Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#426 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
s godinama shvatis koliko je novac vazan, ali isto tako da nije presudan
- plain vanilla
#427 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
pa glupo je raspravljati o sponzorusama... to su vise poslovni partneri nego partneriMr Chow wrote:Zavisi iz kog ugla gledas.. ako gledas iz ugla neke koja zeli da se materijalno osigura (citaj sponzorusa), onda dolazimo do postulata babe reufa, "zasto bi neka trosila njegove pare, a nije u stanju sama sebi obezbjediti egsistenciju", a ako gledas iz ugla zene koja je materijalno nezavisna o drugom, to je vec druga prica..plain vanilla wrote:s godinama shvatis koliko je novac vazan, ali isto tako da nije presudan
- avantgarde
#428 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
a kako raspoznat "poslovnog" partnera od partnera?...tesko i skoro nikako..
ma ljudi,sve se vrti o lovi i to je to,dobru,koliko-toliko pametnu i skolovanu djevojku,zenu neces dobit ako nisi vec sam "u toplom"...nemoj da se zavaravamo,"prazna ne puca"
ako si kokuz,dobit ces kokuza i to je to..
ma ljudi,sve se vrti o lovi i to je to,dobru,koliko-toliko pametnu i skolovanu djevojku,zenu neces dobit ako nisi vec sam "u toplom"...nemoj da se zavaravamo,"prazna ne puca"
ako si kokuz,dobit ces kokuza i to je to..
- zonna
#429 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
"zaleđina" nije bitna kad si mlad... ali kad omatoriš teško da ćeš sa nekim duže vrijeme sijediti u parku jer nema da ti plati kafu. međutim nije ni to toliko bitno koliko je činjenica da nemate isti dizajn mozga. ako si se recimo ti borio/la da stvoriš nešto ( pa koliko god to bilo) teško da ćeš moći biti s nekim parazitom. ne toliko što taj parazit ništa nema nego zato što ne razmišljate isto, niste na istom nivou sazrijevanja...
- plain vanilla
#430 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ako neko nema nista, ne znaci da se nije borio, narocito u ovoj jadnoj zemljizonna wrote:"zaleđina" nije bitna kad si mlad... ali kad omatoriš teško da ćeš sa nekim duže vrijeme sijediti u parku jer nema da ti plati kafu. međutim nije ni to toliko bitno koliko je činjenica da nemate isti dizajn mozga. ako si se recimo ti borio/la da stvoriš nešto ( pa koliko god to bilo) teško da ćeš moći biti s nekim parazitom. ne toliko što taj parazit ništa nema nego zato što ne razmišljate isto, niste na istom nivou sazrijevanja...
- zonna
#431 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
plain vanilla wrote:ako neko nema nista, ne znaci da se nije borio, narocito u ovoj jadnoj zemljizonna wrote:"zaleđina" nije bitna kad si mlad... ali kad omatoriš teško da ćeš sa nekim duže vrijeme sijediti u parku jer nema da ti plati kafu. međutim nije ni to toliko bitno koliko je činjenica da nemate isti dizajn mozga. ako si se recimo ti borio/la da stvoriš nešto ( pa koliko god to bilo) teško da ćeš moći biti s nekim parazitom. ne toliko što taj parazit ništa nema nego zato što ne razmišljate isto, niste na istom nivou sazrijevanja...
- plain vanilla
#432 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
moze,mozezonna wrote:plain vanilla wrote:ako neko nema nista, ne znaci da se nije borio, narocito u ovoj jadnoj zemljizonna wrote:"zaleđina" nije bitna kad si mlad... ali kad omatoriš teško da ćeš sa nekim duže vrijeme sijediti u parku jer nema da ti plati kafu. međutim nije ni to toliko bitno koliko je činjenica da nemate isti dizajn mozga. ako si se recimo ti borio/la da stvoriš nešto ( pa koliko god to bilo) teško da ćeš moći biti s nekim parazitom. ne toliko što taj parazit ništa nema nego zato što ne razmišljate isto, niste na istom nivou sazrijevanja...nemoj cjepidlačiti sad
mislila sam na ljude koji sjede i čekaju da im padne s neba... a i u ovoj jadnoj zemlji ako se boriš nije baš da ćeš duže vrijeme nemati ništa
pokrenes posao, radis pa propadnes
ulazes u brak, bracnu imovinu, razvedes se..ostanes bez icega
budes zirant..
e ljenguza je nesto drugo, k'o sponzorusa
- zonna
#433 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
moraš priznati da onaj ko je jednom stvorio nešto, teško da će se pomiriti s tim da sad nema ništaplain vanilla wrote: moze,moze
pokrenes posao, radis pa propadnes
ulazes u brak, bracnu imovinu, razvedes se..ostanes bez icega
budes zirant..
e ljenguza je nesto drugo, k'o sponzorusa
- Čudna sorta
#434 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Nije bitna zaleđina, ali ako neko u svojim tridesetim godinama, i još muško, nije u stanju zaraditi bar za sebe, a ne da čeka da mu roditelji daju za kafu i da izvede djevojku, kako bi se onda brinuo i izdržavao porodicu.
