Kojim novinama najvise vjerujete?

Sulejman Tihic

Post by Sulejman Tihic »

Banjalucki 'Reporter'.
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Novine vec dugo ne citam, vise volim dobru knjigu.
Sulejman Tihic

Post by Sulejman Tihic »

A volim i 'Erotiku':) Vjerujem u sve ono sto tamo vidim:)
vidiovo

Post by vidiovo »

Sulejman Tihic wrote:A volim i 'Erotiku':) Vjerujem u sve ono sto tamo vidim:)

:D :D :D :D zato sto je to hrvatska novina :D :D :D :D
kicky

Post by kicky »

SLOBODNA DALMACIJA(bh izdanje) su najnacionalističkije novine u našoj nam BiH, Avaz im nije ni do koljena, tu je negdje i Večernji list(bh izdanje). Očito da ljudi koji pišu u ovim novinama pate od nekog kompleksa pa onda prenesu sve to na narod pa preformuliraju kao tobože neravnopravnost naroda, diskriminacija ili nešto treće.
Ne mogu se iščuditi faktu da je Slobodna Dalmacija u Hrvatskoj najobjektivniji dnevni list, a vamo kod nas bučkuriš nacionalističko-fašističkih tekstova. Za mene je OSLOBOĐENJE prva liga,a ako vam se ništa od ponuđenog ne sviđa uzmite National Geographic u ruke i uživajte.
digger

Post by digger »

Alfons Kauders wrote:
beharrr wrote:Mongolian post :D
:lol:

Ja samo vjerujem u Mongoloid post, ili na nasem... Dnevni avaz... :D
Tacno, tacno: "Mongoloid Post" je #1!
Fair Life

Post by Fair Life »

Alfons Kauders wrote:
Minnela wrote:Ma Express su ipak najbolje :-)
:lol:

Fakat, samo Aziri i njenim kasikama vjerujem !
Corbaste neke novine !?
Image
zzzzz

#33 Re: Kojim novinama najvise vjerujete?

Post by zzzzz »

Anonymous wrote:Mislim da je 'Slobodna dalmacija' najobjektivniji casopis svih vremena.
:lol: :-) :lol: :-) :lol: :P
verbal

Post by verbal »

Pravda30 wrote:
verbal wrote:
krkan wrote:dani su za klasu iznad drugih
vjerovatno, ali se i dalje ne mogu nazvati ozbiljnom i profesionalnom zurnalistikom kojoj je glavni i jedini cilj nepristrano izvjestavanje.
biti najbolji u BiH, nazalost ne znaci i biti dovoljno dobar na evropskom nivou. Ja sve rjedje kupujem Dane, a vjerovatno cu uskoro potpuno prestati, jer su mi smjesni sa svojom mahalaskom uredjivackom politikom.

Glavni moto zurnalistike je:
"MI IZVJESTAVAMO (ODREDA), A STAVOVE PREPUSTAMO CITAOCU"
Bravo !
Posebno se slazem sa ovim podebljanim dijelom tvoje replike. Novina treba da izvjestava a ne da daje svoje misljenje i da gura svoju ideologiju ili svoje pulene kroz izvjestaj. Dakle cisto informativni clanci , su najbolji clanci.

No to nije samo problem u BIH. I vani vecina novina favorizira jednu politcku opciju ili ideologiju.
Da, slazem se da i na svjetskom nivou vecina novina iznosi stavove i zastupa politicke opcije umjesto da se drze izvjestavanja, ali je ipak moguce naci novine i redakcije koje su ostale vjerne gore pomenutom moto-u.

Ne znam da li poznajes novine Urban i metroXpress koje su besplatne i internacionalne. U svim velikim gradovima Evrope (a cini mi se i u USA, Kanadi i Hong Kongu) mozete ih naci na metro stanicama i u vozilima javnog prevoza. To su, recimo, dvije novine za koje sa sigurnoscu mogu reci da su zurnalistika na najvisem nivou.

