2) Ima li igdje lista studenata koji su vec dosada zavrsili faks ili lista kandidata za postdiplomski?
Na stranici pravnog nista se ne moze naci...
Eh ovo su oni negdje u pdf sakrili da je to jako nevidljivo ovako kad tek otvoris stranicu a mogli su fino da stave odmah CIJENE ISPITA I PRIJEMA pa da ne trazim po internetu.gaius wrote:http://www.pfsa.unsa.ba/stream/article.php?pid=315
prije kritike malo pregledaj siteimaš negdje i listu magistara i doktoranata.. a lista kandidata? pa nije vrtić pa da te mama upisuje samo ako ti drugovi idu
a što hoćeš da vidišxyz2007 wrote:Eh ovo su oni negdje u pdf sakrili da je to jako nevidljivo ovako kad tek otvoris stranicu a mogli su fino da stave odmah CIJENE ISPITA I PRIJEMA pa da ne trazim po internetu.gaius wrote:http://www.pfsa.unsa.ba/stream/article.php?pid=315
prije kritike malo pregledaj siteimaš negdje i listu magistara i doktoranata.. a lista kandidata? pa nije vrtić pa da te mama upisuje samo ako ti drugovi idu
U svakom slucaju hvala za link.![]()
Broj: 01-506-2/06
Sarajevo, 14.11.2006. godine
Upravni odbor je na svojoj X sjednici održanoj 09.11.2006. godine, donio
O D L U K U
o naplati usluga na postdiplomskom studiju
1. Školarina po semestru
(plaća se po upisu semestra) 2.000,00 KM
2. Metodologija društvenih i
pravnih nauka 100,00 KM
3. Seminarski rad 200,00 KM
4. Usmeni magistarski ispit 1.000,00 KM
5. Usmeni pojedinačni ispit 150,00 KM
6. Prijava, ocjena i odbrana
magistarskog rada 2.000,00 KM
7. Iznos uplata koje kandidat plaća za pojedinačne ispite ne može preći sumu od
1.000,00 KM.
P R E D S J E D N I K
UPRAVNOG ODBORA
Prof. dr Mustafa Imamović, s.r.
==========
Izvinjavam se, koliko ispita treba da se zavrsi da magistriras?
Koliko se puta ispit moze prebaciti na neki drugi rok i kad se mora uplatiti za ovaj ispit - Najkasnije?
Isto, lista magistara i doktora ima, to znam, ali nema lista diplomiranih pravnika pa valjda i taj narod zasluzuje da bude postavljen na stranicu.
Ili?
Evo sad hocu da vidim ko je zavrsio pravni i ne mogu, imas samo magistre i doktore.
a zasto ne bi oni bili na listi ako su diplomirali? mozda zato sto je nekome lijeno da otipka 11.000 jelde?gaius wrote:halo bolan pa preko 11 hiljada ljudi bi trebalo biti na toj listi
kad imamo diplomanata za cijelu jugoističnu evropu
a ovo za dalja pitanja oko studija.. pa ima lijepo tamo i pravilnik, a svako koga interesuje postdipl. na pravu bi kao pravnik trebao znati naći odgovore na sva pitanja u rečenom pravilniku
uglavnom ispiti se polažu jedna po jedan.. broj ispita zavisi od katedre.. uglavnom nakon što odslušaš semestar sa određenim ispitima iste možeš polagati.. nakon što ispolažeš sve ispite.. prijavljuješ rad.. odobre ti temu.. pišeš rad.. odobre ti rad.. braniš rad.. odbraniš rad.. postaješ mr..
eto.. jednostavno..
Hej znas sta hvala ti PUNO za informacije.gaius wrote:pa eto ja ti se javio.. ja ti odgovorio.. a ti se javi PF-u i ponudi se da prekucaš spiskove diplomiranih pravnika..
moja neka teorija je da se malo raje odlučuje za taj magistarski upravo zbog toga što jedva čekaju da završe sa faxom i sa onom silnom bagrom koja je Pravni fakultet pretvorila u djl.xyz2007 wrote:Lijepo ti to rece....![]()
zasto imam osjecaj da je pravo skolovanja dostupan samo onima koji mogu platiti... zao mi naroda, onih koji zele i imaju talenta a ne mogu... uplatiti...
ali vidi imas onda drugu prepreku, mozes platiti al kad nece svakog da prime ... pa onih magistara na prste da prebrojis... nije mi jasno to bas.. zar ne bi bilo logicnije da svaki drugi diplomirani pravnik ne bude nekad i magistar.... pa i doktor, zar to nasi Bosanci i Bosanke ne zasluzuju nakon svega umjesto svaki hiljaditi.... nesto mi tu ne stima u tom sistemu.
kako biti sretan onda?
gaius wrote:halo bolan pa preko 11 hiljada ljudi bi trebalo biti na toj listi
kad imamo diplomanata za cijelu jugoistiènu evropu
a ovo za dalja pitanja oko studija.. pa ima lijepo tamo i pravilnik, a svako koga interesuje postdipl. na pravu bi kao pravnik trebao znati naæi odgovore na sva pitanja u reèenom pravilniku
uglavnom ispiti se pola¾u jedna po jedan.. broj ispita zavisi od katedre.. uglavnom nakon ¹to odslu¹a¹ semestar sa odreðenim ispitima iste mo¾e¹ polagati.. nakon ¹to ispola¾e¹ sve ispite.. prijavljuje¹ rad.. odobre ti temu.. pi¹e¹ rad.. odobre ti rad.. brani¹ rad.. odbrani¹ rad.. postaje¹ mr..
eto.. jednostavno..
Tako nekako... i meni izgledaulpinian wrote: (čast izuzecima) ali 97% njih su tu došli rodbinsko-novčanim vezama