koji je tvoj hobi???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

neprilagodjena

#26 Re: koji je tvoj hobi???

Post by neprilagodjena »

smisljam sta cu za veceru :-) :-)
barby02

#27 Re: koji je tvoj hobi???

Post by barby02 »

. . ucim, pa prestanem, pa JopE ucim da "provalim" natal , solar, tranzite, lunar,horarac. . .dakle planete i samo planete (bitne fiksne) itd. Cilj, astro-maestro :-D
kockica_kockica

#28 Re: koji je tvoj hobi???

Post by kockica_kockica »

skupljam znacke postere i slicice zivotinjsko carstvo.... :lol: :lol:

trudim se u slobodno vrijeme procitati neku dobru knjigu.. prosetati ako je vrijeme lijepo ( ponesem aparat da se bavim fotografisanjem ali to ne smijem spomenuti), odem ponekad na kuglanje, na bazen radi plivanja i masaze itd... najdrazi hobi mi je dugtrajno sjedenje u basti omiljene kafane cavrljanje sa ugodnim drustvom i gledanje u prirodu... :mrgreen:
d2

#29 Re: koji je tvoj hobi???

Post by d2 »

sheilak wrote:Ispravljanje ljudi u govoru i trazenje drugih nepravilnosti, u svemu :-D

Dodala bih tu i konjugaciju, deklinaciju, kao i komparaciju rijeci. :-D

Zbrajanje , oduzimanje, moze i mnozenje, dijeljenje vec nesto slabije. :D Geometrija.

Crtanje vitica i simetricnih oblika. :D Teorije zavjere

To bi ukratko bile stvari koje mi pricinjavaju zadovoljstvo, ako se to moze nazvati hobijem. :-D

Naravno, tu su i normalnije stvari kojima se bavi nesto zdraviji :-D ljudi poput astrologije ( tu sam pocetnik, ali napredujem ) i astronomije , egiptologije, istorije ( pogotovo 15. - 17. stoljece Europa ), renesansne i barokne umjetnosti ( muzika )... Ne zaboravimo i duge setnje u prirodi, u blizini brzih voda ( potoci, bistre rijeke, vodopadi )

Poput pacijenta sa psihijatrije :-D

živopisno :mrgreen:
d2

#30 Re: koji je tvoj hobi???

Post by d2 »

kockica_kockica wrote:skupljam znacke postere i slicice zivotinjsko carstvo.... :lol: :lol:

trudim se u slobodno vrijeme procitati neku dobru knjigu.. prosetati ako je vrijeme lijepo ( ponesem aparat da se bavim fotografisanjem ali to ne smijem spomenuti), odem ponekad na kuglanje, na bazen radi plivanja i masaze itd... najdrazi hobi mi je dugtrajno sjedenje u basti omiljene kafane cavrljanje sa ugodnim drustvom i gledanje u prirodu... :mrgreen:
sax ekipa ide subotom i nedjeljom na kuglanje pa ako budes zainteresovana izvoli...
kockica_kockica

#31 Re: koji je tvoj hobi???

Post by kockica_kockica »

d2 wrote:
kockica_kockica wrote:skupljam znacke postere i slicice zivotinjsko carstvo.... :lol: :lol:

sax ekipa ide subotom i nedjeljom na kuglanje pa ako budes zainteresovana izvoli...

vrlo rado :)
d2

#32 Re: koji je tvoj hobi???

Post by d2 »

kockica_kockica wrote: vrlo rado :)
okić mislim da ce biti ove subote, javim se :)
pochita_la

#33 Re: koji je tvoj hobi???

Post by pochita_la »

d2 wrote:
Gdje se kugla u gradu?
Nisam nikad
d2

#34 Re: koji je tvoj hobi???

Post by d2 »

pochita_la wrote:
d2 wrote:
Gdje se kugla u gradu?
Nisam nikad

zetra, avaz, skc vogosca...

ako zelis mi idemo u subotu pa se pridruzi (bice tema na "bez cenzure")
Sunrise00

#35 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Sunrise00 »

sheilak wrote:Ispravljanje ljudi u govoru i trazenje drugih nepravilnosti, u svemu :-D

Dodala bih tu i konjugaciju, deklinaciju, kao i komparaciju rijeci. :-D

Zbrajanje , oduzimanje, moze i mnozenje, dijeljenje vec nesto slabije. :D Geometrija.

Crtanje vitica i simetricnih oblika. :D Teorije zavjere

To bi ukratko bile stvari koje mi pricinjavaju zadovoljstvo, ako se to moze nazvati hobijem. :-D

Naravno, tu su i normalnije stvari kojima se bavi nesto zdraviji :-D ljudi poput astrologije ( tu sam pocetnik, ali napredujem ) i astronomije , egiptologije, istorije ( pogotovo 15. - 17. stoljece Europa ), renesansne i barokne umjetnosti ( muzika )... Ne zaboravimo i duge setnje u prirodi, u blizini brzih voda ( potoci, bistre rijeke, vodopadi )

Poput pacijenta sa psihijatrije :-D
Ja mislim da ce me jednom neko ubiti zbog toga :D pa sada izbrojim do 10, pa pokusam tako da se suzdrzim :)
Maraschino

#36 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Maraschino »

Nista hobi, sve profi. :D
Građanin Krejn

#37 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Građanin Krejn »

Imam dva hobija: pivo i strip.
Oba na razini empirijske metode - konzumacije.
Pivo je i tema web stranice koju uređujem, a jedna rubrika na njoj spaja oba hobija. Zove se Nacrtaj mi krigl i u njoj objavljujem tekstove o pivu u likovnoj umjetnosti uz foto galeriju s konkretnim primjerima:

http://www.pivnica.net/teme/nacrtaj-mi-krigl/
d2

#38 Re: koji je tvoj hobi???