Evo link metroXpress-a u Hong Kongu
http://www.metrohk.com.hk/

----------------------------------------------

Metro International S.A. publishes a free daily newspaper in 16 countries in Asia, Europe, Nordic, North and South America with a global daily circulation of 4.61 million and a global readership reaching 13 million in over 30 editions.
hananah

Post by hananah »

Ponekad procitam Start i Oslobodjenje. I zbilja nista drugo.
DiplomataSaSela

#36 w

Post by DiplomataSaSela »

Start...dok i oni ne postanu"nezavisni"
rajvosa

Post by rajvosa »

Nikad jednim...
...
glasnost

Post by glasnost »

DANI, OSLOBODJENJE, start, SB, Nezavisne
edu

Post by edu »

Pravda30 wrote:
verbal wrote:
krkan wrote:dani su za klasu iznad drugih
vjerovatno, ali se i dalje ne mogu nazvati ozbiljnom i profesionalnom zurnalistikom kojoj je glavni i jedini cilj nepristrano izvjestavanje.
biti najbolji u BiH, nazalost ne znaci i biti dovoljno dobar na evropskom nivou. Ja sve rjedje kupujem Dane, a vjerovatno cu uskoro potpuno prestati, jer su mi smjesni sa svojom mahalaskom uredjivackom politikom.

Bravo !
Posebno se slazem sa ovim podebljanim dijelom tvoje replike. Novina treba da izvjestava a ne da daje svoje misljenje i da gura svoju ideologiju ili svoje pulene kroz izvjestaj. Dakle cisto informativni clanci , su najbolji clanci.

No to nije samo problem u BIH. I vani vecina novina favorizira jednu politcku opciju ili ideologiju.
glavni moto zurnalistike?!..gdje si ti "ucio zurnalistiku"..postoji novinarski zanr koji se zove komentar i a koliko znamo komentar mora uvijek biti subjektivan..(jer je to novinarovo vidjenje objektivne stvarnosti) to o cemu vi pricate to su obicne vijesti..cuj "mi izvjestavamo a stavove prepustamo citatelju"..sta bolan izvjestavas..izvjestavas sa neke sjednice i kazes da je donesen neki zakon i stav (neki) prepustis citaocu..nema se tu sta prepustat..ili je donesen ili nije..to su cinejnice..to se u novinarstvu zove pravilo 5W (ako ne znas o cemu je rijec pitaj nekoga)..a komentar je nesto drugo..i komentar ne moze svako pisati..treba ti 10ak godina iskustva unovinarstvu da bi pisao dobre komentare..a kod nas se ljudi hvataju da pisu komentare za 2-3 mjeseca radnog iskustva..nidje veze......e moji experti...
Satriani

Post by Satriani »

verbal wrote:
Pravda30 wrote:
verbal wrote: vjerovatno, ali se i dalje ne mogu nazvati ozbiljnom i profesionalnom zurnalistikom kojoj je glavni i jedini cilj nepristrano izvjestavanje.

Bravo !

Da, slazem se da i na svjetskom nivou vecina novina iznosi stavove i zastupa politicke opcije umjesto da se drze izvjestavanja, ali je ipak moguce naci novine i redakcije koje su ostale vjerne gore pomenutom moto-u.

Ne znam da li poznajes novine Urban i metroXpress koje su besplatne i internacionalne. U svim velikim gradovima Evrope (a cini mi se i u USA, Kanadi i Hong Kongu) mozete ih naci na metro stanicama i u vozilima javnog prevoza. To su, recimo, dvije novine za koje sa sigurnoscu mogu reci da su zurnalistika na najvisem nivou.

Evo link metroXpress-a u Hong Kongu
http://www.metrohk.com.hk/

----------------------------------------------

Metro International S.A. publishes a free daily newspaper in 16 countries in Asia, Europe, Nordic, North and South America with a global daily circulation of 4.61 million and a global readership reaching 13 million in over 30 editions.
Ja koliko znam Metro su novine koje prenose izvjestaje i clanke velikih novinskih agencija. Makar je tako sa Londonskim Metrom i nema tu neke zurnalistike.
Post Reply