Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Moderator: anex
-
Mustang1
- Ridjobrki
#52 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Kratko i jasno: hoće li korisnicima kablovskih televizija u BiH prenos u HD biti dostupan besplatno ili samo u sklopu HD paketa kanala koji se inače doplaćuju?
Nadam se da hoće jer bi u protivnom značilo da ne samo da nije besplatan i ne samo da za njega treba platiti mimo pretplate nego još i ekstra doplatiti na dvije pretplate!
Nadam se da hoće jer bi u protivnom značilo da ne samo da nije besplatan i ne samo da za njega treba platiti mimo pretplate nego još i ekstra doplatiti na dvije pretplate!
- It_is_a_Leclerc
#53 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Ako imaš kablovsku, gledat ćeš HD besplatno, na BHT-u.Ridjobrki wrote:Kratko i jasno: hoće li korisnicima kablovskih televizija u BiH prenos u HD biti dostupan besplatno ili samo u sklopu HD paketa kanala koji se inače doplaćuju?
BH Telecom će ponuditi svoj kanal sa daleko boljom rezolucijom, itd., ali će se taj plaćati.
Ovo što kaže u reklami: "Svojim pretplatnicima smo omogućili" je samo takva rečenica. Taman posla da samo pretplatnici imaju HD.
- trcicu trceci
#54 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
treba placati, kakva takva opet je u funkciji gradjana F!ederacije
-slabo ima posla:
sef: "ne zaradjujes mi nista kako da ti dam platu"
radnik:"kako da zaradjujem kad nemam uslove" ... ... ...
-slabo ima posla:
sef: "ne zaradjujes mi nista kako da ti dam platu"
radnik:"kako da zaradjujem kad nemam uslove" ... ... ...
- bach
#55 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Gledat ću na ZDF - kao i uvijek. Imam još uvijek staru dobru satelitsku. To mi niko ne može ni zabraniti i dodatno naplatiti. Ne pada mi na pamet da slušam Spahu, Šuku i slične...It_is_a_Leclerc wrote:Ako imaš kablovsku, gledat ćeš HD besplatno, na BHT-u.Ridjobrki wrote:Kratko i jasno: hoće li korisnicima kablovskih televizija u BiH prenos u HD biti dostupan besplatno ili samo u sklopu HD paketa kanala koji se inače doplaćuju?
BH Telecom će ponuditi svoj kanal sa daleko boljom rezolucijom, itd., ali će se taj plaćati.
Ovo što kaže u reklami: "Svojim pretplatnicima smo omogućili" je samo takva rečenica. Taman posla da samo pretplatnici imaju HD.
-
Mustang1
#56 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
A ja preselio u zgradu i nemam gdje prikaciti antenu
A od kada znam za sebe imam satelitsku i uvijek neki resiver .. Zadnji je bio dreambox sa CS.om ali sad samo Telemach
- irac300
#57 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Eto nek si mi se nagovorio kao prava mala popisulja s alternativnog nicka. Ne znam u kakvom vakumu zivis, ali DVB-T u HD-u funkcionise vec nekoliko godina. Al´ eto, imamo mi strucnjake k´o tebe da nam objasnis sta trebamo! Blazeno neznanje!Cop21 wrote:Ko god televiziju i televizijske kanale prati isključivo putem zemaljskog signala, njemu ni ne treba HD kanal.
- area51
#58 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Ja uredno plaćam pretplatu,dam onih 7,5 km a kako se oni tamo tale...GarfieldLover wrote:Ček malo... Pa zar se dio pretplate ne preliva u FTV i RTRS (ogroman dio)? Moj muž je kategorički odbio da plaća pretplatu kad je čuo da se xy% (ali VELIK %) novca daje RTRS-u. Državnu TV treba podržati, ali entitetske ne želim(o)... I ne, ne plaćamo pretplatu već jako dugo, I da, to je JEDINA obaveza koju ne plaćamo. Iz principa
Zakon je takav i on se mora poštovati.
Jbga ,i meni je muka što plaćam ftv i bhtv pa ko me pita
- It_is_a_Leclerc
#59 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
bach wrote:Gledat ću na ZDF - kao i uvijek. Imam još uvijek staru dobru satelitsku. To mi niko ne može ni zabraniti i dodatno naplatiti. Ne pada mi na pamet da slušam Spahu, Šuku i slične...It_is_a_Leclerc wrote:Ako imaš kablovsku, gledat ćeš HD besplatno, na BHT-u.Ridjobrki wrote:Kratko i jasno: hoće li korisnicima kablovskih televizija u BiH prenos u HD biti dostupan besplatno ili samo u sklopu HD paketa kanala koji se inače doplaćuju?
