koji windows??
Moderator: Benq
-
neko iz mase
laptop samo podrzava SODIMM's (ja mislim 192 pins)
ako zelis informacije o memoriji za tvoju konfiguraciju, idi na http://www.crucial.com, odaberi model laptopa i oni ce ti dati svu vrstu memorije koju tvoj laptop podrzava. Popisi karakteristike i trazi slicne po internetu
ako zelis informacije o memoriji za tvoju konfiguraciju, idi na http://www.crucial.com, odaberi model laptopa i oni ce ti dati svu vrstu memorije koju tvoj laptop podrzava. Popisi karakteristike i trazi slicne po internetu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Meni prvo sta je palo na pamet da mu neko "mahnuo"/zamijenio/ memoriju ako je nosio na servis ili pozajmio laptop
....ili da ga je kupio kao 512 MB a unutra 192(128+64)...
.Pregledaj ti to vizuelno...ha ja...
.
-
The_Flyer2002
ja buraz dobro kazes matere mi. prije mi je pokazivao da imam 512 ali od kada sam ga vratio sa servisa od tada mi pokaziva ovo 192.Bobi wrote:Meni prvo sta je palo na pamet da mu neko "mahnuo"/zamijenio/ memoriju ako je nosio na servis ili pozajmio laptop....ili da ga je kupio kao 512 MB a unutra 192(128+64)...
.Pregledaj ti to vizuelno...ha ja...
.
a jebali oni
danas ga rastavljam.
ovo na linkovima koje sam postavio su memorije za laptop/notebook. tako da svaka fizicki odgovara. samo me interesuje koja je najbolja i ako mozda ko zna sta znace te kratice.neko iz mase wrote:laptop samo podrzava SODIMM's (ja mislim 192 pins)
-
The_Flyer2002
e ljudi rastavio sam ga. ima "samo" 256 MB
iako je zvanicno na compaq-ovom web site-u pise da ima 512mb. prije mi je pokazivo 512mb a poslje servisa ovih buijednih 192mb. sutra cu ponovo sve instalirati.
pozelite mi srecu.
a ja kupit cu jos memorije. ova sto izlazi za nekoliko dana. kosta 89$ ima 512mb i 533mhz
pozelite mi srecu.
-
The_Flyer2002
evo samo da vam javim da sam restore citav sistem i da tokom instalacije mi se komp bio poco pregrijavat.
razlog tomu je bio to sto se ventilaror nije mogao upaliti
(vjerovatno pobrisan drive
) tako da mi se ugasio nekoliko puta
dok mi nije dosla ideja ---USISIVAC.
stavio ja cijev od usisivaca na otvore ventilatora i upalio ga da usisava. komp nikad nije hladnije i brze radio
. nakon drugog restore cd-a ventilator se opet sam poceo vrtiti tako da nije vise bilo potrebe za usisivacem.
eto jedna ideja od mene nekome ko nedaj boze ikusi isti ili slican problem.
ps danas kupujem dodatnu memoriju.
stavio ja cijev od usisivaca na otvore ventilatora i upalio ga da usisava. komp nikad nije hladnije i brze radio
eto jedna ideja od mene nekome ko nedaj boze ikusi isti ili slican problem.
ps danas kupujem dodatnu memoriju.
-
The_Flyer2002
e kupio sam i naacio je bez kakvih problema. izasla me 59$ za 512MB.
sada mi pokaziva 706MB na system properties.
ima li iko ikakvu ideju gdje bi mogo GUBITI tih DODATNIH 64MB koje mi ne pokaziva????
sada mi pokaziva 706MB na system properties.
ima li iko ikakvu ideju gdje bi mogo GUBITI tih DODATNIH 64MB koje mi ne pokaziva????
-
The_Flyer2002
pokazuje-pokaziva doklen got ti mozas razumjeti/razumit/skuzit ja sam zadovoljanQler wrote:shared graphic card![]()
i ne kaze se pokaziva nego pokazuje:D:D:D
pa zar nije graphic card posebno???
