Kokice

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

cikaBosanac

#51 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

hadzinicasa wrote:koje se najbolje iskokaju pri pečenju u šerpi?
Ja kupujem uvijek Kelly ;-)

Image
lasakad

#52 Re: Kokice

Post by lasakad »

cikaBosanac wrote:

Image

Ranije sam i ja ove kupovala,a u zadnje vrijeme SETI ...Da napomenem kokice volim toliko da bih ih jela 3 puta dnevno :)
madnessa

#53 Re: Kokice

Post by madnessa »

Uh! Sad mi se jedu kokice! :x
cikaBosanac

#54 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

lasakad wrote:
cikaBosanac wrote:

Image

Ranije sam i ja ove kupovala,a u zadnje vrijeme SETI ...Da napomenem kokice volim toliko da bih ih jela 3 puta dnevno :)
ja ih isto nekad po 2-3 puta dnevno jedem..haha, sinoc sam u 3 ujutro napravio jednu zdjelu (drugu u danu) i uz film gledao, a bio sam pospan :D Danas idem u kino Titanic 3D gledati, pa s obzirom da traje 3 sata i kusur, treba ce mi 2 pakovanja minimalno, osim ako cura ne zabrani haha..moram i njoj malo paznje posvetiti :-)
cikaBosanac

#55 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

ja ih isto nekad po 2-3 puta dnevno jedem.. haha, sinoc sam u 3 ujutro napravio jednu zdjelu (drugu u danu) i uz film gledao, a bio sam pospan :D Danas idem u kino Titanic 3D gledati, pa s obzirom da traje 3 sata i kusur, treba ce mi 2 pakovanja minimalno, osim ako cura ne zabrani haha..moram i njoj malo paznje posvetiti :-)[/quote]

evo nadjoh interesantan clanak..koji me opravdava :P

http://www.24sata.hr/zdravlje/jedenje-k ... vlje-63230
Jed1217

#56 Re: Kokice

Post by Jed1217 »

Čitala temu i odem po te Konzumove za mikrovalnu. I uspjele su mi izgorit. :lol: Divim se svom idiotluku, stvarno mi treba zabranit pristup kuhinji.

Al' ove što nisu izgorile su pravo dobre :D
cikaBosanac

#57 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

Jed1217 wrote:Čitala temu i odem po te Konzumove za mikrovalnu. I uspjele su mi izgorit. :lol: Divim se svom idiotluku, stvarno mi treba zabranit pristup kuhinji.

Al' ove što nisu izgorile su pravo dobre :D
haha..desava se. Ja se sjecam kad sam pravio kelly kokice u mikrovalnoj stavljao sam na 750w, 3 minute, sve se iskokaju i ne zagore...sutra probaj pa javi :D pozz
art vandeley

#58 Re: Kokice

Post by art vandeley »

Kao iskusni konzumator proizvoda po kojem je i tema nazvana odgovorno tvrdim da na nasem trzistu , kada su u pitanju kokice koje se peku u serpi , su najbolje Bony kokice (vec sam ih pohvalio na temi Najbolji domaci proizvod siroke potrosnje). To su one u zutom pakovanju , ja ih bukvalno uzimam na kilograme :D . Ima ih naci u amko commerce-u a mimo njega vrlo tesko. Pakovanje od 1g kosta oko 2,3o km sto je takodjer vrlo pristupacna cijena.

Toplo preporucujem.
Ljuska_u_BaklaFi

#59 Re: Kokice

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

art vandeley wrote:Kao iskusni konzumator proizvoda po kojem je i tema nazvana odgovorno tvrdim da na nasem trzistu , kada su u pitanju kokice koje se peku u serpi , su najbolje Bony kokice (vec sam ih pohvalio na temi Najbolji domaci proizvod siroke potrosnje). To su one u zutom pakovanju , ja ih bukvalno uzimam na kilograme :D . Ima ih naci u amko commerce-u a mimo njega vrlo tesko. Pakovanje od 1g kosta oko 2,3o km sto je takodjer vrlo pristupacna cijena.