Izvini, al' nisam ja ovo tebi ni rekao. Što se mene tiče, ako ćeš gledati na Grundingovom frižideru, meni je svejedno.
Ja cijenim naše komentatore i smatram da se trude, i rado ih slušam.
-
leech
#60 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Da gospodična, ja sam zaposlenik te kuće što nisam ni osporavala. Pored posla koji radim tu radim privatno i nikada nisam ovisila o mizeriji od plate koju dobijam na televiziji. Radim tu zato što volim svoj posao, svoju državu.zaluzinna wrote:procitaj ponovo sto je Bach napisao.leech wrote:dobro, cemu ovo pozivanje na linc?
sevap bi bilo da servis propadne i nestane, i ostavi 1500 radnika koji ionako rade za mizerne plate, bez posla?
hoce li tebi biti nesto bolji zivot ako se to desi? je l' to taj merhamet?
znas li u kakvim uslovima se tu radi? na kakvim masinama? sa kakvom opremom? za kolike plate?
kako ocekujes, i ti i svi ostali, kako ocekujete da se program proizvodi uz kontiuirane pozive na bojkot placanja pretplate, pa to traje otkako je ponovo na snazi taksa, od poslije rata... i nastavlja, agresivno, godinama. da je servis al jazeera, opet niko ne bi placao, bosnjo je to, sve sto nije dzaba skupo je. al' daj mu svega
sve tacno i u srz! ja bih dodala samo, da vozni park FTV-a ne postoji, ekipe taksijem idu na snimanja![]()
a ti to Leech kao, ocito, uposlenik ove kuce, znas i mnogo bolje, ali ne zelis priznati.
sto se tice ocekivanja, pa ako nesto placam, onda i ocekujem sadrzaj, program... gdje idu te milionske cifre???
godinama su ljudi placali. i jos uvijek placaju. Iiiiiiiiii???? sta imamo novo u programu Javnih servisa????
o ponasanju za vrijeme haosa kojeg su izazvale poplave, suvisno je trositi rijeci. pet dana im je trebalo da se probude i da shvate sta se desava. nakon koliko dana su organizovali emisiju za prikupljanje pomoci??? i tu ih je PINK preduhitrio i sakupio vise novaca. da nije Violete i u startu doniranih 100.000KM, ne bi sakupili ni 100.000KM od poziva.
bruka i sramota!
I mrzim sve one koji je opstruiraju na bilo koji način. Uključujući vas koji, možda naivno i nesvjesno, stojite iza ideje Republike Srpske da potkopa svaki pokušaj napretka državnih institucija. Samo nastavite, niste ni zaslužili bolje.
-
Cop21
#61 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
"mrzim sve one koji je opstruiraju na bilo koji način. Uključujući vas koji, možda naivno i nesvjesno, stojite iza ideje Republike Srpske da potkopa svaki pokušaj napretka državnih institucija. Samo nastavite, niste ni zaslužili bolje."
Ovo i jeste najtužnije u cijeloj priči. Ne znam je li u pitanju neznanje, nepismenost ili jednostavno arogantnost od strane većeg dijela forumaša, ali je zaista tužno kada vidiš da i ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu zagovaraju neko ukidanje javnih emitera (a samim tim i državne televizije), nešto što svaka druga zemlja ima. Najviše mi je žao ljudi koji rade na BHRT-u, jer sam, barem donekle, upoznat sa situacijom tamo i znam da doslovno ni iz čega pokušavaju napraviti nešto.
Ovo i jeste najtužnije u cijeloj priči. Ne znam je li u pitanju neznanje, nepismenost ili jednostavno arogantnost od strane većeg dijela forumaša, ali je zaista tužno kada vidiš da i ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu zagovaraju neko ukidanje javnih emitera (a samim tim i državne televizije), nešto što svaka druga zemlja ima. Najviše mi je žao ljudi koji rade na BHRT-u, jer sam, barem donekle, upoznat sa situacijom tamo i znam da doslovno ni iz čega pokušavaju napraviti nešto.
-
kakavdanakneiskustvu
#62 Re: Odg: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propa
Šveđanin wrote:Kaze mi skoro jedan kolega HRT je pojam za nase.. Istina?
tačno
-
recto-verso
#63 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Ovo mu dodje nekako kao: Hocu drzavu Bosnu i Hercegovinu ali neka propadne televizija drzavna te iste drzave koje su mi puna usta.
-
milojicabrzi
#64 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Kad je Javni RTV servis u pitanju, tu treba striktno odvojiti babe & zabe, znaci odvojiti ulogu javnog servisa (bitan segment u svakoj drzavi, u Cro je naplata tv pretplate preko 95 %), od nepotrebnog uhljebljenja raznih nepotrebnih kadrova, rvi, demobilisanih boraca i razni diletanata, koji vide javni servis, kao solidnu konekciju na budžetsku sisu, a ne zanima ih nista vezano za program i gledanost.
