Koji pas? Savjet pls!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Frutek

#76 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Frutek »

Cholina_Lokica wrote:Zbog toga de tog koji ti se svidja, vidi ga ima lijepe oci, usi, sape, i imamo pun klinac pasa :x
Jer niko ne razmislja hocu li ja funkcionisati sa tim psom pa de mi ga na nevidjeno, i onda za par mjeseci bude eto ne znam sta cu sa njim, nemoguc je, a ono poluinvalid uzeo kakvog pticara :-)
Eto sad glavni problem nastanka lutalica je što ih svijet pušta...Kako to onda da nikad nisam vidio njemačkog ovčara, rotvajlera ili eto stafforda lutalicu?! Dok sam recimo lično vidio kad ih doveze kombi iz nekog sela (lutalice) i samo istresu u grad, da njima tamo ne smetaju.

I nemoj toliko idealizirat stvari, pa nije auto da ljudi uzmu na test voznju da vide "jel to to". A i za auto se zajebu, kamoli živo biće. Uglavnom, ako neko ima volju da udomi psa (čitaj: životinju), onda pomozi, ohrabri a ne osudjuj unapred na neuspjeh.

Ne vidim ništa loše da svako uzme psa koji mu se svidja. Šta sad ja treba da hodam sa pudlicom okolo?! Mislim, daj ba. 99% ljudi neće tako razmišljat, a ja nisam samo išao vodjen izgledom, nego pitam još za mnoge odlike pasmine. Prebrzo zaključuješ štošta...
pakica_

#77 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by pakica_ »

Frutek wrote:
Cholina_Lokica wrote:Zbog toga de tog koji ti se svidja, vidi ga ima lijepe oci, usi, sape, i imamo pun klinac pasa :x
Jer niko ne razmislja hocu li ja funkcionisati sa tim psom pa de mi ga na nevidjeno, i onda za par mjeseci bude eto ne znam sta cu sa njim, nemoguc je, a ono poluinvalid uzeo kakvog pticara :-)
Eto sad glavni problem nastanka lutalica je što ih svijet pušta...Kako to onda da nikad nisam vidio njemačkog ovčara, rotvajlera ili eto stafforda lutalicu?! Dok sam recimo lično vidio kad ih doveze kombi iz nekog sela (lutalice) i samo istresu u grad, da njima tamo ne smetaju.

I nemoj toliko idealizirat stvari, pa nije auto da ljudi uzmu na test voznju da vide "jel to to". A i za auto se zajebu, kamoli živo biće. Uglavnom, ako neko ima volju da udomi psa (čitaj: životinju), onda pomozi, ohrabri a ne osudjuj unapred na neuspjeh.

Ne vidim ništa loše da svako uzme psa koji mu se svidja. Šta sad ja treba da hodam sa pudlicom okolo?! Mislim, daj ba. 99% ljudi neće tako razmišljat, a ja nisam samo išao vodjen izgledom, nego pitam još za mnoge odlike pasmine. Prebrzo zaključuješ štošta...
pudlica ti je zahtjevnija od kamare rasa, nemoj je podcjenjivati.. to sto je kod nas raja pala s grane, pa konta- lahko cu ja s pudlicom, to je druga stvar :D
i plus, ne znam kako nisi vidio takve napustene pse, ja jesam- konkretno sve tri rase, plus retrivere, pekinezere, pitove, dobermana, itd.. cak sam pomogla da ih nekoliko udomimo.. i upravu si u jednoj stvari- to nisu lutalice, to su napusteni psi
Cholina_Lokica

#78 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Cholina_Lokica »

