Poslije toga je i ne moram popiti (zeleni čaj i to je to). Ali ne odbijam lavacu ili bazaru
Koju kafu pijete?
Moderator: anex
- Daphna
#51 Re: Koju kafu pijete?
Ja ne mogu "odjutriti" bez jake, ali fakat jake crne, gorke, bosanske kafe!
Uglavnom doncafe minas!
Poslije toga je i ne moram popiti (zeleni čaj i to je to). Ali ne odbijam lavacu ili bazaru
Frank mi je fuj... A vispak da ne spominjem 
Last edited by Daphna on 03/02/2009 22:49, edited 1 time in total.
- Maraschino
#52 Re: Koju kafu pijete?

NESPRESO

fina kafa,
najvise volim NASU...mmmmmmm kad zamirise...
Last edited by Maraschino on 04/02/2009 00:03, edited 1 time in total.
-
almin-78
#53 Re: Koju kafu pijete?
bosansku kafu,,nema joj ravne
- Dupli_skalp
#54 Re: Koju kafu pijete?
istu onu kao i autor topica, jer je ubjedljivo najbolja i najukusnija... doncaffe minas!
-
HomeArt
#55 Re: Koju kafu pijete?
Ove bosanske mi sve nekako kisele ili je do stomaka, najvise Jacobs ili cak onu Merkatorovu instant cini mi se da ista fabrika puni pola ovih "nes" kafa.
A za ove sto bosansku kafu zovu turskom, probajte to turcinu nekom reci samo pazite da covjek ne umre od smijeha, turci i kafa nidje veze
A za ove sto bosansku kafu zovu turskom, probajte to turcinu nekom reci samo pazite da covjek ne umre od smijeha, turci i kafa nidje veze
-
legendo_moja
#56 Re: Koju kafu pijete?
Bosansku iz lokalne pržionice 
Što se tiče espresso kafa, to opet dosta zavisi ko je i kako "skuha". Raja dosta hvali illy, a meni je preblaga, najviše mi paše franckova.
Što se tiče espresso kafa, to opet dosta zavisi ko je i kako "skuha". Raja dosta hvali illy, a meni je preblaga, najviše mi paše franckova.
- Topla voda
#57 Re: Koju kafu pijete?
svaku koja mi dodje pod ruku
u neogranicenim kolicinama
u neogranicenim kolicinama
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#58 Re: Koju kafu pijete?
Žvio sam u blizini rodnog mjesta kafe, blizu pokrajine koja se zove Kafa.sahan wrote:Ove bosanske mi sve nekako kisele ili je do stomaka, najvise Jacobs ili cak onu Merkatorovu instant cini mi se da ista fabrika puni pola ovih "nes" kafa.
Nisam pio tu divlju kafu, ali jesam ovu što je uzgajaju u kafinom prirodnom okruženju.
Teško je opisati neki ukus, ali prava kafa NEMA OVU KISELOST,
nikada bolju bosansku kafu kongoušu nisam kušao.
Sada, skoro da ne pijem kafu,...Za Novu godinu popio jednu.
Ima li gdje organik kafe za kupiti?
Nekada bilo u Interexu.

- ljubav_aha
#59 Re: Koju kafu pijete?
pipi duga devetko ,prilikom razgovora sa jednim od poslovnih partnera famoznog sturbucks sam upravo spomenula kiselost kafe i kvalitetuPipiDugaDevetka wrote:Žvio sam u blizini rodnog mjesta kafe, blizu pokrajine koja se zove Kafa.
Nisam pio tu divlju kafu, ali jesam ovu što je uzgajaju u kafinom prirodnom okruženju.
Teško je opisati neki ukus, ali prava kafa NEMA OVU KISELOST,
nikada bolju bosansku kafu kongoušu nisam kušao.
pipi duga devetko,bas zanimljiva prica
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#60 Re: Koju kafu pijete?
@ljubavi,
Nisam ja neki stručnjak, degustator kafe, nego k'o i svi iz BiH ili Regije, ma šta to značilo, ZNAM šta je dobra kafa.
Rado bih kupovao i kafu sa ovakvom oznakom, ali ja nešto nisam vidio ovo u našim prodavnicama:

Nisam ja neki stručnjak, degustator kafe, nego k'o i svi iz BiH ili Regije, ma šta to značilo, ZNAM šta je dobra kafa.
Rado bih kupovao i kafu sa ovakvom oznakom, ali ja nešto nisam vidio ovo u našim prodavnicama:

-
budala_mahnita
-
callmethebreeeze
#62 Re: Koju kafu pijete?
ja jes cejfim ovu svoju prvu, jutarnju kafu. crna i jaka. ima li ista bolje od kafe u miru i tisini.

