tornjaka breteKatarinaKosaca wrote:KOjeg? Baraka ili tornjaka?zambaklija wrote:ja bi voliJo imati onog Bosanskog Ćuku
Ja imam tornjaka.... nešto najljepše, najbolje...
Koji pas? Savjet pls!
Moderator: anex
- zambaklija
#176 Re: Koji pas? Savjet pls!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#177 Re: Koji pas? Savjet pls!
A gdje je to ođe? Imaću ja leglo iduće godine... ako hoćeš čekati... poslaću ti štene, ako ćeš ga paziti cijeli život..
- zambaklija
#178 Re: Koji pas? Savjet pls!
deutschlandKatarinaKosaca wrote:A gdje je to ođe? Imaću ja leglo iduće godine... ako hoćeš čekati... poslaću ti štene, ako ćeš ga paziti cijeli život..
-
pakica_
#179 Re: Koji pas? Savjet pls!
troll alert!

- drag_gost
#180 Re: Koji pas? Savjet pls!
Imam Njemackog Lovnog Terrijera, kod nas ne tako cesta vrsta. Vrlo zahvalan pas, pametan i sto je bitno meni, jer bude vani i preko zime, prilicno fizicki izdrzljiv. Drago, malo, umiljato stvorenje koje ne bih mijenjao za svo blago svijeta. 
- zambaklija
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#182 Re: Koji pas? Savjet pls!
Ima i u Mainzu (jel se vako pišezambaklija wrote:našohttp://www.lohhof-1.de/html/body_zucht.html
- zambaklija
#183 Re: Koji pas? Savjet pls!
kontaktirao sam ih,čekam odgovor a nisu ni dalekoKatarinaKosaca wrote:Ima i u Mainzu (jel se vako pišezambaklija wrote:našohttp://www.lohhof-1.de/html/body_zucht.html
) uzgajivačnica, mislim da su extra tornjaci.... prijatelji su mi na fb, danas vidjeh da tamo zive...
-
PurpurHazel
#184 Re: Koji pas? Savjet pls!
-
Last edited by PurpurHazel on 08/02/2013 07:57, edited 1 time in total.
- Friesian
#185 Re: Koji pas? Savjet pls!
ekstra pas ali moras znati privuci njegovu paznju.. imam i ja zenku iako ima nekih mana bitnih za pasminu ali to je uzrokovano zdravstvenim problemimadrag_gost wrote:Imam Njemackog Lovnog Terrijera, kod nas ne tako cesta vrsta. Vrlo zahvalan pas, pametan i sto je bitno meni, jer bude vani i preko zime, prilicno fizicki izdrzljiv. Drago, malo, umiljato stvorenje koje ne bih mijenjao za svo blago svijeta.
-
Frutek
#186 Re: Koji pas? Savjet pls!
Je li nemoguća misija - rotvajler

- Friesian
#187 Re: Koji pas? Savjet pls!
nista nije nemoguce ali to ne bi savjetovao..
-
Frutek
#188 Re: Koji pas? Savjet pls!
Šta bi bio najveći problem?
- Friesian
#189 Re: Koji pas? Savjet pls!
sa rotvajlerom?
jbg, ne volis taj termin ali opet iskustvo.. to je pas koji nece nista na silu uraditi, ako i pokusas samo ce ti kontrirati.. prema tome, za njega moras imati iskustvo da bi znao kako mu pristupiti.. i nikako nisu za pocetnike..
jbg, ne volis taj termin ali opet iskustvo.. to je pas koji nece nista na silu uraditi, ako i pokusas samo ce ti kontrirati.. prema tome, za njega moras imati iskustvo da bi znao kako mu pristupiti.. i nikako nisu za pocetnike..
-
Frutek
#190 Re: Koji pas? Savjet pls!
Hehe ma nije da ne volim, nego sam malo posto alergičanFriesian wrote:sa rotvajlerom?
Al pročitao sam na jednom stranom forumu, isto žena pita za rotvajlera, ona i muž nemaju iskustva i rekoše jednu stvar koja ima logike: "bolje i neiskusan vlasnik koji ima volje da uči i radi sa psom, nego iskusan koji sve uzima zdravo za gotovo i koji će zanemarit psa"...Možda i to ima svoje
- Friesian
#191 Re: Koji pas? Savjet pls!
svakako.. sve ostalo je na tebi.. ti si ovdje da pokupis neke fore u vezi pasa, da skontas da li mozes izaci na kraj s tim.. niko od nas ne zna kakva si ti osoba, tj. da li zelis stvarno da radis s psom, zelis samo ljubimca.. zatim, da li si od ljudi koji ce ozbiljno i odgovorno shvatiti ulogu vlasnika psa ili zivis u svijetu cvijeca 
a tako ne znas ni nas.. prema tome, sve komentare dobro prouci, uporedi sa svojim mogucnostima, sposobnostima i na kraju sam odluci sta je najbolje za tebe.. jer, na kraju krajeva, tebe niko ne moze sprijeciti da ti nabavis odredjenu pasminu..
koja god odluka da bude, pamet u glavu i puno srece
a tako ne znas ni nas.. prema tome, sve komentare dobro prouci, uporedi sa svojim mogucnostima, sposobnostima i na kraju sam odluci sta je najbolje za tebe.. jer, na kraju krajeva, tebe niko ne moze sprijeciti da ti nabavis odredjenu pasminu..
koja god odluka da bude, pamet u glavu i puno srece
-
Frutek
#192 Re: Koji pas? Savjet pls!