Svjetionik wrote: Ljudi koji tako krenu među životinje i kontaju da će lako, obično nakon par sedmica istresu psa na ulicu ili ga vrate odakle su ga uzeli. Još jedan razlog više da uzmemo psa sa ulice, jer i ako ga budemo morali vratiti za njega to neće biti neki šok. Ova mala što je nudim živi sasvim ok, samostalno i ima pseće društvo. Tako da ako gospodin shvati da je za njega to sve previše, može je bez velike grižnje savjesti vratiti.-
Uh, ovo je strasna zabluda. Rok vracanja psa na ulicu je nekih 15-20 dana, poslije toga je msrtna presuda :roll: Pas se jako brzo adaptira na dobru sredinu, na neki novi odnos, psi poslije tog roka ga ne prihvacaju u copor, napadaju ga, on treci ljudima, autima, udaraju ga, jer nekontrolisano pokusava da se sakrije i pobjegne od svega, psiha odradi svoje, pas jako cesto postane agresivan, i vrlo lako pogine...
Tako da je ovo jako velika glupost, psa sa ulice poslije odredjenog roka vratiti na ulicu, je veci sok i nesnalazenje nego kad je prvi put izbacen... Samo da se zna da se ne sire ovakve price da je to lako tako
Svjetionik

#79 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Svjetionik »

pakica_ wrote:ja sam dobila psa od dvije i po' godine, koji se savrseno dobro igrao do svoje druge godine, kada ga je zamalo ubio pitbull.. poslije toga je postao ovakav i onda su ga njegovi bivsi vlasnici zbog mase razloga dali meni.. kada imas psa od dvije i po' godine za kojeg znas da napada sve zivo sto imalo mirise na testosteron, nisi bas dobrodosao medju ljude koji imaju pse da ti pomognu u socijalizaciji.. i taman kad sam donekle dosla u tome da se to promijeni, opet ga je napao napusteni pas i sve je otislo u tri lijepe.. ja nigdje nisam napisala (za razliku od tebe) da sam velemajstor, samo sam ti rekla da ne mozes ocekivati da psi u igri nece napraviti jedan drugom ranicu, sto (eto vidis kol'ko dobro NE citas) moj doberman nije nikada napravio kad se igra, a mala jeste, a i njoj su isto tako.. ne govorimo o jakiji duzinom cijelog vrata, ali krastice su redovna pojava.. a pogotovo ne da to rade samo dobermani, sto ti je u najmanju ruku glupa izjava.. plus- nigdje nisam napisala da psa treba izolovati.. moj veliki pas ima svoju raju s kojom se igra, uredno seta po gradu, vilsu, petom, desetom, ignorise druge kerove dok mu se drugi ne krenu kofrciti, ali jednostavno ne zelim da ga dovodim u "nas" park sa cukama za koje znam da su teritorijalni prema tom parku i zasto izazivati da se desi neki fajt kada se to jednostavno moze sprijeciti.. niti zelim da moj pas napadne lokalnog retrivera, niti da se skrpi s lokalnim rotom, zato sto su i oni isti takvi- voljni da se pofajtaju..
Nigdje ne piše da to rade samo dobermani, nego fino piše da je to česta pojava kod njih u konkretnom slučaju igre. To je jedan od najjačih mogućih pasa (snaga+brzina+okretnost) i zato on i u najbanalnijoj igri može da napravi svašta. Mogu i neki drugi. Dakle nigdje ne piše "samo dobermani" kako ti ko biva slučajno pogrešno citiraš u svoju koristi. Nisko jako. Sa druge strane to je jedna od jako komplikovanih rasa koja ima dosta finti i folova. Poseban problem je kada napuni oko 6 godine i uđe u probleme sa vratnim pršljenovima. Što je faktički standard kod njih. Da ne pričam da doberman ako ima zub na pogrešnom mjestu se po zakonu recimo u Njemačkoj ne smije dalje razmnožavati i ostale karafeke.
Prva stvar, pričaš kako imaš psa koji je doživio traumu i koji radi toga hoće da kolje druge pse okolo. Nisi uspjela da to popraviš nego ti je rješenje bjeg od problema. Ok, kontam, ne znaš, ne vjeruješ sebi, ne vjeruješ psu. Radiš ono što ti ostane a to je bježanje. E onda ti pod tim okolnostima daješ izjavu:
"i @frutek, uzmes ono sto ti srce zeli.. u svakom primjeru rase imas milion primjera pojedinca.. tako da, opet kaze, sretno ti za sta se god odlucis "
Dakle hoćeš čovjeku reći, svejedno je kakvog psa imaš, kada se desi neki sukob, a desiće se sigurno, onda lijepo pobjegneš i to je to. Ili u varijanti da imaš najjačeg psa onda lijepo on napada i "uništava" sve okolo i ti prst u uho. Znam i takve morone.
Slažem se, svaki čovjek koji je spreman da se povuče pred agresivnim psom ili traumatizovanim psom, da ga drži samo na uzici i slično, može da uzme bengalskog tigra. Sasvim je svejedno pod tim okolnostima da li pas ima 1 ili 1111kg i kakvo iskustvo i kontrolu ima.
Ali ljudi koji žele da uživaju sa psima, a ne žele da bježe trebaju da pri odabiru pasa uzmu psa sa kojim je lakše vladati. Psa kog će moći kontrolisati. Zato pričam fino od početka samog. Ili uzmi socijalizovanog psa, koji zna kako se ponašati na ulici i koji je kroz školu ulice navikao na takva dešavanja. Ili uzmi mirniju rasu, srednje ili manje veličine i polako. Postoje ekstremni slučajevi u svemu, ali globalno ovakav pristup će najlakše dovesti do zadovoljstva.
Dakle NIJE ISTO kakvog psa će te uzeti. Pogotovo ako vam je to prvi pas. Uopšte ako nisi nikad imao pse i čisto fizički imaš preferenciju prema nekoj rasi, tu nešto nije ok i po meni ne trebaš uzimati psa uopšte. Pas nije ono što oči vide, nego ono što duša osjeti i mozak što zna. Posebno je važno STVARNO samopouzdanje vlasnika i njegova hrabrost. Bez tog, batali sve.
Svaki pas koji je odrastao uz svog vlasnika je njegova slika i to bar malo poboljšana. Svaki pas je bar malo bolji od svog vlasnika.
Cholina_Lokica

