Jebo te, @abortus,
Iz kojeg si ti vremeplova ispao?
Prvo brabonjaš o Germanima

Je li ti tu spadaju i Ostrogoti, Vizigoti, ...kurci palci? Što se, bolan, ne služiš zvaničnom terminologijom - Nijemci? A, znam, to je za tebe uvredljiv naziv koji su nametnuli mrski ti Sloveni
Vidim da slabo vladaš i našim jezikom, pa pretpostavljam da si, u stvari, neki n-ti potomak nekog Bošnje političkog emigranta, koji je krajem '45-e, razgulio na zapad. Što li, bože?
Što si se majke ti okomio samo na Vojvodinu? Pa nisu Nijemci otjerani samo iz REPUBLIKE Vojvodine. Taj tvoj dedo ti je mogao pričati (da je kakav čovjek bio) da su isti istjerani i iz Sudeta, i iz Istočnog Banata (današnja Rumunija), i iz Mađarske, i iz Gornje Šlezije (Poljska), iz Ukrajine, iz Belgije... I nisu samo Nijemci otjerani, niti su samo "Serbs" tjerali. Prouči malo sudbinu Italijana iz Dalmacije i Istre, zapanjiće te, vjeruj mi. Čak i u samoj Vojvodini, Nijemci su uglavnom živjeli u Banatu, i nešto u Sremu (i gle čuda, najviše na teritoriji koji je u Hrvatskoj - možeš li mi navesti broj Nijemaca koji je ostao u Hrvatskoj? Ne treba ti digitron, vjeruj mi). Najveći grad sa najvećom populacijom Nijemaca prije 1945 je bio - Osijek! Uh, majku mu kako sad to?
U doba poslije WWII itekako je postojala kolektivna krivica, Nijemci (Italijani i Japanci) su za sva svoja "plemenita" djela od 1914 do 1945 kažnjeni višestruko. Nabrojaću ti samo neka: država im je podijeljena na dva dijela, izvršena je totalna de-nacifikacija, svaki mali Nijemac od malena je dresiran da su njegovi preci krivi za Holokaust, i da MORA da se stidi toga, Njemačka je de facto demilitarizirana (to je za Nijemce značilo isto kao kada bi danas neko Bosnu "de-šljivizirao", tj. uveo prohibiciju na alkohol

), izvršena je potpuna lobotomija njemačke svijesti, pa i raseljavanje stanovništva uzgred. I sve to da im NIKADA više ne padne na pamet da započnu čak ni igru "kauboja i indijanaca", a kamo li rat

Uostalom , kad malo porasteš znaćeš šta su stari Latini mislili o onoj "Vae victis"
Na kraju, ko bi to iz Njemačke danas htio da se "vrati" u Katarinafeld, Großbetschkerek , Esseg ili Hodschag? Iz onog rahatluka
Evo ti samo jedan izvještaj Fitzroy Maclean-a o "humanosti" 7. DOBROVOLJAČKE (pazi - dobrovoljačke) brdske divizije "Prinz Eugen":
"...Everything they came across they burnt down, they murdered and pillaged. The officers and men of the SS division Prinz Eugen committed crimes of an outrageous cruelty on this occasion. The victims were shot, slaughtered and tortured, or burnt to death in burning houses. Where a victim was found not in his house but on the road or in the fields some distance away, he was murdered and burnt there. Infants with their mothers, pregnant women and frail old people were also murdered. In short, every civilian met with by these troops in these villages was murdered. In many cases, whole families who, not expecting such treatment or lacking the time for escape, had remained quietly in their homes were annihilated and murdered. Whole families were thrown into burning houses in many cases and thus burnt. It has been established from the investigations entered upon that 121 persons, mostly women, and including 30 persons aged 60-92 years and 29 children of ages ranging from 6 months to 14 years, were executed on this occasion in the horrible manner narrated above. The villages [and then follows the list of the villages] were burnt down and razed to the ground..."
A njegova se itekako pikala
I, naravno, Smrt fašizmu, dobri moj @abortus