Post by d2 »

Građanin Krejn wrote:Imam dva hobija: pivo i strip.
Pivo je i tema web stranice koju uređujem, a jedna rubrika na njoj spaja oba hobija. Zove se Nacrtaj mi krigl i u njoj objavljujem tekstove o pivu u likovnoj umjetnosti uz foto galeriju s konkretnim primjerima:

:thumbup:
meni je vala velika zelja da odem na oktoberfest, respect za hobije !
Soul_Sista

#39 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Soul_Sista »

..moj trenutacni hobi je da se ucim kako se plete :D zapravo sam vec savladala gradivo a sad mi jos samo preostaje da ispletem shal za jesen a zamislila sam da ce biti u dvije boje - ona zuta varijanta koja ide na senf i malo tamnija varijanta smedje boje. znaci, shal ce biti podijeljen u ove dvije boja tako kad ga stavim oko vrata i fino omotam one ce se preklapati :-) e sad, ako cu uspjeti to je drugi par opanaka :D svasta luda glava izmislja kad je bRezposlena :roll: :D
BarbaDue

#40 Re: koji je tvoj hobi???

Post by BarbaDue »

moj hobi je filatelija,
poslednjih godina rijetko se ljudi bave tim hobijem, pa je zbog toga malo teze baviti se filatelijom.

filatelisti pridruzite se :-D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
hali gali halid

#41 Re: koji je tvoj hobi???

Post by hali gali halid »

Ispijanje piva
Građanin Krejn

#42 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Građanin Krejn »

d2 wrote:
Građanin Krejn wrote:Imam dva hobija: pivo i strip.

:thumbup:
meni je vala velika zelja da odem na oktoberfest, respect za hobije !
Oktoberfest srdačno preporučujem svima, pa i onima koje pivo uopće ne zanima, niti ga piju, jer to i nije samo pivo - to je spektakl koji jednostavno treba doživjeti. Svjedočim o tome iz prve ruke, kao čovjek koji je od 1989. do ove godine u Muenchenu bio 18 puta.
Građanin Krejn

#43 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Građanin Krejn »

BarbaDue wrote:moj hobi je filatelija,
poslednjih godina rijetko se ljudi bave tim hobijem, pa je zbog toga malo teze baviti se filatelijom.

filatelisti pridruzite se :-D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
Svaka čast, filatelija je jedan od najrasprostranjenijih i najcjenjenijih sakupljačkih hobija. Osobno nisam filatelist i o tome ne znam puno, no čini mi se da je to aktivnost koja stagnira, jer se marke sve rjeđe izdaju, a umjesto nnjih na pisma se lijepe unificirane naljepnice.
Zanima me, recimo, postoje li marke u vezi piva, pivovara, pivarske industrije. Ako postoje, molio bih informacije o tome gdje se mogu naći slike ili linkovi na takve stranice.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44 Re: koji je tvoj hobi???

Post by PipiDugaDevetka »

@Gradjanine Krejže,
Vidi ovo:
http://www.beer.trash.net/topten.php
Molim za komentar.
Skyfox

#45 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Skyfox »

tugo moja kako su izmislili internet hobi mi je postalo mahalanje na SAX forumu... :run:
spEEdy_1

#46 Re: koji je tvoj hobi???

Post by spEEdy_1 »

fatam zjale........ :lol:
Ekspanzi

#47 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Ekspanzi »

PipiDugaDevetka wrote:@Gradjanine Krejže,
Vidi ovo:
Molim za komentar.
beer.trash.net? :lol: :lol:
enoniac

#48 Re: koji je tvoj hobi???

Post by enoniac »

Pipi, kao vrli pivopija (kvalitet a ne kvantitet) ti mogu reci da je beer.trash.net (ko sto samo ime kaze) smece!!!

Sarajevsko je ok pivo (i ne pise se lagar nego lager), ali 7 na svijetu ni pod razno.... Uostalom to je samo marketingski trik Sarajevsko pivare da mogu napisati na plakatu da su 18. na svijetu (to je nekad bilo, sad su kliknuli vise puta:)

Napravicu ja pivo u podrumu i zovnuti raju da glasa...presticu ih za 3 sedmice...

Ali opet....treba imati kvalitetno lokalno pivo i svaka im cast za Premium, ono je vec nesto..... Ako vec zele nove ideje....nek naprave limited edition piva, pa da vidis kako prodaja i ugled raste.. Crno im je pivo isto dobro u Pivnici...

A sad nazad na temu...

Moj hobi.... sviruckanje na gitari, kosarka i kad bi imao gdje golf....

edit. i jos jedna stvar sa tog sajta... http://www.beer.trash.net/aboutus.php
"You may not use this service for any commercial activity. We have not created everything on here ourselves, but everything is copyrighted."
Eh sad ti to reci HS i jaranima... :-D :? :shock:
PipiDugaDevetka wrote:@Gradjanine Krejže,
Vidi ovo:
Molim za komentar.
Last edited by enoniac on 24/10/2008 12:20, edited 1 time in total.
d2

#49 Re: koji je tvoj hobi???

Post by d2 »

moj hobi štapić bobi :)
Vertigo

#50 Re: koji je tvoj hobi???

Post by Vertigo »

d2 wrote:moj hobi štapić bobi :)
od kada se to naziva "stapic bobi" :?
Post Reply