#80 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Cholina_Lokica »

Frutek wrote:

Jeste to je najveci problem, i nesterilisanje vlasnickih pasa. Njemckih ovcara napustenih k'o u prici, rottova isto tako, cak i samoyedi, haskiji, shar-pai, lovackih pasa nebrojeno mnogo (trobojci, posavci, NLT itd.), labradora, zlatnih, staforda kamara, bull mastifa. sve po ulicama, sad ih ima i u azilima, da ne nabrajam sve pasmine kojih ima po ulici, sve iz istog razloga...

Naravno da nije auto, ovo je puno gore i treba kao sto rekoh fino kliknuti sa psom, iz tih razloga. Pomazem ovako, jer mi je muka od sakupljanja raskomadanih pasa po polju i ljudi koji su ih samo ostavili. Treba i ovakve stvari znati. Ako se udomljava da se sve vidi, nije malo 10-15 godina brige o zivom bicu. Zato sto se ne razmislja desavaju se raznorazna sranja. Nit sam tebi sta direktno rekla o temi, nego samo da obratis paznju sta i kako, nema potrebe da budes k'o seoska mlada uvrijedjen :)
Svjetionik

#81 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Svjetionik »

KatarinaKosaca wrote:
Svjetionik wrote: Smiješno je da neko ko psa ne izvodi među druge pse jer je agresivan, drugim ljudima objašnjava šta trebaju raditi i pri tome kao kritikuje druge vlasnike i daje savjete. Ako si toliki stručnjak, socijalizuj svog psa.
Upravo taj mužijak je tvoje ogledalo. Odustala si od njega i rješenje ti je "ne izvodim ga u park". Misliš da je to to i da se tu ništa ne može uraditi. Dakle i drugim ljudima savjetuješ, kada dođe do problema povucite se i tako do kraja psećeg života izbjegavajte kontakt. Krasno.
Jedno je kada se psi koji se znaju igraju, ganjaju i nešto ko biva dominiraju jedan na drugim, a sasvim drugo je kada pas ozbiljno, pri igri, opominje drugog psa ugrizom jer mu nešto nije po volji. To obično rade psi koji su opsesivni u nekim igrama ili posjedovanju predmeta i tu dolazi do ranjavanja. Neki dan je mog psa koji ima jako dugu dlaku u takvoj "igri" ujeo doberman, pa sam kasnije morao ispirati mu rane. Da je moj imao kraću dlaku ne bi mu ginulo šivanje. Nije prvi put da se to dešava, a sigurno ni zadnji. Samo meni takav pas nije dovoljno socijalizovan. Njegov vlasnik priča što i ti pričaš, "nije ništa, igra".
Iza mene su hiljade sati provedenih sa psima i jako dobro znam šta pričam i šta je moguće. Ne znam odakle ti uopšte fix ideja da tražim psa ili da se nešto dvoumim ili da mi je problem ljudska ili pseća krv. Tona nekog nagađanja niodakle da bi se opravdala neka šuplja priča i neko diskreditovao.
Bolje ti je okreni se sebi. Reci pošteno "ja ne znam i nisam znala pomoći svom psu i zato on ispašta". To treba da kaže svaki čovjek koji je dobio malog psa koji je izrastao u nesigurnu i agresivnu životinju. Kontam ja da ti nemaš pojma, ali ti si ubjeđena da si neki velemajstor. Tu i jest kamen spoticanja.
