Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fali radnja ove firmehttp://www.triumph.com/hr/hr/index.html..Bila radnja u Mostaru u Merkatoru, zatvorili je..Navodno ce se preseliti u Meppas Mall..Iskreno, nadam se da hoce. Rade najbolje grudnjake sto postoje.
Bilo bi lijepo da ima radnja u Sarajevu.
Ma, fali svega. Sarajevo ima nezgodnu poziciju sto se tice ove teme. Dovoljno je veliki da u njemu zive ljudi koji imaju razlicite pa i "egzoticne" interese, pa su potrebne prodavnice razne robe, pa i robe za koju vecina i ne zna da postoji. Sa druge strane, iako ima ljudi koji imaju specificne interese, broj tih ljudi i njihova kupovna moc je isuvise mala da bi se nekome isplatilo otvarati prodavnicu te vrste robe.
Ozbijan grad u kojem ima dovoljno ljudi sa "egzoticnim" interesima da bi se nekome isplatilo otvoriti prodavnicu sa takvom robom pocinje sa oko milion stanovnika, ako ne i vise. Manje od toga je rizicno za trgovca da se upusta u poslove sa rijetko trazenom robom. A kada kazem rijetko trazenom ne mislim samo na bas rijetko trazenom u punom smuslu, vec na primjer: Kada ste u Sarajvu vidjeli CD nekog velikog umetnika klasicne muzike izdat od prestiznog izdavaca? Na primjer Betovenove simfonije odsvirane od strane Berlinske filharmonije pod dirigovanjem Herberta fon Karajana u izdanju Deutsche Gramofon? Ili, zasto ne, cak i gramofonske ploce. Znaci nesto sto je, cini mi se, vec u Zagrebu, ako ne tamo onda Becu i dalje sasvim normalna, mainstream roba, dok je kod nas egzotika. Ili papirnica koja je prava papirnica (u kojoj mozes kupiti papir i od 120gr i to od lana na primjer, ili slicnu "egzotiku", a ne samo papir 80 gr za kopir aparate i printer), a ne ona smijurija u Titovoj koju Svijetost tako pomezno naziva papirnicom. A kamoli da se prica o bas egzoticnoj robi, to ne smijemo ni pomisliti.
sarajevsko_pivo wrote:Evo ovdje se isto nesta otvara:
Kako je ova zgrada prelijepa, dekoracija ispod i iznad prozora, na stupovima i ogradama balkona... Ali ne bi mi bili mi da je neko ne nagrdi i ne našvrlja nešto.
U ovom gradu izgleda nikoga nista ne interesuje. Samo citam o tome kako nedostaje ova ili ona prodavnica odjece ili obuce. Kao da se niko nicim ne bavi pa da nedostaje prodavnica koja prodaje opremu za to cime se ljudi bave.
Nadam se da grijesim, jer ako ne grijesim, jadni smo mi.