Samo su dvije vrste. Molim iskrene odgovore.
Ja naravno mislim da je ovih pod A) beznacajno malo. Ali da cujem sta vi o sebi mislite.
Kojoj vrsti vjernika pripadate?
- fatamorgana
#2 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
Po meni nisu dovoljne opcije, kao da je grijeh nesto sto postoji po defaultu .... Nije tako za sve religije vec samo za pojedine.
Sebe bih svrstao u kategoriju domaci vjernik,
Sebe bih svrstao u kategoriju domaci vjernik,
- Katcha_Vendy
#3 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
.
Last edited by Katcha_Vendy on 26/07/2013 12:25, edited 1 time in total.
- dustaban
#4 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
Nakon osamdesetak citanja i jednog odgovora zakljucujem da je ova anketa ispunila moja ocekivanja - kod nas zapravo nema vjernika!
- fatamorgana
#5 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
Da te malo utješim, ima dosta ovih turbo, od 92-ge naovamo,dustaban wrote:Nakon osamdesetak citanja i jednog odgovora zakljucujem da je ova anketa ispunila moja ocekivanja - kod nas zapravo nema vjernika!
-
theTruePath
#6 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
Ni a ni b,treba mi opcija c
- olensoner
#7 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
Volim vjerovati da spadam u prvu kategoriju pa se zaista trudim kloniti grijeha i svega sto je lose po principima moje vjere. Medjutim, nekad kad pogledam iza sebe vidim da opet nekad i grijesim, iako hvala Bogu to nisu neki veliki grijesi (bar se nadam), nego neke sitnice u zivotu koje treba izbjegavati tipa ogovaranja, uzaludnog gubljenja vremena, predrasuda o drugima i slicno.
Sto je vjerovanje jace i iskusenja su veca, tako da treba snage, ali se i isplati.
Sto je vjerovanje jace i iskusenja su veca, tako da treba snage, ali se i isplati.
- Towelie
#8 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
Rekao bih pod a, ali ti pitanje a i ponudjeni odgovori nisu na mestu. Ne mozes posmatrati vernike tako crno-belo. A sta je sa onima koji su pomalo od oba? Mozda da stavis kao ponudjene odgovore nesto kao a. Vernik-prakticar, b. Vernik-dzuma&bajram varijanta i c. Vernik-ne klanjam, ali sam musliman. E, to bi bilo vec konkretnije puno.
- animals
#9 Re: Kojoj vrsti vjernika pripadate?
Vjernici, najveci nevjernici..posebno na forumu, nema tu vjernika..dobar covjek moze biti sve, a los moze biti i vjernik..ne pripadam ni jednoj grupi, ja sam nezavisan