Tvoj četvrti post koji čitam i kontroliram se da ne repliciram, jer neću da kreiram loš ambijent na ovom podforumu. Upao si kao padobranac ismijavajući sve i svakog oko njegovog psa i tvrdeći da samo ti imaš "hiljade sati sa psima".. Rodila sam se sa psom, pa mi na pamet ne pada da tako nekom solim pamet. Znaš psihologiju psa, znaš u čemu svatko od nas griješi, ismijavaš se sa rječi "ljubav" prema psima i stavljaš je pod navode, a kako nisi Cezar Milan, tako svakim postom pokazuješ nevjerovatnu ignorantiju prema svemu o čemu tako nadobudno pišeš.
Nemaš se šta kontrolisati, izvoli reci ono što imaš, ne štedi me uopšte. Apsolutno znam zašto sam stavio riječ "ljubav" pod navodnike, a ti to shvataš kao uvredu i ismijavanje. Biće da si se pronašla u tom komentaru. To mu je i bila svrha. Jasno je da većina vlasnika pasa je baš takva kao ti, a ja pišem baš o tome.
Tvoja ključna zamjerka je ta da sam ja "upao kao padobranac". Kao eto samo vi koji ste ovde oduvjek imate pravo na mišljenje i iznošenje stava. Da se razumijemo, sve što ste vi imali iznijeti, ste već odavno iznijeli. Ako je zabranjeno drugima da iznose mišljenje onda neka se forum zaključa za nove registracije i to je to.
Forum je inače mjesto na kojem se diskutuje, po definiciji, a ne gdje se pričaju priče i iznose identični stavovi. Dosta je ovdje djece koliko vidim koja očekuje da im neko popušta samo zato što su došli prvi. Ja ću govoriti ono što mislim i znam da to vrijedi. Ako se nekome ne dopada moj način i ima moć da me ukloni odavde, samo naprijed. Jadno je da neko sa toliko staža na forumu kao što ga ti imaš, ima takva očekivanja. Jasno, kod nas je to očekivano. Čim neko dođe novi sa stavom, ljudi odmah se osjete ugroženim. Vjerujem da imate toliko štela da možete progurati ban za mene kod administratora, pa izvolite. Do tada ja ću govoriti.
pakica_

#82 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by pakica_ »

eto, halal ti bilo tvoje misljenje, sve pet, sve super, samo ne vazi vise nadugo i nasiroko, Boga ti dragog.. da ne kazem ne s*ri.. reci covjeku sta imas o tome kakvog psa mu preporucujes i sjasi, ako Boga znas!
Svjetionik

#83 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Svjetionik »

pakica_ wrote:eto, halal ti bilo tvoje misljenje, sve pet, sve super, samo ne vazi vise nadugo i nasiroko, Boga ti dragog.. da ne kazem ne s*ri.. reci covjeku sta imas o tome kakvog psa mu preporucujes i sjasi, ako Boga znas!
Neću se spuštati na taj nivo komunikacije. Valjda to tako može kada je od "starih" forumaša napisano novim.
Isto kao i ova Kosača kojoj je zasmetalo jer sam u dijelu "o krpeljima" rekao da je napisala totalne neistine. Pa se kao ovdje uključuje gdje vas ima više na istoj strani.
Nema nikakve sumnje da vi o psima znate jako malo, a pišete mnogo... Pod takvim okolnostima je normalno da se osjećate ugroženo.
Phosphorus

