Koju truističku agenciju odabrati..

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Kimur

#1 Koju truističku agenciju odabrati..

Post by Kimur »

Pozz,

planiram otići za 1 maj van BiH, najvjerovatnije u Istanbul (avionom) ili u Prag/Beč (busem), i pronašao sam dosta ponuda ali s obzirom da rijetko putujem, nisam baš siguran koju agenciju odabrati. Ponude koje su mi se svidjele su ponude od Relax tours (http://www.relaxtours.com/), VIP travel (http://www.viptravels.ba/destenacije.htm)i http://www.avioexpress.ba

šta mislite, vaša iskustva, prijedlozi, preporuke?

hvala unaprijed :wink: :wink:
lamija_SA

#2 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by lamija_SA »

Ako već planiraš u Istanbul, onda svakako preporučujem Avioexpress, s obzirom da je ovaj tour operator specijaliziran za Tursku. Pored njih je i Fibula specijalizirana za Tursku, ali Avioexpress je uvijek bio povoljnija varijanta (a to povoljnija uistinu u ovom slučaju nije na štetu kvaliteta). Relax tours ne preporučujem, pogotovo ne za Istanbul. VIP je u biti agencija, odnosno posrednik, pa tako ako rezerviraš kod njih ustvari si rezervisan kod Fibule, Avioexpressa ili Relaxa. Jer će ti VIP samo ponuditi ponude ovih tour operatora na svom memorandumu.
U ovom slučaju (Istanbul) svakako preporučujem Avioexpress!
Možda se sretnemo na avionu! :-D
Kimur

#3 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by Kimur »

hhehe ko zna, možda se i sretnemo :-D hvala velika za info Lamija :wink:

ako budem isao za Tr vjerovatno cu odabrati Avioexpress, s obzirom da je i cijena realnija/povoljnija a i ponuda mi se svidja -samo me bune još ove aerodr.taxe, negdje su 60-65EUR a negdje 80EUR, da li to ovisi koju aviokompan. odaberem (turkish i bh airlines) ili ... :?
Kimur

#4 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by Kimur »

ima li još ko kakvih prijedloga, preporuka? :wink:
Niraja

#5 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by Niraja »

Ma nemam pojma...moja tetka u BiH radi u turisticki biro pa me ona to sve pronade gdje je najjeftinije :D
aidaa_princess90

#6 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by aidaa_princess90 »

Najbolja agencija za mene
http://www.viator.ba
pitt

#7 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by pitt »

aidaa_princess90 wrote:Najbolja agencija za mene
http://www.viator.ba
a ti lete nazad u vrijeme...za prvi maj :D :D :D
d2

#8 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by d2 »

iako je covjek vec otisao napisao bih samo svoja iskustva - avio expressom sam isao u istanbul i bilo je korektno, ono sto je receno tako je i bilo, istina hotel je bio malo neadekvatan onome na sta je vecina nas navikla ali boze moj cijena je bila niska i hotel je bio takav kakav je bio - u skladu sa cijenom

ne bih preporucio relax jer su mi iskustva sa njima izrazito negativna, doduse datiraju od prije 10 godina medjutim takva je zavala bila da tesko da cu ih ikada ikome preporuciti, nakon 2000 predjenih kilometara rekli su nam da uopste nismo u gradu gdje smo rezervisali i platili nego u drugom znatno manje atraktivnom mjestu 100 kilometara dalje... na kraju nam je lijepo bilo i sve je to ok medjutim to sto je ispalo ok nije zasluga relaxa... kao da uplatite posjetu sarajevu a smjeste vas u bjelimice otprilike... nisu rekli ni izvini, ni izvrsili povrat dijela novca - nista. plus ostajali smo 15 dana tamo a po drugoj grupi turista koja je iz sarajeva kretala 7 dana nakon nas su mi trebali doci neki papiri za put i kada sam nazvao relax i pitao gdje ste smjestili tu drugu grupu koja je takodje isla preko relaxa oni nisu imali pojma u koji su hotel ljudi smjesteni, dakle ljudi idu preko njih a ovi nemaju pojma zapravo u koji hotel... koliko sam poslije cuo , kada smo se svi vratili, bar su oni bili smjesteni u tom gradu za koji su platili... elem, relax - nikad vise sa njima, pa ni do Tarcina.
Irm@

#9 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by Irm@ »

ma hajd evo kad se opet vrati ova tema...
sinoc ja gledam na Red carpetu... reportaza iz Albanije... prelijepe plaze... hoteli na nivou... sve relativno jeftino... ma kao kod nas... u Tirani nocnih klubova na pretek... i kazem ja danas drustvu: znam gdje cemo na more... u Albaniju :D :-D oni misle da sam luda... zanima me je li neko mozda bio pa da podijeli iskustva?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10 Re: Koju truističku agenciju odabrati..

Post by ladyblue18 »

Irm@ wrote:ma hajd evo kad se opet vrati ova tema...
sinoc ja gledam na Red carpetu... reportaza iz Albanije... prelijepe plaze... hoteli na nivou... sve relativno jeftino... ma kao kod nas... u Tirani nocnih klubova na pretek... i kazem ja danas drustvu: znam gdje cemo na more... u Albaniju :D :-D oni misle da sam luda... zanima me je li neko mozda bio pa da podijeli iskustva?
gledala sam i ja :shock: ama sta je ono...ja ostala bas sokirana.
Cuj stan od 100 kvadrata se moze kupit za 50 000 ojra...odoh u Albaniju :lol:
Post Reply