- bach
#65 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Upitaš li se ti ikad zbog čegaleech wrote:
Da gospodična, ja sam zaposlenik te kuće što nisam ni osporavala. Pored posla koji radim tu radim privatno i nikada nisam ovisila o mizeriji od plate koju dobijam na televiziji. Radim tu zato što volim svoj posao, svoju državu.
I mrzim sve one koji je opstruiraju na bilo koji način. Uključujući vas koji, možda naivno i nesvjesno, stojite iza ideje Republike Srpske da potkopa svaki pokušaj napretka državnih institucija. Samo nastavite, niste ni zaslužili bolje.
1. Ti kao radnik državne televizije moraš raditi dva posla da sastaviš od prvog od prvog
2- Zbog čega radi na opremi na kojoj je naljepnica sa Vučkom?
3. Zbog čega na zadtke idete taksijem i zbog čega vam se vozni park raspao?
4. Zbog čega vam kamere imaju naljepnice ARD / ZDF / WDR?
5. Zbog čega državna TV emitira trećerazredne turske i indijske sapunice?
6. Upitaš li se gdje odu velike pare od marketina i pretplate, ako već nisu otišle za vaše plate koje su bijedne, ako već nisu otišle na kupovinu opreme i krečenje RTV doma?
- escobar__
#66 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Jao šupljiranja, kako li su države postojale prije izuma zvanog televizija...recto-verso wrote:Ovo mu dodje nekako kao: Hocu drzavu Bosnu i Hercegovinu ali neka propadne televizija drzavna te iste drzave koje su mi puna usta.
-
pianist
#67 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Sramota sto se neki stalno kace na taj BHT1, ponosan sam bio onu noc kad su napravili ono humanitarno vece, aplauz za projekat, a po komentarima mogu samo zamislit s kakvim se opstrukcijama suocavaju i u kakvim uslovima ljudi rade.
Gledam dosta u zadnje vrijeme taj BHT1, program je solidan, i puno mi je srce kad gledam one reklame, kad vidim da pise televizija Bosne i Hercegovine, na momenat pomislim da smo i normalna drzava.
Gledam dosta u zadnje vrijeme taj BHT1, program je solidan, i puno mi je srce kad gledam one reklame, kad vidim da pise televizija Bosne i Hercegovine, na momenat pomislim da smo i normalna drzava.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#68 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
BHT je bio super prije "ujedinjenja"
prvi smo poslije amerikanaca gledali dosje x i još neke serije
pa na fox sajtu je pisalo da su u BiH prije gledali čini mi se 6. ili 7. sezonu dosjea x prije britanaca npr... a da ne spominjem ostale... pretekli su i HRT...
bilo je još tu serija, lige prvaka... filmove su solidne puštali...
onda odjednom kreće krah
definitvno su pogrešni ljudi na pogrešna mjesta instalirali
vjerovatno politika
majku mu kad su mene zvali da budem na listi za nekog od diša... samo da pariram i vegetiram
možda je i snimanje onog propalog filma ubrzalo downfall
prvi smo poslije amerikanaca gledali dosje x i još neke serije
pa na fox sajtu je pisalo da su u BiH prije gledali čini mi se 6. ili 7. sezonu dosjea x prije britanaca npr... a da ne spominjem ostale... pretekli su i HRT...
bilo je još tu serija, lige prvaka... filmove su solidne puštali...
onda odjednom kreće krah
definitvno su pogrešni ljudi na pogrešna mjesta instalirali
vjerovatno politika
majku mu kad su mene zvali da budem na listi za nekog od diša... samo da pariram i vegetiram
možda je i snimanje onog propalog filma ubrzalo downfall
-
StupskaBitanga
#69 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Chicago hope si zaboravio i e.r
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
ma bila je gomila serija ali ja sam skoro sve znao o x fajlovima
bio je foxov dobar sajt sa svakodnevnim ažuriranjima pa sam pratio... bilo je izuzetno zanimljivo gledati komentare kako jedna tamo bosna prikazuje sezonu među prvima
u svijetu, tada nije bilo brzog neta pa su slike i prepričavanaj što se događa bila zanimljiva 
al je prikazana samo 6 i 7 premijerno te 1-3 u reprizi a ostatak nikad
slično je čini mi se bilo i sa simpsonovima i tako to...
nikakvog reda...
bio je foxov dobar sajt sa svakodnevnim ažuriranjima pa sam pratio... bilo je izuzetno zanimljivo gledati komentare kako jedna tamo bosna prikazuje sezonu među prvima
al je prikazana samo 6 i 7 premijerno te 1-3 u reprizi a ostatak nikad
slično je čini mi se bilo i sa simpsonovima i tako to...
nikakvog reda...
