Koji su tačno sve zahtjevi/uslovi za vožnju skutera od 49ccm

Podforum za motocikliste...
Post Reply
mehoo

#1 Koji su tačno sve zahtjevi/uslovi za vožnju skutera od 49ccm

Post by mehoo »

Često viđam likove po 15 16 godina vozaju se sa tim skuterima i mislio sam i sebi jedan nabaviti, pa me zanimaju koji su tačno zahtjevi/uslovi za to?
sLLayer

#2 Re: Koji su tačno sve zahtjevi/uslovi za vožnju skutera od 4

Post by sLLayer »

polozeni testovi sa 14 god starosti, kostaju 50KM
StreetGlow

#3 Re: Koji su tačno sve zahtjevi/uslovi za vožnju skutera od 4

Post by StreetGlow »

mehoo wrote:Često viđam likove po 15 16 godina vozaju se sa tim skuterima i mislio sam i sebi jedan nabaviti, pa me zanimaju koji su tačno zahtjevi/uslovi za to?
trebaju ti samo testovi da bi dobio ono uvjerenje o poznavanju propisa saobracaja i sa tim mozes vozit s tim da imas licnu kartu jer nemozes drukcije potvrdit identitet a i traze ti oni tamo u autoskoli broj licne karte.
sLLayer

#4 Re: Koji su tačno sve zahtjevi/uslovi za vožnju skutera od 4

Post by sLLayer »

StreetGlow wrote:
mehoo wrote:Često viđam likove po 15 16 godina vozaju se sa tim skuterima i mislio sam i sebi jedan nabaviti, pa me zanimaju koji su tačno zahtjevi/uslovi za to?
trebaju ti samo testovi da bi dobio ono uvjerenje o poznavanju propisa saobracaja i sa tim mozes vozit s tim da imas licnu kartu jer nemozes drukcije potvrdit identitet a i traze ti oni tamo u autoskoli broj licne karte.
ne treba mu licna karta, ja sam sa tim vozio samo te pita koje si godiste kad te zaustavi, jer ako se moze to poloziti sa 14 god a licna tek sa 16 koja je svrha polaganja :D
Post Reply