Koji ruter odabrati

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
corei3

#1 Koji ruter odabrati

Post by corei3 »

Ponuda rutera je stvarno široka i pomalo se gubim u svemu. Meni treba nešto što će mi pokriti dva sprata kuće.Sada imam neki sa jednom antenom,nije bio skup,stoji u prizemlju. Sa njim već ne mogu pričati na viber u kuhinji u prizemlju a na spratu mi pokriva prostor tačno iznad rutera i neki manji opseg oko njega. Na poslu imamo sličan ali sa dvije antene i vidim da kada odem u kancelariju pored koja je udaljena 10 metara signal padne na jednu crticu. I dvije antene ne pomažu a isto je neki jeftiniji bio. Šta tražiti i kupiti
_Astra_

#2 Re: Koji ruter odabrati

Post by _Astra_ »

Koliki je budzet?

Do sad sam promijenio milion routera i, sto i nije neka pamet, (uglavnom) cijena je uvijek bila ta koja diktira range/brzinu/stabilnost/kvalitet signala...

Trenutno su u pogonu 4 routera + tmachov cisco modem/router (koji predobro radi posao za 2 sprata), i do sad se (meni) najboljim pokazao asus-ov ac87 koji je poprilicno skup.

Mislim da je u tvom slucaju NAJBOLJA varijanta da kablom iz postojeceg routera dovedes Internet konekciju do drugog (ja sam cak i oko objekta na stubovima kacio kabal, jer sam imao problem slican tvom) i kupis bilo koji router od cca 60-70km.
Post Reply