-
The_Flyer2002
kako mislis shared? pa jedini user na kompu sam ja i nema drugog akaunta.
haj nema veze imam je sad svakako viska
treba li kome mozda posuditi nekih 200 MB

haj nema veze imam je sad svakako viska
treba li kome mozda posuditi nekih 200 MB
-
neko iz mase
The_Flyer2002 wrote:kako mislis shared? pa jedini user na kompu sam ja i nema drugog akaunta.
sto bi rekli neki: "OPLAKAH!!!"
al desi se, zato ide objasnjenje
Shared memory je dio RAM-a koji se rezervise za video karticu da sacuva buffer, textures i slicne stvari koje zauzimaju puno memorije. Inace je neefikasan nacin prosirenja memorije zbog sporog pci busa, ali kad fali na video kartici nekad je bolje i ovo nego nista.
Ova opcija se mijenja u biosu pod Graphic Aperture Size sinonimom
-
The_Flyer2002
drago mi je da si "OPLAKO" i vidis nisam znao. zato ja VAS imam da me naucite.
JEL TAKO???
ps tnx
JEL TAKO???
ps tnx
-
GReddy F1
ako imas zelju da svoj komp. sprzis i posaljes na silikonsko groblje slobodno mjesaj RAM.
Ne smijes cak mjesati npr. 128 sa 64 mb RAM-a iako su iste brzine (DDR ram se danas moze naci u svim brzinama a optimalna koju ti ja preporucujem 433 ili 533 megaherca. a SD RAM radi na maximum od 133 megaherca)
İmas i nekih drugih RAM-ova kao sto su RD ali nisam siguran o cemu se radi.A windows-a sto se tice ja ti preporucujem xp obavezno u kombinaciji sa northon antivirusom u cijem ces paketu naci tonu malih programcica za odrzavanje komp. zajedno sa intaliranim win 98. (ukratko 'dual system') na ovaj nacin nadjes inficiran 'file' prebacis na 98 pokrenes pretrazivac, nadjes inficirani file i izbrises bez ikakvih problema.
ako nisi skonto reci da ponovo objasnim. Pozdrav iz TURSKE (ISTANBUL)
Ne smijes cak mjesati npr. 128 sa 64 mb RAM-a iako su iste brzine (DDR ram se danas moze naci u svim brzinama a optimalna koju ti ja preporucujem 433 ili 533 megaherca. a SD RAM radi na maximum od 133 megaherca)
İmas i nekih drugih RAM-ova kao sto su RD ali nisam siguran o cemu se radi.A windows-a sto se tice ja ti preporucujem xp obavezno u kombinaciji sa northon antivirusom u cijem ces paketu naci tonu malih programcica za odrzavanje komp. zajedno sa intaliranim win 98. (ukratko 'dual system') na ovaj nacin nadjes inficiran 'file' prebacis na 98 pokrenes pretrazivac, nadjes inficirani file i izbrises bez ikakvih problema.
-
_galaksija
E prijatelju,ali kako da skinem besplatan norton antivirus???Hajde pomozi mi,ako ces mi dati registarski kljuc odmah ti dajem e-mail.No,cula sam da norton antivirus mnogo koci racunar,njega obicno koriste neke firme,jer je provjereno dobar,ali i skup.Zato brate,daj reci mi kako da ga registrujem,koji je registarski kljuc za njega?
Hvala
P.S. posalji mi privatnu poruku ako imas odgovor.
Hvala
-
The_Flyer2002
sory ali vec je kasno. nemislim da sam ga sprzio vec da sam to stavio u njega.GReddy F1 wrote:ako imas zelju da svoj komp. sprzis i posaljes na silikonsko groblje slobodno mjesaj RAM.
komp radi samo tako. brzi je najmanje 10 puta. za mjesanje memorije receno mi je da nema nikakve veze i da nemoze nastetiti kompu. posto imam sada 2 rama tj od 256 (sporiji) i 512 (brzi) mislim da nebi trebalo uopste da prestavlja ikakve probleme.
hvala ti ali "experti" u prodavnici su mi to objasnili.
sto se tice xp-a njega imam i koristim jos od 2001 godine. ima on solidnih stvarcica ali ipak su mi ovi drugi puno jednostavniji.
norton sam imo i stvar je zakon, samo sto zna dobro usporiti komp. pogotovo start up i shut down vremena. ako ti nesmeta dodatno cekanje svakako ga preporucujem.
besplatni norton kao i neke druge programe mozete skinuti na sl linku
http://www.microsoft.com/athome/securit ... fault.mspx
nebrinite ovo je sve legalno
-
Bobi
- Forum administrator
Expert...GReddy F1 wrote:ako imas zelju da svoj komp. sprzis i posaljes na silikonsko groblje slobodno mjesaj RAM.