Hvala drugar, dosad najrealniji komentar 
- Friesian
#193 Re: Koji pas? Savjet pls!
hehehe.. nema na cemu.. druzicemo se jos a i svakako javi kakva je odluka..
- drag_gost
#194 Re: Koji pas? Savjet pls!
Slazem se, pas kome se moras posvetiti i koji se ne smije osjetiti zapostavljen, ali takvi su svi, zar ne?Friesian wrote:ekstra pas ali moras znati privuci njegovu paznju.. imam i ja zenku iako ima nekih mana bitnih za pasminu ali to je uzrokovano zdravstvenim problemimadrag_gost wrote:Imam Njemackog Lovnog Terrijera, kod nas ne tako cesta vrsta. Vrlo zahvalan pas, pametan i sto je bitno meni, jer bude vani i preko zime, prilicno fizicki izdrzljiv. Drago, malo, umiljato stvorenje koje ne bih mijenjao za svo blago svijeta.
Kakve mane, nisam upoznat?
- Friesian
#195 Re: Koji pas? Savjet pls!
rano joj je nastala smanjena funkcija stitne zlijezde pa je to uticalo na rast (dok se razvijala mislio sam da ce biti puno veca od majke ali stala je na 31cm) i dlaka je valovita.. pa je zbog toga "strucnjaci" ne svrstavaju u NLT-a
ali ona je ljubimac i najbitnije mi je da zlijezdu drzimo sad pod kontrolom..
sve u svemu, super psi..
sve u svemu, super psi..
- Pasiflora
#196 Re: Koji pas? Savjet pls!
@frutek, mi imamo zlatnog retrivera 8,5 godina. To je nas prvi pas. Prije nego smo ga nabavili mislili smo da smo procitali sve sto se moglo procitati
, ali teorija i praksa su ti...
Hocu ti reci, koliko god mislis da si se uputio u problematiku, svaki pas (kao i svaki covjek) je svjet za sebe. Na tvome mjestu, ja bih vrlo ozbiljno shvatila @Friesianove savjete (kao i savjete ostalih iskusnih ljudi koji imaju pse), pogotovo vezano za rasu.
Sretno sta god da odlucis
Hocu ti reci, koliko god mislis da si se uputio u problematiku, svaki pas (kao i svaki covjek) je svjet za sebe. Na tvome mjestu, ja bih vrlo ozbiljno shvatila @Friesianove savjete (kao i savjete ostalih iskusnih ljudi koji imaju pse), pogotovo vezano za rasu.
Sretno sta god da odlucis
-
pakica_
#197 Re: Koji pas? Savjet pls!
kad smo kod retrivera, neki dan je nas novi petomjesecni clan parkovskog copora (zlatni) poceo da nas ujeda zbog komadica zemlje koji je kopao.. dakle, to nije bilo ono simpaticno stenece ujedanje, to je bio full blown napad steneta od 5mj. i zelim puno srece njegovoj vlasnici, ako vec sad pizdi tako.. jedva sam ga smirila.. al' JEDVA! i kaze neko retriveri su najmirniji.. jesu, sve to stoji, al' se uvijek nadje neki takav bendzi, da nam *ebe materPasiflora wrote:@frutek, mi imamo zlatnog retrivera 8,5 godina. To je nas prvi pas. Prije nego smo ga nabavili mislili smo da smo procitali sve sto se moglo procitati, ali teorija i praksa su ti...
tako da s ovim miksanjem i incestoidnim rasplodom cuka.. nek' nam je svima Bog na pomoci
- madridist
#198 Re: Koji pas? Savjet pls!
Akko imaš kuću(msm prostora) bez razmišljanja Tornjak.
-
zengi
#200 Re: Koji pas? Savjet pls!
Uh, sto se umorih dok procitah sve postove sto su napisani od kako sam ja bio ovdje zadnji put.
A sto se zavadiste oko nicega majko moja mila!?
Hajde ljudi, smirite dozivljaj, ovo je na kraju krajeva forum na kome svi mogu da kazu sta god zele (dok god je to sa dobrom namjerom) a na ostalima je kako ce to primiti.
Dakle, moj jaro @Frutek, hoce opasnog psa i nema druge. Pa dobro jarane, nek ti bude. Na kraju krajeva to je tvoj zivot i tvoja odluka pa ti fino bujrum, nabavi sebi nesto zajebano.
