Koji program?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
daxon

#1 Koji program?

Post by daxon »

ispričavam se zbog nove teme, nisam znao gdje da postavim, a nisam našao ništa slično.

Naime, interesuje me koji se program koristi da bi se dobila statistika, npr. koliko je pojedini igrač tokom utakmice pretrčao kilometara, zatim radijus i pozicije njegovog kretanja i sl.?
Dakle, postoji li neki besplatan program, aplikacija, ili što već, gdje bih ja na kompjuteru pustio utakmicu, na neki način obilježio igrača i dobio podatke o njegovom kretanju, pređenim kilometrima i sl.?
victom

#2 Re: Koji program?

Post by victom »

Are u sirouous ?

Jel na Playsteješenu ili na pravom TV ?

I čime bi ih obilježio ?

Ovo nema ni CIA , a ti bi besplatno (neki program).. joj joj
Last edited by victom on 01/03/2021 05:16, edited 2 times in total.
victom

#3 Re: Koji program?

Post by victom »

i ja bi neki program besplatni, gdje mogu da ukucam ime zemlje u program, a program mi izbaci koji stanovnik te zemlje je šta jeo u zadnjih 365 dana. Po mogućnisti da se može sortitarti po ugljikohidratima,proteinima i masnoćama.
Nisam ništa našo na netu, pa da pitam na klixu.

:lol: :lol:
daxon

#4 Re: Koji program?

Post by daxon »

Vidi, ne mora biti besplatan, interesuje me koji program se koristi?
Druga stvar, koliko je to komplikovano napraviti, naravno, nekome ko se razumije u to?
victom

#5 Re: Koji program?

Post by victom »

daxon wrote:Vidi, ne mora biti besplatan, interesuje me koji program se koristi?
Druga stvar, koliko je to komplikovano napraviti, naravno, nekome ko se razumije u to?
drug , zato mi je i smiješno. To ne postoji , nit se moze napraviti... (osim mozda u nekom interkontinentalnom pilot projektu)
daxon

#6 Re: Koji program?

Post by daxon »

Kako ne postoji, ne znam pratiš li sport, ali do sada na x fudbalskih utakmica (naravno ne domaćih) sam gledao te podatke u realnom vremenu, znači, koliko je koji igrač pretrčao, koji mu je radijus kretanja bio i sl. Sličnoe podatke imamo i u tenisu, košarci itd.

Ili možda misliš da neko gleda tv i odoka daje te informacije :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#7 Re: Koji program?

Post by gentoo »

Pa mozes sa GPS-om to uraditi. Na Android marketu imas koliko hoces takvih stvari npr. Endomondo (PRO). Naravno to sto pratis treba na sebi imati GPS transmiter. Predpostavljam da tim igracima ubace nesto u kopacke ala Nike + iPod http://www.apple.com/ipod/nike/
victom

#8 Re: Koji program?

Post by victom »

daxon wrote:Kako ne postoji, ne znam pratiš li sport, ali do sada na x fudbalskih utakmica (naravno ne domaćih) sam gledao te podatke u realnom vremenu, znači, koliko je koji igrač pretrčao, koji mu je radijus kretanja bio i sl. Sličnoe podatke imamo i u tenisu, košarci itd.

Ili možda misliš da neko gleda tv i odoka daje te informacije :D
upravo, čovjek ručno broji faule, ofsajde, žute kartone, kornere itd..itd..
Što se tiče koliko je ko pretrčao, za to možda i ima namjenski softver u kombinaciji sa namjenskom SPECIJALNOM kamerom, koja pokriva cijeli teren i služi samo toj svrsi.

Ali da uzmes neki snimak (sa svim prekidima i raznim kadrovima) i pustis na analizu kompjuteru, to nema.
victom

#9 Re: Koji program?

Post by victom »

gentoo wrote:Pa mozes sa GPS-om to uraditi. Na Android marketu imas koliko hoces takvih stvari npr. Endomondo (PRO). Naravno to sto pratis treba na sebi imati GPS transmiter. Predpostavljam da tim igracima ubace nesto u kopacke ala Nike + iPod http://www.apple.com/ipod/nike/
gps je opcija, ali uslov je da kopačke imaju GPS primjenik, što je malo vjerovatno također.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#10 Re: Koji program?

Post by gentoo »

Pa ti igraci moraju nesto slicno tome imati.. nema tu neke posebne nauke.. tj. ne postoji nesto "sa onog svijeta" sto tv stanice koriste.
daxon

#11 Re: Koji program?

Post by daxon »

victom wrote:Ali da uzmes neki snimak (sa svim prekidima i raznim kadrovima) i pustis na analizu kompjuteru, to nema.
Može li se to napraviti?

Iznenada mi se javlja osjećaj da bi neko ko bi takav program znao napraviti, tim programom zaradio svoj prvi milion.
victom

#12 Re: Koji program?

Post by victom »

daxon wrote:
victom wrote:Ali da uzmes neki snimak (sa svim prekidima i raznim kadrovima) i pustis na analizu kompjuteru, to nema.
Može li se to napraviti?

Iznenada mi se javlja osjećaj da bi neko ko bi takav program znao napraviti, tim programom zaradio svoj prvi milion.
da se razumijemo , moze se napravito to, ako kazemo igrači nose u kopačkama nešto, ispod stadiona mora biti ovo ili ono...
kamera mora biti ovakva ili neka.
Moze se napravit, samo je novac u pitanju.

Ali tvoje pocetno pitanje je bilo, da li se moze uzeti bilo neki snimak utakmice i pustiti na analizu na kompjuteru i da onda dobijes trazene informacije. E to ne moze.
daxon

#13 Re: Koji program?

Post by daxon »

Znači nije moguće napraviti program koji će snimak utakmice prebaciti u neki format gdje će se moći upratiti kretanje igrača, a pošto se znaju dimenzije igrališta, znalo bi se i koliko je taj igrač prešao...
Možda i ne može, laik sam za tu oblast, ali, nekako mi kada razmišljam o tome, u teoriji i ne izgleda kao nešto što bi bilo komplikovano.
U svakom slučaju, hvala na odgovorima :)
zLatk0

#14 Re: Koji program?

Post by zLatk0 »

Jedino da kamera snima iz pticje perspektive pa da se oznaci igrac kako si ti naveo uz 1001 varijablu po raznim osama, a ovako nijedan snimak ne prati svakog igraca, vec loptu prati..
Post Reply