KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
-
X2000
#1 KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Je li iko zainteresiran da se ukljuci u akciju prikupljanja novca za kupovinu kolica za kvadriplegicara u Sarajevu?
Ako jeste, saljem detaljne informacije na e-mail.
Molim i dijasporu da se ukljuci.
Kolica kostaju oko 3-4 hiljade dolara
Ako jeste, saljem detaljne informacije na e-mail.
Molim i dijasporu da se ukljuci.
Kolica kostaju oko 3-4 hiljade dolara
- CaneBos
#2 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Humano prijatelju i bilo bi lijepo to omoguciti covjeku, ali ljudi i djeca su gladni i bosi ovde, tako da i ovo malo ljudi sto pomaze gleda da da prvo takvim ljudima. Mozda bolje da upit stavis na neke stranice po dijaspori sa pozadinom price i informacijama o osobi kojoj zelis pomoci i vjerujem da ces imati odziv.
lijep pozz
lijep pozz
-
Almond
#3 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Jedna kolica čekaju da budu donirana.Trebaće mi vremena da provjerim trenutno stanje,pa će ti biti javljeno.
-
X2000
#4 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Znam da su ljudi i gladni i bosi. Ali ima i bolesnih i nemocnih. I oni jedu i oblace se, a jos trebaju i tudju njegu.
Roditelji ovog mladica sakupili su vise od pola novca za kupovinu kolica, ali dalje ne mogu, jer imaju jos dvoje djece, koje treba i nahraniti i obuci i skolovati. Zato zelim da im pomognemo, sto nas se vise ukljuci, to cemo mu lakse i brze pomoci.
Kako je rijec o kvadriplegicaru, (ni rukama ni nogama ne moze), koji i ne govori, a ima i teske napade epilepsije, i s tim zivi vec 20 godina, od rodjenja, mislim da je sasvim dovoljno razloga da se pomogne.
Ko je zainteresiran, neka mi se javi. I dijasporu smo animirali, ali jos nista konkretno od njih.
Unaprijed hvala svima koji se zele ukljuciti
Roditelji ovog mladica sakupili su vise od pola novca za kupovinu kolica, ali dalje ne mogu, jer imaju jos dvoje djece, koje treba i nahraniti i obuci i skolovati. Zato zelim da im pomognemo, sto nas se vise ukljuci, to cemo mu lakse i brze pomoci.
Kako je rijec o kvadriplegicaru, (ni rukama ni nogama ne moze), koji i ne govori, a ima i teske napade epilepsije, i s tim zivi vec 20 godina, od rodjenja, mislim da je sasvim dovoljno razloga da se pomogne.
Ko je zainteresiran, neka mi se javi. I dijasporu smo animirali, ali jos nista konkretno od njih.
-
X2000
#5 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
rijec je o momku od 20 godina, koji ima specificne zahtjeve. hocu da kazem da mu trebaju tacno odredjena kolica, a ne bilo kakva - bitni su velicina kolica, njihova pomicnost iz sjedeceg u lezeci stav, podupiraci za tijelo - jastuk za sjedenje, naslon za ledja, naslon za glavu, remenje za ispravno pozicioniranje tijela, abduktor izmedju koljena... itd.Almond wrote:Jedna kolica čekaju da budu donirana.Trebaće mi vremena da provjerim trenutno stanje,pa će ti biti javljeno.
nadam se da mozemo doci do takvih.
-
Bodkin
#6 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
lokacija?
-
X2000
#7 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Momak je u Sarajevu.
Sve mozemo organizirati, njegov otac je cak spreman otici do Slovenije (gdje ima proizvodjac Sunrise Medical) po kolica ili, na kraju krajeva, platiti uvoz, ali da nabavimo tacno odgovarajuca s obzirom da bi mu to trebalo biti trajno rjesenje.
Sve mozemo organizirati, njegov otac je cak spreman otici do Slovenije (gdje ima proizvodjac Sunrise Medical) po kolica ili, na kraju krajeva, platiti uvoz, ali da nabavimo tacno odgovarajuca s obzirom da bi mu to trebalo biti trajno rjesenje.
