trudio kad-tad izađe na bolje. Imam poznanika koji je spiskao 200.000 KM, ostao dužan svakome, a bio veliki gazda ... sad sretan kad mu bilo kakav posao daš. Jučer mu dam 10 KM preko dogovorenog, sav sretan, grli me ... a znao je pokloniti BMW-a nekome onako. :roll:
Drugi moj frend krenuo sa praznim džepovima, sad ima fabriku, 2 mil KM izložbenu halu ... :thumbup:
Ja sam promijenio 14 firmi, u nekima sam bio samo do prve plate, a znao sam biti bez ikakvog posla po 5-6 mjeseci čekajući da nešto ispadne. Ali gdje god i koje god poslove da sam radio trudio sam se da budem najbolji, ne zbog firme nego zbog sebe. Nađe se firma ako posjeduješ znanje, ono stvarno koje je potrebno za posao.
korisnik101

#497 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Great Cornholio wrote:
korisnik101 wrote:
Akobogda i ovdje ce se to promjeniti. :-D
Šveđanin

#498 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Šveđanin »

Great Cornholio wrote:Znači, ako sam ja dobro razumio ovaj tekst, pouka je "Ne treba se ženit'/udavat nikako" :? :lol:

Ma jok. Samo iznosim jednu priču, ništa više. :)
sheilak

#499 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sheilak »

Šveđanin wrote:
Great Cornholio wrote:Znači, ako sam ja dobro razumio ovaj tekst, pouka je "Ne treba se ženit'/udavat nikako" :? :lol:

Ma jok. Samo iznosim jednu priču, ništa više. :)
a koji su ti motivi za iznošenje te priče? :-D vrlo poučne, btw. :D
ZeMska

#500 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ZeMska »

Šveđanin wrote:Skoro mi priča rodica kako ima prijateljicu, kojoj se upucavao neki momak koji je bio baš sposoban, počeo osnivati svoju firmu, baš vidjelo se da ima ambicije.. ali on njoj nije bio zanimljiv, kao nekako joj je ozbiljan i previše gleda u budućnost. :oops: I ona se uda za jednog drugog tipa, ljubav je to velika, ali tip je kokuz žešći. Posao nema i neće da ga nađe, i tako dugovi, krediti, on počeo kockati..raspad živi.

Pouka je - cim ti se ukaze prilika ne propustaj je inace si donji :D
Post Reply