Zelim da cujem vase prijedloge. Koju pjesmu trebamo pjevati protiv Turaka.
Ja sam za ovu:
Tu imamo i zmajeve a ima i tema pjesme je Husein Kapten, tako da je idealno i za protiv Turaka. A i svako zna ovu pjesmu.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
I ovo je isto zestoka pjesma i cudi me kako do sad nije bila. Ovo bi definitivno trebala bit jedna iz navijackog repertoara!Nekako s proljeća wrote:![]()
U plavo Bozje prijestolje
klicu zvuci s bogomolja
to su pjesme zemlje moje
gdje huce gore i sume polja
....
Ko su to "fudbalski navijaci"slavkoimamodilera wrote:To su fudbalski navijaci, nisu hor milanske sale sta vam je ba![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da bi za njihove sposobnosti trebalo ograniciti na nesto tipa: oooooooooo oooooooooo ooooooooo ooooooooo
"Draga moja BiH..."Nekako s proljeća wrote:![]()
Odlican prijedlog patrius.
''Da te volim
dusa zna...''
Bit ce da su to ovi, zar ne?patrius wrote:Ko su to "fudbalski navijaci"![]()

To ce biti ova pjesma izrazito inteligentnog sadrzaja, zar ne?patrius wrote:Si cuo/la "You never walk alone"
I, sta je tvoja poenta? Pa bolan cinjenica da je godinama na svim mogucim utakmicama maksimalni domet prosjecnog navijaca "bosnom behar probeharao" govori dovoljno na tu temu....When you walk through a storm
hold your head up high
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.
Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone.
Meni se svida. Ali mislim da valjda treba nesto biti simbolicno? A mozda i netreba. Ali bas bi mi bilo merak kad bi citav stadion pjevao:"Sa Gradaca Bijele kule zmaja od Bosne." A zmaj ciro dole na klupi i jos 11 zmajeva na terenu...andrija2007 wrote:Zar se bas nikom nesvidja predlog za Lili Marlen!
Ma ode to daleko...Ja sam samo predlozio pjesmu,ne ocekujuci da ce moj prijedlog biti prihvacen,s obzirom na "kvalitete" publike koje si naveo.Da,jasno mi je,to sam vise onako za sebe izrekao,naglas razmisljajuci,o.k.slavkoimamodilera wrote:Bit ce da su to ovi, zar ne?patrius wrote:Ko su to "fudbalski navijaci"![]()
Ili u nasem konkretnom slucaju oni koji su zasluzni za to da nam FIFA prijeti izbacivanjem iz kvalifikacija za to tamo prvenstvo...
To ce biti ova pjesma izrazito inteligentnog sadrzaja, zar ne?patrius wrote:Si cuo/la "You never walk alone"
I, sta je tvoja poenta? Pa bolan cinjenica da je godinama na svim mogucim utakmicama maksimalni domet prosjecnog navijaca "bosnom behar probeharao" govori dovoljno na tu temu....When you walk through a storm
hold your head up high
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.
Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Ma razumijemo sepatrius wrote:Ma ode to daleko...Ja sam samo predlozio pjesmu,ne ocekujuci da ce moj prijedlog biti prihvacen,s obzirom na "kvalitete" publike koje si naveo.Da,jasno mi je,to sam vise onako za sebe izrekao,naglas razmisljajuci,o.k.Sad,moze se postaviti pitanje,zasto je vecina takvih,ili,zasto "normalni" ljudi ne idu na utakmice.To je,opet,slozen socijalni problem.
Nista!!burek_in_space wrote:Shta je utakmica bez par razbijenih glava protivnichkih navijacha?!![]()
Slavko,lichim li ja tebi na huligana?!slavkoimamodilera wrote:Nista!!burek_in_space wrote:Shta je utakmica bez par razbijenih glava protivnichkih navijacha?!![]()
Upravo sam i predlozio pojednostavljenje pjesme zbog frekventnosti povreda glave na utakmicama!
Da ali ti si sugerisao da samo najnizi slojevi jednog drustva idu na utakmice. To apsolutno nije tacno. Ide svako. Ti si ciljao na socijalnu strukturu navijaca a ne na to sto sada ispravljas. Vidijet ces na sledecem Svjetskom Prvenstvu da ce se na tribinama obavezno nalaziti premijeri, kraljevi, ministri, kraljice, predjednici itd. itd.patrius wrote:Ja sam normalan ali ipak idem na utakmice. Inace sam skoro pa inzinjer, jos par godina. Znaci 100% normalan. Eto samo da ti kazem da nas ima i normalnih koji idu na utakmice.
Pietje_Bel
Pa sto onda ne pjevate lijepe pjesme?Velika ste,takoreci,obespravljena manjina
Sad,to sto kazes da si "skoro pa inzinjer",niposto ne mora biti jamstvo da si uopce,a kamoli 100% normalan.Mislim da takvih nema medju "homo-sapiensima".Svijet je pun obrazovanih kretena i zlocinaca,slozit ces se
Jos pitas!!?burek_in_space wrote:Slavko,lichim li ja tebi na huligana?!![]()
Ovo cu shvatiti kao teshku uvredu koju samo hektolitri pive mogu sprati,naravno pred utakmicu sa Turskom kada krenem u svoj rushilachki pohod.slavkoimamodilera wrote:Jos pitas!!?burek_in_space wrote:Slavko,lichim li ja tebi na huligana?!![]()
![]()
![]()