-
Bobi
- Forum administrator
Horns&drums je poslao free 10-tak cd-ova Nortona raji sa foruma...pa ti sad vidi...ha ja._galaksija wrote:E prijatelju,ali kako da skinem besplatan norton antivirus???Hajde pomozi mi,ako ces mi dati registarski kljuc odmah ti dajem e-mail.No,cula sam da norton antivirus mnogo koci racunar,njega obicno koriste neke firme,jer je provjereno dobar,ali i skup.Zato brate,daj reci mi kako da ga registrujem,koji je registarski kljuc za njega?
Hvala
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
ja recimo koristim Win XP + SP2 jos od bete servis packa i vise sam nego zadovoljan brzinom, stabilnosti i sigurnosti. Vozim P4 2.4 sa 512 RAM-a. Naravno da ima masa opcija koje ga mogu usporiti. Za zastitu koristim NOD32, i Adware i nemam apsolutno ni virusa ni spy-ova. Razlika u WIN 2k i XP -u je u multimedijalnoj podrsci i po mojim nekim testovima XP je puno brzi i adaptivniji za masu programa a pogotovo igara. Naravno i te kako je bitan redovan update.
- Qler
Svaka ti cast, sve si pogodioGReddy F1 wrote:ako imas zelju da svoj komp. sprzis i posaljes na silikonsko groblje slobodno mjesaj RAM.
samo DDR ne radi na 533 MHz nego DDRII
-
The_Flyer2002
ma mene nezanima sigurnost (bar mislim) jer nema sta osigurathrasno38 wrote:ja recimo koristim Win XP + SP2 jos od bete servis packa i vise sam nego zadovoljan brzinom, stabilnosti i sigurnosti. Vozim P4 2.4 sa 512 RAM-a. Naravno da ima masa opcija koje ga mogu usporiti. Za zastitu koristim NOD32, i Adware i nemam apsolutno ni virusa ni spy-ova. Razlika u WIN 2k i XP -u je u multimedijalnoj podrsci i po mojim nekim testovima XP je puno brzi i adaptivniji za masu programa a pogotovo igara. Naravno i te kako je bitan redovan update.
a sto se tice adaptivnosti-- svaki skoro program mozes da napravis da radi na xp. kliknes desni i onda na properties i odaberes na kojoj platformi hoces da ga koristis.
svijedno mi se cini da je nekako 2000 malo brzi. mozda nije istina ali mi se tako ucinlo.
zna li iko ista o novom windowsu visti???? kakav je on?
- Qler
ma bitna je sigurnost, nema veze sto ti nemas nista na kompu, on moze iskotistiti tvoj komp za milion drugih stvari, a i moze ti shebati windoze 
a Vista je jos uvijek u raaanoj beti da bi se ista konkretno moglo reci o njoj, uglavnom, pricaju da ce biti dobar OS
a Vista je jos uvijek u raaanoj beti da bi se ista konkretno moglo reci o njoj, uglavnom, pricaju da ce biti dobar OS
-
GReddy F1
SVİ MARS NA PİJACU PO SVOJU KOPİJU NORTHON ANTİVİRUSA 2005(SYSTEM WORKS)
NECU SVAMA DA PRİCAM DOK GA NE KUPİTE
Jel ima sta novo u sarajevu sto se ne moze naci na na netu????
Kako sam pozelio cevape iz zelje i pite sa carsije nemate pojma
:
bjezite iz İstanbula jer je vruce do bola,nema ni oblacka na nebu.
POZDRAV
NECU SVAMA DA PRİCAM DOK GA NE KUPİTE
Jel ima sta novo u sarajevu sto se ne moze naci na na netu????
Kako sam pozelio cevape iz zelje i pite sa carsije nemate pojma
bjezite iz İstanbula jer je vruce do bola,nema ni oblacka na nebu.
POZDRAV
-
anti-patriota
GReddy F1 wrote:İİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