Toplo preporucujem.
Probala i zadovoljna sam :D Nisu meni lose ni one SETI takodje u zutom pakovanju.
Suzie Q

#60 Re: Kokice

Post by Suzie Q »

i ja sam se baš navukla na kokice iz mikrovalne a nikad mi iz šerpe ne budu tako fine kao u mikrovalnoj, plus što uništim šerpu svaki put.
vidjeh da je netko napisao kako kokice "zatvaraju", upravo suprotno - kokice su odlične za probavu. mom djedu su dijagnosticirali rak želuca i kad je izlazio iz bolnice s kemoterapije liječnica mu je rekla da jede što više kokica kako bi pročišćavao želudac.
gol-man

#61 Re: Kokice

Post by gol-man »

Moj prijedlog za "home made" je da ih pravite u teflonskoj tavi (žena će me "razapet" zbog jedne Tefalove duboke :lol: :lol: ) . Nimalo ne izgore i imaju bolji ukus

Volim kokiceeeeeeeeee :sax: :thumbup: :thumbup:

I da , mogu ih pojesti .... neko veče sam zdjelu od cca 5 litara ( ne znam kako veličinu da prikažem) smazao
cikaBosanac

#62 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

gol-man wrote:Moj prijedlog za "home made" je da ih pravite u teflonskoj tavi (žena će me "razapet" zbog jedne Tefalove duboke :lol: :lol: ) . Nimalo ne izgore i imaju bolji ukus

Volim kokiceeeeeeeeee :sax: :thumbup: :thumbup:

I da , mogu ih pojesti .... neko veče sam zdjelu od cca 5 litara ( ne znam kako veličinu da prikažem) smazao
hahaha... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: isti sam :-)
Bambi_na_kofeinu

#63 Re: Kokice

Post by Bambi_na_kofeinu »

Jel' kokice stavljate na prethodno zagrijano ulje ili zagrijavate zajedno i ulje i kokice?
Bolonjac

#64 Re: Kokice

Post by Bolonjac »

Citao temu, nameracio se i otisao kupiti aparat za kokice u robotu -bira (kokanje preko zagijanog zrak, bez ulja!! )

REVIEW: Bira aparat ~26 KM (bijeli veliki sa providnim poklopcem - nije sa zutim): Kokice gotove za sekundu, bude par ne iskokanih (jel do kvalitete aparata ili je u svima apratima tako, mozda 3-4 kokice ?... imam osjecaj da je do ovog modela... mada moguce da je i do kokica mogy :|)
Kokice ... ukusne ali suhe samim tim ne hvata se ni sol na njih ali svakako izbjegavam sol. Kupio sam danas onaj vegetin zacin... paprika kao i parmezan :| bio na snizenju pa hajd da probam i to :)
PROBLEM: Suhe kokice, aparat bas i nije najbolji, kokice lete na sve strane, nemoguce je staviti posudu ispred i da upadnu u nju (probao sam tunel za kokice napraviti pomocu alu folije sto je donekle pomoglo ali peglancija).
Uglavnom aparat low budget i ispunjava svoj svrhu, veliki problem kokice skacu na sve strane.
Preporuka daje par KM za kvalitetniji(i ovaj je dobar ali problem sa "iskakanjem kokica") ali sam samo u robotu vidio da ima aparata za kokice... ko bira ne bira :)

PITANJE:
Image
Najbolje su mi bile kelly's kokice obicne(ne za mikrovalnu), trazio sam ih u merkatoru, konzumu, DP-u ali ih nigdje nema.

Zna li neko gdje ih ima ?
cikaBosanac

#65 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

Bambi_na_kofeinu wrote:Jel' kokice stavljate na prethodno zagrijano ulje ili zagrijavate zajedno i ulje i kokice?
Ugl. Ovako ja pravim i nikad, al bas nikad mi ne zagore niti jedna, a sve se iskokaju. Ja stavim ulje u serpu, ne mnogo al dovoljno da prekrije dno, stavim kokice isto tako da prekriju dno serpe i posolim ih i ukjucim vatru, kad pocnu da pucketaju uzmem serpu i drzim je na ringli al mrdam je svo vrijeme dok ne cujem da su skoro prestale pucati, dok samo ono po koja pukne i odma ih istresem u zdjelu ... Nema zagorjelih, nema ne iskokanih

**ulje i kokice zajdeno** ;-)
cikaBosanac

#66 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

Bolonjac wrote:Citao temu, nameracio se i otisao kupiti aparat za kokice u robotu -bira (kokanje preko zagijanog zrak, bez ulja!! )

REVIEW: Bira aparat ~26 KM (bijeli veliki sa providnim poklopcem - nije sa zutim): Kokice gotove za sekundu, bude par ne iskokanih (jel do kvalitete aparata ili je u svima apratima tako, mozda 3-4 kokice ?... imam osjecaj da je do ovog modela... mada moguce da je i do kokica mogy :|)
Kokice ... ukusne ali suhe samim tim ne hvata se ni sol na njih ali svakako izbjegavam sol. Kupio sam danas onaj vegetin zacin... paprika kao i parmezan :| bio na snizenju pa hajd da probam i to :)
PROBLEM: Suhe kokice, aparat bas i nije najbolji, kokice lete na sve strane, nemoguce je staviti posudu ispred i da upadnu u nju (probao sam tunel za kokice napraviti pomocu alu folije sto je donekle pomoglo ali peglancija).
Uglavnom aparat low budget i ispunjava svoj svrhu, veliki problem kokice skacu na sve strane.
Preporuka daje par KM za kvalitetniji(i ovaj je dobar ali problem sa "iskakanjem kokica") ali sam samo u robotu vidio da ima aparata za kokice... ko bira ne bira :)

