kolijevka >> lopata
-
havetinja
#1 kolijevka >> lopata
stara poslovica : 'sto kolijevka odnjise to lopata zakopa'
sta mislite, koliko tu ima istine?
sta mislite, koliko tu ima istine?
-
DonDavudes
sto majka rodi lopata zakopa
ja sam u ovoj verziji cuo
100% tacno
kazu da se licnost sa svim osbnovnim karakteristikama oblikuje do djetetove sedme godine
ostatak zivota su samo sitne modifikacije
100% tacno
kazu da se licnost sa svim osbnovnim karakteristikama oblikuje do djetetove sedme godine
ostatak zivota su samo sitne modifikacije
- sojka
Diskutabilno koliko ima istine..nadasve individualno...chovjek se mijenja..shto mora, shto zheli...jedan dio je genetski, jedan prokletstvo predaka, a treci okolina...i tu smo da uchimo i mijenjamo se..na bolje, pod uslovom da zhelimo, da hocemo..
I kamenchic koji bacish u rijeku...nije isti..oblikuje ga rijeka...i nikad ga na sasvim istom mjestu necesh naci
I kamenchic koji bacish u rijeku...nije isti..oblikuje ga rijeka...i nikad ga na sasvim istom mjestu necesh naci
-
havetinja
evo, ja opet mislim da se osobe radjaju sa karakterom. socijalne prilike i vaspitanje tu dodju kao neka mala korekcija, koja se moze ali ne mora primiti (opet zavisno od karaktera). korekciju obicno pokusavaju napraviti roditelji, ne da bi se djeca bolje uklopila u okolinu, vec da bi se kretali u okolini koju smatraju odgovarajucom. jer kako inace objasniti da dvoje najblizih srodnika (braca, sestre ili kombinacija) imaju potpuno razlicito ponasanje, s obzirom da su im socijalne prilike identicne citavo djetinjstvo i dobar dio mladosti.
sto se tice kamena i rijeke, tacno je to. samo, materijal iz kojeg je kamen gradjen (njegove mehanicke i hemijske osobine) ostaje isti, mijenja se samo forma-donekle. glacanje...)
sto se tice kamena i rijeke, tacno je to. samo, materijal iz kojeg je kamen gradjen (njegove mehanicke i hemijske osobine) ostaje isti, mijenja se samo forma-donekle. glacanje...)
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
DonDavudes wrote:sto majka rodi lopata zakopa
-
DonDavudes
hebi me, ako sam konto ispasti duhovit

- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Konto ne konto ja oplakah