Ne govorimo o nekim ciframa i bogatstvu već o snalažljivosti i sposobnosti muškarca.
Ne govorimo o nekim ciframa i bogatstvu već o snalažljivosti i sposobnosti muškarca.
- Baby Jane
#435 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Citam i kontam...nije to ko ima para, ili vise para, ili bolje veze. To mi apsolutno nije bitno. Meni je vise bitan karakter covjeka i koliko je ambiciozan.
Nerviraju me ljudi koji misle da su sa 700 - 1000 KM neke plate, koju prime svake prestupne godine, rijesili sve svoje zivotne probleme i da vise apsolutno ne treba da se trudi po principu - "Sho ba, bas dobro arrane". Sve dok ima za kafu i za kakvu fensi majicu, pantole, da se moze raji furati, njemu dobro.
Jos su mi gori oni koji kukaju kako im je lose, a ne cine nista da to promijene. I takvih znam mali milion.
Od oba gore navedena tipa treba bjezati. Lahko je kad se kahvenise i svako ode svojoj kuci na kraju veceri, ali pravi problemi nastupe kad dodju racuni, krediti, djeca i obaveze.
Nerviraju me ljudi koji misle da su sa 700 - 1000 KM neke plate, koju prime svake prestupne godine, rijesili sve svoje zivotne probleme i da vise apsolutno ne treba da se trudi po principu - "Sho ba, bas dobro arrane". Sve dok ima za kafu i za kakvu fensi majicu, pantole, da se moze raji furati, njemu dobro.
Jos su mi gori oni koji kukaju kako im je lose, a ne cine nista da to promijene. I takvih znam mali milion.
Od oba gore navedena tipa treba bjezati. Lahko je kad se kahvenise i svako ode svojoj kuci na kraju veceri, ali pravi problemi nastupe kad dodju racuni, krediti, djeca i obaveze.
- zonna
#436 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
a takvi po principu (ne kažem da je uvijek tako) kad nalete na curu koja je vrijedna i ambiciozna sebi zadaju za obavezu da je "spuste" na svoj nivo... to je psihičko zlostavljanje koje na svakom koraku vidimo u ovoj našoj jadnoj zemlji...
- Baby Jane
#437 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Da, i to sam primijetila. Kao da je zlocin biti uspjesan i ambiciozan.zonna wrote:a takvi po principu (ne kažem da je uvijek tako) kad nalete na curu koja je vrijedna i ambiciozna sebi zadaju za obavezu da je "spuste" na svoj nivo... to je psihičko zlostavljanje koje na svakom koraku vidimo u ovoj našoj jadnoj zemlji...
Nebrojeno mnogo puta sam cula pricu kako sam "umisljena" i kako sam sve dobila "preko stele".
Kompleksi su cudo.
-
korisnik101
#438 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Bjedo, i bogu si teska.
- zonna
#439 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
više je to patologija...Baby Jane wrote:Da, i to sam primijetila. Kao da je zlocin biti uspjesan i ambiciozan.zonna wrote:a takvi po principu (ne kažem da je uvijek tako) kad nalete na curu koja je vrijedna i ambiciozna sebi zadaju za obavezu da je "spuste" na svoj nivo... to je psihičko zlostavljanje koje na svakom koraku vidimo u ovoj našoj jadnoj zemlji...
Nebrojeno mnogo puta sam cula pricu kako sam "umisljena" i kako sam sve dobila "preko stele".
Kompleksi su cudo.
