Koju auto-navigaciju kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

GaRGa

#51 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by GaRGa »

najdetaljnije mape mahala po Bosni sam vidjeo na "I go my way balkan +" za Iphone, skinuto sa Isrbija.net foruma
Qler

#52 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by Qler »

Pogledaj zadnje Nokia Maps :)
VladaFBiH

#53 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by VladaFBiH »

Ipad + jailbreak (skini 2-3 navigacije i vidi koja ti najvise paše) - proputovao dosta s njim i prezadovoljan (ne gubi satelite, hvata u sekundi a nisi osuđen na samo jednu navigaciju...) a kao bonus imaš i najbolji tablet za "kod kuće" a da ne spominjem daleko veći i kvalitetniji ekran od bilo koje navigacije
Last edited by VladaFBiH on 29/08/2012 08:41, edited 1 time in total.
Kemura

#54 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by Kemura »

Blueberry navigacije su extra, rade na WinCe platformi i možeš na njih ubaciti IGO8 mape koje su fakat dobre.
Ima ih kupiti u Importanne centru dole u ComTrade prodavnici.
magi87

#55 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by magi87 »

preporucujem tomtom navigaciju - odlicna!!
taxi_driver

#56 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by taxi_driver »

magi87 wrote:preporucujem tomtom navigaciju - odlicna!!

imam tomtom1005 , za evropu je odlicna ali za nase krajeve k.... ne valja. za nas dole navigon, igo. oni imaju detaljne karte cesta u BiH.
seneka

#57 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by seneka »

EUROBIH wrote:
ne talasaj previše-i ne iznosi proizvoljne opaske
za tom tom navigacije vrijedi opaska :ŠTO JE JUŽNIJE -TO JE TUŽNIJE
ovdje se tom-tom navigavcije prodaju u bescjenje,jer ih nitko neće.
predodređena je za zemlje eu -
za nase područje je druga priča:
prodati nekom navigaciju a nema mu ni ulice u kojoj živi,(a zanimljivo, prvo svi tu adresu ukucavaju)
ni regiona,ni države-je stvarno glupo i da ne kažem i morbidno nuditi i prodavati
šta će mušteriji tom-tom sa mapama bugarske??? :-) :roll:
ako će tursku i istok -ubacuju se igo i garmin mape(uzgred ih gutaju i smatrphone telefoni)
pa i navigacija-kao uređaj je suvišna

ovdje 90% konzumenata traži da mu imaju mape: ex yu i eu(-rusiju nikad nije ni tražio)
Polako jadan ne bio :), šta si toliko zapjenio :)! Te ulične "opaske", prodaji onima gdje si naučio mahala "maheru" ;)!

Ovdje ljudi izgleda nisu naučili primiti sugestiju, objašnjenje, i uvijek su najpametniji, najedukovaniji i šta sve još ne :) ...

Ono što je napisano, ja stojim iza toga, i nikada ne postavim informaciju, koju lično nisam provjerio!

Prema tome, nauču Geografiju, kako rekoh Balkan nije samo BiH i SR, već i Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Grčka, itd. , za sve ove navedene zemlje pokrivenost tomtom mapama na Tomtom navigacija je 100%, takodjer i za BiH i SR postoje detaljne mape, koje ti ne posjedujes i mogu se postaviti kao dodatan mapset. I ako nisi još uvijek naučio EX-YU zemlje su i Hrvatska i Slovenija ;)! Turska je također pokrivena na TomTom navigacijama, kao i verzija TomTOM truck - za kamione.

Ubuduće prije izneseš toliko gluposti kao u prethodnoj poruci, i gdje jedva cekas kontrirati nekome na tvoju poruku, informisi se, procitaj nesto o novim verzijama, itd itd. , lokalni "maheru" :) ...
a ovo što se nudi po velikim marketima u bih:
TA EDICIJA OD 138,00 KM podrazumjeva mape slovenije,bih,srbije,crne gore i naravno bih
može se ubaciti i druge platforme,samo uz opasku da ne dolaze memoriska kartica uz tu prestigio 4050 navigaciju
uvoznik-distributer za bivše ex-yu republike je dao garanciju od godinu dana-i za sada nema reklamacija
a tu cijenu od 10$ koju spominješ i rok trajanja od 3 mjeseca :?: :cry: evo ti preporuka:
ODMAH KUPI 8 KOMADA-FERCERAT ĆE TI TAČNO 2.GODINE,
a platio si kao jednu ovdje :lol: :lol: :lol: :lol:

