Ja kupujem uvijek Kellyhadzinicasa wrote:koje se najbolje iskokaju pri pečenju u šerpi?

Moderator: anex
Ja kupujem uvijek Kellyhadzinicasa wrote:koje se najbolje iskokaju pri pečenju u šerpi?

cikaBosanac wrote:Ja kupujem uvijek Kellyhadzinicasa wrote:koje se najbolje iskokaju pri pečenju u šerpi?![]()
ja ih isto nekad po 2-3 puta dnevno jedem..haha, sinoc sam u 3 ujutro napravio jednu zdjelu (drugu u danu) i uz film gledao, a bio sam pospanlasakad wrote:cikaBosanac wrote:Ja kupujem uvijek Kellyhadzinicasa wrote:koje se najbolje iskokaju pri pečenju u šerpi?![]()
Ranije sam i ja ove kupovala,a u zadnje vrijeme SETI ...Da napomenem kokice volim toliko da bih ih jela 3 puta dnevno
haha..desava se. Ja se sjecam kad sam pravio kelly kokice u mikrovalnoj stavljao sam na 750w, 3 minute, sve se iskokaju i ne zagore...sutra probaj pa javiJed1217 wrote:Čitala temu i odem po te Konzumove za mikrovalnu. I uspjele su mi izgorit.Divim se svom idiotluku, stvarno mi treba zabranit pristup kuhinji.
Al' ove što nisu izgorile su pravo dobre
Probala i zadovoljna samart vandeley wrote:Kao iskusni konzumator proizvoda po kojem je i tema nazvana odgovorno tvrdim da na nasem trzistu , kada su u pitanju kokice koje se peku u serpi , su najbolje Bony kokice (vec sam ih pohvalio na temi Najbolji domaci proizvod siroke potrosnje). To su one u zutom pakovanju , ja ih bukvalno uzimam na kilograme. Ima ih naci u amko commerce-u a mimo njega vrlo tesko. Pakovanje od 1g kosta oko 2,3o km sto je takodjer vrlo pristupacna cijena.
Toplo preporucujem.
hahaha...gol-man wrote:Moj prijedlog za "home made" je da ih pravite u teflonskoj tavi (žena će me "razapet" zbog jedne Tefalove duboke![]()
) . Nimalo ne izgore i imaju bolji ukus
Volim kokiceeeeeeeeee![]()
![]()
I da , mogu ih pojesti .... neko veče sam zdjelu od cca 5 litara ( ne znam kako veličinu da prikažem) smazao

Ugl. Ovako ja pravim i nikad, al bas nikad mi ne zagore niti jedna, a sve se iskokaju. Ja stavim ulje u serpu, ne mnogo al dovoljno da prekrije dno, stavim kokice isto tako da prekriju dno serpe i posolim ih i ukjucim vatru, kad pocnu da pucketaju uzmem serpu i drzim je na ringli al mrdam je svo vrijeme dok ne cujem da su skoro prestale pucati, dok samo ono po koja pukne i odma ih istresem u zdjelu ... Nema zagorjelih, nema ne iskokanihBambi_na_kofeinu wrote:Jel' kokice stavljate na prethodno zagrijano ulje ili zagrijavate zajedno i ulje i kokice?
Aparat je dobar, samo je problem sto ja ne mogu jesti kokice kad nisu posoljene tako da mi se ne svidja radi toga, al trebao si dodati par KM da ne letaju, hahaBolonjac wrote:Citao temu, nameracio se i otisao kupiti aparat za kokice u robotu -bira (kokanje preko zagijanog zrak, bez ulja!! )
REVIEW: Bira aparat ~26 KM (bijeli veliki sa providnim poklopcem - nije sa zutim): Kokice gotove za sekundu, bude par ne iskokanih (jel do kvalitete aparata ili je u svima apratima tako, mozda 3-4 kokice ?... imam osjecaj da je do ovog modela... mada moguce da je i do kokica mogy)
Kokice ... ukusne ali suhe samim tim ne hvata se ni sol na njih ali svakako izbjegavam sol. Kupio sam danas onaj vegetin zacin... paprika kao i parmezanbio na snizenju pa hajd da probam i to
PROBLEM: Suhe kokice, aparat bas i nije najbolji, kokice lete na sve strane, nemoguce je staviti posudu ispred i da upadnu u nju (probao sam tunel za kokice napraviti pomocu alu folije sto je donekle pomoglo ali peglancija).
Uglavnom aparat low budget i ispunjava svoj svrhu, veliki problem kokice skacu na sve strane.
Preporuka daje par KM za kvalitetniji(i ovaj je dobar ali problem sa "iskakanjem kokica") ali sam samo u robotu vidio da ima aparata za kokice... ko bira ne bira
PITANJE:
Najbolje su mi bile kelly's kokice obicne(ne za mikrovalnu), trazio sam ih u merkatoru, konzumu, DP-u ali ih nigdje nema.
Zna li neko gdje ih ima ?
Koliko sam shvatio u robotu ima i skuplji neki od ovok bira 26 KM pa eto otidji pogledaj, mozda nije bira i kokice ne lete posvuda...Entropio wrote:Zar ima i aparat za kokice?
Koji je najbolji (da je funkcionalan, a ne ovaj gore spomenuti Bira), a da ga ima kupiti negdje u Sarajevu?

Kod ovog birinog iskacu kroz rupu ali na sve strane npr iskoce lijevo ili desno doslovno bi posuda morala biti oko polovine aparataDigla_da_kreci wrote:Jel kroz ovu rupicu iskacu?Vidim ima poklopac