Kolika je cijena postdiplomskog ispita na Pravnom Fakultetu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
xyz2007

#1 Kolika je cijena postdiplomskog ispita na Pravnom Fakultetu?

Post by xyz2007 »

1) Kolika je cijena postdiplomskog ispita na Pravnom Fakultetu u Sarajevu?

2) Ima li igdje lista studenata koji su vec dosada zavrsili faks ili lista kandidata za postdiplomski?

Na stranici pravnog nista se ne moze naci... :lol: Zar cijene za prijem i za svaki ispit ne bi trebale biti javno publicirane na njihovoj oficijelnoj web stranici?
gaius

Post by gaius »

http://www.pfsa.unsa.ba/stream/article.php?pid=315

prije kritike malo pregledaj site :) imaš negdje i listu magistara i doktoranata.. a lista kandidata? pa nije vrtić pa da te mama upisuje samo ako ti drugovi idu :)
xyz2007

Post by xyz2007 »

gaius wrote:http://www.pfsa.unsa.ba/stream/article.php?pid=315

prije kritike malo pregledaj site :) imaš negdje i listu magistara i doktoranata.. a lista kandidata? pa nije vrtić pa da te mama upisuje samo ako ti drugovi idu :)
Eh ovo su oni negdje u pdf sakrili da je to jako nevidljivo ovako kad tek otvoris stranicu a mogli su fino da stave odmah CIJENE ISPITA I PRIJEMA pa da ne trazim po internetu.

U svakom slucaju hvala za link. :)

Broj: 01-506-2/06
Sarajevo, 14.11.2006. godine
Upravni odbor je na svojoj X sjednici održanoj 09.11.2006. godine, donio
O D L U K U
o naplati usluga na postdiplomskom studiju
1. Školarina po semestru
(plaća se po upisu semestra) 2.000,00 KM
2. Metodologija društvenih i
pravnih nauka 100,00 KM
3. Seminarski rad 200,00 KM
4. Usmeni magistarski ispit 1.000,00 KM
5. Usmeni pojedinačni ispit 150,00 KM
6. Prijava, ocjena i odbrana
magistarskog rada 2.000,00 KM
7. Iznos uplata koje kandidat plaća za pojedinačne ispite ne može preći sumu od
1.000,00 KM.
P R E D S J E D N I K
UPRAVNOG ODBORA
Prof. dr Mustafa Imamović, s.r.

==========

Izvinjavam se, koliko ispita treba da se zavrsi da magistriras?

Koliko se puta ispit moze prebaciti na neki drugi rok i kad se mora uplatiti za ovaj ispit - Najkasnije?

Isto, lista magistara i doktora ima, to znam, ali nema lista diplomiranih pravnika pa valjda i taj narod zasluzuje da bude postavljen na stranicu.

Ili?

Evo sad hocu da vidim ko je zavrsio pravni i ne mogu, imas samo magistre i doktore.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

xyz2007 wrote:
gaius wrote:http://www.pfsa.unsa.ba/stream/article.php?pid=315

Eh ovo su oni negdje u pdf sakrili da je to jako nevidljivo ovako kad tek otvoris stranicu a mogli su fino da stave odmah CIJENE ISPITA I PRIJEMA pa da ne trazim po internetu.

U svakom slucaju hvala za link. :)

Broj: 01-506-2/06
Sarajevo, 14.11.2006. godine
Upravni odbor je na svojoj X sjednici održanoj 09.11.2006. godine, donio
O D L U K U
o naplati usluga na postdiplomskom studiju
1. Školarina po semestru
(plaća se po upisu semestra) 2.000,00 KM
2. Metodologija društvenih i
pravnih nauka 100,00 KM
3. Seminarski rad 200,00 KM
4. Usmeni magistarski ispit 1.000,00 KM
5. Usmeni pojedinačni ispit 150,00 KM
6. Prijava, ocjena i odbrana
magistarskog rada 2.000,00 KM
7. Iznos uplata koje kandidat plaća za pojedinačne ispite ne može preći sumu od
1.000,00 KM.
P R E D S J E D N I K
UPRAVNOG ODBORA
Prof. dr Mustafa Imamović, s.r.

==========

Izvinjavam se, koliko ispita treba da se zavrsi da magistriras?

Koliko se puta ispit moze prebaciti na neki drugi rok i kad se mora uplatiti za ovaj ispit - Najkasnije?

Isto, lista magistara i doktora ima, to znam, ali nema lista diplomiranih pravnika pa valjda i taj narod zasluzuje da bude postavljen na stranicu.

Ili?