Ja sam samo pokusao da ti docaram kako stvari u praksi izgledaju sa takvim psom i kako ce narod oko tebe da reaguje.
Ja bih ti i dalje savjetovao nesto fino i plasidno kakvih oko kontejnera ima masa. Nesto manje aktivno sto ce uzivati da sa tobom ide u granap, da sjedi u krilu, u autu, itd. itd.
Nesto kao sto ima @bratov brat. Prelijep mali cukica, pravi ljubimac za citavu porodicu.
A ti sad fino nabavi neku ainspric verziju nekog zajebanog radnog psa i uzivaj.
BTW Poison i Friesian, prelijepe cuke.
Moram sa vama da podijelim jedno znacajno iskustvo a tice se izbora pasmine.
Neki dan u parku, jedan petomjesecni simpaticni retriver izujeda troje ljudi koji su pokusavali da mu prodaju onu cezarovu foru povaljivanja na bok da se suzbije dominantno ponasanje. Mali je naime njuskao i kopkao po nekoj travi i onda nije nikome dao da pridje tom komadu trave koji mu je bio nesto very much zabremedet. I ko god da mu je prisao da ga nesto nauci lijepom ponasanju bio je ujeden. Ima i guarding i domination problem.
I ja sam mislio da mu probam prodati neke cezarove fore, ali kad sam vidio kakav mali masakr napravi, odustao sam od te namjere i otisao da se igram sa pravom rajom nj.o i rotovima.
Ovo mi je inace vec cetvrti retriver kojeg sam upoznao a da apsolutno nije normalan, za razliku od recimo @pasiflorinog koji je bas onakav kakav retriver treba da bude. U cemu je problem?
Znaci, od pet retrivera koje sam upoznao, cetiri nisu normalna... al' bas imaju poremecaj licnosti.
@Frutek jarane, obrati paznju na napustene pse i pokusaj da se malo shaverises sa njima i vidjet ces kako nevjerovatno dobrih cuka ima. Nisu oni bas toliko istraumirani.
Ako i ne nadjes tu psa svog zivota onda ces makar steci malo iskustva u komunikaciji i radu sa psima.
A sto se zavadiste oko nicega majko moja mila!?
Hajde ljudi, smirite dozivljaj, ovo je na kraju krajeva forum na kome svi mogu da kazu sta god zele (dok god je to sa dobrom namjerom) a na ostalima je kako ce to primiti.
Dakle, moj jaro @Frutek, hoce opasnog psa i nema druge. Pa dobro jarane, nek ti bude. Na kraju krajeva to je tvoj zivot i tvoja odluka pa ti fino bujrum, nabavi sebi nesto zajebano.
Ja sam samo pokusao da ti docaram kako stvari u praksi izgledaju sa takvim psom i kako ce narod oko tebe da reaguje.
Ja bih ti i dalje savjetovao nesto fino i plasidno kakvih oko kontejnera ima masa. Nesto manje aktivno sto ce uzivati da sa tobom ide u granap, da sjedi u krilu, u autu, itd. itd.
Nesto kao sto ima @bratov brat. Prelijep mali cukica, pravi ljubimac za citavu porodicu.
A ti sad fino nabavi neku ainspric verziju nekog zajebanog radnog psa i uzivaj.
BTW Poison i Friesian, prelijepe cuke.
Moram sa vama da podijelim jedno znacajno iskustvo a tice se izbora pasmine.
Neki dan u parku, jedan petomjesecni simpaticni retriver izujeda troje ljudi koji su pokusavali da mu prodaju onu cezarovu foru povaljivanja na bok da se suzbije dominantno ponasanje. Mali je naime njuskao i kopkao po nekoj travi i onda nije nikome dao da pridje tom komadu trave koji mu je bio nesto very much zabremedet. I ko god da mu je prisao da ga nesto nauci lijepom ponasanju bio je ujeden. Ima i guarding i domination problem.
I ja sam mislio da mu probam prodati neke cezarove fore, ali kad sam vidio kakav mali masakr napravi, odustao sam od te namjere i otisao da se igram sa pravom rajom nj.o i rotovima.
Ovo mi je inace vec cetvrti retriver kojeg sam upoznao a da apsolutno nije normalan, za razliku od recimo @pasiflorinog koji je bas onakav kakav retriver treba da bude. U cemu je problem?
Znaci, od pet retrivera koje sam upoznao, cetiri nisu normalna... al' bas imaju poremecaj licnosti.
@Frutek jarane, obrati paznju na napustene pse i pokusaj da se malo shaverises sa njima i vidjet ces kako nevjerovatno dobrih cuka ima. Nisu oni bas toliko istraumirani.
Ako i ne nadjes tu psa svog zivota onda ces makar steci malo iskustva u komunikaciji i radu sa psima.