- AmADin_gospo
#440 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
problem balkana je što naš narod sve radi do krajnosti, nažalost, loše. naime
gledati samo interes, materijalnu, naravno da nije OK, ali toga je vazda bilo i bit če. ljubav dođe i ode, kao i pare i materijalne stvari.
ali, treba priznati. čim kokuzluk na vrata, ljubav kroz prozor. pare nisu odlučujuče, ali su presudan faktor na normalan život, jer lišava par mnogih egzistencijalnih pitanja i problema.
zajebite priče "ljubav je jača od svega" jer kad je čovjek gladan, nije platu primio mjesecima, djete kmeči gladno i boso, itd itd, sastave ga mnogi životni problemi.. nema te ljubavi da to sve može rješiti... prividno olakšati, DA, ali to je samo uplažavanje psihičkog propadanja osobe.
da postoje npr. 2 osobe, identične fizički i psihički, i jedna je kokuz a drugaima para, koju bi ste izabrali ? logočno onu koja ima para jer če život s takvom osobom biti lakši... (barem na početku dok se pare ne spičkaju
)
nemojte suditi ljudima koji između ostalog obračaju pažnju i na materijalno stanje budučeg partnera jer za normalan život, treba imati kuču/stan, posao, podršku partnera, porodice, društva... sve su to bitni faktori koji definišu uspješnu vezu/brak.
također (doduše ne u svim slučajevima) materijalno stanje govori i o karakteru osobe, te njegovim intelektualnim i radnim sposobnostima. jer đaba ti partner kojeg voliš, ako je nehljebovič i nesposoban, šta treba ? cjeli život gaju vuči i nosati na ramenima ko teret ?
de ba.. uozbiljite se... nije sve ko u serijama...
gledati samo interes, materijalnu, naravno da nije OK, ali toga je vazda bilo i bit če. ljubav dođe i ode, kao i pare i materijalne stvari.
ali, treba priznati. čim kokuzluk na vrata, ljubav kroz prozor. pare nisu odlučujuče, ali su presudan faktor na normalan život, jer lišava par mnogih egzistencijalnih pitanja i problema.
zajebite priče "ljubav je jača od svega" jer kad je čovjek gladan, nije platu primio mjesecima, djete kmeči gladno i boso, itd itd, sastave ga mnogi životni problemi.. nema te ljubavi da to sve može rješiti... prividno olakšati, DA, ali to je samo uplažavanje psihičkog propadanja osobe.
da postoje npr. 2 osobe, identične fizički i psihički, i jedna je kokuz a drugaima para, koju bi ste izabrali ? logočno onu koja ima para jer če život s takvom osobom biti lakši... (barem na početku dok se pare ne spičkaju
nemojte suditi ljudima koji između ostalog obračaju pažnju i na materijalno stanje budučeg partnera jer za normalan život, treba imati kuču/stan, posao, podršku partnera, porodice, društva... sve su to bitni faktori koji definišu uspješnu vezu/brak.
također (doduše ne u svim slučajevima) materijalno stanje govori i o karakteru osobe, te njegovim intelektualnim i radnim sposobnostima. jer đaba ti partner kojeg voliš, ako je nehljebovič i nesposoban, šta treba ? cjeli život gaju vuči i nosati na ramenima ko teret ?
de ba.. uozbiljite se... nije sve ko u serijama...
-
Great Cornholio
#441 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Zavisi šta podrazumijevaš pod uspijehom, ako je uspijeh za sebe prisvojiti milione dog drugi ne mogu zaraditi ni za biber, onda je takav uspijeh zločin, i to veliki zločin!Baby Jane wrote:
Da, i to sam primijetila. Kao da je zlocin biti uspjesan i ambiciozan.
Kompleksi su cudo.
- ultima_palabra
#442 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
To rade i ovi "uspješni", možda i više od tih luzera.Baby Jane wrote:Da, i to sam primijetila. Kao da je zlocin biti uspjesan i ambiciozan.zonna wrote:a takvi po principu (ne kažem da je uvijek tako) kad nalete na curu koja je vrijedna i ambiciozna sebi zadaju za obavezu da je "spuste" na svoj nivo... to je psihičko zlostavljanje koje na svakom koraku vidimo u ovoj našoj jadnoj zemlji...
Kompleksi su cudo.
-
regres
#443 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
[quote="AmADin_gospo"]problem balkana je što naš narod sve radi do krajnosti, nažalost, loše. naime

- zonna
#444 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
da! rade ali već iz drugih pobuda i opet moraš pogledati njegov mentalni sklop. ne kažem da su oni koji imaju pozitivne ličnosti ali kažem da obično ostaejmo u svojim krugovima (kakvi god da su) i ako "zalutaš" u neki gdje ne pripadaš ...ultima_palabra wrote:To rade i ovi "uspješni", možda i više od tih luzera.Baby Jane wrote:Da, i to sam primijetila. Kao da je zlocin biti uspjesan i ambiciozan.zonna wrote:a takvi po principu (ne kažem da je uvijek tako) kad nalete na curu koja je vrijedna i ambiciozna sebi zadaju za obavezu da je "spuste" na svoj nivo... to je psihičko zlostavljanje koje na svakom koraku vidimo u ovoj našoj jadnoj zemlji...
Kompleksi su cudo.