PITANJE:
Image
Najbolje su mi bile kelly's kokice obicne(ne za mikrovalnu), trazio sam ih u merkatoru, konzumu, DP-u ali ih nigdje nema.

Zna li neko gdje ih ima ?
Aparat je dobar, samo je problem sto ja ne mogu jesti kokice kad nisu posoljene tako da mi se ne svidja radi toga, al trebao si dodati par KM da ne letaju, haha :D Nije do marke kokica nego do zrna, al 3-4 ako ti ostanu ne iskokane nije to nista...

A sto se tice pitanja, ja sam ih kupovao u amku, dok sam zivio u Sarajevu, sad zivim u Austriji i kupujem ih u Billi :-) al tu razlike pa skoro da i nema ''mogy'' su odlicne :)

pozz!!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#67 Re: Kokice

Post by Entropio »

Zar ima i aparat za kokice? :)

Koji je najbolji (da je funkcionalan, a ne ovaj gore spomenuti Bira), a da ga ima kupiti negdje u Sarajevu?
cikaBosanac

#68 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

Entropio wrote:Zar ima i aparat za kokice? :)

Koji je najbolji (da je funkcionalan, a ne ovaj gore spomenuti Bira), a da ga ima kupiti negdje u Sarajevu?
Koliko sam shvatio u robotu ima i skuplji neki od ovok bira 26 KM pa eto otidji pogledaj, mozda nije bira i kokice ne lete posvuda...

ako imas malo veci apetit evo na market ba :
http://www.market.ba/oprema/ugostiteljs ... ice/724674 :lol: :lol: :-)
mondo bizarro

#69 Re: Kokice

Post by mondo bizarro »

i ja volim Image
u tavi, sa običnim uljem i sa malo soli. puter mi smrdi :D
prije najčešće mogy, a u zadnje vrijeme neke abc, u zelenoj kesi :D
Bolonjac

#70 Re: Kokice

Post by Bolonjac »

"- Mikrovalna - najukusnije, ispadnu uvijek super ali nisu zdrave
- Serpa/tava - Peglativno praviti, puna kontrola proizvodnog procesa.. problem cesto zagore i ulje(ili nije)
- Aparat za kokice - za sekundu gotove, zdrave ali su suhe i ne mogu se soliti(mogu ali malo teze) procitao sam na internetu da ima posebna sol za kokice ili "fina sol" koja se vjerujem moze i kod nas uzeti tj. fol je da ne budu krupna zrna soli. Moze i parmezan kada se malo istopi na vrucim kokicama onda dodati soli

progoogglao: http://knok.ba/artikal/12632/Clatronic_ ... ce_FM-2658
nije ni birin los ali ne mogu da vjerujem da su ovako lose napravili "skakanje" kokica iz automata
Digla_da_kreci

#71 Re: Kokice

Post by Digla_da_kreci »

Jel kroz ovu rupicu iskacu? :D Vidim ima poklopac :?
mumy

#72 Re: Kokice

Post by mumy »

meni jos nikad nisu u serpi izgorile,stalno ih treskam,budu fine...kupujem u badem butiku
Bolonjac

#73 Re: Kokice

Post by Bolonjac »

Digla_da_kreci wrote:Jel kroz ovu rupicu iskacu? :D Vidim ima poklopac :?
Kod ovog birinog iskacu kroz rupu ali na sve strane npr iskoce lijevo ili desno doslovno bi posuda morala biti oko polovine aparata :)
Ali mala pregrada sa alu folijom je sredila problem samo sam smanjio otvor
LONGMAN

#74 Re: Kokice

Post by LONGMAN »

Meni u mikrovalnoj uvijek ostane onih "ne puknutih", il izgore :x Sa siiirom volim (kad babo napravi pa ne izgore :lol: )

A one na ulju kad pravim sve popucaju.
Dobre su mi one seti i jos jedne al sam zab. kako se zovu (plava i crvena boja na kesici )
lajk

#75 Re: Kokice

Post by lajk »

hvala vam sto ih sad pravim cccc :D
Post Reply