- dulekrele
#71 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
a zasto da propadnu. jer zato sto supci nece da placaju pretplatu pa je kokuzna kako ti kazes jer ne moze zbog finansija poboljsati TV program ili zato sto treba da propadne sve sto je vezano za BiH. ne gledam uopste BHT osim utakmica ali redovno placam pretplatu i podrzavam je u inat supcima koji su za to da ona propadne zajedno sa BiH
- Kemal Malovčić
#72 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Ne želim da propadne nego želim da se sroza toliko da bude gora od mtv igmana.
Govna jedna poltronska. Najgori kanali ništa na njima nema.
Osim Aide Delić-Mujan.
Pozz.
Osim Aide Delić-Mujan.
Pozz.
-
Pol_Pot
#73 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Kad bi Aida sisu pokazivala ja bi plaćao pretplatu redovnoKemal Malovčić wrote:Ne želim da propadne nego želim da se sroza toliko da bude gora od mtv igmana.
Osim Aide Delić-Mujan.
Pozz.
- moa
#74 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
bach wrote:Upitaš li se ti ikad zbog čegaleech wrote:
Da gospodična, ja sam zaposlenik te kuće što nisam ni osporavala. Pored posla koji radim tu radim privatno i nikada nisam ovisila o mizeriji od plate koju dobijam na televiziji. Radim tu zato što volim svoj posao, svoju državu.
1. Ti kao radnik državne televizije moraš raditi dva posla da sastaviš od prvog od prvog
2- Zbog čega radi na opremi na kojoj je naljepnica sa Vučkom?
3. Zbog čega na zadtke idete taksijem i zbog čega vam se vozni park raspao?
4. Zbog čega vam kamere imaju naljepnice ARD / ZDF / WDR?
5. Zbog čega državna TV emitira trećerazredne turske i indijske sapunice?
6. Upitaš li se gdje odu velike pare od marketina i pretplate, ako već nisu otišle za vaše plate koje su bijedne, ako već nisu otišle na kupovinu opreme i krečenje RTV doma?
U onoj zgradi radi preko 1000 ljudi pa sad skontaj ovo od stavke 2-6 zasto je to tako
- Capsicum
#75 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Ove drzavne i entitetske televizije su postale same sebi svrha. Niko to vise ne gleda. Na mom TV-u se nalaze na nekom 3-cifrenom mjestu, tj. ne gledam ih nikako. Sadrzaji koji nude niti su edukativni, niti atraktivni, a o kvalitetu signala da ne govorimo. Kako vjetar (vladajuca garnitura) puse tako se okrecu i njihovi stavovi. Postali su obicno petparacko glasilo vladajucih struktura. Ne pada mi na pamet da placam njihove biltene. Nek sami iz svog dzepa plate to.
Ne znam zbog kog programskog sadrzaja bi ih gledao uopste?!
Informativni program - Al Jazeera ja za njih ko nebo i zemlja u svakom pogledu (ne samo za njih, da se razumijemo)
Edukativni sadrzaji - toga svakako vise skoro i nema na nasim televizijama. U svakom slucaju ima 100 nekih National Geographic-a i sl.
Sportski program - pored Arena sporta, Sport kluba, Eurosporta, posebno HD kanala, gledati sport na nekoj od drzavnih televozija bi bilo pravi mazohizam
Muzika - svaki kablovski operater ima sad najmanje 10 muzickih kanala
Filmovi i serije - pored kojekakvih Fox-ova, 100 varijanti Pink-a i sl, a da ne spominjem interneta... nema ama bas nikakve potrebe za filmovima na drz. televiziji.
Ne znam zbog kog programskog sadrzaja bi ih gledao uopste?!
Informativni program - Al Jazeera ja za njih ko nebo i zemlja u svakom pogledu (ne samo za njih, da se razumijemo)
Edukativni sadrzaji - toga svakako vise skoro i nema na nasim televizijama. U svakom slucaju ima 100 nekih National Geographic-a i sl.
Sportski program - pored Arena sporta, Sport kluba, Eurosporta, posebno HD kanala, gledati sport na nekoj od drzavnih televozija bi bilo pravi mazohizam
Muzika - svaki kablovski operater ima sad najmanje 10 muzickih kanala
Filmovi i serije - pored kojekakvih Fox-ova, 100 varijanti Pink-a i sl, a da ne spominjem interneta... nema ama bas nikakve potrebe za filmovima na drz. televiziji.