#84 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Phosphorus »

Pas služi za lov ili za čuvanje posjeda. Prljavi su za kuću i smrde. Nabavi mačku!
Frutek

#85 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Frutek »

Restart wrote:AST nije cuvar, Rot sjajan pas ali ne u stanu, NO i BO takodje, Bokser je hiperaktivan i preosjetljiv, Argentinska doga je lovacki pas i nije za neiskusne.
Dakle Bullmastif.
Nije pretjerano aktivan tako da ce mu biti ok u stanu, izuzetan cuvar, sa djecom odlican, bukvalno ono sto trazis. Samo posavjetuj se sa odgajivacem pri odabiru steneta jer pojedini primjerci znaju biti izuzetno dominantni, i muzjaci i zenke.
Baš sam prije par dana stupio u kontakt sa odličnim odgajivačima Bullmastifa pa ću saznat više i o toj opciji. Al zašto AST nije čuvar :shock:
pakica_

#86 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by pakica_ »

Svjetionik wrote:
pakica_ wrote:eto, halal ti bilo tvoje misljenje, sve pet, sve super, samo ne vazi vise nadugo i nasiroko, Boga ti dragog.. da ne kazem ne s*ri.. reci covjeku sta imas o tome kakvog psa mu preporucujes i sjasi, ako Boga znas!
Neću se spuštati na taj nivo komunikacije. Valjda to tako može kada je od "starih" forumaša napisano novim.
Isto kao i ova Kosača kojoj je zasmetalo jer sam u dijelu "o krpeljima" rekao da je napisala totalne neistine. Pa se kao ovdje uključuje gdje vas ima više na istoj strani.
Nema nikakve sumnje da vi o psima znate jako malo, a pišete mnogo... Pod takvim okolnostima je normalno da se osjećate ugroženo.
ne znamo mi nista o kerovima, samo ti znas, mi svoje kerove samo grlimo i pustamo im da nam kake po glavi, pa odemo i operemo kosu, samo da se oni ne naljute, mogu nas ujest..
hajde ti fino idi i druzi se sa nekima koji znaju koliko i ti, ako postoje takvi na svijetu.. ili idi daj cezaru koji savjet, vidim dobro ce mu doci.. od palamudnika me zaboli glava, majke mi, tako da ne mogu vise da te citam..
pakica_

#87 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by pakica_ »

Phosphorus wrote:Pas služi za lov ili za čuvanje posjeda. Prljavi su za kuću i smrde. Nabavi mačku!
ucini nam uslugu i baci se sa avaza!
Cholina_Lokica

#88 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Cholina_Lokica »

Phosphorus wrote:Pas služi za lov ili za čuvanje posjeda. Prljavi su za kuću i smrde. Nabavi mačku!
Samo sam cekala jednog ovakvog :lol: Nisu odavno :lol: :lol: :lol: :lol:
Svjetionik

#89 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Svjetionik »

pakica_ wrote:
Svjetionik wrote:
ne znamo mi nista o kerovima, samo ti znas, mi svoje kerove samo grlimo i pustamo im da nam kake po glavi, pa odemo i operemo kosu, samo da se oni ne naljute, mogu nas ujest..
hajde ti fino idi i druzi se sa nekima koji znaju koliko i ti, ako postoje takvi na svijetu.. ili idi daj cezaru koji savjet, vidim dobro ce mu doci.. od palamudnika me zaboli glava, majke mi, tako da ne mogu vise da te citam..
Stvarno si dijete.
pakica_

#90 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:
Samo sam cekala jednog ovakvog :lol: Nisu odavno :lol: :lol: :lol: :lol:
i onda se, kao, nadjemo u cudu, kad nam zbog ovih nakih autsajdera pocnu kljucat' teme..
Pasiflora

#91 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Pasiflora »

:roll: :skoljka:
ignore, najbolje je...
Poison_Ivy

#92 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Poison_Ivy »

@svjetionik
Nije u redu donositi površne zaključke na osnovu jedne rečenice izvučene iz konteksta. Ja sam samo navela primjere šta sam uspjela naučiti svog psa bez neke posebne dresure nego samo zdravim razumom i normalnim ophođenjem prema njemu. Nigdje nisam rekla da ne može biti pušten i igrati se sa drugim ljudima i psima, to se trebalo podrazumijevati ako sam navela da nije agresivan, pa valjda niko ne drži psa da bi ga mučio nego da svi mi zajdno uživamo.
Friesian

