Koji Laptop kupiti
Moderator: Benq
-
zemo_online
#26 Re: Koji Laptop kupiti
acer timeline x http://www.acer.com/timelinex/eng/
- hogar strasni
#27 Re: Koji Laptop kupiti
S tim se slazem sa raspakivanjem si odmah dojnji dvije glave, rado al hajd se namjeri na dobru stvarku, gladao sam na PIK-u ima bas svasta.RiShA wrote:Za surfanje i te sitne poslove u Wordu ili Excelu definitnvno Acer,ako si neki zahtjevni korisnik definitivno Lenovo,nikad se nece pregrijat i sl.Sto se tice HP imao sam problema dosta sa haldjenjem tj. nakon sat do dva rada pocinje blokirat zbog hladjenja,HP DV serija nikako!
Moje preporuke su ti da pogledas PIK i da nadjes neki ocuvan polovan laptop,jer se na novom gubi 200-300 KM ispakivanjem iz kutije.
Bio sam u ComTrade Shop, nije reklama al ima najbolju ponudu meni se cini
http://www.comtradeshop.ba/
nek oprosti administrator ako krsim kakvu stavkicu o reklamiranju al ne znam za sta da se odlucim..
izmedju ostalog Toshiba Satellite C660-1CD dvije godine garancije za 900 KM,zanimljive perfomanse,ima i povoljnijih.. mozda je bolje ovo nego Acer.
- _EMA_
#28 Re: Koji Laptop kupiti
Molim vas, mozete li dati i meni neku preporuku za dobar laptop, s tim da imate u vidu da na njemu moram imati instaliran Auto CAD..i po koji popratni program te vrste..hvala 
-
SHTEVELEC
#29 Re: Koji Laptop kupiti
Sto se tice kvalitete svi 90% novih laptopa ti nudi isto, starije serije IBM-a su stvarno k'o tenkovi, ove nove 'nako, plastika k'o plastika. Moja preporuka ti je Acer (ili eMachines, ista stvar) s tim da dokupis jos dvije godine garancije (izadje oko 130KM cini mi se). Ta Toshiba isto nije losa (ali opet kvalitetom daleko od Toshibe od prije par godina), jedino sto u startu daju dvije godine garancije (jos ako mozes aktivirati no matter what garanciju...). Sto se tice Della (ove jeftine serije) - prije par dana sam rastavljao jedan (mijenjao mu ekran), odavno ne vidjeh losije i tanje plastike, stvarno mi nije jasno kako se ne raspadne u toku koristenja... Kod HP-a bjezi od svih Paviliona, jos niko u BH nije dobio ugovor da ih moze direktno servisirati, svi koji ih prodaju ih salju (kada se pokvare) u Zg ili Bg, to ti je preko mjesec dana cekanja, ako vec hoces HP uzmi neki model koji je radjen za ovo trziste. Kako god mislim da se kod Acera najvise isplati ulozeno/dobiveno
-
SHTEVELEC
#30 Re: Koji Laptop kupiti
Pokusaj naci neki laptop sa nVidia grafikom (recimo 210, 220, 240 ili noviju) - ona bi trebala podrzavati CUDO, to dosta ubrza rad, pogotovo kod renderiranja objekata_EMA_ wrote:Molim vas, mozete li dati i meni neku preporuku za dobar laptop, s tim da imate u vidu da na njemu moram imati instaliran Auto CAD..i po koji popratni program te vrste..hvala
- _EMA_
#31 Re: Koji Laptop kupiti
SHTEVELEC wrote:Pokusaj naci neki laptop sa nVidia grafikom (recimo 210, 220, 240 ili noviju) - ona bi trebala podrzavati CUDO, to dosta ubrza rad, pogotovo kod renderiranja objekata_EMA_ wrote:Molim vas, mozete li dati i meni neku preporuku za dobar laptop, s tim da imate u vidu da na njemu moram imati instaliran Auto CAD..i po koji popratni program te vrste..hvala
Hvala ti puno! Nadam se da cu naci nesto i da se necu zeznuti
-
RiShA
#32 Re: Koji Laptop kupiti
Danas sam radio sistem na Toshibi bas iz CT-a,perfomanse su odlicne i3 pruza mnogo(nisu jos driver izbacili na svojoj stranici),ali po misljenju je Acer rijesenje za tebehogar strasni wrote:S tim se slazem sa raspakivanjem si odmah dojnji dvije glave, rado al hajd se namjeri na dobru stvarku, gladao sam na PIK-u ima bas svasta.RiShA wrote:Za surfanje i te sitne poslove u Wordu ili Excelu definitnvno Acer,ako si neki zahtjevni korisnik definitivno Lenovo,nikad se nece pregrijat i sl.Sto se tice HP imao sam problema dosta sa haldjenjem tj. nakon sat do dva rada pocinje blokirat zbog hladjenja,HP DV serija nikako!