Evo sad hocu da vidim ko je zavrsio pravni i ne mogu, imas samo magistre i doktore.
a što hoćeš da vidiš
xyz2007

Post by xyz2007 »

Zanima me . :-D

Pravni Fakultet treba da doda link ( bilo bi pozeljno ) za sve one koji su vec diplomirali. Pa to je tako vazno , ne znam zasto to nisu postavili na stranicu.

Imam neke raje, et sad bi se moglo vidjeti gdje su, jesu li zavrsili, nasli posao, pa i kontaktirati pojedine, ali ne moze - kapak. Nema liste....
gaius

Post by gaius »

halo bolan pa preko 11 hiljada ljudi bi trebalo biti na toj listi :)

kad imamo diplomanata za cijelu jugoističnu evropu :)

a ovo za dalja pitanja oko studija.. pa ima lijepo tamo i pravilnik, a svako koga interesuje postdipl. na pravu bi kao pravnik trebao znati naći odgovore na sva pitanja u rečenom pravilniku :)

uglavnom ispiti se polažu jedna po jedan.. broj ispita zavisi od katedre.. uglavnom nakon što odslušaš semestar sa određenim ispitima iste možeš polagati.. nakon što ispolažeš sve ispite.. prijavljuješ rad.. odobre ti temu.. pišeš rad.. odobre ti rad.. braniš rad.. odbraniš rad.. postaješ mr..

eto.. jednostavno..
xyz2007

Post by xyz2007 »

gaius wrote:halo bolan pa preko 11 hiljada ljudi bi trebalo biti na toj listi :)

kad imamo diplomanata za cijelu jugoističnu evropu :)

a ovo za dalja pitanja oko studija.. pa ima lijepo tamo i pravilnik, a svako koga interesuje postdipl. na pravu bi kao pravnik trebao znati naći odgovore na sva pitanja u rečenom pravilniku :)

uglavnom ispiti se polažu jedna po jedan.. broj ispita zavisi od katedre.. uglavnom nakon što odslušaš semestar sa određenim ispitima iste možeš polagati.. nakon što ispolažeš sve ispite.. prijavljuješ rad.. odobre ti temu.. pišeš rad.. odobre ti rad.. braniš rad.. odbraniš rad.. postaješ mr..

eto.. jednostavno..
a zasto ne bi oni bili na listi ako su diplomirali? mozda zato sto je nekome lijeno da otipka 11.000 jelde? :lol:

Pa od tih 11.000 zanima me sada koliko je njih uspjesno a koliko se samo slika sa tom diplomom?

Pa i to je vazno da se zna. Ovaj fakultet se placa, jel tako?

Vazno je isto da se moze kontaktirati pa da ima bar jedan zaseban link za taj diplomirani toliki narod, pa da se medjusobno ljudi povezuju....

Znaci ima vise puno dobitaka a nema koliko ja vidim gubitaka osim sto neko treba malo stolicu zagrijati....

toliko o tome....

a o broju ispita, OVO SE NE ODNOSI NA MENE. To prvo, drugo nadam se da ce mi se javiti neki magistar pravnih nauka pa da mi kaze ili neko ko je vec na fakultetu a ko je ljubazan dovoljno i nije mu mrsko da mi lijepo odgovori, pa da je ne desifrujem onaj onako los uradjen websajt Pravnog Fakulteta.

Bilo bi sevap nekom web majstoru uraditi onu stranicu kako treba da se ljudi mogu lijepo informisati . :)
gaius

Post by gaius »

pa eto ja ti se javio.. ja ti odgovorio.. a ti se javi PF-u i ponudi se da prekucaš spiskove diplomiranih pravnika.. :)
xyz2007

Post by xyz2007 »

gaius wrote:pa eto ja ti se javio.. ja ti odgovorio.. a ti se javi PF-u i ponudi se da prekucaš spiskove diplomiranih pravnika.. :)
Hej znas sta hvala ti PUNO za informacije. :)

al drugi put kad budes nekome ovako pomogao daj informaciju ali bez podjebavanja.

