Koju banku odabrati?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
DoctorSa

#1 Koju banku odabrati?

Post by DoctorSa »

Da Vas cujem forumasi?
Trenutno sam u Hypo, al nesto citam kako je postala jako likvidna i da zatvara poslovnice u Evropi. Pa bih možda promjenio:) . Bio sam u raznim bankama, ali vidim da se u zadnjih dvije godine poslovna politika u bankama jako jako promjenila. U Hypo me jedino drži to što imaju platnu karticu vezanu za devizni račun, dok druge banke navode kako je to apsulutno nemoguće.

Da cujem Vaša iskustva? Uglavnom oko platnih (debitnih i kreditnih) kartica. I da li neko koristi od vas internet bankarstvo?
Hmmm, jos jedno pitanje. Koja banka je bash evropski ujedinjena tako da ako odem u HR, Srbiju, Austriju ne moram da plačam provizije podizanja gotovine na bankomatu?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Koju banku odabrati?

Post by Truba »

koju god odabereš pogriješit ćeš
DoctorSa

#3 Re: Koju banku odabrati?

Post by DoctorSa »

komi wrote:koju god odabereš pogriješit ćeš

Znaci kad krenem u kupovinu i dušek samnom :D
starii

#4 Re: Koju banku odabrati?

Post by starii »

tacno :-)
hypo ostaje u bih i u još par zemalja..unicredit nije loša al sve ti je to isto..
akcija007

#5 Re: Koju banku odabrati?

Post by akcija007 »

Ostani u Hypo gdje jesi .Banke su ti manje vise sve iste sto na mostu dobijes na cupriji ces izgubiti .
Jedino ti oni nude tu debitnu karticu da je povezana s deviznim racunom .
Za isplate gotovine s debitnim karticama van BiH osim Hypo ti ima Unicredit ; NLB Tuzlanska samo u Ex YU na bankomatima NLB i ProCredit isto samo u EX YU
spokojan

#6 Re: Koju banku odabrati?

Post by spokojan »

Sad ce bankari poceti hvaliti svog konja, a blatiti tudjeg ...

Realno je da IntesaSanpaolo, UniCredit i Raiffeisen jesu najbolje banke za klijente gradjane u BiH ... a najbolje ti je ako u nekoj od ove tri banke nekoga poznas da radi u poslovnici tako da bi ti mogao biti pri ruci ako sta zatreba nesto ... ako znas koga takvog odaberi banku u kojoj radi ... a ako ne znas potrudi se da upoznas :)
amar_tesanj

#7 Re: Koju banku odabrati?

Post by amar_tesanj »

DoctorSa wrote:Da Vas cujem forumasi?
Trenutno sam u Hypo, al nesto citam kako je postala jako likvidna i da zatvara poslovnice u Evropi. Pa bih možda promjenio:) . Bio sam u raznim bankama, ali vidim da se u zadnjih dvije godine poslovna politika u bankama jako jako promjenila. U Hypo me jedino drži to što imaju platnu karticu vezanu za devizni račun, dok druge banke navode kako je to apsulutno nemoguće.

Da cujem Vaša iskustva? Uglavnom oko platnih (debitnih i kreditnih) kartica. I da li neko koristi od vas internet bankarstvo?
Hmmm, jos jedno pitanje. Koja banka je bash evropski ujedinjena tako da ako odem u HR, Srbiju, Austriju ne moram da plačam provizije podizanja gotovine na bankomatu?
Bolje prestani ti to citati po internetu, jer ocito nekontas to sto pise
DoctorSa

#8 Re: Koju banku odabrati?

Post by DoctorSa »

Nego?
atko

#9 Re: Koju banku odabrati?

Post by atko »

:thumbup:

Nuzno zlo ... i nist vise ...

... to sto nam daju "proizvode" i mnoge "pogodnosti" da ja sa MOJIM novcem mogu placat besplatno itd itd ... nek objese macku o rep ... pogledas tekuci racun ... kamata 0.01 ... naknada za odrzavanje 1.65 ... dakle 165 puta vise uzimaju nego sto daju ;) :x
Post Reply