vukova nema.a ovca je na broju :lol:
pametnom je i to dosta
Ipak cu radije na ebay.com naci kvalitetniji uredjaj ili pik.ba, Presitigio je tesko smece kao i Blueberry, i ostali mega-giga "brandovi", jer to nije vidjelo branda :) , brand znaci, kada neko izgradi svoje ime, poput Garmin, Tomtom, Navigon, itd. , a ta prica Imtec, i sl. bosanske firme, gdje kad pitas prodavca ciji je brand "Prestigio", odogovr bude "pa znate, ovaj, onaj, to vam je iz Holandije firma" :)) , to su ti "maheri" poput tebe, sto ljudima prodaju suplju i m... pod bubrege, tu je samo vuk sit, a ovce nisu na broju, jer nisu ovdje ljudi ovce da ih sisaju maheri poput tebe, i uzimaju im pare za smeca, kod kojih display otkaze nakon 1-2 mjeseca koristenja :)! Testiraj tu navigaciju sa full 3D-om, pa ces vidjeti koliko ce dugo raditi ;), Navigon nema takvih problema!

Da ne duzim, sa lokalnim "maherima", nije vrijedno gubiti vrijeme, jer "sve znaju", "sve imaju", "sve su isprobali" :) , a ostali ovca i dalje na kraju...

Moj savjet iz dosadasnjeg iskustva, isprobao sam i Prestigio - Imtec, Blueberry-Comtrade, obje "marke", jer to nisu nikakve marke, osim kineska smeca, ne vrijede tih para, jer ako zelimo sve funkcije neke gps aplikacije, tipa Primo, Navigon, koristiti, necemo moci s ovim navigacijama, jer nemaju dovoljno resursa, los chipset, los cpu, itd. !

Nadam se da ce lokalni "maher" nauciti nesto iz korisnih sugestija, a ne na svaku pokusati nekim cobanskim poslovicama i supljiranjem odgovoriti ;)!
Gargi

#58 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by Gargi »

Imam Tomtom one new edition navigaciju i trebao bih ubaciti nove mape za nase krajeve i zapadnu evropu.
Zna li neko gdje to moze uraditi i koliko kosta otprilike? Gdje se kod nas u BiH moze kupiti nova Navigon navigacija?
Pozz
ranger

#59 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by ranger »

ljudi isplati li se kupiti s pika neki garmin, treba mi za EU?
Spasitelj

#60 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by Spasitelj »

Ma što će to?! Koji mob imaš!?skini here maps na Mob I putuj!!ja nedavno prošao pola Evrope s njom sve 5!!
probook

#61 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by probook »

ranger wrote:ljudi isplati li se kupiti s pika neki garmin, treba mi za EU?
Ne vala, navigaciju na tel i goni, a ako nemas smartphone onda neki tablet androdi kupi i na njega instaliraj
dragecyu

#62 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by dragecyu »

Pozdrav svima,
samo jedna mala napomena da neupućeni ljudi ne bi stvorili pogrešnu sliku o navigacijama.
Igo, Tom Tom, Here WeGo, Sygic, Garmin su aplikacije odnosno interfejsi uglavnom, bira se ona koja ti najviše odgovara i koja ti je u suštini najlepša, a mape biraš posebno i stavljaš ih u svaku od aplikacija u zavisnosti koje su najdetaljnije za područje koje najviše koristiš.
Ja sam lično za sebe odabrao Sygic koju koristim na telefonu, mnoge sam isprobao, ova mi se najviše dopala a plus ima i hud display (pojednostavljen odraz ekrana navigacije na vetrobranskom staklu od automobila), stvar izbora, sa mapama je nešto drugačije tu smo svi manje više ograničeni.
Puno pozdrava svima
Ironman_88

#63 Re: Koju auto-navigaciju kupiti?

Post by Ironman_88 »

Glavni kriterij treba da ti budu prije svega mape tj. pokrivenost zemalja u kojima se najviše krećeš.

Tom Tom npr. ima užasno slabu pokrivenost u BiH što se tiče mapa, ako tražiš navigaciju od koje očekuješ da te bez problema unutar BiH odvede na određenu adresu, Tom Tom definitivno nije za preporučiti (lično iskustvo).
Kad kupuješ, BiH je naravno navedena kao država koju pokriva, ali ako dublje tražiš po netu, ima negdje lista pokrivenosti u % po zemlji, BiH je negdje oko 60%-70%.
Post Reply