Moje preporuke su ti da pogledas PIK i da nadjes neki ocuvan polovan laptop,jer se na novom gubi 200-300 KM ispakivanjem iz kutije.
Bio sam u ComTrade Shop, nije reklama al ima najbolju ponudu meni se cini
http://www.comtradeshop.ba/
nek oprosti administrator ako krsim kakvu stavkicu o reklamiranju al ne znam za sta da se odlucim..
izmedju ostalog Toshiba Satellite C660-1CD dvije godine garancije za 900 KM,zanimljive perfomanse,ima i povoljnijih.. mozda je bolje ovo nego Acer.
- Boom71
#33 Re: Koji Laptop kupiti
Imam Aspire 4315 i mogu reci da sam zadovoljan.Lap je stariji,pa razmisljam o novom.
Laptop iskljucivo koristim za zabavu i komunikaciju(igrice ne koristim).
Interesuje me koji bi model od Aspire bio dovoljno dobar za moje skromne potrebe,od ovih novih?
Ovaj zaslon mi je 14 incni,ali bih radije 13",ovaj put.
Hvala&Zivjeli

Laptop iskljucivo koristim za zabavu i komunikaciju(igrice ne koristim).
Interesuje me koji bi model od Aspire bio dovoljno dobar za moje skromne potrebe,od ovih novih?
Ovaj zaslon mi je 14 incni,ali bih radije 13",ovaj put.
Hvala&Zivjeli
- hogar strasni
#34 Re: Koji Laptop kupiti
men's cini da ce ipak bit taj Acer
-
Pasha.car.aga
#35 Re: Koji Laptop kupiti
Gdje se kod nas moze kupiti Acer Aspire Timeline X?
Hvala!
Hvala!
-
frngla
#36 Re: Koji Laptop kupiti
Razmisljam o kupovini laptopa, pa sam mislio uzeti ovaj model...
http://www.optimum-online.hr/detalji_pr ... white.aspx
Ako može misljenje malo upucenijih ljudi od mene, laptop mi treba za neke osnovne stvari, ali da mogu ponekad igrati igrica, a najvise za obradu zvuka (s tim da imam profi externu zvucnu karticu) unaprijed hvala
Ako može misljenje malo upucenijih ljudi od mene, laptop mi treba za neke osnovne stvari, ali da mogu ponekad igrati igrica, a najvise za obradu zvuka (s tim da imam profi externu zvucnu karticu) unaprijed hvala
-
shin
#37 Re: Koji Laptop kupiti
frngla wrote:Razmisljam o kupovini laptopa, pa sam mislio uzeti ovaj model...
Fino izgleda, koja je ovo cijena u KM?
brotip: samo gledaj sandy bridge varijantu procesora (ova toshiba je sandy), i obavezno prije kupovine pogledaj kuciste od ovog laptopa da li ''dise'', malo ga pritisci vidi kakva je plastika. HP onaj alu probook izgleda genijalno, mozda da pogledas HP Probook iste specifikacije?
-
frngla
#38 Re: Koji Laptop kupiti
ovaj je 1400 KM za gotovinu
edit: recimo da mi je svejedno kako izgleda, koja je marka dok su specifikacije ok
edit: recimo da mi je svejedno kako izgleda, koja je marka dok su specifikacije ok
Last edited by frngla on 12/08/2011 09:10, edited 2 times in total.
-
shin
#39 Re: Koji Laptop kupiti
1.299,00KM jos dobijes orginal HP torbu na poklonHP ProBook 4530s LH306EA Intel Core i5 2410M 2,3 GHz, 4GB RAM, 640GB HDD, ATI Radeon HD 6470 1GB, DVD RW DL, Bluetooth, WebCam, 15,6" display

-
frngla
#40 Re: Koji Laptop kupiti
ok je, samo sto nema numericki dio tastature, koji mi je potreban
-
shin
#41 Re: Koji Laptop kupiti
Nista onda, ganjaj tu toshibu 
-
udrch
#42 Re: Koji Laptop kupiti
Pogrešnu je sliku shin ovdje ubacio..frngla wrote:ok je, samo sto nema numericki dio tastature, koji mi je potreban
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cs/sr/sm ... 09759.html
Na stranici proizvođača ima numerička tastatura. što je i logično s obzirom d aje 15,6"..kućište im je zaista extra..