- JThomas
#445 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
naše društvo je generalno takvo, nije to samo u muško ženskim odnosima. šta će džeko nije ni u osnovnoj bio najbolji, pisac napiše l' se šta i tako to...američki san su milioni, bijesno auto i vila sa bazenom, holivud, majami i to, bosanski san je posao u državnoj administraciji, mala platica al' se još manje radi, od 8-10 se razmišlja šta će se doručkovati, od 10-12 se doručkuje, od 12 do 13 je pauza, a u to je već vrijeme i da se ide kući, ljetovanje u makarskoj i golf dvije generacije mlađi od aktuelnog, i najvažnije - da se ne talasa i da se nikome ne zamjeri...
- ultima_palabra
#446 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Da, ali takva cura u većini slučajeva ima odnos s tim luzerom svojom voljom, odnosno može ga otkantati bez puno problema.zonna wrote:da! rade ali već iz drugih pobuda i opet moraš pogledati njegov mentalni sklop. ne kažem da su oni koji imaju pozitivne ličnosti ali kažem da obično ostaejmo u svojim krugovima (kakvi god da su) i ako "zalutaš" u neki gdje ne pripadaš ...ultima_palabra wrote:To rade i ovi "uspješni", možda i više od tih luzera.Baby Jane wrote:
Da, i to sam primijetila. Kao da je zlocin biti uspjesan i ambiciozan.
Kompleksi su cudo.
S druge strane, neki kvazi-uspješni kompleksaš joj može biti šef, profesor/asistent na faksu, važan klijent na poslu...
- Baby Jane
#447 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Evo ga, klasicni odgovor nekog ko se osjeca prozvanim.
Nije sramota zeljeti vise u zivotu od pukog prezivljavanja. Rijetko vidim primjere gdje djevojke ubijaju momka u pojam jer nije uspjesan i ne trudi se (cure uglavnom uvijek odu od takvih osoba), ali jako cesto sam imala priliku vidjeti da momak djevojci ubija samopouzdanje upravo zbog toga sto je uspjesna.
Nije sramota zeljeti vise u zivotu od pukog prezivljavanja. Rijetko vidim primjere gdje djevojke ubijaju momka u pojam jer nije uspjesan i ne trudi se (cure uglavnom uvijek odu od takvih osoba), ali jako cesto sam imala priliku vidjeti da momak djevojci ubija samopouzdanje upravo zbog toga sto je uspjesna.
- ultima_palabra
#448 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Jel ti meni repliciraš? Ako da, nemaš pojma koliko fulašBaby Jane wrote:Evo ga, klasicni odgovor nekog ko se osjeca prozvanim.
I ko je kriv toj djevojci što to trpi? Vrlo lako može prekinuti sve kontakte sa njim. Ja samo kažem da muški šovinista možeš biti i sa parama i karijerom isto kao i bez njih... i to sam se milion puta uvjerio.
- zonna
#449 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
pa ne kažemo da mora ostati s njim to si u pravu. nas dvije smo malo šire otišle i beba je u pravu u tom kontekstu.ultima_palabra wrote:Jel ti meni repliciraš? Ako da, nemaš pojma koliko fulašBaby Jane wrote:Evo ga, klasicni odgovor nekog ko se osjeca prozvanim.
Nije sramota zeljeti vise u zivotu od pukog prezivljavanja. Rijetko vidim primjere gdje djevojke ubijaju momka u pojam jer nije uspjesan i ne trudi se (cure uglavnom uvijek odu od takvih osoba), ali jako cesto sam imala priliku vidjeti da momak djevojci ubija samopouzdanje upravo zbog toga sto je uspjesna.![]()
I ko je kriv toj djevojci što to trpi? Vrlo lako može prekinuti sve kontakte sa njim. Ja samo kažem da muški šovinista možeš biti i sa parama i karijerom isto kao i bez njih... i to sam se milion puta uvjerio.
tema je da li gledamo i ako idemo tvojim rezonom onda ispadaš propračunat i kao gledaš... da li si?
-
korisnik101
#450 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Duznost muskarca JESTE da se financijski brine o zeni i djeci.Mr Chow wrote:Čudna sorta wrote:Nije bitna zaleđina, ali ako neko u svojim tridesetim godinama, i još muško, nije u stanju zaraditi bar za sebe, a ne da čeka da mu roditelji daju za kafu i da izvede djevojku, kako bi se onda brinuo i izdržavao porodicu.
Zasto se limitiras na muskarca? Jel duznost muskarca da se brine o tebi? Zasto se ti ne bi brinula o njemu i porodici?
Ako to ne mozes uraditi, nemoj se pobogu zeniti.