Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#201 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by It_is_a_Leclerc »

Mene zanima ko je i iz kojih razloga dozvolio pokroviteljstvo FTV za koncert Zorice Brunclik ?! Ja ne ulazim u to ko je ona, šta je bila, šta pjeva ili odakle je, već samo pitam, u kojem se konkretno članu zakona o javnom rtv servisu dozvoljava sponzoriranje takvih događaja novcem poreskih obveznika ? Jer, ako nema para za digitalizaciju, za projekte od značaja za promociju države poput Eurovizije, onda valjda nema ni za sponzorstvo nad marginalnim koncertima treš zvijezda.
buba80

#202 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by buba80 »

It_is_a_Leclerc wrote:Mene zanima ko je i iz kojih razloga dozvolio pokroviteljstvo FTV za koncert Zorice Brunclik ?! Ja ne ulazim u to ko je ona, šta je bila, šta pjeva ili odakle je, već samo pitam, u kojem se konkretno članu zakona o javnom rtv servisu dozvoljava sponzoriranje takvih događaja novcem poreskih obveznika ? Jer, ako nema para za digitalizaciju, za projekte od značaja za promociju države poput Eurovizije, onda valjda nema ni za sponzorstvo nad marginalnim koncertima treš zvijezda.
:thumbup: isto se pitam!
Meni je jasno da nju boli briga, dosla je da zaradi pare, i odredjeni ljudi (da ih sad ne definisemo) ce doci na taj koncert, ali u olimpijskoj dvorani (!?!) i pod FTV sponzorstvom... Da nam nece mozda prenositi live, ili pustati snimke na sledecem svjetskom - umjesto merlinove skoljke..

Eto sta mi sponzorisemo i gdje nam pare, izmedju ostalog, idu.

Cijela ova dilema i poredjenje sa hrtom, tv1 i aljezirom su dokaz da se sistem vrijednosti i te kako poremetio i promjenio, a ta pretplata postala sadaka koju trebamo dati jer su oni kao nasi. E pa x puta su dokazali da ce morati da se skinu s nasih ledja i da se bore s konkurencijom kao i sve ostale televizije, pa kako ostali snimaju emisije i edukativne sadrzaje, nek gospoda izvole i osmisle nesto adekvatno i za svoj sadrzaj.

Sto se mene tice, ok placati ti taksu (mada mi je to stvarno smijesno, jer kakva je to fora, pa nije porez na luksuz valjda imati tv, al hajd) ali nek im se skinu ftv i slicni, (nek se sami pobrinu za sebe, trziste je kakvo jeste, jbg, ili se prilagodite i ponudite nesto kvalitetno ili propadnite, kapitalizam je) i, samim tim smanjiti visinu takse, pa ce mozda JRTV servis imati bolju naplatu.
astala_vistala

#203 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by astala_vistala »

Dzematlija wrote:Uhljebe pod ključ i neka radi ko zna i umije. Al Jazeera Balkans ima manje od 250 uposlenih, a kvalitet programa je nemjerljiv...
Pretjerao si,gdje ces usporediti svjetsku televiziju sa domacim javnim servisom ? oni su samo proslu godinu ulozili preko 20 miliona maraka u razvoj,bez plata i ostalih troskova.

Inace RTV taksu ne placam niti cu je placati ikako,dokle god sam na birou nedam drzavi feininga zutog.
bumerangss

#204 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by bumerangss »

Zaista je sramotno zasto JRTV servis ne prenosi Euroviziju!!?? Iako ne ucestvujemo u istom takmicenju, misljenja sam da bi bio red da nam omoguce da to pratimo. Vise necu placati RTV taxu!!!
Ima li neka tv na kojoj mog gledati, da li prenosi PTS? :-)
It_is_a_Leclerc

#205 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

bumerangss wrote:Zaista je sramotno zasto JRTV servis ne prenosi Euroviziju!!?? Iako ne ucestvujemo u istom takmicenju, misljenja sam da bi bio red da nam omoguce da to pratimo. Vise necu placati RTV taxu!!!
Možeš gledati na RTS-u.

Što kaže Ismeta Dervoz : "Mi smo 1993. imali para da odemo na Eurosong, a sad kao nema".
oldtajmer

#206 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by oldtajmer »

siguran sam da i kada bi pretplata bila 50 KM a naplata 90% opet se kvalitet programa ne bi promijenio, vec bi samo zaposlili jos hiljadu lezihljebovica
vjesticanametli

#207 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by vjesticanametli »

It_is_a_Leclerc wrote:
bumerangss wrote:Zaista je sramotno zasto JRTV servis ne prenosi Euroviziju!!?? Iako ne ucestvujemo u istom takmicenju, misljenja sam da bi bio red da nam omoguce da to pratimo. Vise necu placati RTV taxu!!!
Možeš gledati na RTS-u.

Što kaže Ismeta Dervoz : "Mi smo 1993. imali para da odemo na Eurosong, a sad kao nema".
njem. rtl
supercali

#208 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by supercali »

93-e smo otisli dzabe mogu se kladiti jer smo bili u ratu i sl i tako sve do neke 2000-e
Cim smo mi poceli placati poceli smo propadati
Banksy

#209 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Banksy »

Koga briga, ima toliko važnijih stvari od Eurosonga koje javni emiteri ne proizvode i ne emitiraju, a koje su im u opisu posla ...
It_is_a_Leclerc

#210 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Banksy wrote:Koga briga, ima toliko važnijih stvari od Eurosonga koje javni emiteri ne proizvode i ne emitiraju, a koje su im u opisu posla ...
:roll: Pa jel im u opisu posla Zorica Brunclik ?!