#93 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Friesian »

ocito nisi dovoljno dobro gledao po ulici.. pune ulice rasniha pasa.. sta mislis kako su nastali toliki krizanci??
ona je nadjena na ulici i kod mene je vec 7 godina

Image
Last edited by Friesian on 19/11/2012 12:39, edited 1 time in total.
Poison_Ivy

#94 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Poison_Ivy »

prelijepa, zaista jeste :thumbup:
Friesian

#95 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Friesian »

hvala.. :)
kako neko rece - najbitnije je da klikne izmedju psa i buduceg vlasnika.. to se i desilo tako da sigurno ne bi na zahvalnijeg i boljeg psa naisao da sam ga ne znam koliko platio u nekoj uzgajivacnici..
pakica_

#96 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by pakica_ »

mrcina cupava :thumbup:
svaka cast, vidi se da je dobro pazis!
Cholina_Lokica

#97 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Cholina_Lokica »

Friesian wrote:ocito nisi dovoljno dobro gledao po ulici.. pune ulice rasniha pasa.. sta mislis kako su nastali toliki krizanci??
Ma ljudi ne prepoznaju pasminei mjesavine pasmina, i onda izvale svasta, kamara takvih, nekidan sam zbog toga plakala od smjeha...
Carli moj je mjesanac labradora i njem. ovcara, izgleda kao crni njem. ovcar kojem se neko zezao sa usima :D Karakteristicno prelomljena kicma, sa spustenim zadnjim trapom, fizionomija ovcara skroz, 50kg, samo crn sa usima kao kod labradora. I sretnemo nekog covjeka sa stenetom labradora i njih dvojica se njuskaju, gombaju... Covjek gleda, preblijedio skroz, i samo progovori a je li to labrador :lol: Premro covjek da ce mu stene narasti toliko :lol: A niej jedini koji tako reaguje. Jbg, ima psa, i ne moze prepoznati pasminu :lol:
Friesian

#98 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Friesian »

ma joj.. naslusao sam se i ja svega.. govorili su mi da ovo nije njemacki ovcar :roll: :roll:
pa kad je imala 6 godina ubjedjivali su me da ima 6 mjeseci.. ali sta cu.. na takve stvari samo kazem "Hvala, nisam znao!"
svega ima u Bozijoj basti..
hvala svima, trudimo se :)
pakica_

#99 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:
Friesian wrote:ocito nisi dovoljno dobro gledao po ulici.. pune ulice rasniha pasa.. sta mislis kako su nastali toliki krizanci??
Ma ljudi ne prepoznaju pasminei mjesavine pasmina, i onda izvale svasta, kamara takvih, nekidan sam zbog toga plakala od smjeha...
Carli moj je mjesanac labradora i njem. ovcara, izgleda kao crni njem. ovcar kojem se neko zezao sa usima :D Karakteristicno prelomljena kicma, sa spustenim zadnjim trapom, fizionomija ovcara skroz, 50kg, samo crn sa usima kao kod labradora. I sretnemo nekog covjeka sa stenetom labradora i njih dvojica se njuskaju, gombaju... Covjek gleda, preblijedio skroz, i samo progovori a je li to labrador :lol: Premro covjek da ce mu stene narasti toliko :lol: A niej jedini koji tako reaguje. Jbg, ima psa, i ne moze prepoznati pasminu :lol:
moja jaranica ima miks malinoe i pita i obicno cuje komentare tipa- jao, kol'ki pit :lol: :lol: iako ima bas onu siljatu ovcarsku njusku :D
Cholina_Lokica

#100 Re: Koji pas? Savjet pls!

Post by Cholina_Lokica »

pakica_ wrote: moja jaranica ima miks malinoe i pita i obicno cuje komentare tipa- jao, kol'ki pit :lol: :lol: iako ima bas onu siljatu ovcarsku njusku :D
A koliko su mi puta za Happy rekli joj dobrooog pita jarraneee :lol: A ona labrador i NLT :-)
Post Reply