- CaneBos
#8 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Ama sine dragi nema potrebe za preosjetljivoscu, moj je savjet iz najbolje namjere dat da sto prije ostvaris taj cilj.X2000 wrote:Znam da su ljudi i gladni i bosi. Ali ima i bolesnih i nemocnih. I oni jedu i oblace se, a jos trebaju i tudju njegu.
Eto hvala Bogu, taj mladic ipak ima oba roditelja koji se brinu o njemu pa nije ni gladan ni zedan, a za kolica misljenje mi je bilo da ce se mozda prije dijaspora animirati pa da se ona nabave, a moguce i da grijesim, mozda se prije i kod nas nadju
-
X2000
#9 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
CaneBos,CaneBos wrote:Ama sine dragi nema potrebe za preosjetljivoscu, moj je savjet iz najbolje namjere dat da sto prije ostvaris taj cilj.X2000 wrote:Znam da su ljudi i gladni i bosi. Ali ima i bolesnih i nemocnih. I oni jedu i oblace se, a jos trebaju i tudju njegu.
Eto hvala Bogu, taj mladic ipak ima oba roditelja koji se brinu o njemu pa nije ni gladan ni zedan, a za kolica misljenje mi je bilo da ce se mozda prije dijaspora animirati pa da se ona nabave, a moguce i da grijesim, mozda se prije i kod nas nadju
zao mi je sto nisu svi preosjetljivi poput mene, jer tada bi svijet bio puno bolji. tvoj prvi post me bas razalostio, bas je surov. trebali bismo, po toj tvojoj logici, pobiti sve bolesne, da ne smetaju.
i da, momak ima roditelje, koji poslije 20 godina brige o njemu, kvadriplegicaru, nemaju vise snage kao u mladim danima da ga stalno dizu, spustaju, nosaju po kuci da bi mu dali da jede, pije, okupali ga, odveli na WC i td. takvima je i popiti kafu ili caj podvig, ali ti to ne znas, niti razumijes. takve stvari tebe i tebi slicne, kojih je danas, nazalost, vecina, ne diraju u srce, ne bude samilost, sazaljenje, zelju da nekome pomognes, da mu olaksas...
-
Bodkin
#10 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
mogu li dobiti dijagnozu? mozda se mogu kolica naci u sarajevu. koja je tacna cijena u sloveniji? mozes li mi reci tacno koja kolica trebaju? mozda mogu pomociX2000 wrote:Momak je u Sarajevu.
-
juzna_strana
#11 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Ja bih zamolio pokretaca teme da nam da neke podatke o momku koji treba pomoc.
Tako bi se mogli svi ukljuciti u akciju i nabaviti potrebna kolica.
Tako bi se mogli svi ukljuciti u akciju i nabaviti potrebna kolica.
-
X2000
#12 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Bodkin i juzna strana,
kolica koja nam trebaju kostaju na internetu oko 3-4 hiljade dolara (bez poreza i carine za uvoz).
trenutno na ovom kompu s kojeg pisem, nemam dokument s detaljnim informacijama, ali vam u roku od 12 sati mogu na PM poslati sve detalje.
Proizvodjac je Sunrise Medical, Model kolica je Quickie (tacnu oznaku modela ne znam napamet). javit cu vam na PM detalje za nekoliko sati.
Dijagnoza je KVADRIPLEGIJA s epilepsijom.
Hvala na vasem odazivu i volji da pomognete.
kolica koja nam trebaju kostaju na internetu oko 3-4 hiljade dolara (bez poreza i carine za uvoz).
trenutno na ovom kompu s kojeg pisem, nemam dokument s detaljnim informacijama, ali vam u roku od 12 sati mogu na PM poslati sve detalje.
Proizvodjac je Sunrise Medical, Model kolica je Quickie (tacnu oznaku modela ne znam napamet). javit cu vam na PM detalje za nekoliko sati.
Dijagnoza je KVADRIPLEGIJA s epilepsijom.
Hvala na vasem odazivu i volji da pomognete.