-
caniggia
#64 Re: Koju kafu pijete?
Pitanje za one koji ga imaju: gdje ste nabavili Nespresso masinu? Mislila sam da kupim preko amazona, ali nisam sigurna isplati li mi se....
A one male patronice, i koliko kostaju?
-
caniggia
#65 Re: Koju kafu pijete?
Inace, kuci pijem tursku, iskljucivo Primu... Ima najvise kajmaka... I dobra je i tucana...
- sheilak
#66 Re: Koju kafu pijete?
Iako mi je miris kafe prelijep, ne pijem kafu - dobijem nesvjesticu . Valjda je do želuca.
Kod kuće, moje iskusne kahvedžije , preferiraju kafu iz pržionice ili je nekad i sami prže u šišu, a onda je ja meljem ručnim mlinom!
Kod kuće, moje iskusne kahvedžije , preferiraju kafu iz pržionice ili je nekad i sami prže u šišu, a onda je ja meljem ručnim mlinom!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#67 Re: Koju kafu pijete?
Samo da kazem da ne volim kafu
Kad se nema love lafo narucim u kaficu, al to je samo fola radi

- kockica_kockica
#68 Re: Koju kafu pijete?
Minas kafa ... kao iz bakine kuhinje
obozavam domacu tursku kafu... nema mi nista ljepse od mirisa svjeze napravljene jutarnje kafe..
obozavam domacu tursku kafu... nema mi nista ljepse od mirisa svjeze napravljene jutarnje kafe..
-
Olimpijac
#69 Re: Koju kafu pijete?
Istina ,rade privat label odnosno pakuju najgoru kafu u nove robne marke kao sto je merkatova,konzumova.To je smece nevidjenosahan wrote:Ove bosanske mi sve nekako kisele ili je do stomaka, najvise Jacobs ili cak onu Merkatorovu instant cini mi se da ista fabrika puni pola ovih "nes" kafa.
-
Olimpijac
#70 Re: Koju kafu pijete?
Svaka cast ti nisi zavistan jos od jedne stvari a to je kafaAdmir_1984 wrote:Samo da kazem da ne volim kafuKad se nema love lafo narucim u kaficu, al to je samo fola radi
![]()
-
Olimpijac
#71 Re: Koju kafu pijete?
Neznam za vani ali u Bosni aparat za calde kosta negdje oko 130 km a calde su skupe(to su oni patroni)one kostaju 200 kom za 100 km.Te calde distribuiraju sve firme koje se bave preradom kafe i skoro da ih daju aparate dzaba samo da koristis njihovu kafu.Namam se da te nisam smorio ovim.caniggia wrote:Pitanje za one koji ga imaju: gdje ste nabavili Nespresso masinu? Mislila sam da kupim preko amazona, ali nisam sigurna isplati li mi se....
-
Olimpijac
#72 Re: Koju kafu pijete?
Ma nevjerujem to je suplja prica.babilon wrote:Ovu sam prestala piti kad sam saznala da nestle finansira Izrael.budala_mahnita wrote:
Sad pijem Gevaliju, instant kafu
-
Olimpijac
#73 Re: Koju kafu pijete?
eyesburn wrote:istu onu kao i autor topica, jer je ubjedljivo najbolja i najukusnija... doncaffe minas!
Nek sam se i ja sa nekim uzivotu slozio
-
Olimpijac
#74 Re: Koju kafu pijete?
Olimpijac wrote:eyesburn wrote:istu onu kao i autor topica, jer je ubjedljivo najbolja i najukusnija... doncaffe minas![/qu ....bravo...![]()
![]()
- tranquil
#75 Re: Koju kafu pijete?
fukara_tz wrote:Zlatna dzezva...
I to crvena, "Premium". Ona je jača, za prave ovisnike. Svako jutro početi sa ovom kafom mmmmmmm.
A nescafe je kafa samo u imenu, to je neki napitak sličan kafi, ali koji nažalost ne može da funkcionira bez šećera i mlijeka, za razliku od obične kafe koja se može piti tako, i pri tome jako lijepo miriše. Nes mi je previše sintetičan, ko one supe u kesici koje se griju u toploj vodi, stavljaju navodno i vitamine u njih, a nije ono vidilo supe. Mislim, ko je još vidio kafu ili supu da se pravi samo sa toplom vodom, ono, razmutiš ih ko cedevitu? A gdje je tu ono "da provrije", pa kad zaspeš još malo na ringlu "da nadođe", a kuća se uzmiriše, joooj
Mogu ja piti i neke marke Nes-a (Strong) ali to ne shvaćam kao kafu, više kao neko coffee-like piće. Ima slične efekte (kofein je definitivno prisutan, ili neka supstanca sa sličnim efektima) ali nije to ona "KAFA" kakvu znamo vijekovima