Uloga BHT-a unutar JRTVSBIH je da osigura sudjelovanje BiH u programima međunarodne radiodifuzne razmjene.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#211 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by sabina1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Banksy wrote:Koga briga, ima toliko važnijih stvari od Eurosonga koje javni emiteri ne proizvode i ne emitiraju, a koje su im u opisu posla ...
:roll: Pa jel im u opisu posla Zorica Brunclik ?!

Uloga BHT-a unutar JRTVSBIH je da osigura sudjelovanje BiH u programima međunarodne radiodifuzne razmjene.
Zorica Brunclik potencijalna Miloševićeva ministarka , pjeva uz pokroviteljstvo FTV-a.
Sramota.
Čak ni RTRS NEMA ovaj šund u šemi ni u pokroviteljstvima (ne računam Dodikove svadbene "izlete").

Eurosong je nebitan ako tamo idu Fudo , Mia Martina , Maya Sar.....sama pratim i volim ovo takmičenje ali neka ga nema ako nas tamo predstavljaju povlašteni....
It_is_a_Leclerc

#212 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Gdje god učestvuju sve zemlje Evrope (ili bar njih 98 %), tu jednostavno mora da se guramo i mi. Mi, makar na ovaj - muzički, sportski, kulturni - način moramo pokušati biti dio Evrope i evropskih tokova, kad već ne možemo u političkom smislu. To da nam televizije nemaju para za dobru debatnu emisiju, kvalitetan politički talk show, bilo kakav kviz, za digitalizaciju, pa ni za predstavljanje države na međunarodnom nivou, je tužno.
Maharadza

#213 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Maharadza »

oldtajmer wrote:siguran sam da i kada bi pretplata bila 50 KM a naplata 90% opet se kvalitet programa ne bi promijenio, vec bi samo zaposlili jos hiljadu lezihljebovica
Aferim, poenta svega, uzalud da svi plaćamo kada bi stoka opet te novce potrošila na sve osim tamo gdje treba!
Platformas

#214 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Platformas »

oldtajmer wrote:siguran sam da i kada bi pretplata bila 50 KM a naplata 90% opet se kvalitet programa ne bi promijenio, vec bi samo zaposlili jos hiljadu lezihljebovica
:thumbup:
oldtajmer

#215 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by oldtajmer »

na rtrs-u prenose srbijanca Lajovica,a ovi u Sarajevu supci nisu u stanju Dzumhura
od sveg srca im zelim da sto prije propadnu,lezihljebovici jedni
Ned071

#216 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ned071 »

oldtajmer wrote:na rtrs-u prenose srbijanca Lajovica,a ovi u Sarajevu supci nisu u stanju Dzumhura
i rtrs je javni servis i prensi dzumhura :D
jasko_ba

#217 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by jasko_ba »

Zorica Brunclik je prioritet! Damir mora do polufinala doci, mozda tada uspiju prenos osigurati :bih: :lol:
oldtajmer

#218 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by oldtajmer »

je li ovim pakasima neko fakat zabranio da prenose europske utakmice Sarajeva i Zelje ili su bas toliko bezobrazni da ih to nije zanimalo ni trunke :?
pa nije valjda ni Face tv davao stotine hiljada za prenose pa da bi ovim govnarima sa javnog servisa bilo skupo
It_is_a_Leclerc

#219 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

oldtajmer wrote:na rtrs-u prenose srbijanca Lajovica,a ovi u Sarajevu supci nisu u stanju Dzumhura
Ne razumijete.

RTRS otkupi prava za prijenos nekog teniskog turnira za BiH. To što oni puštaju Srbe, a neće Džumhura je stvar njihove uređivačke politike.
Osim toga, ja ne znam kako vi ne razumijete da u situaciji kad imaš nešto siće da platiš radnike i struju, jednostavno ne možeš otkupiti nikakav tenis, a pogotovo ne evropske mečeve za užu sarajevsku kotlinu.
Jolpaz

#220 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Jolpaz »

Federalna televizija je smece od televizije sa uredjivackom politikom cobana Avde Avdica.
Papci je preuzese preko noci i namecu seljakluke i negledljive sadrzaje i ocekuju da se placa pretplata. :?
Kome :? :-x :?
Heller

#221 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Heller »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ne razumijete.

RTRS otkupi prava za prijenos nekog teniskog turnira za BiH. To što oni puštaju Srbe, a neće Džumhura je stvar njihove uređivačke politike.
Osim toga, ja ne znam kako vi ne razumijete da u situaciji kad imaš nešto siće da platiš radnike i struju, jednostavno ne možeš otkupiti nikakav tenis, a pogotovo ne evropske mečeve za užu sarajevsku kotlinu.
Prenosio je RTRS Džumhura sa svakog turnira za koji je imo prava.
oldtajmer

#222 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by oldtajmer »

je li istina da nece vise prenositi ligu prvaka :?:
StupskaBitanga

#223 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by StupskaBitanga »

oldtajmer wrote:je li istina da nece vise prenositi ligu prvaka :?:
tačno i europa ligu makar što se zvaničnog izvještaja UEFA tiče
starii

#224 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by starii »

StupskaBitanga wrote:
oldtajmer wrote:je li istina da nece vise prenositi ligu prvaka :?:
tačno
nije tacno rekli su da ce prenositi ligu prvaka iz cevljanovica :D
StupskaBitanga

#225 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by StupskaBitanga »

Dopunio sam jer sam gledao listu samo Arena prenosi Europa ligu a OBN i Arena LŠ
Na OBN ide i Super cup
Post Reply