Jel fer? ono podjebavanje ostavi za sebe.

sto se tice prekucavanja, pa ja sam zainteresovana stranka, Pravni Fakultet potencijalno ce da primi novac za skolovanje osobe - zar nije minimum od strane pravnog da ima stranicu koja jasno kaze cijene i sve to sto je potrebno bez zavijanaj u pdf fajlove i hiljade nekih podlinkova, a naravno cinjenica da nakon svih 11.000 diplomiranih nijedan link nije posvecen onima koji su zavrsili taj ISTI fakultet meni licno a i mnogim zainteresovanim govori....

da su oni zbog kojih ovaj fakultet i postoji - ne vazni. :lol:

a magistara i doktora na prste da prebrojis.... :-D
mislim ako vec naplate 2000 za semester, valjda je red da se bude profesionalno.
ulpinian

Post by ulpinian »

Ma u suštini... na Pravnom fakultetu ti se ovako vrše sve uplate...
odeš kod dekana, njegove ljupke sekretarice (Almira se zove, čini mi se)... dogovoriš termin kod njega... i onda kažeš:

"Fudo, zmaju moj, pošto ti je ovo ?"

On kaže... "Ko tebi 1000, ali mojne mi sad tih para, pun mi je novčanik... javi se tamo kod portira, nek' te uputi na pravu adresu"

I ti to fino platiš.... i naravno svi sretni :)
xyz2007

Post by xyz2007 »

Lijepo ti to rece.... :)

zasto imam osjecaj da je pravo skolovanja dostupan samo onima koji mogu platiti... zao mi naroda, onih koji zele i imaju talenta a ne mogu... uplatiti...

ali vidi imas onda drugu prepreku, mozes platiti al kad nece svakog da prime ... pa onih magistara na prste da prebrojis... nije mi jasno to bas.. zar ne bi bilo logicnije da svaki drugi diplomirani pravnik ne bude nekad i magistar.... pa i doktor, zar to nasi Bosanci i Bosanke ne zasluzuju nakon svega umjesto svaki hiljaditi.... nesto mi tu ne stima u tom sistemu.

kako biti sretan onda? :)
ulpinian

Post by ulpinian »

xyz2007 wrote:Lijepo ti to rece.... :)

zasto imam osjecaj da je pravo skolovanja dostupan samo onima koji mogu platiti... zao mi naroda, onih koji zele i imaju talenta a ne mogu... uplatiti...

ali vidi imas onda drugu prepreku, mozes platiti al kad nece svakog da prime ... pa onih magistara na prste da prebrojis... nije mi jasno to bas.. zar ne bi bilo logicnije da svaki drugi diplomirani pravnik ne bude nekad i magistar.... pa i doktor, zar to nasi Bosanci i Bosanke ne zasluzuju nakon svega umjesto svaki hiljaditi.... nesto mi tu ne stima u tom sistemu.

kako biti sretan onda? :)
moja neka teorija je da se malo raje odlučuje za taj magistarski upravo zbog toga što jedva čekaju da završe sa faxom i sa onom silnom bagrom koja je Pravni fakultet pretvorila u djl.
Većina njih koji imaju dobar prosjek idu vani na magisterij, a ovdje ostanu oni koji ne znaju šta će... i taj cijeli postdiplomski je organizovan za one debile od asistenata, da imaju gdje steći "naučno zvanje" (čast izuzecima) ali 97% njih su tu došli rodbinsko-novčanim vezama :)
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

gaius wrote:halo bolan pa preko 11 hiljada ljudi bi trebalo biti na toj listi :)

kad imamo diplomanata za cijelu jugoistiènu evropu :)

a ovo za dalja pitanja oko studija.. pa ima lijepo tamo i pravilnik, a svako koga interesuje postdipl. na pravu bi kao pravnik trebao znati naæi odgovore na sva pitanja u reèenom pravilniku :)

uglavnom ispiti se pola¾u jedna po jedan.. broj ispita zavisi od katedre.. uglavnom nakon ¹to odslu¹a¹ semestar sa odreðenim ispitima iste mo¾e¹ polagati.. nakon ¹to ispola¾e¹ sve ispite.. prijavljuje¹ rad.. odobre ti temu.. pi¹e¹ rad.. odobre ti rad.. brani¹ rad.. odbrani¹ rad.. postaje¹ mr..

eto.. jednostavno..

tipiæno bosanski... :D
xyz2007

Post by xyz2007 »

ulpinian wrote: (čast izuzecima) ali 97% njih su tu došli rodbinsko-novčanim vezama :)
Tako nekako... i meni izgleda :) a to ti dodje 2-3 primljena u jednoj godini za magisterij, a tih 2-3 mozda jedan da uspije.

Pa stvarno... pa da prime 1000 godisnje zaradili bi vise para i ujedno imali vise magistara! :lol:

Sad me bas kopka... iz kojeg razloga se ne da studentima da napreduju, i zasto je to tako rigorozno. :D Pa u pitanju je samo magisterij.
gaius

Post by gaius »

da ne pametujem više.. ko treba više informacija.. bujrum na pm...
Post Reply