-
juzna_strana
#13 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Nema na cemu drug,bio bih sretan da mu pomognemo.
Moj otac ima prijatelja ciji brat zivi u Svedskoj i znam da je taj covjek vise puta
darovao invalidska kolica ljudima u BiH.
Zbog toga sam pomislio da bi bilo dobro uvezati njega i momka kojem ista trebaju.
Kako god bude javni.
Pozdrav
Moj otac ima prijatelja ciji brat zivi u Svedskoj i znam da je taj covjek vise puta
Zbog toga sam pomislio da bi bilo dobro uvezati njega i momka kojem ista trebaju.
Kako god bude javni.
Pozdrav
- CaneBos
#14 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
X2000 wrote:CaneBos,CaneBos wrote:Ama sine dragi nema potrebe za preosjetljivoscu, moj je savjet iz najbolje namjere dat da sto prije ostvaris taj cilj.X2000 wrote:Znam da su ljudi i gladni i bosi. Ali ima i bolesnih i nemocnih. I oni jedu i oblace se, a jos trebaju i tudju njegu.
zao mi je sto nisu svi preosjetljivi poput mene, jer tada bi svijet bio puno bolji. tvoj prvi post me bas razalostio, bas je surov. trebali bismo, po toj tvojoj logici, pobiti sve bolesne, da ne smetaju.
i da, momak ima roditelje, koji poslije 20 godina brige o njemu, kvadriplegicaru, nemaju vise snage kao u mladim danima da ga stalno dizu, spustaju, nosaju po kuci da bi mu dali da jede, pije, okupali ga, odveli na WC i td. takvima je i popiti kafu ili caj podvig, ali ti to ne znas, niti razumijes. takve stvari tebe i tebi slicne, kojih je danas, nazalost, vecina, ne diraju u srce, ne bude samilost, sazaljenje, zelju da nekome pomognes, da mu olaksas...
Halalim ti, mozda ne promisljas najbolje, ali dobro razmisli sta pises drugi put, jer to je uzas sto pises i apsolutno i totalno nepozvano !!!!!!!!!!!!!
Svako dobro zelim i tebi i tvom nijjetu u svakom slucaju.
PS. i u svojoj uzoj i siroj familiji imam takav slucaj i jako dobro znam kako i ti roditelji i djeca zive. Vec sam izgubila jednog teticha koji je preselio sa 18godina sa tom dijagnozom. Ne mogu stvarno nemam sta vise prokomentarisati osim soka na ovaj post gore. Da ne trolam temu bezveze.
-
X2000
#15 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
Halalim ti, mozda ne promisljas najbolje, ali dobro razmisli sta pises drugi put, jer to je uzas sto pises i apsolutno i totalno nepozvano !!!!!!!!!!!!!
Svako dobro zelim i tebi i tvom nijjetu u svakom slucaju.
PS. i u svojoj uzoj i siroj familiji imam takav slucaj i jako dobro znam kako i ti roditelji i djeca zive. Vec sam izgubila jednog teticha koji je preselio sa 18godina sa tom dijagnozom. Ne mogu stvarno nemam sta vise prokomentarisati osim soka na ovaj post gore. Da ne trolam temu bezveze.[/quote]
cane, i ja tebi halalim. i ti sljedeci put pripazi sta pises.
-
X2000
#16 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
molim te da ti mene prvo kontaktiras na PM. ne snalazim se bas najbolje. javi mi svoj mail na koji ti mogu poslati dokumentaciju.juzna_strana wrote:Nema na cemu drug,bio bih sretan da mu pomognemo.
Kako god bude javni.
Pozdrav
-
X2000
#17 Re: KOLICA ZA KVADRIPLEGICARA
bodkin,Bodkin wrote:mogu li dobiti dijagnozu? mozda se mogu kolica naci u sarajevu. koja je tacna cijena u sloveniji? mozes li mi reci tacno koja kolica trebaju? mozda mogu pomociX2000 wrote:Momak je u Sarajevu.
ne snalazim se sa ovim privatnim porukama preko foruma, molim te, javi mi na PM svoj mail da ti mogu poslati detaljne informacije